Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Sunnuntai, 17.
tammikuuta
2021.

Uusia rajoituksia Naantalin kaupungin palveluihin, harrastustoimintaan ja yleisötilaisuuksiin ajalle 3.-23.12.2020

Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta lähellä leviämisvaiheeseen siirtymistä. Varsinais-Suomen alueellinen koordinaatioryhmä antoi 1.12.2020 alueelle uudet suositukset. Suositukset ovat voimassa 3.–23.12.2020 koko maakunnan alueella. Uusissa suosituksissa vähennetään kontakteja ja liikkuvuutta eri tavoin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) suositus on, että yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimet. ​Naantalin kaupunki suosittaa samaa alueellaan.  

Liikuntapalvelut 

Aikuisten harrastustoiminta keskeytetään 3.–23.12.2020 Naantalin kaupungin tiloissa, vain VSSHP:n ohjeen mukainen kilpaurheilu sallitaan. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu nykyisin ohjein. Toiminnassa on otettava huomioon käsihygienia, turvavälit, pukuhuoneiden käytön minimointi, kontaktien välttäminen ja maskisuositus yläkouluikäisistä alkaen. Yleisöä ei oteta sisätiloihin.  

Muut toimenpiteet:

Maijamäen, Suopellon ja Rymättylän kuntosalit suljetaan 3.–23.12.2020
Jäähallien yleisöluisteluvuorot (yleinen luistelu ja mailavuorot) keskeytetään 3.–23.12.2020 väliseksi ajaksi​ 
Taimon ja Nunnalahden talviuintipukuhuoneet suljetaan 23.12.2020 saakka 
Maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää​. 
Kuljetukset Ulpukan yleisöuinteihin keskeytetään 3.–23.12.2020 ​ 
Rymättylän Ipanarieha perutaan 5.12.2020​. 

Ulkoliikuntapaikat pidetään avoinna omaehtoiselle liikkumiselle.

Kirjastot

Kirjastot ovat auki normaaleina palveluaukioloaikoina. Pääkirjaston omatoimiaika ei ole käytössä. Saariston palvelupisteet ovat avoinna kirjastojen aukioloaikoina. 

Kirjastossa toimivat peruspalvelut eli palautus, lainaus ja varausten nouto. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti. Tarpeetonta oleskelua kirjaston tiloissa tulee välttää ja asiointi on suositeltavaa rajoittaa enintään 15 minuuttiin.  

Kirjastossa voi olla rajallisesti tarjolla lainattavaa aineistoa
Asiakaskoneiden käytössä ja tulostuksessa suositellaan vain välttämätöntä asiointia 
Lukupaikat ovat pois käytöstä​ 
Päivälehdet ovat luettavissa Tullikadulla Naantalin Aurinkoisen kahvilassa​ 
Ryhmäkäynnit ja lukupiirit perutaan​ 

Kävijämäärää seurataan ja kirjastoon pääsyä voidaan tarvittaessa rajoittaa​. Kirjastossa suositaan lähi- ja verkkomaksua​.

Naantalin museo 

Naantalin museo on avoinna normaalisti. Tiloissa noudatetaan 10 henkilön rajoitusta.  

Nuorisotilat 

Rymättylän ja Livonsaaren nuorisotilat ja Karvetin Monitoimitalo ovat avoinna, mutta tilojen ryhmäkoko on rajattu enintään 10 henkilöön / tila​. Ryhmäkokorajoitus on voimassa myös yökahvilatoiminnassa. Nuorille jaetaan kasvomaskit nuokkareilla​. Nuorisotaloilloissa ei ole jatkossa kahvi- tai muuta tarjoilua.  

​Kaupungin omistamat tilat 

Vuokrattavia liikunta- ja kulttuuri- ja kokoontumistiloja ei luovuteta yli 10 henkilön tilaisuuksien järjestämiseen.​ VSSHP:n suosittaa, että kuorolaulu laitetaan tauolle. Harjoituksia ei voi järjestää Naantalin kaupungin tiloissa.

Varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmät rajoitetaan yhteensä 10 henkilöön (lapset ja huoltajat yhteensä). Avoin toiminta jää tauolle 6.1.2021 saakka. Lasten kerho- ja puistotoiminta jatkuu normaalisti. Varhaiskasvatuksen perheille suunnattuja joulutapahtumia ei järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. 

Perusopetus 

Yläkoulun oppilaille tulee voimaan ​maskisuositus 3.12. alkaen. Suositus koskee myös koulukuljetuksia.  

Lukio 

Lukio siirtyy etäopetukseen maanantaista 7.12.2020 alkaen. Lounasruokajakelu järjestetään siihen sitovasti ilmoittautuneille 7.–18.12.2020. 

