Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Lauantai, 7.
joulukuuta
2019.

Markus Selin kutsuu lapsiperheet ja leffafanit Logomoon, Johanna Oras houkuttelee taiteen ystäviä

Logomo täyttää 8 vuotta ja julkaisee merkkipäivänsä kunniaksi muutaman makupalan ensi vuoden ohjelmistostaan. Tapahtumakeskuksen näyttelyissä esille pääsevät sekä Johanna Oraksen monipuolisuus taiteentekijänä että Markus Selinin pitkä ura elokuvatuottajana. Perhematkailijoita houkutellaan Logomoon lastenelokuvien näytännöillä.

Logomo-sali otettiin komeasti käyttöön Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden rientojen jälkeen 22.11.2011 Erik XIV oopperan esityksillä, ja kulttuurin kirjo näyttäytyy Logomon tiloissa myös tulevana toimintavuotena.

Turkulaislähtöinen taidemaalari Johanna Oras saapuu keväällä Logomoon juhlistamaan 50-vuotispäiviään näyttelyn merkeissä. Näyttelyssä on esillä maalausten lisäksi veistoksia, designia ja taidetuotteita, mutta myös työn alla olevaa taidetta, jota Oras viimeistelee paikan päällä.

­– Yleisö pääsee näyttelyn aikana seuraamaan, miten keskeneräinen työ etenee, Oras lupaa.

Näyttelyn lisäksi Oras järjestää Logomossa keskustelutilaisuuksia taiteesta sekä työpajoja, joissa on mahdollista päästä kokeilemaan maalaamista.

Johanna Oraksen näyttely on avoinna yleisölle 8.4.–3.5.2020.

Elokuvanäytöksiä lapsiperheille Teatro-salissa

Elokuvatuottaja Markus Selinin suunnitelmien myötä Logomo sopii erityisen hyvin kesällä 2020 myös perhematkailijoiden käyntikohteeksi.

– Näytämme Teatro-salissa parhaita koko perheelle sopivia elokuvia, ja luvassa on myös syksyn kotimaisten perheleffojen ennakkonäytöksiä, Selin kertoo.

Leffojen lisäksi elokuvien ystäviä houkutellaan Logomoon tutustumaan suomalaisen elokuvan historiasta kertovaan julistetaiteen näyttelyyn. Julistenäyttely toteutuu yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja ylistarolaisen elokuvateatteri Matin-Tuvan kanssa. Matin-Tuvalla on arkistoissaan tiettävästi Suomen suurin elokuvajulisteiden kokoelma.

– Kokoelman suuruus on 20 000­–30 000 julistetta, joista vanhimmat ovat 1910-luvulta, kertoo Anssi Luoma Matin-Tuvalta.

Kokoelmasta Luoma aikoo valita Logomon näyttelyyn mukaan muun muassa vuosikymmenten takaisten perhe-elokuvien julisteita.

– Kokoelmassamme on Pekka ja Pätkä -elokuvien julisteita 1950­­–60-luvulta, mutta vielä niitäkin varhaisempi on Edvin Laineen vuonna 1949 ohjaaman Prinsessa Ruusunen -elokuvan juliste, Luoma kertoo.

Elokuvatuottaja Markus Selinin oma urakin näkyy Logomossa. Selinin tuotantoyhtiö Solar Films viettää ensi vuonna 25-vuotisjuhliaan, ja merkkivuoden kunniaksi Logomoon pystytetään Solar Filmsin vaiheista kertova näyttely. Juhlanäyttelyn järjestämisessä on mukana Antti Luusuaniemen perustama kotimaisen elokuvan Red Carpet -festivaali.

Elokuvajulistenäyttelyn ja Solar Films 25-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisia vietetään 25.6.2020.

Apulaiskaupunginjohtaja: ”Logomo saavuttanut tavoitteensa upeasti”

Turun kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen on seurannut Logomon kasvamista ja kehittymistä alusta saakka.

