Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 21.
syyskuuta
2021.

Kirkkopuiston Terassi aukeaa Turun Tuomiokirkontorille

Media

Vuoden kaupunginosaksi julistettu Turun I kaupunginosa virkoaa kevääseen, kun aktiivisuus ja eri toimijoiden yhteistyö alueella lisääntyy. Usean ravintolayrittäjän kanssa yhteistyössä toteutettu Kirkkopuiston Terassi aukeaa Tuomiokirkontorille lauantaina 15.5. klo 12. Radiohaastattelussa terassin tuottaja Samuli Pasanen, toimittajana Auran Aaltojen Camilla Rantakoski.

Suomen Kotiseutuliitto myönsi Vuoden kaupunginosa 2021 -palkinnon Turun I kaupunginosalle sen yhteistyömuotojen ja eri toimijoiden aktiivisuuden ansiosta. Kirkkopuiston Terassi luo kaupunginosaan matalan kynnyksen oleskelupaikan kaupunkilaisille ja viihtyisän miljöön oleskella historiaa pulppuavassa ympäristössä. Tuomiokirkontorille ja Tuomiokirkonpuistoon levittäytyvä Kirkkopuiston Terassi aukeaa lauantaina. Viime vuoden perusteella ruokasivusto Toptasten lukijat ovat valinneet Kirkkopuiston Terassin Suomen 2. parhaaksi terassiksi. 

Kirkkopuiston Terassi yhdistää yhdeksän eri ravintola-alan toimijaa kesän aikana ja työllistää alueella yli 60 ravintola-alan työntekijää. Yhteistyötä tehdään myös monien muiden toimijoiden kanssa, kuten Turun tuomiokirkkoseurakunnan ja pop-up-pyhiinvaelluskeskuksen kanssa. Kesän pop-up-pyhiinvaelluskeskus edeltää Turkuun rakentuvaa Suomen ensimmäistä pysyvää pyhiinvaelluskeskusta.

“Yhteisterassin konseptin on tarkoitus olla yhdistävä tekijä niin ravintoloiden, paikallisten yrittäjien ja yhdistysten, seurakunnan kuin myös kulttuurialan väen kanssa. Haluamme olla jokaiselle kaupunkilaiselle avoin olohuone”, Kirkkopuiston Terassin tuottaja Samuli Pasanen kertoo.

 

Ravintoloiden rajoitukset keventyivät, mutta eivät vieläkään salli kunnon illallistarjoiluja

Torstaista 13.5. alkaneet uudet ravintoloiden rajoitukset antavat ravintoloiden ja ulkoterassien olla auki aiempaa pidempään. Turussa ruokaravintoloissa saa nyt anniskella klo 19 asti ja ruokaa tarjoilla tunnin pidempään klo 20 asti. Ulkoilmaterasseja koskee samat ohjeistukset aukioloaikojen suhteen. 

“Yhteisterassi perustettiin nimenomaan siksi, että ravintola-alan yrittäjät saisivat helpotusta kovasti koeteltuun kassavirtaan. Uuden rajoitukset ovat toki paremmat kuin aiemmin, mutta eivät vielä tuo helpotusta kipeästi kaivattuihin illallistarjoiluihin”, kommentoi Pasanen.  

Ulkoilmaterassien asiakaspaikkoja ei ole rajoitettu ravintoloiden tapaan, mutta jokaisella kävijälle on tarjottava oma istumapaikka. Kirkkopuiston Terassilla jokainen pöytäryhmä on sijoitettu vähintään 2 metrin etäisyydelle toisistaan. Sisätiloissa vielä voimassa olevaa “tanssikieltoa” ei ulkoterasseilla ole. 

 “Saisimme käytännössä ottaa sisään 800 ihmistä kerrallaan, mutta varsinkin alkuun pidämme määrän pienempänä. Vaikka kesäpäivät luovat toivoa vapaammista ajoista, haluamme muistuttaa ihmisiä pitämään turvaväleistä ja käsihygieniasta edelleen hyvää huolta. Meidän kaikkien on tärkeää kantaa yhdessä vastuumme, että koronatilanne alkaisi Turussa ja muualla lieventymään.”

1

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 21.9.2021, 17:30

RekryExpo  on Varsinais-Suomen suurin avoimien työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaamispaikka. Työnhakijalla on mahdollisuus tavata kymmenien eri alojen työnantajien edustajia, solmia kontakteja, sopia työhaastatteluja ja saada tietoa tulevista rekrytoinneista.

Paikallinen - 21.9.2021, 17:25

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti lopettaa etätyösuosituksensa syyskuun loppuun. Työpaikoilla tulee huolehtia terveysturvallisuudesta.

Paikallinen - 21.9.2021, 9:37

Hirvieläinonnettomuuksien määrä on lisääntynyt joka vuosi, ja autoillessa on jo nyt syytä kiinnittää huomiota teillä kulkeviin hirvieläimiin. Eniten hirvieläinonnettomuuksia sattuu tyypillisesti marraskuussa ja syynä ovat useimmiten valkohäntäpeurat.

