Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 27.
maaliskuuta
2019.

Vuoden 2019 verokorttien postitus on alkanut - jos tarvitset muutosverokortin, tee se OmaVerossa

Reilun kuukauden aikana suomalaisille jaetaan noin 4,8 miljoonaa verokorttia. 
Verohallinto on aloittanut ensi vuoden verokorttien postittamisen, ja kaikki saavat verokortin kotiinsa viimeistään tammikuun puolivälissä. OmaVerossa verokortit ovat saatavilla jo nyt.

Uusi verokortti tulee voimaan 1.2.2019. Vuoden 2019 verokortissa on merkittäviä uudistuksia: palkkakausikohtaiset tulorajat ja sivutuloverokortti poistuvat.

– Ensi vuodesta lähtien erillistä sivutuloverokorttia ei enää ole, vaan kaikille palkkatuloille on vain yksi verokortti. Palkansaaja voi siis kopioida samaa verokorttia kaikille työnantajilleen, kertoo Henkilöverotusyksikön ylitarkastaja Minna Palomäki Verohallinnosta. 
– Jatkossa verokortilla ei ole myöskään palkkakausikohtaisia tulorajoja, vaan koko vuodelle on yksi tuloraja. Palkansaajan tulee itse seurata vuoden mittaan tulojensa kehittymistä ja tehdä muutosverokortti, jos näyttää siltä, että tuloja tai vähennyksiä on enemmän tai vähemmän kuin on arvioitu. 

Omien tulotietojen seuraaminen on jatkossa helpompaa vuoden 2019 alusta käyttöön otettavan tulorekisterin ansiosta. Työnantajilla on lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa sinne maksamansa palkat. Yksittäinen henkilö voi tarkastella omia palkkatietojaan OmaVerossa helmikuusta 2019 alkaen.

Eläketulon verokorttiin ei tule muutoksia

Palomäki muistuttaa, että tyypilliselle palkansaajalle, jolla on yksi työnantaja ja säännöllinen tulo, yksi vuosituloraja ei ole iso muutos. Myöskään eläketulon verokorttiin muutokset eivät vaikuta. Verohallinto toimittaa eläkkeensaajien verokortit eläkkeen maksajille samaan tapaan kuin tähänkin asti.

Palomäki kehottaa kuitenkin jokaista tarkistamaan kotiin tulevan verokortin tiedot ja tekemään tarvittaessa muutoksia.

– Muutosverokortin voi tehdä tästä päivästä alkaen itse kätevästi ja nopeasti Verohallinnon OmaVero-palvelussa. 

OmaVerossa tehty verokortti myös säilyy palvelussa, josta sitä voi tarpeen tullen tulostaa useampia kappaleita, jos palkansaajalla on enemmän kuin yksi työnantaja. Myös puhelinpalvelusta ja verotoimistoista muutosverokortteja saa entiseen tapaan tästä päivästä lähtien.

– Edelleen säilyy myös se mahdollisuus, että palkansaaja voi itsenäisesti pyytää työnantajaa pidättämään palkasta enemmän kuin verokortille on merkitty, Palomäki muistuttaa. 

Näin verokortti uudistuu:

1. Yksi tuloraja
Verokortissa ei enää ole palkkakauden tulorajoja vaan pelkästään yksi tuloraja koko vuodelle. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Muista seurata tulojesi kertymistä koko vuoden ajalta ja tilaa muutosverokortti tarvittaessa OmaVerosta, puhelimitse tai verotoimistosta.
2. Yksi verokortti palkkatuloille
Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää tarvita erillisiä verokortteja. Kaikki työnantajasi käyttävät samaa verokortilla ilmoitettua veroprosenttia.
3. Kopio verokortista riittää
Verokorttia ei enää tarvitse toimittaa alkuperäisenä. Jos sinulla on useampia työnantajia, voit kopioida verokorttiasi kaikille työnantajillesi.
4. Verokortti tehdään OmaVerossa
Voit tilata ja tulostaa muutosverokortin OmaVerossa: vero.fi/omavero. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Verokorttisi jää OmaVeroon, josta voit ottaa sen käyttöösi milloin vain. 
5. Uusi ilme
Verokortin ulkonäkö on erilainen kuin ennen.
 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 26.3.2019, 14:00

E18 Turun kehätien 1. vaiheen parannustyöt ovat käynnistyneet Kausela–Kirismäki -tieosuudella paalutustöillä.

Paikallinen - 26.3.2019, 13:00

Turussa näytetään valomerkkiä ilmaston puolesta lauantaina 30.3.2019 klo 20.30–21.30. Turun kaupunki sammuttaa maailmanlaajuisen Earth Hour -tapahtuman ajaksi Aurajoen muurivalaistuksen ja jokirannan puiden valaistuksen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.3.2019, 10:14

Ruisrockissa vierailee eturivin artisteja Britanniasta, kun Ellie Goulding ja Marina saapuvat heinäkuussa Turkuun. Kotimaansa suurimpiin poptähtiin lukeutuva Goulding nousee Ruisrockin lavalle festivaaliperjantaina.

Paikallinen - 26.3.2019, 10:14

360Mediatalo Oy tuo markkinoille kehittämänsä 360Editor-julkaisualustan, jonka avulla organisaatiot voivat itsenäisesti toteuttaa ja jakaa virtuaaliympäristöjä. 360Editor sopii myös tiedotusvälineille VR-sisältöjen jakamiseen.

