Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 18.
kesäkuuta
2021.

Turun koronarajoitukset lieventyvät

Turun kaupunki on siirtynyt Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän perjantaina 4.6. tekemän linjauksen mukaisesti koronan vakavimmasta leviämisvaiheesta alemmalle tasolle eli kiihtymisvaiheeseen.

Turun kaupungissa linjaus tarkoittaa rajoitusten keventämistä kaupungin eri toiminnoissa.
  
Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tarkoittaa sitä, että tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuvat. Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset velvoitetaan järjestämään niin, että ihmiset voivat tosiasiallisesti välttää lähikontaktia toisiinsa. 

Monet kaupungissa tehdyt torjuntatoimet ovat auttaneet Turussa maalis-huhtikuun erittäin hankalan epidemiavaiheen yli ja nyt rajoituksia pystytään keventämään. Turussa koronaepidemia on rauhoittunut kuluvan viikon kuluessa entisestään.

– Koronapandemia rauhoittuu Turussa, mutta rajoituksia jää avautuviin palveluihin. Vastuu siirtyy entisestään jokaiselle meistä. Muistetaan siis turvavälit, maskit ja hyvä hygienia edelleenkin, Turun tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi sanoo.

Turun kaupunki huolehtii edelleen, että kaupungin palvelut ovat terveysturvallisia. Kävijämäärien kehitystä seurataan ja tarvittaessa niitä rajoitetaan tai lievennetään. Kävijöitä ohjeistetaan turvaväleistä ja hygieniasta niin pukukopeissa kuin museoissa sekä esimerkiksi leiriläisiä tarkemmin ohjekirjeillä.

Turun kaupunki haluaa muistuttaa, että vaikka tilanne kaupungissa, maakunnassa ja koko maassa kohenee, maailmalla koronatilanne on edelleen heikko monessa lähialueenkin maassa. 

Suomi rajoittaa maahantuloa lähes kaikista maista. Maahantulon rajoitukset ovat voimassa 27.6.2021 asti. Maailmanlaajuinen matkustamista koskeva yleissuositus on välttää tarpeetonta matkustamista.

– Ulkomaille ei voi edelleenkään matkustaa kuin välttämättömistä syistä. Suositaan siis tänä kesänä lähimatkailua Suomessa ja ihanassa kotikaupungissa, sanoo Jutta Peltoniemi. 

Rajoitusten keventäminen vaikuttaa Turun palveluihin seuraavilla tavoilla:
Liikuntapalvelut
Turussa sekä sisä- että ulkoliikuntapaikoilta poistetaan henkilömäärärajoituksia maanantaista 7.6. alkaen. Asiakkaiden on huolehdittava siitä, että turvaetäisyydet sisätiloissa, pukuhuoneissa ja saunoissa säilyvät. 
 
Turun kaupungin sisäliikuntapaikat 7.6. alkaen

Sisätiloissa yli 20-vuotiaat voivat kilpailla ilman kontaktia. Turvaetäisyydet tulee huomioida.
Henkilömäärärajoitukset poistuvat yli 20-vuotiaiden toiminnasta. Liikuntapalvelut lähettää liikuntatilojen henkilömääräsuositukset vuoron varanneille.
Sisätiloissa yli 15-vuotiaat käyttävät edelleen maskia muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana ja huolehtivat turvaetäisyyksien säilymisestä. 

Turun kaupungin ulkoliikuntapaikat 7.6. alkaen 

Myös yli 20-vuotiaille sallitaan ottelu- ja kilpatoiminta sekä lähikontaktit ulkoliikuntapaikoilla.
Ulkokenttien pukuhuoneet avataan. Turvaetäisyydet on huomioitava.  
Henkilömäärärajoitukset poistuvat omatoimiliikunnassa ulkokentillä.

Turun kaupungin uimalaitokset 7.6. alkaen 

Impivaaran uimahallissa sekä Kupittaan että Samppalinnan maauimalassa kävijämäärää rajoitetaan edelleen ja henkilökunta seuraa kävijämäärää. Käyttöaikarajoite säilyy kahdessa tunnissa. 
Impivaaran uimahallin ja Samppalinnan maauimalan saunat otetaan käyttöön. Saunoissa on pidettävä turvavälit. 
Maauimaloiden vesijumppien osallistujamäärät nousevat. Kupittaan maauimalan vesijumppiin voi osallistua 50 asiakasta kerrallaan ja Samppalinnan vesijumppiin 20 asiakasta kerrallaan. Vesijumppiin ilmoittaudutaan edelleen etukäteen.  