– Näiden vuosien aikana Logomo on saavuttanut tavoitteensa upeasti: Logomon toimitilat ovat alusta asti olleet erittäin suosittuja ja niiden käyttöaste hiponut sataa prosenttia, Virtanen muistuttaa.

Logomon nauttima arvostus kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskuksena on kiistaton etu myös alueen ratapihahanketta ja tulevaa elämyskeskusta ajatellen.

– Logomo on luonnollinen osa isompaa kokonaisuutta. On hienoa, että Turkuun tulee kulttuurin ja urheilun keskittymä, jossa on jo Logomon kaltainen jo valtakunnallisesti tunnettu toimija, Virtanen sanoo.

Muunneltavat tilat, monipuolinen tarjonta

Vuonna 2011 Logomosta tuli tuolloin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuottaan viettäneen Turun tapahtumien pääpaikka. Kahdeksan toimintavuotensa aikana Logomossa on vieraillut jo 2,6 miljoonaa kävijää.

Vuosien varrella Logomoon on tehty uusia tiloja, jotka ovat avanneet mahdollisuuksia entistä monipuolisemmalle tapahtumatarjonnalle.

– Logomo ei ole ainoastaan konsertti- tai näyttelytalo vaan uudet tilat ovat mahdollistaneet uudenlaisien tilaisuuksien järjestämisen Logomossa. Yritystilaisuudet, messut ja festivaalit pystyvät hyödyntämään erityyppisiä muunneltavia tiloja, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 5.12.2019, 13:43

Koko syksyn kestänyt Arkea Oy:n henkilöstöä koskenut työehtosopimuskiista on saatu ratkaistua. Neuvottelutulos paikalliseksi sopimukseksi hyväksyttiin tänään sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n että Arkean hallituksissa.

Paikallinen - 5.12.2019, 13:28

Turun ammattikorkeakoulu on solminut työeläkevakuuttaja Kevan kanssa jatkovuokrasopimukset Linnankadun taidekampuksen tiloista. Sopimukset koskevat AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion käytössä olevia kiinteistöjä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 5.12.2019, 8:01

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12. klo 16.00 alkaen, etenee reitillä Tuomiokirkontori - Hämeenkatu - Uudenmaankatu - Uudenmaantie - Seppelkuja - Turun hautausmaa. Reitin varrella toimivat liikenteenohjaajat ja poliisi on mukana turvaamassa kulkueen etenemistä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 5.12.2019, 7:43

Kaapelityöstä johtuva nostotyö Honkaistentie 44 kohdalla sulkee ajokaistan 5.12.2019 klo 09:30-13:30 väliseksi ajaksi. Haittaa liikennettä molemmissa ajosuunnissa. Paikalla liikenneopasteet.

Paikallinen - 4.12.2019, 15:31

Sopraanotähti Karita Mattilan Saaristo-oopperalle lahjoittamat puvut saavat uuden elämän syksyllä 2020 ensi-iltansa saavassa Suomen kantaesityksessä, joka vierailee Turun Kaupunginteatterilla.

Paikallinen - 4.12.2019, 14:21

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu yhtiön hallimestari Kari Rantala. Hän aloittaa toimessaan 1.1.2020. Yhtiön hallitus teki valinnan kokouksessaan lokakuussa 2019.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.12.2019, 10:45

Turun Messukeskukseen avautuu toistamiseen Pomppulinnamaailma. Pomppulinnamaailma on toiminallinen kokonaisuus vuoden loppuun ja alkuun. Viime vuonna tapahtuma ennätti ilahduttaa noin 8500 lapsiperhettä ja suuren suosionsa vuoksi se päätettiin toteuttaa uudelleen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.12.2019, 10:32

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut viisi uutta jatkosopimusta liigakaudeksi 2020. TPS:ssä jatkavat viime kausien runkopelaajiin kuuluneet maalivahti Inkeri Niemi sekä kenttäpelaajat Laura Kattelus, Netta Laasio, Jenni Rannus, ja Saija Östlund.

