Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Sunnuntai, 12.
heinäkuuta
2020.

Turun vilkkaimmilla rannoilla vuoroissa kaksi rantavalvojaa 1.6.-9.8.

Rantavalvojat valvovat turvallisuutta Turun vilkkaimmilla uimarannoilla Ekvallassa, Ispoisissa ja Saaronniemessä tänäkin kesänä. Rantavalvontaa lisätään aiempiin vuosiin nähden niin, että joka vuorossa on kaksi valvojaa.

Tänä kesänä korostuu uimarannan käyttäjien vastuullisuus

Koronatartuntoja pyritään rannoilla ehkäisemään monella tapaa. Ekvallassa, Ispoisissa ja Saaronniemessä on kaikissa vuoroissa kaksi rantavalvojaa, jolloin valvontaa ja ennaltaehkäisevää toimintaa voidaan tehostaa. Wc-tiloja siistitään aukioloaikoina tunnin välein (pintojen pyyhkiminen, desinfiointi) ja bajamajoihin tulee kiinteät käsihuuhdeautomaatit.

Toistaiseksi ei ole tehty viranomaislinjauksia uimarantojen henkilömäärärajoituksista. Yleiset uimarannat rinnastetaan ulkoilureitteihin, jotka ovat kaikille avoimia. Uimarannoilla suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniasta ja turvallisuudesta annettuja viranomaissuosituksia ja ohjeita tartuntariskin ehkäisemiseksi. Ohjeiden ja kehotusten laiminlyönteihin tullaan puuttumaan valvojien toimesta ja tarvittaessa kutsutaan poliisi paikalle. Mahdollisista tulevista rajoituksista tai muutoksista tiedotetaan tarvittaessa.

- Tänä kesänä uimarannoilla oleminen on käyttäjille vielä aiempia vuosia vastuullisempaa, kun yleisen uintiturvallisuuden lisäksi jokaisen täytyy muistaa koronaohjeet ja suositukset. Korona-ajan ohjeet ovat selkeästi esillä ja niistä myös kuulutetaan rannan käyttäjille säännöllisin väliajoin. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH:in ohjeistusta tulee noudattaa ja samalla huolehtia sekä omasta että muiden käyttäjien turvallisesta rannallaolosta, liikuntapaikkamestari Timo Koljonen muistuttaa.

Uimarantaetiketti (suh.fi)
Rantaturvallisuus (suh.fi)

Tehostettua valvontaa ja uusia leikkivälineitä

Rantavalvojat työskentelevät Ispoisten ja Ekvallan rannoilla joka päivä 1.6.–9.8. klo 11–18 lukuun ottamatta päivittäistä lounasaikaa klo 13.30–14. Juhannusaattona ja -päivänä 20.–21.6. ei Ispoisissa ja Ekvallassa ole rantavalvontaa.

Ruissalossa Saaronniemen rannalla sen sijan valvontaa on jokaisena päivänä 1.6.–11.8. klo 11–18, myös juhannuksena.

Rantavalvojien tehtävänä on valvoa rannoilla rajaköysillä merkittyä uintialuetta ja huolehtia rannan turvallisuudesta. Lapsenvahteja rantavalvojat eivät kuitenkaan ole, joten aikuisten pitää huolehtia lapsista. On hyvä muistaa, että veneellä ei saa rantautua yleiselle uimarannalle, eivätkä päihteet ja koirat myöskään kuulu sinne.

Ispoisissa ja Ekvallassa lasten leikkivälineet on uusittu. Rannoilla on nyt nykyaikaiset ja turvalliset leikkivälineet perheen pienimmille ja näin tekemistä riittää myös rannalla.

Satavan saarella sijaitsevalla esteettömällä Ekvallan rannalla on esteetön ramppi, pukusuoja, wc, suihku, kioski, pelikenttä ja ulkokuntosalilaitteet. Ispoisten rannalla Uittamolla on pukusuoja, wc, kioski ja Turun avantouimareiden hoitama maksullinen sauna. Saaronniemessä on pukusuoja, WC, suihku ja maksullinen sauna, jonka voi varata.

Valvottujen uimarantojen lisäksi Turussa on kaksi pienempää makeanveden uimarantaa: Maarian hiekkakuoppa Jäkärlässä ja Brinkhallin ranta Kakskerran saaressa. Kummassakin on pukusuoja ja wc.

Vedenlaatu tarkistetaan säännöllisesti

Ekvallan, Ispoisten ja Saaronniemen uimarantojen vedenlaatu tarkistetaan EU-säännösten mukaisesti kahdesti kuussa. Vesinäytteitä otetaan myös Brinkhallista, Maariasta ja Kansanpuistosta. Tiedot päivitetään turku.fi/uimarannat -sivulle. Ne löytyvät myös jokaisen rannan ilmoitustaululta.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 10.7.2020, 7:39

Turun yliopistoon haki korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 30 766 hakijaa, mikä on kolmanneksi eniten suomalaisyliopistoista. Aloituspaikkoja on tarjolla lähes 3000.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:38

Viime vuonna loppuunmyyty Saaristo Open järjestetään tänä kesänä 11. kerran Kaarinan Hovirinnan rannassa 27.–29. elokuuta.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:38

Ajanvarauspuhelimeen otetaan nyt paljon yhteyttä. Kevään aikana terveysasemille ja suun terveydenhuoltoon syntyi koronaepidemian ja poikkeusajan takia ns. hoitovelkaa, kun aikoja peruutettiin ja moni myös siirsi terveysasioidensa hoitamisen myöhempään ajankohtaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.7.2020, 7:09

Suomen merivoimat on saanut käyttöönsä pitkän tauon jälkeen torpedoaseistuksen. Tähän uusimpaan puolustushankintaan pääsee myös yleisö tutustumaan merikeskus Forum Marinumin näyttelyssä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.7.2020, 7:08

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Paikallinen - 9.7.2020, 7:06

Kupittaan lintulammikoilla on kesäaikaista elämää jälleen torstaista 9.7. alkaen. Kaupunki on solminut lintujen ja lampaiden hoitoa koskevan palvelusopimuksen, joka on voimassa 9.7.- 31.10.

