Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 18.
kesäkuuta
2021.

Turun avasi ilmoittautumissivun kaikille koronarokotteen haluaville

Turun kaupunki on avannut uuden ilmoittautumissivun kaikille koronarokotteen haluaville yli 18-vuotiaille turkulaisille. Kuntalaisen tulee jättää yhteystietonsa otanrokotteen.turku.fi-sivulle ja hänelle lähetetään rokotusaika tekstiviestillä.  

otanrokotteen.turku.fi-sivu on avautunut kuntalaisille 6. toukokuuta. Jotta palvelu ei alkuvaiheessa kuormitu liikaa, Turun kaupunki toivoo, että viikolla 18 (6.-9.5.) yhteystietonsa jättäisivät 50 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Tämän jälkeen viikolla 19 kaikki yli 18-vuotiaat voivat jättää ilmoittautumisensa rokotukselle.

Leila-robotti lähettää rokotusaikoja yhteystietonsa jättäneiden kesken satunnaisjärjestyksessä ikäryhmä kerrallaan touko-elokuun aikana. Ilmoittautumisjärjestys ei ole rokotusjärjestys, vaan rokoteaikoja annetaan vanhimmasta ikäryhmästä alkaen kohti nuorempia.  

- Olemme kevään aikana kehittäneet erilaisia tapoja jakaa koronarokotusaikoja kuntalaisille. otanrokotteen.turku.fi-sivun kautta pystymme hallinnoimaan ajanvarausta paremmin, eikä kuntalaisten tarvitse soittaa koronarokotuspuhelimeen tai seurata rokotusaikojen avautumista netissä. Sivun kautta saamme myös ajantasaiset yhteystiedot niistä asiakkaista, jotka käyttävät pääasiassa oman työterveyshuoltonsa palveluja, ylilääkäri Suvi Vainiomäki Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta kertoo.

Jatkossa Leila-robotti jakaa rokotusaikoja vain yhteystietonsa jättäneiden kesken. Näin pystytään huomioimaan työterveyshuoltojen antamat rokotukset työikäiselle väestölle. Kuntalaisten rokotustiedot eivät siirry automaattisesti työterveyshuoltojen ja kunnan terveydenhuollon erillisten potilastietojärjestelmien välillä. 

- Ajanvarausrobotti ei osaa ottaa huomioon sitä, että iso osa työikäisistä saa rokotteen oman työterveyshuoltonsa kautta. Jos robotti lähettäisi jatkossakin aikoja kaikille kuntalaisille, monet saisivat kaksi rokotusaikaa. Ilmoittautumissivun avulla pyrimme ratkomaan juuri tätä ongelmaa. Jos kuntalainen ehtii jo jättämään omat yhteystietonsa, mutta saakin myöhemmin rokotteen työterveyshuollosta, tulee hänen perua ilmoittautumisensa kaupungin rokotukselle, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi selventää.

otanrokotteen.turku.fi on täysin turvallinen ja saavutettava sivusto, joka palvelee kolmella kielellä seuraavissa osoitteissa:

otanrokotteen.turku.fi
jagtarvaccinet.turku.fi
myvaccine.turku.fi

- Ilmoittautumisen avulla mahdollistamme rokotusaikojen tasaisen virran. Kun rokotusvuoroon tulee työikäinen väestö, olisi tiedossa erittäin huono asiointikokemus ajanvarauspalvelun ruuhkautuessa, kun kaikki yrittävät löytää vapaita aikoja yhtä aikaa. otanrokotteen.turku.fi-sivun avulla pystymme tarjoamaan kuntalaiselle helpon tavan saada rokote, hankejohtaja Tapio Järvenpää Turun kaupungilta kertoo.

Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen ja siksi ilmoittautuvalla henkilöllä tulee olla suomalainen henkilötunnus ja pankkitunnukset tai muu vahvan tunnistautumisen menetelmä. Palvelu on tarkoitettu turkulaisille. Sivun kautta omien tietojen jättäminen on täysin turvallista ja palvelu täyttää vaaditut tietoturvastandardit. Sivu on myös saavutettava.

