Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 28.
lokakuuta
2020.

Varsinais-Suomessa ei tulisi järjestää yli 20 hengen yksityistilaisuuksia sisätiloissa

Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi tiistaina viikoittaisessa tiedotustilaisuudessaan Turun koronatilanteesta.

Kaupungissa on todettu kuluneen kahden viikon aikana 88 uutta tartuntaa. Yhteensä kaupungissa on todettu nyt 436 tartuntaa.

Arven mukaan koronatilanne kiihtyy Turussa. Tartunnat ovat yhä suurilta osin jäljitettävissä ja niiden on todettu leviävän erityisesti perhepiirissä, anniskelupaikoissa sekä sisätiloissa järjestetyissä yksityistilaisuuksissa.
Siksi Varsinais-Suomen alueellinen koronatyöryhmä ei suosittele järjestettävän yli 20 hengen yksityistilaisuuksia sisätiloissa. Suositus tulee voimaan maanantaina 19. lokakuuta, mutta ryhmän mukaan sitä tulisi alkaa noudattaa heti.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä korostaa, että alueellinen koronaryhmä toivoo kansalaisten pohtivan nyt tarkasti, mitä tilaisuuksia on tarpeellista järjestää.

– Ristiäisiä voi olla hankala siirtää, mutta sellaisia tilaisuuksia ja juhlia, joita voidaan helposti siirtää, kannattaa nyt lykätä tulevaisuuteen.

Työryhmä ei ota suoraan kantaa aikuisten harrastusryhmiin ja esimerkiksi ryhmäliikuntatunteihin.

– Suositus ei koske kaupallisten yritysten järjestämiä aikuisten liikuntatunteja, mutta harkintaa kannattaa käyttää. Esimerkiksi se, että mitä iäkkäämpiä osallistujat ovat, kasvattaa riskiä.

Pietilä huomauttaa, että ulkoliikuntaryhmät riittävillä turvaväleillä ovat hyviä harrastusmahdollisuuksia.

Lasten ja nuorten harrastusryhmissä tartuntojen leviämistä ei ole juurikaan alueella havaittu. Siksi ne halutaan rajata suosituksen ulkopuolelle.

 

Kaupungin yksiköissä todettu tartuntoja

Jyrkkälä-Pansion kotihoidon alueella työskentelevällä henkilöllä on todettu tartunta syyskuun lopulla. Kuusi työntekijää on määrätty karanteeniin altistumisen vuoksi. Potilaat eivät altistuneet taudille.

Syvälahden koulussa todettiin yhdellä henkilöllä koronavirustartunta sunnuntaina 11. lokakuuta. Koulussa altistuneisiin oppilaisiin ja henkilökunnan jäseniin on oltu yhteydessä Wilman kautta sekä puhelimitse. Lisäksi Turun kaupungin tartuntatautien valvonta antaa karanteeniin liittyvät toimenpideohjeet altistuneille puhelimitse.

Myös kaupunginsairaalan osastolla on todettu yhteensä neljä tartuntaa. Tartuntoja on ollut sekä henkilökunnalla että potilailla. Osastolla on vierailukielto, eikä sinne oteta uusia potilaita.

Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Karanteenissa on 19 osaston työntekijää.

Lisäksi suomalais-venäläisen päiväkodin Miska-talossa on todettu tartunta 11.10. Henkilökunta ja lapset on määrätty karanteeniin.

Kaupunginjohtaja muistutti tilaisuudessa vanhusten asumispalveluiden sekä terveydenhoidon yksiköissä tehtävien vierailujen turvallisuudesta. Yksiköissä ei pitäisi vierailla, jos kärsii minkäänlaisista hengitystieoireista. Vierailijoiden tulee suojautua asianmukaisesti. Vierailijoille ei jaeta kasvomaskeja, vaikka niiden käyttöön velvoitettaisiin.

Vierailuista on sovittava etukäteen asumispalveluyksikön, sairaalan aulahenkilön tai osaston henkilökunnan kanssa.

 

Huoltajien suositellaan käyttävän maskeja noutaessaan ja tuodessaan lapsia päiväkodeista.

Päiväkotien eteiset ovat usein ahtaat, eikä niissä pystytä pitämään turvavälejä.

Skopjen lennolla perjantaina todettiin seitsemän tartuntaa. Koneen 49 matkustajasta 43 testattiin.

Kaikki matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Pohjois-Makedonia kuuluu THL:n koronariskin arvioimista varten luodun liikennevalomallin punaiseen luokkaan.

Seuraava Skopjen lento saapuu Turkuun perjantaina 16.10. Viranomaiset ovat myös tätä lentoa vastassa.

 

Vähävaraisille tarkoitettuja maksuttomia kangasmaskeja jaetaan edelleen kauppakeskus Skanssin Monitorissa.

Monitori sijaitsee Skanssin kauppakeskuksen toisessa kerroksessa Itäparkin päädyssä, Intersportin myymälää vastapäätä. Maskeja jaetaan arkisin kello 12–18.

Kangasmaskeja jaetaan kaksi kappaletta jokaiselle niitä tarvitsevalle.

 

Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.10.2020, 16:48

Turun kaupunki edellyttää kaupungin sisäliikuntatilojen käyttäjiä pitämään maskia. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.10.2020, 14:30

Turkulaisten 65 vuotta täyttäneiden ja yli 18-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien kausi-influenssarokotukset keskitetään koronatilanteen vuoksi tänä vuonna Turun Messukeskukseen. Fölin bussilinja 100 liikennöi 4.11.–4.12. Messukeskukseen ja takaisin keskustaan 40 minuutin välein.

