Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 20.
toukokuuta
2022.

Naantalin Venemessut kokoaa veneilevän Suomen yhteen koronan jälkeen

Naantalin Venemessuilla nähdään toukokuun lopussa jälleen laaja valikoima veneitä ja esillä on myös veneilyyn ja kesäiseen vapaa-ajan viettoon liittyviä tuotteita.

-Koronavuodet ovat tuntuneet pitkälle ajalle, mutta nyt katse on tulevissa messuissa ja niistä on tulossa vähintäänkin saman kokoiset kuin mihin Naantalissa on aikaisemmin totuttu. Näytteilleasettajat ovat innolla mukana tapahtumassa ja messualue on tällä hetkellä lähes loppuun myyty, kertoo Naantalin Venemessujen toimitusjohtaja Tuomas Levanto.

Niin Levanto kuin Venealan Keskusliitto Finnboat Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo näkevät koronan tuoneen venealalle sekä mahdollisuuksia että haasteita.

-Maailman venemarkkinat ovat olleet poikkeuksellisen kovassa vauhdissa viimeiset kaksi vuotta. Moni veneilijä on aloittanut harrastuksen korona-aikana tai palannut takaisin vanhan harrastuksen pariin. Iso kysymys onkin, miten ja miten nopeasti kuluttajakäyttäytyminen lähtee muuttumaan nyt, kun matkailurajoituksia on purettu, kertoo Jarkko Pajusalo.

-Näytteilleasettajat eivät ole osanneet tarkasti kertoa mitä veneitä messuille saadaan, koska toimitusajat ovat nyt haasteellisia. Tästä huolimatta messuilla nähdään tälläkin kertaa myös ensiesittelyjä.

Onneksi koronavuosien venekaupan kasvu on mahdollistanut myös tuotekehityksen, Levanto toteaa.

Quarken Boats ensimmäistä kertaa esillä Suomessa

Yksi täysin uusi tulokas Naantalin Venemessuilla on Pohjanmaalta ponnistava Quarken Boats Oy. Naantalin Venemessut saa kunnian olla ensimmäinen messutapahtuma Suomessa, jossa Quarken nähdään esillä.

- Suunnittelumme lähtökohta oli tehdä vene, joka valmistetaan Suomessa ja veneeseen tulee Yamahan moottori. Tämän lisäksi veneen käyttö on suunniteltu enemmän oleskelun kuin ajamisen näkökulmasta. Eli suuntaudumme selkeästi ulkomaille, jossa veneilykulttuuri on toisenlainen kuin Suomessa. Mutta tietenkin tämä vene sopii myös Suomen vesille, jos haluaa veneen, jossa on paljon tilaa ja istumapaikkoja isommallekin porukalle, toteaa toimitusjohtaja Antero Sundberg Quarken Boats Oy:stä.

Turussa juuri uuden myymälän avanneen Bike & Boat Worldin myymäläpäällikkö Petri Romu odottaa Naantalin Venemessuja myös innolla.

Messukokemukset Naantalista ovat Romun mukaan positiiviset ja parin vuoden tauon jälkeen hän uskoo asiakkaiden saapuvan messuille jopa aikaisempaa runsaslukuisemmin.

-Vielä ei ole liian myöhäistä lähteä etsimään venettä tulevalle kesälle, vaikka toki valikoiman kanssa on nyt niukkuutta. Hinnat ovat nousseet ja nousevat edelleen monestakin syystä johtuen, joten hankintapäätöksen lykkääminenkään ei ole nyt kovin hyvä vaihtoehto, Romu pohtii

-Se on hieno asia, että tämä meidän ainutlaatuinen ja maailman hienoin saaristo on koronan aikana noussut esille ihan uudella tavalla. Turun Saaristo on veneilijälle unelmien ympäristö ja odotan itsekin jo kovasti kesän veneretkiä, Petri Romu toteaa.

Naantalin Venemessut Naantalin vanhan kaupungin satamassa 27.-29.5.2022

 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 20.5.2022, 7:30

Turussa valmistellaan nykyisen rautatieaseman vieressä sijaitsevalle ratapiha-alueelle mittavaa areena- ja elämyskeskushanketta.

Paikallinen - 19.5.2022, 9:53

Naantalin asuntomessuille kannattaa ensisijaisesti tulla julkisella liikenteellä. Turun seudun joukkoliikenne Fölin linjat 6 ja 7 kulkevat Luonnonmaalle, Naantalin asuntomessujen portille koko asuntomessujen ajan 15.7.–14.8.2022. Linjoilla on käytössä päästöttömät sähköbussit.

Paikallinen - 19.5.2022, 9:52

TPS Jalkapallo juhlii satavuotista seurahistoriaansa kuukauden kuluttua, lauantaina 18. kesäkuuta. 100-vuotisjuhlaottelu pelataan Kupittaan Veritas Stadionilla lauantaina 18.6. klo 15.00 alkaen, kun TPS:n vieraaksi saapuu KPV. 