Ylioppilasjuhla perjantaina 4.12. järjestetään 10 henkilön rajoitusta noudattaen. Ylioppilaiden vieraiden määrä on rajoitettu 1 vieras/ylioppilas. 
Joulujuhla järjestetään lauantaina 19.12. klo 9–10 etänä.  ​ 

Naantalin opisto 

Aikuisten kurssitoiminta keskeytetään ajalle 4.–23.12.​ Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ryhmät ja muut lasten kurssit kokoontuvat normaalisti ottaen huomioon hygienia- ja turvallisuusohjeet. ​Kuvataidekoulun näyttely Birgitta-salissa ei ole avoinna yleisölle, vaan oppilastyöt kuvataan ja niihin voi tutustua opiston sosiaalisen median kanavissa. 

Musiikkiopisto 

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten instrumenttiopetus jatkuu lähiopetuksena tai oppilaan tai huoltajien toiveesta etänä. Yli 20-vuotiaat opiskelijat siirtyvät etäopetukseen 4.12. alkaen. Muskaritoiminta jatkuu normaalisti lukuun ottamatta opetusryhmiä, joissa on mukana lasten vanhempia. Näissä ryhmissä opetus pyritään järjestämään etäyhteyksin. 

Orkesteri- ja yhteissoittotoiminta jatkuu 10 hengen ryhmärajoitusta ja hygienia- ja turvaohjeita noudattaen. Yli 10 hengen ryhmien opetus järjestetään etänä. Yläkoulu- ja lukioikäisten oppilaiden tulee käyttää maskia musiikkiopiston tiloissa. 

Musiikkiopiston konsertit 

Kaikki Kristoffer-salin konsertit järjestetään torstaista 3.12 alkaen lähtien ilman yleisöä. 
Konsertti 16.12. Naantalin kirkossa perutaan​. 

Yleisötilaisuudet 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut 2.12.2020 uuden määräyksen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävistä yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista.  

Sisätiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä.  

Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tilaisuuksien edellytyksenä on, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 3.12.-23.12.2020. 

Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuus 6.12. Kirkkopuiston paviljongilla on peruttu.
Muut joulukuun tapahtumien ajankohtaistiedot päivitetään tapahtumakalenteriin. 

Hoito- ja vanhuspalvelut

Ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä läheisten tapaamiset turvataan, mutta vierailijoiden määrää tulee kuitenkin rajoittaa merkittävästi. Asumisyksiköt antavat lisätietoa läheisten vierailuista.  

Jos riskiryhmiin kuuluvat vierailevat hoivayksiköistä yksityiskodeissa, pitää yksityistilaisuuksista annettu enintään 10 henkilön rajoitus ottaa huomioon. Vierailuista tulee sopia yksikön kanssa etukäteen.  
Hygieniaohjeisiin, turvaväleihin ja maskinkäyttöön on syytä kiinnittää erityistä huomiota ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien läheisten luona.  

Kuntouttava päivätoiminta ja lyhytaikaishoito toteutuu rajoitetusti. Lisätietoja saa yksiköistä.  

Terveyskeskusosaston vierailijoiden määrä on rajattu 2 vierailijaan kerrallaan potilasta kohden. Vierailun edellytyksenä on asianmukainen suojainten käyttö, jotta potilaiden ja muiden henkilöiden turvallisuus voidaan varmistaa. 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.1.2021, 22:54

Kauppakeskus Skanssin joulukuun hyväntekeväisyyskampanjalla kerättiin 7000 euroa paikallisille yhdistyksille. Anna hyvän kiertää -kampanjassa oli mukana tutut turkulaiset tähdet Michael Monroe ja HC TPS, jotka saivat molemmat valita mieluisensa hyväntekeväisyyskohteet.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.1.2021, 22:46

LNG-käyttöinen, 185 000 bruttovetoisuustonnin risteilyalus Costa Toscana laskettiin vesille perjantaina 15.1.2021 Meyer Turun telakalla. Pakkasesta johtuen rakennusaltaan täyttö aloitettiin jo edellisenä päivänä.

Paikallinen - 15.1.2021, 22:35

Viikonlopun aikana koronantorjuntabussi on Turun satamassa vastassa Viking Linen ja Tallink Siljan aamulaivoilla saapuvia matkustajia. Koronantorjuntabussiin ohjataan sekä autokannen että laivaterminaalien kautta tulevat matkustajat.

Paikallinen - 15.1.2021, 9:45

Hyökkääjä Elmo Heinonen jatkaa TPS:n riveissä. Hänen lainasopimustaan TPS:n riveissä on jatkettu puolella vuodella ja se ulottuu nyt kesäkuun 2021 loppuun asti.

Paikallinen - 15.1.2021, 9:43

Turku tarjoaa tänä keväänä omakotirakentajille kaikkiaan 38 tonttia Hirvensalon Toijaisista. Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostolle esitetään, että 36 tonttia luovutetaan hakumenettelyllä ja kaksi avoimella tarjouskilpailulla.

Paikallinen - 15.1.2021, 9:43

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 14.1.2021 antaman päätöksen mukaan Salon kaupunki ei noudattanut hankintalakia, kun se hankki rakennusteknisiä tuntitöitä vuosina 2019–2020.

Paikallinen - 14.1.2021, 9:12

Vuonna 2020 Alkon myynti Varsinais-Suomessa kasvoi 15,4 prosenttia. Asiakaskäyntien määrä nousi 6,5 prosenttia. Juomia myytiin 8,6 miljoonaa litraa, kun edellisenä vuonna myynti oli 7,4 miljoonaa litraa.

Varsinais-Suomessa myynnin kasvu oli Ahvenanmaata lukuun ottamatta Suomen suurin.

Paikallinen - 13.1.2021, 17:12

Hyökkääjä Oskari Jakonen aloittaa jo seitsemännen kautensa TPS:n edustusjoukkueen riveissä. 23-vuotias Jakonen on solminut TPS:n kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen.

Paikallinen - 13.1.2021, 10:01

Poikkeuksellinen vuosi 2020 näkyi Turun museoiden toiminnassa monella eri tapaa. Kokonaiskävijämäärät laskivat kautta linjan, sillä lähes kaikki museot joutuivat sulkemaan ovensa maaliskuussa ja uudelleen joulukuussa. Vilkas heinäkuu paikkasi hieman sulkemisista johtuvaa kävijäkatoa.

Paikallinen - 13.1.2021, 9:54

Ihalan koulussa Raisiossa on tapahtunut korona-altistus perjantaina 8.1. Koulun yksi luokka, 21 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Paikallinen - 13.1.2021, 9:53

Turun ja Helsingin kaupungit käynnistivät vuonna 2007 Itämerihaasteen luomaan suuntaa merensuojeluun ja sitouttamaan kaupunkeja Itämeren suojelutyöhön. Tähän mennessä Itämerihaasteen verkostoon on liittynyt jo yli 300 organisaatioita. 

Paikallinen - 12.1.2021, 9:44

Turun yliopiston kliininen tutkimusyksikkö TROSSI on jälleen saanut eduskunnalta merkittävän avustuksen, yhteensä 220 000 euroa monitieteisen sisäilmatutkimuksen jatkamiseen. Avustus on jatkoa eduskunnan vuonna 2019 myöntämälle rahoitukselle.

Paikallinen - 12.1.2021, 9:42

Turun kaupungin päivälukiot ovat olleet mukana Erityisesti lukiossa -hankkeessa, jonka aikana lukioihin kehitettiin toimintamalleja, joilla lukio-opiskelijoita tuetaan opintojen etenemiseen liittyvissä vaikeuksissa sekä lisätään heidän hyvinvointiaan.

Paikallinen - 12.1.2021, 9:40

Turun, Kaarinan, Naantalin ja Salon kaupunkien lastensuojelupalveluissa pilotoidaan uutta palvelua, jonka tavoitteena on lastensuojelun asiakasvanhempien äänen, osallisuuden ja toimijuuden korostuminen, jotta palvelut olisivat aikaisempaa oikea-aikaisempia ja kohdennetumpia.

Paikallinen - 12.1.2021, 9:39

Turku Energia ja Turun Seudun Vesi Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen koskien juomaveden lämmöntalteenottohanketta, jossa pilotoidaan lämmöntalteenottojärjestelmän käyttömahdollisuutta osana juomavedentuotanto- ja jakelujärjestelmää.

Paikallinen - 11.1.2021, 16:55

Ruissalossa sijaitsevan Kansanpuistontien varrelle on istutettu uusia lehmuksia. Turun kaupunki haki hankkeelle EU:n rahoitusta ja sai myönteisen tukipäätöksen Rannikko-LIFE-hankkeessaan.

Paikallinen - 11.1.2021, 16:52

Sääennusteen mukaan Varsinais-Suomeen on odotettavissa 12.1. klo 00–13.1. klo 16.00 voimakas lumimyrsky, johon liittyy kovaa tuulta ja runsasta lumisadetta. Lunta voi sataa 30-35 cm, paikoitellen jopa 40 cm.

Paikallinen - 11.1.2021, 7:39

Etelässä ja lounaassa sataa runsaasti lunta maanantai-illasta aina pitkälle keskiviikkoon. Lunta kertyy keskiviikkoon mennessä maan eteläosaan sekä Satakuntaan ja Pirkanmaalle noin 30–40 cm, paikoin enemmänkin.

Paikallinen - 11.1.2021, 7:37

Naantalin pandemiajohtoryhmä on linjannut rajoitusten jatkosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 5.1.2201 tekemien suositusten perusteella. Päätökset ovat pääsääntöisesti voimassa 24.1.2021 asti.

Paikallinen - 11.1.2021, 7:36

Perjantaihin 8.1. mennessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työterveyshuolto on antanut koronarokotteen 1 040:lle terveydenhuollon ammattilaiselle.