Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 30.
syyskuuta
2020.

Yhteisterasseista toivotaan piazzamaista tunnelmaa Turun keskustaan

Media

Kaupungin tarjoamat yhteisterassialueet monipuolistavat Turun keskikesää aikaisemmasta poikkeavalla tavalla. Tavoitteena on tukea paikallisia ravintola-alan yrittäjiä, ja luoda samalla uusia viihtyisiä oleskelualueita kaupungin keskustaan. Terasseilla on tarjolla ravintolatuotteita, mutta niihin tulee myös ohjelmaa, jotka elävöittävät kaupunkia keskieurooppalaisten piazzojen hengessä.

Ensimmäisenä avataan Vanhan Suurtorin kesätori jo huomenna 24.6. Tuomiokirkkotorin terassi avataan heinäkuun alussa, ja valmisteilla on myös terassin avaaminen Hämähäkkitontille. Logomon ulkoilmatapahtumat alkavat heinäkuun alussa.

Vanhan Suurtorin kesätorilla ovat pääosassa käsityöläiset, jotka myyvät tuotteitaan. Myynnissä on muun muassa koruja, lasi- ja savitöitä, luonnonmateriaalista valmistettuja asuja, kynttilöitä, kasviöljysaippuoita, huovutettuja tuotteita, käsityötarvikkeita, tilkkutöitä ja luonnonkosmetiikkaa. Torille on todennäköisesti tulossa myös muutama ruokamyyjä.

Kesätori on avoinna 24.6.–9.8. Torimyyjät ovat pääsääntöisesti paikalla arkisin klo 12–20 ja viikonloppuisin klo 12–18. Myös Vanhan Suurtorin muut toimijat pitävät putiikkejaan ja tilojaan avoinna.

Piazza ja puisto

Tuomiokirkkotorin yhteisterassi tuo Vanhaankaupunkiin piazza-tyylisen ajanviettopaikan, jossa voi nauttia ravintoloiden ja kahviloiden tuotteista aamusta iltaan joko torialueella tai puiston siimeksessä. Puistossa pöydät ja tuolit asetellaan hiekkakäytävien varrelle. Tarjolla on myös räsymattoja puistossa istumiseen ja puisia viinilaatikoita, joita voi käyttää oleskeluun osoitetuilla nurmialueilla.  

Yhteisterassialueen päätoimija on Turku Food & Wine Fest Oy. Ravintola-alueen tuotteista vastaavat Voi Veljet Oy, Kuori Food & Wine -kasvisruokaravintola, Karu Izakaya -japanilainen ravintola, Bagel House -aamupala- ja lounasravintola, The Cow -cocktail-ravintola, Kakola Brewing -pienpanimo ja Viinibaari Vinho -viiniravintola.

Alueelle tulee noin 500 asiakaspaikkaa, joiden sijoittelussa on otettu huomioon koronarajoitukset ja turvaetäisyydet. Järjestäjät odottavat paikalle noin 70 000 kävijää heinä- ja elokuun aikana. Alueen tilankäytön on suunnitellut arkkitehti Aleksi Rastas Arkkitehtitoimisto Muuan Oy:stä.

Terassialue aukeaa kahdeksalta aamulla, jolloin tarjolla on kahvia ja aamupalaa. Ruokaravintolat aukeavat lounasaikaan ja ovat auki iltaan asti. Myynti alueella päättyy puolenyön aikaan.

Alueelle tulee myös ympäristöön sopivaa ohjelmaa. Suunnitelmissa on mm. lapsiperheille sopivaa aamu- ja aamupäiväohjelmaa ja akustista musiikkia paikallisten muusikoiden voimin.

Toinen terassi valmistelussa

Toinen yhteisterassialue on valmisteilla Kaupunginteatterin viereiselle Hämähäkkitontille. Myös tämän alueen avaamista on edistetty kaupungin puolelta monialaisessa työryhmässä kiireellisenä asiana. Terassitoiminnan käynnistämiseen liittyvät lupa-asiat on tarkoitus saada päätöksentekoon ensi viikolla.

Myös Hämähäkkitontin terassia on suunniteltu usean eri toimijan yhteiseksi alueeksi. Tavoitteena on monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta sekä ohjelmaa kaikenikäisille.
 

Logomon Terassikesä

Myös Logomon piha-alueelle on tulossa kesäaikainen terassi- ja ohjelma-alue. Sunborn Catering Oy järjestää Teatro-ravintolan edustalla tapahtumia 1.7.- 8.8. välisenä aikana keskiviikosta lauantaihin.

Kaupunki on myöntänyt maankäyttöluvan nopeutetussa järjestyksessä.

 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 30.9.2020, 10:04

Lasten ja nuorten mielenterveyden haasteet ovat lisääntyneet huolestuttavasti. Ammattilaisten osaamisen kehittämisellä edistetään varhaisen puuttumisen keinoja mielenterveyden tukemisessa kouluympäristöissä.

Paikallinen - 29.9.2020, 17:36

Pärnäisten yhteysaluslaiturin uusiminen alkaa marraskuun 2020 aikana osana isompaa Pärnäisten ja Retaisten lauttarantojen perusparannusurakkaa. Huonokuntoinen yhteysaluslaituri puretaan ja tilalle rakennetaan uusi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 29.9.2020, 17:30

Toriparkin rakentaminen Turun kauppatorin alle on hyvässä vauhdissa. Samaan aikaan torialueella tehdään töitä Kauppatorin pintarakenteiden, kalusteiden ja varusteiden sekä paviljonkirakennusten ja toria ympäröivien katujen rakentamiseksi, jotka kuuluvat kaupungin toteutettaviin töihin.

