Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 29.
syyskuuta
2021.

Varsinais-Suomessa ei tulisi järjestää yli 20 hengen yksityistilaisuuksia sisätiloissa

Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi tiistaina viikoittaisessa tiedotustilaisuudessaan Turun koronatilanteesta.

Kaupungissa on todettu kuluneen kahden viikon aikana 88 uutta tartuntaa. Yhteensä kaupungissa on todettu nyt 436 tartuntaa.

Arven mukaan koronatilanne kiihtyy Turussa. Tartunnat ovat yhä suurilta osin jäljitettävissä ja niiden on todettu leviävän erityisesti perhepiirissä, anniskelupaikoissa sekä sisätiloissa järjestetyissä yksityistilaisuuksissa.
Siksi Varsinais-Suomen alueellinen koronatyöryhmä ei suosittele järjestettävän yli 20 hengen yksityistilaisuuksia sisätiloissa. Suositus tulee voimaan maanantaina 19. lokakuuta, mutta ryhmän mukaan sitä tulisi alkaa noudattaa heti.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä korostaa, että alueellinen koronaryhmä toivoo kansalaisten pohtivan nyt tarkasti, mitä tilaisuuksia on tarpeellista järjestää.

– Ristiäisiä voi olla hankala siirtää, mutta sellaisia tilaisuuksia ja juhlia, joita voidaan helposti siirtää, kannattaa nyt lykätä tulevaisuuteen.

Työryhmä ei ota suoraan kantaa aikuisten harrastusryhmiin ja esimerkiksi ryhmäliikuntatunteihin.

– Suositus ei koske kaupallisten yritysten järjestämiä aikuisten liikuntatunteja, mutta harkintaa kannattaa käyttää. Esimerkiksi se, että mitä iäkkäämpiä osallistujat ovat, kasvattaa riskiä.

Pietilä huomauttaa, että ulkoliikuntaryhmät riittävillä turvaväleillä ovat hyviä harrastusmahdollisuuksia.

Lasten ja nuorten harrastusryhmissä tartuntojen leviämistä ei ole juurikaan alueella havaittu. Siksi ne halutaan rajata suosituksen ulkopuolelle.

 

Kaupungin yksiköissä todettu tartuntoja

Jyrkkälä-Pansion kotihoidon alueella työskentelevällä henkilöllä on todettu tartunta syyskuun lopulla. Kuusi työntekijää on määrätty karanteeniin altistumisen vuoksi. Potilaat eivät altistuneet taudille.

Syvälahden koulussa todettiin yhdellä henkilöllä koronavirustartunta sunnuntaina 11. lokakuuta. Koulussa altistuneisiin oppilaisiin ja henkilökunnan jäseniin on oltu yhteydessä Wilman kautta sekä puhelimitse. Lisäksi Turun kaupungin tartuntatautien valvonta antaa karanteeniin liittyvät toimenpideohjeet altistuneille puhelimitse.

Myös kaupunginsairaalan osastolla on todettu yhteensä neljä tartuntaa. Tartuntoja on ollut sekä henkilökunnalla että potilailla. Osastolla on vierailukielto, eikä sinne oteta uusia potilaita.

Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Karanteenissa on 19 osaston työntekijää.

Lisäksi suomalais-venäläisen päiväkodin Miska-talossa on todettu tartunta 11.10. Henkilökunta ja lapset on määrätty karanteeniin.

Kaupunginjohtaja muistutti tilaisuudessa vanhusten asumispalveluiden sekä terveydenhoidon yksiköissä tehtävien vierailujen turvallisuudesta. Yksiköissä ei pitäisi vierailla, jos kärsii minkäänlaisista hengitystieoireista. Vierailijoiden tulee suojautua asianmukaisesti. Vierailijoille ei jaeta kasvomaskeja, vaikka niiden käyttöön velvoitettaisiin.

Vierailuista on sovittava etukäteen asumispalveluyksikön, sairaalan aulahenkilön tai osaston henkilökunnan kanssa.

 

Huoltajien suositellaan käyttävän maskeja noutaessaan ja tuodessaan lapsia päiväkodeista.

Päiväkotien eteiset ovat usein ahtaat, eikä niissä pystytä pitämään turvavälejä.

Skopjen lennolla perjantaina todettiin seitsemän tartuntaa. Koneen 49 matkustajasta 43 testattiin.

Kaikki matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Pohjois-Makedonia kuuluu THL:n koronariskin arvioimista varten luodun liikennevalomallin punaiseen luokkaan.

Seuraava Skopjen lento saapuu Turkuun perjantaina 16.10. Viranomaiset ovat myös tätä lentoa vastassa.

 

Vähävaraisille tarkoitettuja maksuttomia kangasmaskeja jaetaan edelleen kauppakeskus Skanssin Monitorissa.

Monitori sijaitsee Skanssin kauppakeskuksen toisessa kerroksessa Itäparkin päädyssä, Intersportin myymälää vastapäätä. Maskeja jaetaan arkisin kello 12–18.

Kangasmaskeja jaetaan kaksi kappaletta jokaiselle niitä tarvitsevalle.

 

Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 28.9.2021, 16:56

Turun kehätie -hankkeen rakennustyöt etenevät valtatiellä 10, eli Hämeentiellä. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 28.–29.9.2021 puretaan rakennustyön ajan käytössä olleet Kaarinantien ja Littoistenjärventien kiertoliittymät Hämeentieltä.

Paikallinen - 28.9.2021, 16:52

Trendi on laskusuunnassa, mutta ilmaantuvuus ja tapausmäärät laskevat poikkeuksellisen hitaasti.