Ilmoittautumissivulle yhteystietonsa jättäneet saavat rokotusajan tekstiviestillä. Mikäli Leila-robotin lähettämä aika ei sovi ja se pitää perua, ajan voi perua soittamalla Turun kaupungin koronarokotuspuhelimeen (p. 02 266 0159) kaikkina vuorokauden aikoina ja jättämällä ääniviestin. Ajan voi perua myös sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta. Ajan perumisen jälkeen uusi aika varataan joko sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta tai soittamalla koronarokotuspuhelimeen. Uusi ilmoittautuminen otanrokotteen.turku.fi-sivuston kautta ei ole enää mahdollista, jos rokotusaika on jo lähetetty.

Kaikkien ikäryhmien on tärkeä ottaa koronarokote

Turun koronatilanne on ollut kevään aikana erittäin vakava. Siksi Turun kaupunki kannustaa kaikkia kuntalaisia ottamaan itselleen koronarokotteen. Rokotteella suojaamme sekä itseämme että läheisiämme vakavalta koronavirustartunnalta.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Fölin maskipakko muuttuu maskisuositukseksi 21.6.2021
Paikallinen - 17.6.2021, 9:03

Turun seudun joukkoliikenne Fölissä maaliskuussa voimaan astunut kasvomaskipakko päättyy. Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti, että velvoite käyttää kasvomaskia poistetaan Fölin matkaehdoista 21.6.2021 alkaen.

Sisältää kuvan
Kuva: Kirkkopuiston terassi / Roosa Karhu
Paikallinen - 17.6.2021, 8:03

Turun tuomiokirkko on seissyt keskellä kaupunkia ikonisena maamerkkinä ja Suomen kansallispyhäkkönä jo 1300-luvulta asti. Tänä torstaina 17.6. tuomiokirkko täyttää 721 vuotta, ja sata ensimmäistä kaupunkilaista saavat ilmaiset kakkukahvit syntymäpäivien kunniaksi Kirkkopuiston Terassilla.  

Paikallinen - 17.6.2021, 7:30

Vaikka Varsinais-Suomessa on siirrytty alueellisen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä epidemian perustasolle, on tartuntatautilain pykälä 58 c edelleen voimassa. Varsinais-Suomessa maskisuositus on voimassa julkisissa tiloissa.

Paikallinen - 16.6.2021, 15:48

Tyksiin perustetaan ja vakinaistetaan mittava määrä uusia lääkärien ja hoitajien tehtäviä. Kaikkiaan eri toimialueille vakinaistetaan yhteensä noin sata määräaikaista tehtävää. Lisäksi tehtiin 43 vakanssimuutosta.

Sisältää kuvan
Yhteysalusten matkustajamäärien rajoitukset poistuvat 21.6.2021 alkaen
Paikallinen - 16.6.2021, 10:58

Parantuneen tartuntatautitilanteen ja tarkentuneen ohjeistuksen mahdollistamana voimassa olevia matkustajarajoituksia höllennetään kaikilla yhteysalusreiteillä 21.6.2021.

Paikallinen - 15.6.2021, 18:33

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jolla se vapauttaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärät Varsinais-Suomessa. Maakunta on siirtynyt koronavirusepidemian perustasolle, joten alueen kunnissa voi 16.6.

Paikallinen - 15.6.2021, 18:31

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, VSSHP:n hallitus hyväksyi 15.6.2021 osaltaan esityksen perustaa maakuntaan väliaikainen valmistelutoimielin eli Vate, jos käsittelyssä oleva sote-lakipaketti hyväksytään.