Paikallinen - 21.9.2021, 8:12

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 22 700 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä yleensä supistuu suhteellisen voimakkaasti kuten tapahtui nytkin 3 500 hengellä.

Paikallinen - 20.9.2021, 17:05

Koronatestauksen määrät ovat pudonneet selvästi sen jälkeen, kun päivitettiin kaksi koronarokotetta saaneiden testauslinjausta. Nyt myös lasten osalta muutetaan testauskäytäntöjä valtakunnallisen linjauksen mukaisesti.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 20.9.2021, 17:02

Turun kaupunki käynnistää yhteistyön sosiaalisen median vaikuttajan Joalin Loukamaan kanssa.

Paikallinen - 20.9.2021, 11:43

Uudet Turun flikka ja poika ovat Matilda Gustafsson ja Abdel Bettahar. “Kaikki turkulaiset ovat perhettäni”, sanoo Gustafsson.

Paikallinen - 20.9.2021, 11:41

Uskontojen edustajat Turussa kävelevät torstaina rauhan ja ilmastotekojen puolesta. Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumin 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uskontojen rauhankävelyt järjestetään Turun lisäksi myös Helsingissä ja Oulussa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 18.9.2021, 23:22

TPS pesi kasvonsa kotiyleisön edessä ja kaatoi hallitsevan mestarin Rauman Lukon maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin lisäksi kooste sisältää ottelun viimeiset vajaat puolitoista minuuttia, jonka aikana TPS joutui taistelemaan pahimmillaan kolmen miehen alivoimalla.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 18.9.2021, 17:54

Auran Aaltojen ensimmäinen mustavalkoinen ääni ja todellinen selostajalegenda J-P Jalo jäi selostustöistä eläkkeelle tänä keväänä. 36-vuotinen ura pitää sisällään valtavan määrän erilaisia käänteitä ja tarinoita.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 18.9.2021, 12:49

TPS koki turhauttavan tappion Lahdessa, kun kotijoukkue Pelicans oli kirjaimellisesti maalin verran parempi voitettuaan lukemin 1-0. 4. erässä Tepsiä edustivat puolustaja Ruben Rafkin (alkaen 16:38) sekä päävalmentaja Jussi Ahokas (alkaen 21:28).

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 16.9.2021, 11:13

TPS nousi Liigan kärkeen kairaamalla 2-1-vierasvoiton JYP:stä ja aloitti samalla kauden toisen viikkonsa riemukkaasti täydellä pistepotilla. 4.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.9.2021, 10:21

Jyrsintä- ja päällystystyö  haittaa liikennettä Sepänkadulla välillä Kupittaankatu - Kunnallissairaalantie. Yksi ajokaista on pois käytöstä. Päivittäinen työaika on kello 9.00 - 15.00 ja tarvittaessa myös kello 17.00 - 21.00.

Paikallinen - 15.9.2021, 10:19

ELY-keskus on käynnistänyt 2021 vuoden alusta tiesuunnitelman laatimisen mt 180 (Saaristotie) parantamisesta välillä Kurkela-Kuusisto. Hankkeen yleissuunnitelma on laadittu nimellä Kaarinan läntinen ohikulkutie. Hankkeessa on mukana Kuusistonsalmen sillan uusiminen.

Paikallinen - 15.9.2021, 10:18

Turun Kirjastosilta valaistaan syksyn 2021 aikana useilla teemaväreillä. Jokaisen värin takana on ajatus tärkeästä asiasta, jota halutaan tuoda esiin tiettyinä päivinä. Turun kaupunki järjestää teemavalaistuksia eri yhteistyötahojen kanssa vuosittain.

Paikallinen - 14.9.2021, 16:04

Poliisi tavoitti päihtyneen mopoilijan ja henkilöauton kuljettajan Kustavissa lauantaina.

Lauantaina puolenyön aikaan Kiparluodontiellä Kustavissa tapahtui onnettomuus, jossa nuori mopoilija menetti ajoneuvonsa hallinnan ja kaatui. Mopon kyydissä oli myös toinen nuori matkustaja.

Paikallinen - 14.9.2021, 16:02

Varsinais-Suomessa koronatilanne on suurin piirtein samalla tasolla kuin viime viikolla. Tautia esiintyy erityisesti muuta kuin kotimaista kieltä äidinkielenään puhuvassa rokottamattomassa väestössä.

Paikallinen - 14.9.2021, 9:17

Turun seudun vapaaehtoiset sukeltajat nostavat tulevana perjantaina Aurajoen pohjasta moottoripyörän. Pinnanalaiset siivoustalkoot jatkuvat Turun päivän perinteisessä Aurajokea siivotaan sukeltaen -tapahtumassa.

Paikallinen - 14.9.2021, 9:12

Turun ratapihan yli rakennettu Logomon silta on valmistumassa. Silta otetaan käyttöön sen jälkeen, kun kaikki sillan lopputyöt ja viimeistelyihin liittyvät työt on saatettu valmiiksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.9.2021, 11:04

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Hämeentiellä välillä Hämeensilta - Savitehtaankatu. Haittaa liikenteelle on Liedon suuntaan ajaessa. Työ tehdään yksi ajokaista kerrallaan. Paikalla on liikenteenohjaajat ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.