Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 17.
syyskuuta
2021.

Liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat edelleen kasvussa Lounais-Suomessa – murtojen määrä on laskenut

Liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet Lounais-Suomessa merkittävästi tänä vuonna. Myös seksuaalirikosten ja kiristysrikosten määrä on kasvanut. Poliisilaitokselta haetaan yhä useammin henkilökortteja passin sijaan.

Poliisin toteamat liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet Lounais-Suomessa huomattavasti tänä vuonna. Tammi–kesäkuun aikana liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäiltyjä tienkäyttäjiä on tavattu jo yli 5600, kun viime vuonna vastaavana aikana tapauksia oli noin 4700. 

– Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat myös valitettavasti pysyneet lähes samalla korkealla tasolla, jolle ne viime vuonna nousivat. Useimmiten tapauksissa on kyse ylinopeudesta, kertoo komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisista.

Rattijuopumusrikosten määrä on taas vähentynyt alkuvuonna noin 20 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Edelleen Lounais-Suomessa ollaan kuitenkin yli 2000 rattijuopumuksen vuosivauhdissa.

– Suurella ylinopeudella tai päihtyneenä ajava moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja muodostaa uhan paitsi itsensä myös muiden tienkäyttäjien turvallisuudelle. Siksi poliisi suuntaa liikennevalvontaa ennen kaikkea näiden kuljettajien tavoittamiseen, Katajisto toteaa.

Murrot vähentyneet – seksuaalirikosten määrässä kasvua

Asunto-, liiketila- ja mökkimurrot ovat vähentyneet tänä vuonna Lounais-Suomessa. Esimerkiksi vapaa-ajanasuntoihin kohdistuneet murrot ovat pudonneet yli puolella.

– Viime vuonna murtoja oli ennätyksellinen määrä ja nyt ollaan palaamassa pidemmän aikavälin vertailulukuihin. Koronarajoitusten muututtua esimerkiksi vapaa-ajanasunnoilla on oleskeltu tänä vuonna enemmän, mikä vaikeuttaa rikoksen tekoa. Myös runsasluminen talvi voi vähentää mökkimurtoja, kertoo rikosylikomisario Juha Kainonen.

Seksuaalirikosten määrä on kasvanut Lounais-Suomessa merkittävästi. Tammi-kesäkuussa 2021 poliisin tietoon tuli noin 300 seksuaalirikosta. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna on jopa 44 prosenttia. Lukuun sisältyvät muun muassa seksuaalinen ahdistelu, raiskaus sekä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. 

– Viime kevään lockdown laski selvästi seksuaalirikosten määriä erityisesti maalis–kesäkuussa. Seksuaalirikoksia tapahtuu yleensä, kun ihmiset liikkuvat ja tapaavat toisiaan. Rajoitusten helpottuminen tänä keväänä taas nosti selvästi rikosten lukumääriä, Kainonen selostaa.

Tämän vuoden luvuissa on mukana myös joitakin tapauksia, joissa on tapahtunut useita rikoksia.

Myös kiristysrikosten määrä jatkaa kasvuaan. Rikoksia on tullut Lounais-Suomen poliisin tietoon 73 enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. 

– Muun muassa Vastaamon tietomurto näkyy kiristysrikosten määrässä. Tietoverkoissa tapahtuvien rikosten määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta tasaisesti ja erityisesti nyt korona-aikana. 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 16.9.2021, 11:13

TPS nousi Liigan kärkeen kairaamalla 2-1-vierasvoiton JYP:stä ja aloitti samalla kauden toisen viikkonsa riemukkaasti täydellä pistepotilla. 4.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.9.2021, 10:21

Jyrsintä- ja päällystystyö  haittaa liikennettä Sepänkadulla välillä Kupittaankatu - Kunnallissairaalantie. Yksi ajokaista on pois käytöstä. Päivittäinen työaika on kello 9.00 - 15.00 ja tarvittaessa myös kello 17.00 - 21.00.

Paikallinen - 15.9.2021, 10:19

ELY-keskus on käynnistänyt 2021 vuoden alusta tiesuunnitelman laatimisen mt 180 (Saaristotie) parantamisesta välillä Kurkela-Kuusisto. Hankkeen yleissuunnitelma on laadittu nimellä Kaarinan läntinen ohikulkutie. Hankkeessa on mukana Kuusistonsalmen sillan uusiminen.

Paikallinen - 15.9.2021, 10:18

Turun Kirjastosilta valaistaan syksyn 2021 aikana useilla teemaväreillä. Jokaisen värin takana on ajatus tärkeästä asiasta, jota halutaan tuoda esiin tiettyinä päivinä. Turun kaupunki järjestää teemavalaistuksia eri yhteistyötahojen kanssa vuosittain.

Paikallinen - 14.9.2021, 16:04

Poliisi tavoitti päihtyneen mopoilijan ja henkilöauton kuljettajan Kustavissa lauantaina.