Paikallinen - 26.3.2019, 10:13

Huhtikuun ensimmäisen kahden viikon ajan kaupunkilaisten on mahdollista kulkea vapaasti Luostarinmäen museoalueen kujilla tiistaista sunnuntaihin klo 8–18 välisenä aikana. Museossa on meneillään monivuotinen kehittämishanke, jonka aikana testataan uusia toimintamuotoja.

Paikallinen - 26.3.2019, 10:13

Kevät etenee ja maauimaloiden kesäkausi lähenee. Samppalinnan maauimala avautuu jo maanantaina 6.5. ja on avoinna Turun päivään, 15.9. saakka. Kupittaan maauimala avautuu säävarauksella 3.6. ja on avoinna 11.8. asti. Maauimaloissa voi uida koko kesäkauden edullisesti maauimalalatauksella.

Paikallinen - 26.3.2019, 10:07

Turun ja Kaarinan kirkkojen vihkiaikojen varaaminen uudistuu toukokuun alussa. Vuotta ennen seurakuntien toimitalon ovella jonottamisen sijaan häitä suunnitteleville avataan 2.–15.5.2019 kahden viikon jakso, jolloin he voivat jättää vihkiaikatoiveensa haluamilleen kesän 2020 lauantaille.

Paikallinen - 26.3.2019, 10:07

Suun tulehduksilla on merkittäviä seurauksia ihmisen kokonaisterveyteen. Suomessa kehitetty viiden minuutin sylkitesti kertoo, kuuluuko henkilö riskiryhmään. Testejä tehdään nykyään myös Turussa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 26.3.2019, 9:32

Playoff-kevät alkoi Tepsin osalta kivisesti, kun HPK ehti mennä puolivälieräsarjassa 2-0-johtoon, mutta kolmannesta pelistä ei TPS suostunut enää tyhjin käsin poistumaan.

Paikallinen - 26.3.2019, 6:30

Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli Turun Seudun Vesihuolto Oy:n toiminnallisten tuottojen tulouttamista kokouksessaan 25.2.2019. Jaosto päätti, että yhtiön tilikauden noin 2,5 miljoonan euron voitto jaetaan kokonaisuudessaan yhtiön omistajalle Turun kaupungille osinkona.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.3.2019, 14:00

Rantamuurin paalutus-/korjaustyö Itäisellä Rantakadulla, välillä Sotalaistenkatu-Savenvalajankatu, sulkee ajokaistan Savenvalajankadun kohdalta 26.3- n. viikon loppuun. Haittaa ajosuuntaan Telakanranta. Paikalla liikenteen ohjaajat ja liikenne opasteet. Työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 25.3.2019, 13:00

Maanantaimakasiinissa puhuttiin lajista, jota aikasemmin ei ole ohjelmassa ollutkaan. Vieraana
oli Turun uimareiden vesipallon päävalmentaja Mika Wikström. Turun uimareiden naisten
vesipallojoukkue voitti runkosarjan nyt neljännen kerran peräkkäin ja hyvin nuorella joukkueella.

Paikallinen - 25.3.2019, 10:18

Perniön Kaunelantiellä syttyi sunnuntai-aamulla noin kello viiden aikaan rivitalopalo, jonka seurauksena neljän asunnon rivitalosta yksi huoneisto tuhoutui täysin. Palaneen asunnon viereisille huoneistolle aiheutui palosta ja sammutustoimista savu- ja vesivahinkoja.

Paikallinen - 25.3.2019, 8:51

Teijon kansallispuiston infopiste muuttaa Mathildedalin Ruukkitehtaille, Hotel & Café Mathildedalin yhteyteen. Infon palvelutarjonta on käytännössä sama kuin Luontokeskuksenkin, ainoastaan paikan fyysinen sijainti muuttuu.

Paikallinen - 25.3.2019, 8:50

Naantalin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, sellotaiteilija Arto Noras sekä suomalaisten viulutaitelijoiden kansainväliseen kärkeen kuuluva Elina Vähälä esiintyvät Turun konserttitalossa torstaina ja perjantaina 28.–29.3.2019 klo 19.

Paikallinen - 25.3.2019, 6:38

Kokoomuksen kansanedustajan Saara-Sofia Sirénin mukaan ilmastomuutosta ei voida torjua ilman, että se näkyisi ihmisten arjessa. Toimet, jotka maksavat lyhyellä tähtäimellä, ovat kannattavia pitkällä tähtäimellä.

Paikallinen - 22.3.2019, 10:30

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) on nimitetty johtamaan historian suurinta vaalitarkkailuoperaatiota Ukrainassa. Maassa järjestetään presidentinvaalien ensimmäinen kierros sunnuntaina 31. maaliskuuta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.3.2019, 10:30

Eduskuntavaalien ehdokaslistoilla on Varsinais-Suomen vaalipiirissä yhteensä 35 yrittäjäehdokasta. Määrä nousi vuoden 2015 vaaleista.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 21.3.2019, 17:30
Paikallinen - 21.3.2019, 7:00

Turkua on moitittu siitä, että kaupunginhallitukselle ei ole kerrottu tarkkoja tietoja vireillä olevista vanhuspalveluiden valvonta- ja kanteluasioista.