Kirjastopalvelut

Varattavat palvelut (digitointi, mikrofilmien lukeminen, soittohuone) ovat käytettävissä ja varattavat tilat otetaan käyttöön 7.6. alkaen. Lähikirjastojen omatoiminen käyttö on mahdollista 1.7. alkaen arkisin kesäaukioloajoin (ma–pe) klo 7–19. Kirjaston kesän tapahtumat toteutuu sovitusti verkossa tai kasvotusten koronarajoitukset huomioiden.

Nuorisopalvelut

Nuorisoleirialueita vuokrataan 7.6. alkaen enintään 50 henkilön ryhmille. Myös kesäleirejä järjestetään. Leirille saapuville toimitetaan tarkat ohjeet koronaan liittyen OKM:n ohjeiden mukaisesti.

Turun filharmoninen orkesteri

Orkesterin kevätkausi on päättynyt. Elokuussa orkesteri jalkautuu pienryhmäkokoonpanoilla ympäri kaupunkia, ja Itämeripäivänä 26.8. orkesteri esittää Luontosinfonian. Elokuun tapahtumiin on vapaa pääsy ja tarkemmat tiedot päivitetään osoitteeseen tfo.fi.

Turun Kaupunginteatteri

Kaupunginteatterin kesäkomedia 39 askelta nähdään Naantalin Emma Teatterissa 4.6.–14.8. Koomisen jännittävän brittidekkarin pääroolissa seikkailee Hannes Suominen. Ohjeistus turvalliseen teatterikäyntiin löytyy teatterin verkkosivuilta ja lähetetään lipun ostaneille näytösviikolla. 

Föli

Seudullisen joukkoliikenteen Fölin busseissa on edelleen maskipakko.

Kevätjuhlien varotoimet säilyvät, työväenopistot palaavat lähiopetukseen

Aiemmin annetut ohjeistukset kevät- ja valmistujaisjuhlista pysyvät voimassa. Päiväkotien ja oppilaitosten kevätjuhlat sekä ylioppilas- ja päätösjuhlat järjestetään ilman isoja kokoontumisia ja vain rajatulle määrälle lapsia ja nuoria, mikäli turvaväleistä voidaan huolehtia.
 
Turun suomenkielisen työväenopiston ja Åbo svenska arbetarinstitutin kesäkurssit palaavat lähiopetukseen. Lisää tietoa kesäkursseista ja niille ilmoittautumisesta Turun suomenkielisen työväenopiston sivuilta opistopalvelut.fi/turku sekä Åbo svenska arbetarinstitutin sivuilta aboarbis.fi.
 
Osa päiväkodeista on suljettu kesän aikana, mutta varhaiskasvatusta on tarjolla muissa päiväkodeissa oman päiväkodin henkilökunnan kanssa.
 
– Varhaiskasvatuksessa kesä on suunniteltu siten, että lasten oleskelu päiväkodissa voidaan toteuttaa väljästi, niin hyvin kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista, varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja Vesa Kulmala kertoo.
 
Kerhot ja leikkipuistot ovat avoinna kesäkuussa. Avoin päiväkotitoiminta alkaa elokuussa. Huoltajille tiedotetaan kesäajan palveluista päiväkotikohtaisesti.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Fölin maskipakko muuttuu maskisuositukseksi 21.6.2021
Paikallinen - 17.6.2021, 9:03

Turun seudun joukkoliikenne Fölissä maaliskuussa voimaan astunut kasvomaskipakko päättyy. Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti, että velvoite käyttää kasvomaskia poistetaan Fölin matkaehdoista 21.6.2021 alkaen.

Sisältää kuvan
Kuva: Kirkkopuiston terassi / Roosa Karhu
Paikallinen - 17.6.2021, 8:03

Turun tuomiokirkko on seissyt keskellä kaupunkia ikonisena maamerkkinä ja Suomen kansallispyhäkkönä jo 1300-luvulta asti. Tänä torstaina 17.6. tuomiokirkko täyttää 721 vuotta, ja sata ensimmäistä kaupunkilaista saavat ilmaiset kakkukahvit syntymäpäivien kunniaksi Kirkkopuiston Terassilla.  

Paikallinen - 17.6.2021, 7:30

Vaikka Varsinais-Suomessa on siirrytty alueellisen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä epidemian perustasolle, on tartuntatautilain pykälä 58 c edelleen voimassa. Varsinais-Suomessa maskisuositus on voimassa julkisissa tiloissa.

Paikallinen - 16.6.2021, 15:48

Tyksiin perustetaan ja vakinaistetaan mittava määrä uusia lääkärien ja hoitajien tehtäviä. Kaikkiaan eri toimialueille vakinaistetaan yhteensä noin sata määräaikaista tehtävää. Lisäksi tehtiin 43 vakanssimuutosta.