Paikallinen - 29.9.2020, 11:19

Kellonsoittajan koulutaloon (Kellonsoittajankatu 9–11) on tehty kesällä 2020 kuntotutkimus, jossa selvitettiin väistötiloina käytettävien kerrosten 1–3 kunto. Tulosten perusteella varhaiskasvatus- ja opetustoiminta on suositeltavaa siirtää muualle.

Paikallinen - 29.9.2020, 11:19

Koronaan sairastunut henkilö on vieraillut turkulaisessa Studio-yökerhossa viikonloppuna 18.-20.9.

Paikallinen - 29.9.2020, 10:20

Maksuttomat Lasten liikunnan ihmemaa -tapahtumat käynnistyvät lokakuussa poikkeusjärjestelyin koronatilanteen takia. Ihmemaiden osallistujamäärää rajataan ja tapahtumiin pitää ilmoittautua.

Paikallinen - 29.9.2020, 8:48

Vihertyö haittaa liikennettä Pansiontiellä, välillä Pahaniemensilta - Suikkilantien risteys. Yksi ajokaista on suljettu Pansioon päin ajaessa. Päivittäinen työaika on 8.00 - 15.00. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 29.9.2020, 8:42

Turun kaupunki ottaa käyttöön tekoälyä käyttävän neuvontabotin koronaohjeistuksen levittämisessä. Åbot-neuvontabotin tarkoitus on varmistaa, että Turun kaupungin voimassa oleva koronaohjeistus on löydettävissä kaikilla tärkeimmillä Turussa käytetyillä kielillä  

Paikallinen - 29.9.2020, 8:41

Kaupunkilaisilla on jälleen mahdollisuus kulkea Luostarinmäen museokorttelin alueella lokakuun kahden ensimmäisen viikon. Portit ovat avoinna ajalla 1.–17.10. aina tiistaista lauantaihin klo 10–17. Museokorttelin talot ovat suljettuina, mutta museokauppa ja Kahvila Kisälli ovat avoinna.

Paikallinen - 25.9.2020, 13:23

FC Inter on solminut ensi kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja José Riveiron kanssa. Myös hänen valmennustiimissään tällä kaudella toimineet apuvalmentaja Sergio Almenara ja fysiikkavalmentaja Michel Bellver ovat tehneet jatkosopimukset samalle ajalle.

Paikallinen - 24.9.2020, 16:19

Sinilevähavaintojen määrä on edelleen vähentynyt Lounais-Suomessa ja tällä viikolla sinileviä havaittiin vain muutamalla sisävesien havaintopaikalla. Yhdelläkään merialueen havaintopaikoilla ei havaittu sinilevää kuluvan viikon aikana.

Paikallinen - 24.9.2020, 10:45

Salossa otetaan uusi askel kohti päästöttömämpää lämmöntuotantoa. Korvenmäen ekovoimalaitoksen tontilla kallioperään porataan lämpövarasto, johon kesäajan tuotannossa syntyvä ylimääräinen lämpö varastoidaan. Varastoitu lämpö käytetään talvella, kun lämmöntarve on suurimmillaan.

Paikallinen - 24.9.2020, 10:44

Keskiviikkona 23.09.2020 klo 22.00 poliisipartio oli valvomassa liikennettä Liedossa Tampereen Valtatiellä. Turun suunnasta tulevalle henkilöautolle mitattiin nopeudeksi 202 km/h alueella, missä oli 120 km/h nopeusrajoitus.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.9.2020, 10:43

Forum Marinumin Kruununmakasiini, alun perin viljamakasiini 1800-luvulta, on erinomainen paikka ruokanäyttelylle. Nykyisen elintason jatkuvassa nousussa ruoka- ja ravintokysymykset ovat kestoteemoja mediassa ja ihmisten mielenmaisemassa.

Paikallinen - 23.9.2020, 17:25

Turku istuttaa Puun päivänä 25.9. tammen Urheilupuistoon. Puu istutetaan turkulaisen lähiluonnon kunniaksi. Kaupungin asukkaat ovat tervetulleita seuraamaan istuttamista perjantaina klo 12 alkaen.

Paikallinen - 23.9.2020, 17:22

Hartela rakentaa Turussa TYKS:n T3-sairaalaa. Työmaalla työskentelee yhteensä 280 henkilöä. Eilen tiistaina 22.9. on yksi työmaalla työskentelevä aliurakoitsijan työntekijä saanut positiivisen koronatestin tuloksen. Hän ei ole ollut työmaalla torstain 17.9.

Paikallinen - 23.9.2020, 9:14

Rytmisen voimistelun naisten yksilöiden SM-kilpailut kisataan tulevana viikonloppuna 26.–27.9. Turussa. Mestaruudet ratkotaan sekä neliottelussa että kullakin välineellä erikseen.

Paikallinen - 22.9.2020, 17:30

Turun kaupunki järjestää asukkailleen avoimen turvallisuuskyselyn. Saadut tulokset täydentävät viranomaisten tietoja ja ne auttavat turvallisuustoimien kohdentamista eri asuinalueilla. Turun kaupunki on toteuttanut turvallisuuskyselyjä joka toinen vuosi.

Paikallinen - 22.9.2020, 17:27

Lounais-Suomen tartuntatautitilanteen pahenemisen ennaltaehkäisemiseksi yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on lokakuussa edelleen varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia. Kunnat tekevät

Paikallinen - 22.9.2020, 17:19

Meyer Turun telakka suljetaan joulun ympärillä kolmen viikon ajaksi. Sulkemisella haetaan taloudellisia säästöjä ja se perustuu myös tilauskannan aikataulumuutoksista johtuviin alhaisiin tuotantomääriin. Sulkemisella ei ole vaikutusta telakan tilauskirjaan tai laivojen valmistumisaikatauluun.