Lauantaina puolenyön aikaan Kiparluodontiellä Kustavissa tapahtui onnettomuus, jossa nuori mopoilija menetti ajoneuvonsa hallinnan ja kaatui. Mopon kyydissä oli myös toinen nuori matkustaja.

Paikallinen - 14.9.2021, 16:02

Varsinais-Suomessa koronatilanne on suurin piirtein samalla tasolla kuin viime viikolla. Tautia esiintyy erityisesti muuta kuin kotimaista kieltä äidinkielenään puhuvassa rokottamattomassa väestössä.

Paikallinen - 14.9.2021, 9:17

Turun seudun vapaaehtoiset sukeltajat nostavat tulevana perjantaina Aurajoen pohjasta moottoripyörän. Pinnanalaiset siivoustalkoot jatkuvat Turun päivän perinteisessä Aurajokea siivotaan sukeltaen -tapahtumassa.

Paikallinen - 14.9.2021, 9:12

Turun ratapihan yli rakennettu Logomon silta on valmistumassa. Silta otetaan käyttöön sen jälkeen, kun kaikki sillan lopputyöt ja viimeistelyihin liittyvät työt on saatettu valmiiksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.9.2021, 11:04

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Hämeentiellä välillä Hämeensilta - Savitehtaankatu. Haittaa liikenteelle on Liedon suuntaan ajaessa. Työ tehdään yksi ajokaista kerrallaan. Paikalla on liikenteenohjaajat ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 13.9.2021, 11:03

Kahdeksannentoista kerran järjestettävä jazzristeily tuo Viking Gracelle jälleen odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä 18.–19. syyskuuta.

Paikallinen - 13.9.2021, 11:02

Nuorten syrjäytyminen on ilmiönä haastava ja monitahoinen. Turun kaupungin syrjäytymisen ehkäisemisen hankkeessa on kehitetty seurantamalli, joka valottaa ilmiötä usean tietolähteen ja monen osa-alueen avulla. Mittaristo julkaistaan kaikille avoimena kaupungin internetsivuilla.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 12.9.2021, 11:42

Tepsin kotiavaus päättyi niukkaan 3-2-tappioon, kun Ilves kävi hakemassa pisteet Turkuhallin lauantai-illasta. 4. erässä ääneen pääsivät TPS-kapteeni ja Auran Aaltojen kummipelaaja Juhani Jasu (alkaen 13:21) sekä apuvalmentaja Kari Kalto (alkaen 21:53)

Paikallinen - 10.9.2021, 12:23

Turun seudulla tehdyt mittaukset osoittavat, että alueella ilmanlaatu oli huono vain kolmena vuorokautena viime vuonna. Rikkidioksidipitoisuuksia mitattiin Turussa Ruissalon Saaronniemessä ja tulokset olivat alhaiset.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 10.9.2021, 0:47

TPS aloitti kauden 2021-2022 riemukkaalla vierasvoitolla Rauman Äijänsuon hallista, kun TPS pilasi Lukon viirinnostajaiset nappaamalla avajaisillasta mukaansa täyden pistesaaliin maalein 5-3.

Paikallinen - 9.9.2021, 16:45

Lounais-Suomen poliisi jatkaa turkulaisen Kurjenmäkikodin tiistaisen väkivaltatapauksen selvittämistä. Esitutkinnan myötä rikosnimikkeet ovat tarkentuneet. Asiaa tutkitaan nyt kuolemantuottamuksena ja kahtena törkeänä pahoinpitelynä.

Paikallinen - 9.9.2021, 15:54

Keskusrikospoliisi on selvittänyt esitutkinnassa aseenkäyttötilanteen tapahtumien kulkua. Ampuminen tapahtui kotihälytystehtävän yhteydessä maanantaina 23.8. Sekä paikalla ollut henkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta.

Paikallinen - 9.9.2021, 9:47

Turun koronatilanteessa ei ole tapahtunut viime viikkojen aikana isoja muutoksia. Ilmaantuvuusluku on edelleen korkea (270/100 000/14 vrk). Tartuntoja ilmenee tasaisesti joka viikko n. 250.

Paikallinen - 9.9.2021, 9:32

Kongsberg antaa Turun ammattikorkeakoulun käyttöön yli miljoonan euron arvosta laitteistoja, joilla voidaan kehittää autonomista ja etäohjattua laivaliikennettä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 8.9.2021, 13:51

Yksi henkilö on kuollut eilen 7.9. Turun kaupungin ylläpitämässä Kurjenmäkikoti 2:n ikääntyneiden laitoshoitoa tarjoavassa yksikössä tapahtuneessa väkivallanteossa. Myös toinen henkilö joutui väkivallankohteeksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 7.9.2021, 23:06

Auran Aaltojen Kiekkoradion tiimi esittäytyi tiistaina 7.