Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 11.
toukokuuta
2021.

Turun ammatti-instituutti ja Attendo syventävät kumppanuuttaan

Attendo ja Turun ammatti-instituutti ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on luoda uusia, laadukkaita ja innovatiivisia oppimisympäristöjä.

Attendon ja Turun ammatti-instituutin yhteistyöllä on jo pitkä historia, jota nyt solmittu kumppanuussopimus syventää entisestään. Vastavuoroinen kumppanuusyhteistyö on osa Turun ammatti-instituutin ja alueen palveluntuottajien välistä strategista ja pitkäjänteistä yhteistyötä. Tavoitteena on kehittää yhteistyön systemaattisuutta ja koordinoida toimintaa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

− Attendo on Turun ammatti-instituutin sosiaali- ja terveysalan toinen kumppanuusyritys. Yhteistyö työelämän edustajien kanssa on tärkeä osa monipuolista ja joustavaa koulutustoimintaa. Yhteistyön avulla pyritään varmistamaan osaamisen ja työelämän osaamistarpeiden kohtaaminen. Turun ammatti-instituutti suunnittelee, kehittää ja toteuttaa perus- ja täydennyskoulutusta yhdessä kumppaneiden kanssa, kertoo palvelualuejohtaja Hannu Immonen Turun ammatti-instituutista.

Uudenlaisia urapolkuja lähihoitajakoulutukseen

Kumppanuusosapuolten yhteisinä tavoitteina on tuottaa uusia, laadukkaita ja innovatiivisia oppimisympäristöjä. Henkilökunnan osaamisen lisääminen ja uusien urapolkujen avaaminen ovat osa yhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on myös edistää palveluntuottajan liiketoimintaa ja oppilaitoksen koulutus- ja kehittämistoimintaa.

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen houkuttelevuuden parantamiseen ja laadun varmistamiseen kohdistuu lähivuosina kasvavaa painetta. Hoitajien määrällinen tarve ylittää koulutettavien määrän lähivuosina ja koulutuksen lisäämiseen tarvitaan nyt uusia keinoja. Uudella kumppanuussopimuksella pyritään vastaamaan tähän tarpeeseen.

Yhteistyön myötä opiskelijat tulevat näkymään enemmän Attendon arjessa. Koulutusta tullaan järjestämään päivä-, ilta- ja oppisopimuskoulutuksena.

− Ensimmäinen Attendon oppisopimusopiskelijaryhmä aloittaa tällä viikolla. Elokuussa 2021 aloittaa työvaltaisin menetelmin opiskeleva lähihoitajakoulutuksen kummiryhmä, joka opiskelee pääosin Attendon tiloissa Villa Hirvensalossa hoitohenkilökunnan ja opettajan ohjauksessa. Tämä on aivan uudenlainen muoto opiskella, kertoo Turun ammatti-instituutin koulutuspäällikkö Tiina Tarr.

Yhteistyö oppilaitosten kanssa on erittäin tärkeää Attendolle, jotta työvoiman saatavuus voidaan varmistaa myös tulevaisuudessa.

− Odotamme innolla uusia opiskelijoita hoivakotiimme. Toivomme, että voimme tarjota nuorille osaajille miellyttävän ja innostavan alun työelämään, sanoo Attendon aluejohtaja Sari Laakso.

Muita sopimuksessa mainittuja yhteistyön muotoja ovat opiskelijoiden työpaikkaohjauksen laadun kehittäminen. Tähän sisältyy muun muassa koulutuksia, asiantuntijayhteistyötä, alan markkinointia ja stipendiyhteistyötä.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 10.5.2021, 10:12

Turun kaupunkitutkimusohjelman julkaiseman katsauksen mukaan Turun ilmastopolitiikan vahvuuksia ovat kansainvälisestä näkökulmasta kunnianhimoiset tavoitteet, vahva poliittinen tuki, kaupungin itsenäinen taloudellinen asema ja mahdollisuus vaikuttaa energian tuotantotapoihin.

Paikallinen - 10.5.2021, 10:09

Raision Leijapuiston päiväkodin tiloissa 5–6.5. olleella henkilöllä on todettu koronatartunta. Yksi päiväkotiryhmä, 20 altistunutta, on asetettu karanteeniin.

Paikallinen - 10.5.2021, 10:08

Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt alkuvuodesta 2021 tiesuunnitelman laatimisen maantien 180 parantamisesta rakentamalla uusi yhteys Kurkelan eritasoliittymän ja Kuusiston välillä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.5.2021, 10:07

Uudenmaankadun vesijohtourakka on edennyt Hämeenkadun risteykseen. Työn arvioidaan aiheuttavan merkittävää liikennehaittaa kaikissa ajosuunnissa. Autoilijoiden kehotetaan käyttävän muita ajoreittejä mahdollisuuksien mukaan.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:53

Halistensillalla tehdään korjaus - ja huoltotöitä toukokuun alusta lähtien, 7.5. - 29.10.2021. Sillan päällysrakenteet uusitaan, reunapalkkeja korjataan ja sillan alapuolella tehdään myös korjaus- ja puhdistustöitä.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:50