Aluksi Kupittaalle tulee erikokoista siipikarjaa. Myöhemmin alueelle tulee myös karitsoja.

Paikallinen - 8.7.2020, 7:41

Karjurock mylvitään tänä kesänä kotimaisten artistien voimin – lavalle nousevat mm. Arttu Wiskari, Mokoma, Kaija Koo, Mikael Gabriel, Klamydia sekä Popeda!
 

Paikallinen - 8.7.2020, 7:40

Naantali SunFest järjestetään 31.7.–1.8.2020 kuvankauniissa Naantalin Kirkkopuistossa. Festivaali juhlitaan ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä, ja sen kunniaksi artistikattauskin on kova: lavan valtaavat JVG, Lauri Tähkä, Vesala, Kaija Koo, Antti Ketonen sekä Vesterinen yhtyeineen.

Paikallinen - 8.7.2020, 7:39

eijon Luontokeskus on avannut ovensa kevään poikkeusolojen jälkeen. Natura Viva vastaa Teijon Luontokeskuksen toiminnasta, kahvilasta ja kansallispuiston asiakaspalvelusta sekä tarjoaa retkeilypalveluita.

Paikallinen - 7.7.2020, 7:43

Kesälauantain suosittuja Tul toril -teematoreja järjestetään elokuussa! Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa tänä vuonna typistetyn viiden torin teemasarjan. Monet tutut ja hyväksi havaitut toriteemat viettävät välivuotta poikkeuksellisen kevään vuoksi.

Paikallinen - 7.7.2020, 7:43

Suomen Vuokranantajien yhteistyössä Vuokraoven kanssa tekemän vuokramarkkinakatsauksen mukaan Turun vuokratason nousu on maan nopeimpien joukossa. Vuodessa vuokrataso on noussut 1,6 prosenttia.

Paikallinen - 6.7.2020, 9:01

Saksan keihäänheiton superkolmikko Thomas Röhler, Johannes Vetter ja Andreas Hofmann kilpailee 11. elokuuta Turun Paavo Nurmi Gamesissa, mutta ei ilman huomattavia erityistoimia. Sama tiukka protokolla on voimassa myös muiden kansainvälisten urheilijoiden kanssa.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:46

Turun kaupunkiseudulla uusitaan pyöräilyn viitoitusta ja opastusta uuden tieliikennelain mukaisilla opasteilla. Tänä kesänä opasteet uusitaan Turusta Lietoon, Turusta Varissuon kautta Piikkiöön ja Turusta Kaarinan keskustan kautta Piikkiöön johtavilla reiteillä.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:46

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii kesän 2020 aikana useita putkisiltoja. Korjaustöistä aiheutuu väistämättä liikennehaittoja, sillä liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla putken vaihdon ajaksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.7.2020, 7:45

Naantalin museo on saanut valmiiksi kaupunkialueiden muutosta esitelevän kulttuuriympäristöhankkeen. Eri puolille Manner-Naantalia sijoitettujen opastaulujen avulla halutaan tarjota asukkaille mahdollisuus tutustua oman arkisen ympäristön menneisyyteen ja muutokseen.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:44

Turun kaupunkitutkimusohjelman julkaiseman katsauksen mukaan Turku hyötyi 2010-luvulla merkittävästi maan sisäisestä muuttoliikkeestä.

Paikallinen - 3.7.2020, 9:09

Koronapandemia on aiheuttanut yhteiskunnallisen kriisin ja mullistanut arkielämän, ja sen ymmärtämiseksi ja käsittelemiseksi tarvitsemme tutkittua tietoa ja uusia näkökulmia.

Paikallinen - 3.7.2020, 7:43

Shanghai Rankingin kesäkuun lopulla julkaisema Global Ranking of Academic Subjects 2020 -yliopistovertailu sijoitti yhteensä yli 4 000 yliopistoa 54 eri tieteenalalla. Turun yliopisto listattiin maailman parhaiden yliopistojen joukkoon yhteensä 23 tieteenalalla.
 

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikkö on avannut Saaristomeren tutkimuslaitoksen entiseen kirjastoon pienimuotoisen näyttelyn, joka esittelee yleisölle saaren hospitaaliaikaa ja sen jälkeen taloon tulleen tutkimuslaitoksen toimintaa.

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Museo avaa ovensa 7.7. uusin ja uusiutunein näyttelyin. Nyt avautuva kokoelmanäyttely Pari sanaa keräämisestä kertoo mukaansatempaavalla otteella Turun taidemuseon kokoelman historiasta, karttumisesta ja teosten lainamatkoista maailmalla.