Paikallinen - 4.12.2019, 10:09

Kauneimmat joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran. Seurakunnat ympäri Suomen järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä tuhansia laulutilaisuuksia, ja mukaan mahtuu myös erityisesti lapsille ja perheille suunnattuja joululauluhetkiä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.12.2019, 6:45

Turun Teatterisäätiö jakoi tiistaina 3.12. vuoden 2019 tunnustuspalkintonsa Turun Kaupunginteatterin dramaturgi Satu Rasilalle. Hänet palkittiin merkittävästä pitkäaikaisesta työstä näytelmäkirjailijana ja dramaturgina. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Paikallinen - 4.12.2019, 6:45

Suomi uusi pohjoismaiden mestaruuden voittamalla Nordic Futsal Cupin “finaaliottelussa” Ruotsin 3-1. Suomen maalitekijöiksi merkattiin Aleksi Kylmälä, Ruotsin oma maali ja Jarmo Junno. Ruotsin ainoa maalintekijöä oli Albert Hyseni.

Paikallinen - 3.12.2019, 18:05

Turkulainen Timo Esko saa itsenäisyyspäivän korkeimman kunniamerkin, Suomen Valkoisen Ruusun suurristin. Oikeustieteen tohtori Esko toimi tähän vuoteen saakka korkeimman oikeuden presidenttinä ja sitä ennen vastaavassa tehtävässä Turun hovioikeudessa.

Sisältää kuvan
luonnonsuojelu
Paikallinen - 3.12.2019, 18:03

Mynämäen–Mietoisten luonnonsuojeluyhdistys palkitaan Turun Kynnys-palkinnolla esteettömän lintulavan suunnittelusta ja rakentamisesta Mietoistenlahden lintujensuojelualueen reunalle.

Paikallinen - 3.12.2019, 9:34

Opetushallitus on myöntänyt Turun, Jyväskylän ja Oulun yliopistoille sekä Åbo Akademille 725 000 euron jatkorahoituksen suuren suosion saavuttaneen täydennyskoulutushankkeen jatkamiseksi.

Paikallinen - 3.12.2019, 9:30

Tänään 3.12. vietetään kansainvälistä vammaisten päivää. Turun museokeskus ottaa osaa juhlapäivään nostamalla kokoelmistaan ja sisällöistään esiin esimerkkejä vammaisuuden huomioimisesta eri museoissa.

Paikallinen - 3.12.2019, 9:29

Turun seudun opaskartalla on julkaistu joulukauden kunniaksi valtakunnan ykköskuusen rekisteritiedot. Kuusi on joulukuun ajan nähtävissä karttapalvelun puurekisteristä, josta löytyy tiedot kaikista kaupungin rekisteriin kirjaamista puista.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 3.12.2019, 9:28

Joulu, joulu – tuohon tapaan lienen sitä sanaa äännellyt silloin tällöin kautta tämän ikäni puhetaitoisen jakson. Se on minulle hieno ja kallisarvoinen sana. ”Taata” eli Frans Emil Sillanpää kirjoitti ja luki joulupakinoitaan radiossa jouluisin vuosina 1945-1963.

Paikallinen - 3.12.2019, 9:27

Liedon keskustaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Nuolemontie 22 yhteensä 35 kerrostaloasuntoa.

Paikallinen - 2.12.2019, 17:37

Turkulaisen valokuvaajan Yrjö Paldánin kuvaamista talvisodan pommitusvaurioista Turun seudulla on digitoitu 131 kuvan kokonaisuus tiedonhakupalvelu Finnaan. Talvisodan syttymisestä tuli 30.11.2019 kuluneeksi 80 vuotta.

Paikallinen - 2.12.2019, 11:16

Turun tuomiokirkolla sijaitseva valtakunnan ykköskuusi päätyy joulun jälkeen Turun suomenkielisen työväenopiston käyttöön. Kuusesta sahattuja lautoja käytetään puutyöpiirissä erilaisten tuotteiden valmistukseen.