Paikallinen - 15.6.2021, 18:26

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kokoontui 15.6.2021 ja päätti alueen siirtymisestä kiihtymisvaiheesta perustasolle huomisesta 16.6. alkaen. Koronatilanne on pysynyt rauhallisena ja kaikki perustason edellytykset täyttyvät.

Paikallinen - 15.6.2021, 10:17

Digitan Turun radio- ja tv-asemalla tehdään huoltotöitä 16.-17.6.2021 klo 9.00–15.00 välillä. Työturvallisuuden takaamiseksi lähetykset joudutaan katkaisemaan ja huoltotöistä aiheutuu 16.6.

Paikallinen - 15.6.2021, 7:11

Turku maalaa sateenkaaren värit Aurajoen ylittävälle Teatterisillalle korostamaan kaupungin arvoja suvaitsevaisuudesta ja vastuullisuudesta. Sateenkaari maalataan sillalle kesäkuun aikana ja se on paikallaan elokuun loppuun saakka.

Paikallinen - 14.6.2021, 16:53

Huittisissa työnnettiin lauantai-illalla mies alas kevyen liikenteen sillalta. Poliisi sai epäillyt tekijät kiinni koirapartion avulla. Tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.6.2021, 16:52

Turun kaupungin laskutus on ruuhkautunut. Syynä on kaupungissa kesäkuun alussa tehty mittava taloushallintojärjestelmän vaihto, jossa Turku siirtyi uuteen SAP-järjestelmään. Järjestelmän muutoksella tavoitellaan sujuvampaa ja virtaviivaisempaa toimintaa.

Paikallinen - 14.6.2021, 12:09

Kokoomus pysyy Turun suurimpana puolueena 23,2 prosentilla, vaikka puolue menettää yhden paikan. Toiseksi suurin puolue on SDP 18,5 prosentilla ja yhdellä uudella paikalla. Vasemmistoliitto nousi Turun kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 16,2 prosentilla.

Paikallinen - 14.6.2021, 11:15

Lounais-Suomen poliisi jatkaa sunnuntaina 13.6.2021 Turussa tapahtuneen väkivallanteon selvittämistä. Asiaa tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä. Epäilty on alustavassa puhutuksessa myöntänyt tapahtumat pääpiirteittäin.

Paikallinen - 13.6.2021, 21:43

Kokoomus näyttäisi pysyvän Turun suurimpana puolueena, kun lähes 80 prosenttia kuntavaalien äänistä on laskettu. Puolue on kuitenkin menettämässä näillä näkymin yhden paikan. Perussuomalaiset puolestaan kasvattavat paikkamääräänsä Turussa neljällä edustajalla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 11.6.2021, 16:30

 

Kauppiaskadun uudistustyöt ovat käynnistyneet, mikä aiheuttaa muutoksia sekä pysäköintipaikoissa että taksiaseman osalta. Väliaikainen taksiasema on 14.6. maanantaista klo 7 lähtien Maariankadulla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 11.6.2021, 14:25

 

Lounais-Suomen poliisissa tutkittavana ollut naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikosasia siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkittavaksi. Siirrolla varmistetaan esitutkinnan riippumattomuus ja työrauha.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 11.6.2021, 11:07

Turun Luolavuoren alueella on havaittu arkeologiseen kulttuuriperintöön kohdistunut ilkivalta, jossa historiallisen rajakiven pintaa on sotkettu punaisella spray -maalilla.

Paikallinen - 11.6.2021, 11:03

Turun kaupungin työllisyyspalveluiden, Työpisteen Kanslerintien toimipaikassa lajitellaan Lounais-Suomen Jätehuollon keräämää poistotekstiiliä.

Paikallinen - 10.6.2021, 11:10

Kolmen vuoden tauon jälkeen Parainen saa jälleen oman saaristopoliisipartion. Saaristopartioinnin myötä Lounais-Suomen poliisi tehostaa valvonta- ja hälytystoimintaa ja lisää poliisin näkyvyyttä saaristokaupungin alueella.