– Olemme aikaisempien huippujen puolivälitasolla, eli luvut ovat vielä hyvin korkeita, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Paikallinen - 28.9.2021, 16:51

Turun kaupunki on saanut kritiikkiä Turun konserttitalon valmistelun avoimuuteen liittyen. Turkulaismediassa on esitetty näkemyksiä, joiden mukaan Turun kaupunki salailee turhaan konserttitaloon liittyvää valmistelua.

Paikallinen - 27.9.2021, 17:14

Turun kaupunki laatii parhaillaan raitiotien yleissuunnitelmaa välille Satama-Matkakeskus-Kauppatori-Varissuo. Suunnittelu perustuu kaupunginvaltuuston keväällä 2020 tekemään päätökseen.

Paikallinen - 27.9.2021, 17:12

Avustusta voi hakea esimerkiksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, kulttuurin ja liikuntamahdollisuuksien toteuttamiseen tai nuorten omaehtoiseen toimintaan.

Paikallinen - 27.9.2021, 17:08

Lintuinfluenssaa on tavattu Salon seudulla metsästystä varten kasvatetuista ja luontoon lasketuista fasaaneista. Ruokavirasto on perustanut alueelle tartuntavyöhykkeen, jonka tarkoitus on suojella siipikarjaa luonnonvaraisten lintujen levittämältä lintuinfluenssalta.

Paikallinen - 27.9.2021, 17:07

Turun yliopisto panostaa opiskelijoidensa työllistymiseen uudistamalla harjoittelutukijärjestelmäänsä. Uusi järjestelmä takaa kaikille harjoitteluun meneville perustutkinto-opiskelijoille harjoittelutuen kerran opintojen aikana vuodesta 2022 alkaen.

Paikallinen - 27.9.2021, 17:05

Turussa maaliskuussa avattu Talousneuvola on laajentanut toimintaansa Raisioon. Talousneuvolassa mukana olevassa Ulosottolaitoksessa ollaan tyytyväisiä palvelun hyvään vastaanottoon.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 26.9.2021, 12:31

TPS jatkoi voittoputkeaan, kun Mikkelin Jukurit kaatui kotijäällä niukasti maalein 2-1.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.9.2021, 15:48

Kupittaa–Turku-ratahankkeen maastotyöt alkavat maastotutkimuksilla, joihin sisältyy mittauksia ja maaperätutkimuksia. Tutkimukset käynnistyivät viikolla 38 ja ne saadaan päätökseen maaliskuun 2022 lopulla. Tutkimukset sijoittuvat pääosin Väyläviraston ja Turun kaupungin omistamille alueille.

Paikallinen - 24.9.2021, 15:44

 Turun yliopiston hallitus päätti kokouksessaan 24.9.2021, että opetus- ja kulttuuriministeriöltä haetaan Turun yliopiston tekniikan koulutusvastuun laajentamista sähkö- ja automaatiotekniikalla. 
 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.9.2021, 15:41

 

Alkukauden Liiga-otteluista puuttuneen, Turun Palloseuran ruotsalaispuolustaja Johan Ivarssonin tilanteeseen on saatu lisäselvyyttä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.9.2021, 15:34

Turun kaupungin terveysasemat ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa yhteydensaanti ja hoitoonpääsy eivät toteudu terveydenhuoltolain mukaisesti. Tilanne on otettu Turun kaupungilla vakavasti ja sitä pyritään korjaamaan useilla eri toimenpiteillä.

Sisältää ääntä
Jääkiekko - 24.9.2021, 12:02

TPS venytti voittoputkensa kolmen pelin mittaiseksi, kun Helsingin IFK:sta irtosi vieraskentällä maukas taisteluvoitto maalein 2-1.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.9.2021, 12:57

Radio Auran Aaltojen radiotoimittaja ja tuottaja Marianne ”Maisku” Holmström on tuttu ääni useimmille turkulaisille. Raadin luonnehdinnan mukaan ”hän luo kuulijoilleen hyvää mieltä ja iloa positiivisella asenteellaan ja sympaattisilla juonnoillaan.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 22.9.2021, 23:36

TPS aloitti kotiottelun SaiPaa vastaan huonosti, mutta sai juonenpäästä kiinni ja lopulta nousi maalian tappioasemasta voittoon maalein 3-1. Tepsin edustajina 4.

Paikallinen - 22.9.2021, 10:30

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ensi vuoden taloudellinen tilanne tulee olemaan vaikea. Taloutta rasittavat yhtäaikaisesti monet tekijät. Sairaanhoitopiirin hallitus sai tiedoksi vuoden 2022 talousarvioon suunniteltujen 9,7 miljoonan euron sopeutustoimien valmistelun etenemisen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.9.2021, 10:29

Paavo Nurmen stadionilla järjestetään sunnuntaina 7. elokuuta 2022 Toto in Concert -tapahtuma, jonka pääesiintyjänä nähdään urallaan yli 40 miljoonaa albumia myynyt aor-suuruus Toto.

Paikallinen - 21.9.2021, 17:30

RekryExpo  on Varsinais-Suomen suurin avoimien työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaamispaikka. Työnhakijalla on mahdollisuus tavata kymmenien eri alojen työnantajien edustajia, solmia kontakteja, sopia työhaastatteluja ja saada tietoa tulevista rekrytoinneista.

Paikallinen - 21.9.2021, 17:25

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti lopettaa etätyösuosituksensa syyskuun loppuun. Työpaikoilla tulee huolehtia terveysturvallisuudesta.