Paikallinen - 27.10.2020, 14:21

Logomon sillan rakennusurakassa pestään seuraavaksi siltarakenteita. Työalueen läpi kulkevan junaliikenteen takia rakenteita joudutaan pesemään myös öisin.

Peseminen aiheuttaa melua yöaikaan seuraavasti:

Paikallinen - 27.10.2020, 14:19

Uudet liikennevalot otetaan käyttöön Hämeentien ja Jaanintien risteyksessä keskiviikkona 28.10.2020 klo 12 mennessä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.10.2020, 8:17

Neljättä kertaa jaettu Minna Canth -palkinto on myönnetty kirjailija Tommi Kinnuselle. Suomen Messusäätiön rahoittama palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa. Rahapalkinnon lisäksi palkintoon kuuluu Kalevala Koru Oy:n lahjoittama Elämän roihu -koru.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.10.2020, 8:16

Aninkaistenkadun vesijohtourakka jatkuu. Urakka edennyt Eerikinkadun risteykseen. Aninkaistenkadulla Tuomiokirkon suuntaan ajettaessa vasen suoraan menevien ajokaista ja vasemmalle kääntyvien ajokaista Eerikinkadulle on suljettuna.

Paikallinen - 26.10.2020, 8:15

Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan alueen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmät ovat hajanaiset, mikä heikentää asiakkaiden mahdollisuuksia saada tarvitsemiaan palveluita oikea-aikaisesti ja riittävän varhaisessa vaiheessa, käy ilmi THL:n tänään julkaisemista arvioinneista.

Paikallinen - 23.10.2020, 14:37

Sunnuntaille 25.10. klo 16.00 pelattavaksi merkitty Veikkausliigaottelu TPS-SJK joudutaan perumaan ja näin siirtämään pelattavaksi myöhempänä ajankohtana.

Paikallinen - 23.10.2020, 13:58

Kokoontumisrajoitukset tiukentuvat koko Varsinais-Suomen maakunnan alueella. Tartuntatautitilanteen pahenemisen ennaltaehkäisemiseksi yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on 26.10. alkaen varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia.

Paikallinen - 23.10.2020, 13:29

Ojaan ajaneesta rekasta on valunut maastoon 6500 litraa dieselöljyä Laitilassa tänään. Valtatie 8 on ajoittain poikki pelastustoimien takia.

Paikallinen - 23.10.2020, 12:04

Tietomurron ja kiristyksen kohteeksi joutunut yksityinen psykoterapiakeskus Vastaamo on tuottanut Tyks psykiatrialle psykoterapiapalveluita. Ennen 31.12.2018 Turun yliopistollisesta keskussairaalasta on myönnetty maksusitoumuksia Vastaamon tuottamiin palveluihin 49:lle henkilölle.

Paikallinen - 22.10.2020, 9:45

Korona-tilanteen takia kausi-influenssarokotuksia ei voida tänä vuonna antaa terveysasemilla. Rokotukset on keskitetty pääosin Turun Messukeskukseen. Muutoksena aiempien vuosien käytäntöön kaikki influenssarokotukset annetaan vain ajanvarausten perusteella.

Paikallinen - 22.10.2020, 8:44

Pelastuslaitos sai suuren hälytyksen Turkuun teollisuusrakennuksen tulipaloon Pansiontielle keskiviikkona 21.10. klo 13:49. Pelastuslaitoksen saapuessa palopaikalle n. 6000 neliön teollisuusrakennuksen toinen pääty oli kauttaaltaan liekeissä. Palo oli voimakas ja savunmuodostus runsasta.

Paikallinen - 21.10.2020, 15:36

Turussa Panisiontiellä roihuaa tulipalo. Hätäkeskus antoi iltapäivällä Turkuun vaaratiedotteen johtuen palosta aiheutuvasta voimakkaasta savusta, joka on myrkyllistä. Alueella olevia kehotettiin sulkemaan ikkunat ja laittamaan ilmastoinnit pois päältä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 21.10.2020, 9:39

Varsinais-Suomen ELY-keskus kartoitti Houtskari-Iniön sekä Nauvon eteläisen ja poikittaisen yhteysalusreittien käyttäjien liikennetarpeita sähköisellä kyselyllä heinä-elokuussa.

Paikallinen - 21.10.2020, 9:38

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa esitetään tavoitteita ja toimenpiteitä, joiden avulla lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia on tarkoitus turvata ja palveluita kehittää vuosina 2020–2023.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 21.10.2020, 9:38

”Jostain syystä naisten hormonijutut ei oo tabuja siks, etteikö niistä sais puhua, vaan siks, että ne on niin kiusallisia, ettei kukaan halua puhua niistä.”

Paikallinen - 21.10.2020, 9:37

Loimu avaa käynnissä olevan Mestaruusliiga-kauden vihdoin torstaina myös kotikentällään, kun kahden myöhemmin pelattavaksi siirtyneen kotiottelun jälkeen kolmas kotiottelu saadaan vihdoin pelattua.

Paikallinen - 20.10.2020, 8:11

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 25 900 työtöntä työnhakijaa. Syyskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja nyt niin tapahtui 1 600 henkilöllä.Viime vuoden syyskuuhun verrattuna työttömänä oli nyt 7 900 henkilöä enemmän (44%).

Paikallinen - 20.10.2020, 8:09

Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä poliisin valtakunnallisen teeman mukaisesti. Osittain valvontaa toteutettiin yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa.