Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Sunnuntai, 17.
lokakuuta
2021.

Uudet auto- ja pyöräpysäköinnin kokeilut käynnistymässä Turussa

Turussa kesällä alkaneet auto- ja pyöräpysäköinnin kokeilut täydentyvät lokakuussa uusilla vähähiilistä liikkumista helpottavilla palvelukokeiluilla. Loppuvuoden aikana testaan opastamista vapaaseen pysäköintipaikkaan, edistetään kimppakyydin käyttöä työmatkaliikenteessä, kehitetään pysäköinnin markkinapaikkaa ja kokeillaan turvallista pyöräpysäköintiä. Myös aiemmin käynnistyneet sujuvan kadunvarsipysäköinnin, pysäköintipaikkojen vertaisvuokrauksen sekä pyöräpysäköinnin kokeilut ovat edelleen käytössä. 

- Tavoitteena alan yritysten kanssa tehtävissä kokeiluissa on löytää sellaisia kestävän kaupunkiliikkumisen ratkaisuja, jotka vastaavat kaupunkilaisten tarpeisiin, pystyvät toimimaan markkinaehtoisesti ja voivat laajentua myös muihin kaupunkeihin, sanoo projektipäällikkö Juha Pulmuranta.  

Turussa parhaillaan käynnissä olevat auto- ja pyöräpysäköinnin kokeilut ovat osa 6aika: Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta, jota toteuttavat Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu yhdessä yhteistyöyritysten ja sidosryhmien kanssa. Kokeiluja rahoitetaan myös Turun kärkihankkeista Smart and Wise Turku ja Keskustan kehittäminen. Palveluista toivotaan käyttäjiltä palautetta.

Lokakuussa alkavat auto- ja pyöräpysäköinnin palvelukokeilut:  

Opastettuna pysäköintiruutuun (YSP) 
Etsiparkki.fi -palvelu kerää ja jakaa tietoa vapaista pysäköintipaikoista keskustakävijöille. Palvelun käyttäjä näkee jo ennakkoon, missä on asiointikohdetta lähin vapaa parkkipaikka ja saa sinne myös ajo-ohjeet. Lokakuun aikana palveluun lisätään myös arvio pysäköintipaikkojen käyttöasteesta. 

Kadunvarsipaikan varaaminen (MarshallAI) 
Kaupungintalon pihalla osoitteessa Aurakatu 2 kaksi pysäköintilipputautomaatin viereistä paikkaa on vain niiden autoilijoiden käytössä, jotka ovat varanneet pysäköintipaikan etukäteen parkki.marshallai.com -osoitteessa. Verkkosivulla näkee paikkojen tilan reaaliajassa ja pystyy varaamaan pysäköintipaikan autolleen aikaisintaan 15 minuuttia ennen pysäköintiä. Paikan varaaminen on ilmaista, mutta pysäköinnistä maksetaan normaalisti. Kokeilu on käynnissä lokakuun ajan. 

Pysäköintietuus kimppakyytiautoille (CoReorient) 
Kokeilu pyrkii yksityisautoilun vähentämiseen edistämällä kimppakyydin käyttöä työmatkoilla. Kokeilu kohdistetaan ensisijaisesti Kupittaan Tiedepuistossa työssäkäyville, jotka ovat oikeutettuja työpäivän mittaiseen ilmaiseen kadunvarsipysäköintiin maksuvyöhykkeillä 2 ja 3 todentamalla kimppakyydin ensin turku.liiteri.net -palvelussa. Kokeilun käytössä olevan kiintiön suuruus on keskimäärin 10 ilmaispysäköintiä/työpäivä. Kokeilu käynnistyy lokakuun loppupuolella ja päättyy joulukuun lopussa.  

eParkly-kokeilu kaupungin työntekijöille (Aalto-yliopisto) 
Turun kaupunki kokeilee eParkly-projektin kanssa pysäköinnin markkinapaikkaa, joka näyttää kokeilussa mukana olevien pysäköintialueiden reaaliaikaisen käyttöasteen ja niiden dynaamisesti muuttuvan hinnan. Tämä auttaa autoilijaa löytämään mieleisensä pysäköintipaikan nopeasti ja vähentää siten turhaa ajelua. Palvelun testaaminen on rajattu kokeilun ajaksi vain kaupungin työntekijöille.  

Turvallinen pyöräpysäköinti Hansakorttelissa (CoReorient Oy)
Hansassa kokeillaan järjestelmää, jonka avulla asiakas saa ilmoituksen, jos pyörää liikutetaan hänen tietämättään. Järjestelmän avulla pyritään estämään pyörävarkauksia. Palvelu toimii Hansan parkkihallissa, jonne pääsee sisään Kristiinankadulta. Palvelu toimii mobiilisti sekä selaimella että sovelluksella. Palvelu sisältää pyörän turvallisen parkkeeraamisen lisäksi mm. välineet pyörän omatoimista huoltoa varten ja pyörän pesumahdollisuuden sekä omien tavaroiden säilytysmahdollisuuden. Palveluun tulee mahdollisesti mukaan pyörähuoltoyritys tarjoamaan lisämaksullista huoltoa. Palvelu alkaa lokakuun lopussa ja on käytössä, kun parkkihalli on avoinna. Palvelun hinta on 8 €/kk ja osa lisäpalveluista maksaa lisäksi 5e/kk. Palvelu löytyy osoitteesta: https://turku.liiteri.net/fi 

2

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 16.10.2021, 10:29

TPS palasi nopeasti voittokantaan Liigan puolella ja kaatoi KalPan toistamiseen viikon sisällä. Tällä kertaa kalakukkokaupungin ylpeys kaatui Turkuhallin ammeessa maalein 3-2.

Paikallinen - 14.10.2021, 11:14

Raisio järjestää toisen pop up -rokotustilaisuuden Nuortenkeskus Nopassa keskiviikkona 20.10. klo 15–18.

Paikallinen - 14.10.2021, 11:13

Turun yliopisto ja Singapore Maritime Institute (SMI) uusivat Memorandum of Understanding (MoU) -sopimuksensa yhteistyöstä, jonka tavoitteena on yhdessä edistää ja kehittää mereen ja merenkulkuun liittyvää tutkimus- ja kehitystoimintaa.

Paikallinen - 14.10.2021, 11:13

Turun Talouspäivät järjestetään Turun Messukeskuksessa 22.–23.10.2021. Puhujina tapahtumassa ovat mm.

Paikallinen - 13.10.2021, 16:26

Skappakullantiellä on otettu käyttöön Turun ensimmäiset joukkoliikennevalot.

Paikallinen - 13.10.2021, 16:25

Åbo Akademi saa Svenska kulturfondenilta 2,7 miljoonaa euroa tutkimuksen ja opetuksen vahvistamiseksi.

Lahjoitus on osoitettu kolmelle koulutusalalle: humanistisiin tieteisiin, luonnontieteisiin sekä kasvatustieteeseen ja opettajankoulutukseen.

Paikallinen - 13.10.2021, 16:24

S-market Hansa Herkku Hansakorttelin pohjakerroksessa on uudistunut ja avajaisia vietetään torstaina 14.10.2021. Myymälässä on S-marketin uusi ilme, energiatehokkaampi kalusto ja asiakkaiden toivomia palveluita.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.10.2021, 16:14

Vt 8 Turku–Pori-tieosuudella on rakennettu kolmea ohituskaistaa 2020–2021 välisenä aikana. Mynämäen ohituskaistojen parantamisen lisäksi tielle rakennettiin kaksi täysin uutta ohituskaistaa: yksi Nästi–Kovero-välille Laitilaan ja toinen Eurajoelle Kämppä–Peränkylä-välille.

Paikallinen - 12.10.2021, 16:57

Hälytysajossa ollut ambulanssi törmäsi henkilöauton kylkeen valo-ohjatussa risteyksessä tänään iltapäivällä. Ambulanssi ajoi Uudenmaantietä kohti Turkua ja henkilöauto tuli risteykseen Rakentajantieltä. Ambulanssissa oli kaksi ensihoitajaa, jotka loukkaantuivat lievästi.

Paikallinen - 12.10.2021, 16:56

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut tartuntatautilakiin perustuvan määräyksen pakollisista terveystarkastuksista Turun ja Kaarinan kuntien alueella.

Paikallinen - 12.10.2021, 16:56

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut tartuntatautilakiin perustuvan määräyksen pakollisista terveystarkastuksista Turun ja Kaarinan kuntien alueella.

Paikallinen - 12.10.2021, 16:54

Koronavirusta sairastavia potilaita on tehohoidossa Varsinais-Suomessa nyt enemmän kuin koko pandemian aikana tähän asti. Tehohoidetuista potilaista 90 prosenttia on ollut rokottamattomia.

Paikallinen - 12.10.2021, 10:27

Turun kaupunki on kunnostanut Vähäjoen alimman kosken, joka sijaitsee Koroistenniemen kohdalla, juuri ennen Vähäjoen yhtymistä Aurajokeen. Kunnostuksen tavoitteena oli koskialueen ekologisen ja kalataloudellisen tilan parantaminen. Kunnostus toteutettiin asukkaiden toiveesta.

Paikallinen - 12.10.2021, 10:26

Turun Satama järjestää arkkitehtuurikilpailun uuden matkustajaterminaalin suunnittelijan valitsemiseksi. Ferry Terminal Turku -hankkeen kenties kiinnostavin osuus on uusi, molempien varustamojen yhteiskäyttöön tuleva matkustajaterminaali.

Paikallinen - 11.10.2021, 16:01

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri vastaanottaa Tyks Majakkasairaalan rakentajilta tänään. Rakennustyö on valmistunut aikataulussa ja maksanut kustannusarvion mukaisesti 185 miljoonaa.

Paikallinen - 11.10.2021, 16:00

Turun yliopiston tutkimusryhmä on professori Johanna Ivaskan johdolla löytänyt täysin uuden tavan, jolla solut kierrättävät solun pinnan tarttumisreseptoreja ja jonka avulla aggressiiviset rintasyöpäsolut pääsevät leviämään elimistössä.

Paikallinen - 11.10.2021, 15:59

Turussa kesällä alkaneet auto- ja pyöräpysäköinnin kokeilut täydentyvät lokakuussa uusilla vähähiilistä liikkumista helpottavilla palvelukokeiluilla.

Paikallinen - 11.10.2021, 15:43

Henkilöautolla ajanut 51-vuotias mies törmäsi toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaan tulleen säiliöauton keulaan. Mies menehtyi törmäyksessä välittömästi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 10.10.2021, 15:38

TPS hävisi Ilkka Mikkolan juhlaottelussa Kärpille, kun peli Raksilassa päättyi kotijoukkueen 2-1-jatkoaikavoittoon.

Tepsin edustajina 4. erässä olivat puolustaja Elmeri Eronen (alkaen 14:49) ja päävalmentaja Jussi Ahokas (alkaen 21:29).

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.10.2021, 10:25

TPS ja KalPa väänsivät Kuopiossa yhden maalin todellisen trillerin, joka kääntyi Tepsin voitoksi lukemin 1-0.