Paikallinen - 19.5.2022, 9:51

Linnanniemen alueelle laaditaan taideohjelma, jossa määritellään taiteen paikat sekä teosten valintaan liittyvät kriteerit ja prosessit. Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Paikallinen - 19.5.2022, 9:50

Tyks Laboratorioiden Kliinisen mikrobiologian laboratorio on todennut koronaviruksen omikron BA.5-variantin, niin sanotun Etelä-Afrikan muunnoksen, aiheuttaman tautitapauksen Varsinais-Suomessa.

Paikallinen - 17.5.2022, 17:08

Viikoittain tuhansia ilmaisia ruokakasseja vähävaraisille jakava Operaatio Ruokakassi kaipaa kipeästi lisää lahjoittajia, sillä ruoka-avun tarve kasvaa vauhdilla. Sunnuntaina Tuomiokirkkotorilla kokoonnutaan yhteiseen Toivon tori -tapahtumaan.

Paikallinen - 17.5.2022, 17:06

Turun seudun joukkoliikenne Fölin suosittu vesibussiliikenne käynnistyy maanantaina 23.5. Vesibussin kyytiin pääsee päivittäin 23.5.–28.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin kolmena viikonloppuna 3.–4.9., 10.–11.9. ja 17.–18.9. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.5.2022, 10:03

 

Turun kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden apulaispormestariksi on valittu lääkintöneuvos Heikki Pälve (kok). Pälve valittiin tehtävään Turun kaupunginvaltuuston kokouksessa 16.5.2022.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.5.2022, 17:16

 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.5.2022, 11:33

Humalistonkadulla  ja Läntisen Pitkänkadun risteyksen lähettyvillä sijaitsevassa kerrostalon kellarissa sytttyi tänään 16.5.2022 aamupäivällä tulipalo. Palo sai alkunsa, kun vanhaa öljysäiliötä polttoleikattiin. Säiliötä oltiin poistamassa linjasaneerauksen yhteydessä.

Paikallinen - 16.5.2022, 11:26

Maastotutkimukset radan varressa Mynämäellä polkaisevat käyntiin ison ratasuunnitteluhankkeen, jossa suunnitellaan parannuksia Turun ja Uudenkaupungin sekä Raision ja Naantalin välisiin raideyhteyksiin. Maastotutkimukset alkavat Mynämäellä maanantaina 23.5.

Paikallinen - 13.5.2022, 10:53

Turun seudulle paenneita ukrainalaisia auttava Avustuspiste Turku muuttaa osin aukioloaikojaan lahjoittajille. Maanantaisin lahjoitusten tuomisen aika Rautakatu 10:ssä Turun Itäharjulla pysyy nykyisenlaisena klo 9–18 mutta tiistain aika vaihtuu puolestapäivästä iltapäivään klo 15–18.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.5.2022, 10:41

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloitti Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie) sijaitsevien Lohvon ja Piiliojan siltojen korjaustyöt toukokuun alussa. Korjaustöiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.5.2022, 10:40

Auringon pinnan yksityiskohtia pääsee tarkastelemaan Iso-Heikkilän tähtitornilla lauantaina 28.5. ja 18.6. klo 13-15 tähtitieteellinen yhdistys Turun Ursan aurinkonäytöksissä. Aurinkoa ei koskaan saa katsoa ilman siihen tarkoitettuja välineitä, koska sen säteily vahingoittaa herkästi silmiä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.5.2022, 10:24

Suuren suosion saavuttanut Logomon Terassikesä -konsepti on lunastanut paikkansa osana Turun tapahtumakesän kohokohtia. Heinäkuussa Logomon Teatron terassin lavalla nähdään muun muassa Amorphis, Matti ja Teppo, J. Karjalainen, Anssi Kela sekä Younghearted.

Paikallinen - 13.5.2022, 10:23

20.–22.5 järjestettävä Jokisataman avajaiset on monipuolinen tapahtumaviikonloppu, joka tarjoaa monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille. Valtaosa tapahtumista on maksuttomia. Osana Jokisataman avajaisten ohjelmaa järjestetään myös Jokisatama soi Ukrainan hyväksi -tukikonsertti.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.5.2022, 10:23

Turun Kaupunginteatterin syysohjelmiston psykologinen trilleri Kunnia ja Hiljaiset sillat -musikaali saavat rinnalleen koko perheelle suunnatun esityksen Viirun ja Pesosen joulupuuhat. Esitys tuo teatteriin joulumieltä 9.11.2022 alkaen. 

Paikallinen - 13.5.2022, 10:22

Kaikki pyöräilyyn liittyviä palveluita Turun seudulla tuottavat tahot voivat jatkossa hyödyntää pyöräilylle laadittua brändi-ilmettä. Yhtenäinen ilme auttaa tekemään palveluja tunnetuksi ja pyöräilijöitä löytämään niiden luo.