Turun kaupungin vuoden 2021 ensimmäisen talousennusteen mukaan tilikauden alijäämäksi muodostuisi ennusteen mukaisesti 52,8 miljoonaa euroa.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:48

Turun seudun joukkoliikenne Föli on kilpailuttanut Kaarinan sisäisten bussilinjojen K1, K2, K3, K4, K5 ja K6 liikenteen. Heinäkuussa 2022 liikennöitsijänä aloittaa Liikenne Vesma Oy.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:44

Espanjansiruetana on nopeasti lisääntyvä vieraslaji, jota on tavattu myös Raisiossa. Raision kaupunki kannustaakin nyt asukkaita mukaan taisteluun puutarhojen valtaajaa vastaan. Kaupunki tuo toukokuussa etanaroskikset kahteen paikkaan, joissa etanoita esiintyy runsaasti.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:40

Jalkapallon Ykkösestä liiganousua tavoitteleva TPS saa riveihinsä todella kovan paluumuuttajan, kun Kasper Hämäläinen palaa Turkuun heinäkuussa. Hämäläisen nykyinen sopimus Tšekin liigan FK Jablonecin kanssa umpeutuu kesäkuun lopussa.

Paikallinen - 6.5.2021, 12:35

Turun kaupunki on avannut uuden ilmoittautumissivun kaikille koronarokotteen haluaville yli 18-vuotiaille turkulaisille. Kuntalaisen tulee jättää yhteystietonsa otanrokotteen.turku.fi-sivulle ja hänelle lähetetään rokotusaika tekstiviestillä.  

Paikallinen - 6.5.2021, 10:01

Puutiaisten eli tutummin punkkien levinneisyyden ja esiintyvyyden tutkiminen laajemmalti on hankalaa. Nyt tutkimustyöhön on luotu uusi työkalu, Punkkilive.fi -palvelu, johon kuka tahansa voi ilmoittaa puutiaishavaintonsa tuoreeltaan.

Paikallinen - 6.5.2021, 10:00

Turun Tuomiokirkontorille levittäytyvän Kirkkopuiston Terassin avaaminen oli lähellä myöhästyä viikoilla, koska wc-kontteja valmistava tehdas joutui Slovakiassa sulkuun koronatartunnan vuoksi. Yhteisterassi aukeaa lauantaina 15.5., mutta poikkeusjärjestelyin.

Sisältää kuvanSisältää videon
Paikallinen - 6.5.2021, 9:59

Lulu-hitillään koko kansan tietoisuuteen vuonna 1984 noussut Tuula Amberla on levyttänyt 1980-luvulta lähtien. Vuonna 2018 Tuula teki paluun peräti 14 vuoden julkaisutauon jälkeen.

Paikallinen - 6.5.2021, 9:58

Valmet Automotive on allekirjoittanut jo kolmannen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Asiakas on merkittävä autoteollisuuden toimija. Tuotantolinjojen asennukset ovat alkaneet Uudenkaupungin akkutehtaalla, ja rekrytoinnit etenevät hyvin.

Paikallinen - 4.5.2021, 17:17

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on tänään tehnyt pieniä kevennyksiä rajoituksiin kirjastoissa ja museoissa. Kirjastojen toiminta tulee järjestää niin, että turvavälit voidaan säilyttää.

Paikallinen - 4.5.2021, 17:14

Viking Linen uusi lippulaiva, Viking Glory tulee purjehtimaan Suomen lipun alla. Alus aloittaa liikennöinnin vuoden 2022 alussa Turku–Ahvenanmaa–Tukholma-reitillä. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.5.2021, 17:08

Destia Oy rakentaa parhaillaan Vuosnaisiin Vartsalan saarelle Ahvenanmaan yhteysliikenteen laituria. Uuden laiturin maatuen valu on perjantaina 7.5.2021. Valutöitä varten Vartsalan saareen kuljetetaan huomattava määrä betonia raskailla betoniautoilla.

Paikallinen - 4.5.2021, 17:05

Uimalaitokset ja kuntosalit avautuvat henkilömäärärajoituksin ja ilman saunankäyttömahdollisuutta. Aikuisten sisäliikuntatilavuoroja ei vielä oteta käyttöön.      

Paikallinen - 4.5.2021, 10:52

Suomen eturivin kitaristeihin kuuluva Ismo Eskelinen nähdään Turun filharmonisen orkesterin solistina verkkokonsertissa torstaina 6.5. klo 19. Taiteellinen johtaja Olli Mustonen johtaa orkesteria. Konsertti lähetetään suorana osoitteesta tfo.fi/live.

Paikallinen - 4.5.2021, 10:52

Battle Beastin jo muutamaan kertaan siirretty Logomon konsertti siirtyy koronarajoitusten takia pidettäväksi 5.12.2021. Joulukuinen konsertti toteutetaan kokonaan seisomapaikoin.