Sisältää kuvan
Yhteysalusten matkustajamäärien rajoitukset poistuvat 21.6.2021 alkaen
Paikallinen - 16.6.2021, 10:58

Parantuneen tartuntatautitilanteen ja tarkentuneen ohjeistuksen mahdollistamana voimassa olevia matkustajarajoituksia höllennetään kaikilla yhteysalusreiteillä 21.6.2021.

Paikallinen - 15.6.2021, 18:33

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jolla se vapauttaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärät Varsinais-Suomessa. Maakunta on siirtynyt koronavirusepidemian perustasolle, joten alueen kunnissa voi 16.6.

Paikallinen - 15.6.2021, 18:31

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, VSSHP:n hallitus hyväksyi 15.6.2021 osaltaan esityksen perustaa maakuntaan väliaikainen valmistelutoimielin eli Vate, jos käsittelyssä oleva sote-lakipaketti hyväksytään.

Paikallinen - 15.6.2021, 18:26

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kokoontui 15.6.2021 ja päätti alueen siirtymisestä kiihtymisvaiheesta perustasolle huomisesta 16.6. alkaen. Koronatilanne on pysynyt rauhallisena ja kaikki perustason edellytykset täyttyvät.

Paikallinen - 15.6.2021, 10:17

Digitan Turun radio- ja tv-asemalla tehdään huoltotöitä 16.-17.6.2021 klo 9.00–15.00 välillä. Työturvallisuuden takaamiseksi lähetykset joudutaan katkaisemaan ja huoltotöistä aiheutuu 16.6.

Paikallinen - 15.6.2021, 7:11

Turku maalaa sateenkaaren värit Aurajoen ylittävälle Teatterisillalle korostamaan kaupungin arvoja suvaitsevaisuudesta ja vastuullisuudesta. Sateenkaari maalataan sillalle kesäkuun aikana ja se on paikallaan elokuun loppuun saakka.

Paikallinen - 14.6.2021, 16:53

Huittisissa työnnettiin lauantai-illalla mies alas kevyen liikenteen sillalta. Poliisi sai epäillyt tekijät kiinni koirapartion avulla. Tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.6.2021, 16:52

Turun kaupungin laskutus on ruuhkautunut. Syynä on kaupungissa kesäkuun alussa tehty mittava taloushallintojärjestelmän vaihto, jossa Turku siirtyi uuteen SAP-järjestelmään. Järjestelmän muutoksella tavoitellaan sujuvampaa ja virtaviivaisempaa toimintaa.

Paikallinen - 14.6.2021, 12:09

Kokoomus pysyy Turun suurimpana puolueena 23,2 prosentilla, vaikka puolue menettää yhden paikan. Toiseksi suurin puolue on SDP 18,5 prosentilla ja yhdellä uudella paikalla. Vasemmistoliitto nousi Turun kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 16,2 prosentilla.

Paikallinen - 14.6.2021, 11:15

Lounais-Suomen poliisi jatkaa sunnuntaina 13.6.2021 Turussa tapahtuneen väkivallanteon selvittämistä. Asiaa tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä. Epäilty on alustavassa puhutuksessa myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

Paikallinen - 13.6.2021, 21:43

Kokoomus näyttäisi pysyvän Turun suurimpana puolueena, kun lähes 80 prosenttia kuntavaalien äänistä on laskettu. Puolue on kuitenkin menettämässä näillä näkymin yhden paikan. Perussuomalaiset puolestaan kasvattavat paikkamääräänsä Turussa neljällä edustajalla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 11.6.2021, 16:30

 

Kauppiaskadun uudistustyöt ovat käynnistyneet, mikä aiheuttaa muutoksia sekä pysäköintipaikoissa että taksiaseman osalta. Väliaikainen taksiasema on 14.6. maanantaista klo 7 lähtien Maariankadulla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 11.6.2021, 14:25

 

Lounais-Suomen poliisissa tutkittavana ollut naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikosasia siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkittavaksi. Siirrolla varmistetaan esitutkinnan riippumattomuus ja työrauha.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 11.6.2021, 11:07

Turun Luolavuoren alueella on havaittu arkeologiseen kulttuuriperintöön kohdistunut ilkivalta, jossa historiallisen rajakiven pintaa on sotkettu punaisella spray -maalilla.

Paikallinen - 11.6.2021, 11:03

Turun kaupungin työllisyyspalveluiden, Työpisteen Kanslerintien toimipaikassa lajitellaan Lounais-Suomen Jätehuollon keräämää poistotekstiiliä.

Paikallinen - 10.6.2021, 11:10

Kolmen vuoden tauon jälkeen Parainen saa jälleen oman saaristopoliisipartion. Saaristopartioinnin myötä Lounais-Suomen poliisi tehostaa valvonta- ja hälytystoimintaa ja lisää poliisin näkyvyyttä saaristokaupungin alueella.