Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 23.
lokakuuta
2020.

Varsinais-Suomessa ei tulisi järjestää yli 20 hengen yksityistilaisuuksia sisätiloissa

Kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi tiistaina viikoittaisessa tiedotustilaisuudessaan Turun koronatilanteesta.

Kaupungissa on todettu kuluneen kahden viikon aikana 88 uutta tartuntaa. Yhteensä kaupungissa on todettu nyt 436 tartuntaa.

Arven mukaan koronatilanne kiihtyy Turussa. Tartunnat ovat yhä suurilta osin jäljitettävissä ja niiden on todettu leviävän erityisesti perhepiirissä, anniskelupaikoissa sekä sisätiloissa järjestetyissä yksityistilaisuuksissa.
Siksi Varsinais-Suomen alueellinen koronatyöryhmä ei suosittele järjestettävän yli 20 hengen yksityistilaisuuksia sisätiloissa. Suositus tulee voimaan maanantaina 19. lokakuuta, mutta ryhmän mukaan sitä tulisi alkaa noudattaa heti.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä korostaa, että alueellinen koronaryhmä toivoo kansalaisten pohtivan nyt tarkasti, mitä tilaisuuksia on tarpeellista järjestää.

– Ristiäisiä voi olla hankala siirtää, mutta sellaisia tilaisuuksia ja juhlia, joita voidaan helposti siirtää, kannattaa nyt lykätä tulevaisuuteen.

Työryhmä ei ota suoraan kantaa aikuisten harrastusryhmiin ja esimerkiksi ryhmäliikuntatunteihin.

– Suositus ei koske kaupallisten yritysten järjestämiä aikuisten liikuntatunteja, mutta harkintaa kannattaa käyttää. Esimerkiksi se, että mitä iäkkäämpiä osallistujat ovat, kasvattaa riskiä.

Pietilä huomauttaa, että ulkoliikuntaryhmät riittävillä turvaväleillä ovat hyviä harrastusmahdollisuuksia.

Lasten ja nuorten harrastusryhmissä tartuntojen leviämistä ei ole juurikaan alueella havaittu. Siksi ne halutaan rajata suosituksen ulkopuolelle.

 

Kaupungin yksiköissä todettu tartuntoja

Jyrkkälä-Pansion kotihoidon alueella työskentelevällä henkilöllä on todettu tartunta syyskuun lopulla. Kuusi työntekijää on määrätty karanteeniin altistumisen vuoksi. Potilaat eivät altistuneet taudille.

Syvälahden koulussa todettiin yhdellä henkilöllä koronavirustartunta sunnuntaina 11. lokakuuta. Koulussa altistuneisiin oppilaisiin ja henkilökunnan jäseniin on oltu yhteydessä Wilman kautta sekä puhelimitse. Lisäksi Turun kaupungin tartuntatautien valvonta antaa karanteeniin liittyvät toimenpideohjeet altistuneille puhelimitse.

Myös kaupunginsairaalan osastolla on todettu yhteensä neljä tartuntaa. Tartuntoja on ollut sekä henkilökunnalla että potilailla. Osastolla on vierailukielto, eikä sinne oteta uusia potilaita.

Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Karanteenissa on 19 osaston työntekijää.

Lisäksi suomalais-venäläisen päiväkodin Miska-talossa on todettu tartunta 11.10. Henkilökunta ja lapset on määrätty karanteeniin.

Kaupunginjohtaja muistutti tilaisuudessa vanhusten asumispalveluiden sekä terveydenhoidon yksiköissä tehtävien vierailujen turvallisuudesta. Yksiköissä ei pitäisi vierailla, jos kärsii minkäänlaisista hengitystieoireista. Vierailijoiden tulee suojautua asianmukaisesti. Vierailijoille ei jaeta kasvomaskeja, vaikka niiden käyttöön velvoitettaisiin.

Vierailuista on sovittava etukäteen asumispalveluyksikön, sairaalan aulahenkilön tai osaston henkilökunnan kanssa.

 

Huoltajien suositellaan käyttävän maskeja noutaessaan ja tuodessaan lapsia päiväkodeista.

Päiväkotien eteiset ovat usein ahtaat, eikä niissä pystytä pitämään turvavälejä.

Skopjen lennolla perjantaina todettiin seitsemän tartuntaa. Koneen 49 matkustajasta 43 testattiin.

Kaikki matkustajat ohjeistettiin omaehtoiseen karanteeniin. Pohjois-Makedonia kuuluu THL:n koronariskin arvioimista varten luodun liikennevalomallin punaiseen luokkaan.

Seuraava Skopjen lento saapuu Turkuun perjantaina 16.10. Viranomaiset ovat myös tätä lentoa vastassa.

 

Vähävaraisille tarkoitettuja maksuttomia kangasmaskeja jaetaan edelleen kauppakeskus Skanssin Monitorissa.

Monitori sijaitsee Skanssin kauppakeskuksen toisessa kerroksessa Itäparkin päädyssä, Intersportin myymälää vastapäätä. Maskeja jaetaan arkisin kello 12–18.

Kangasmaskeja jaetaan kaksi kappaletta jokaiselle niitä tarvitsevalle.

 

Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 22.10.2020, 9:45

Korona-tilanteen takia kausi-influenssarokotuksia ei voida tänä vuonna antaa terveysasemilla. Rokotukset on keskitetty pääosin Turun Messukeskukseen. Muutoksena aiempien vuosien käytäntöön kaikki influenssarokotukset annetaan vain ajanvarausten perusteella.

Paikallinen - 22.10.2020, 8:44

Pelastuslaitos sai suuren hälytyksen Turkuun teollisuusrakennuksen tulipaloon Pansiontielle keskiviikkona 21.10. klo 13:49. Pelastuslaitoksen saapuessa palopaikalle n. 6000 neliön teollisuusrakennuksen toinen pääty oli kauttaaltaan liekeissä. Palo oli voimakas ja savunmuodostus runsasta.

Paikallinen - 21.10.2020, 15:36

Turussa Panisiontiellä roihuaa tulipalo. Hätäkeskus antoi iltapäivällä Turkuun vaaratiedotteen johtuen palosta aiheutuvasta voimakkaasta savusta, joka on myrkyllistä. Alueella olevia kehotettiin sulkemaan ikkunat ja laittamaan ilmastoinnit pois päältä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 21.10.2020, 9:39

Varsinais-Suomen ELY-keskus kartoitti Houtskari-Iniön sekä Nauvon eteläisen ja poikittaisen yhteysalusreittien käyttäjien liikennetarpeita sähköisellä kyselyllä heinä-elokuussa.

Paikallinen - 21.10.2020, 9:38

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa esitetään tavoitteita ja toimenpiteitä, joiden avulla lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia on tarkoitus turvata ja palveluita kehittää vuosina 2020–2023.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 21.10.2020, 9:38

”Jostain syystä naisten hormonijutut ei oo tabuja siks, etteikö niistä sais puhua, vaan siks, että ne on niin kiusallisia, ettei kukaan halua puhua niistä.”

Paikallinen - 21.10.2020, 9:37

Loimu avaa käynnissä olevan Mestaruusliiga-kauden vihdoin torstaina myös kotikentällään, kun kahden myöhemmin pelattavaksi siirtyneen kotiottelun jälkeen kolmas kotiottelu saadaan vihdoin pelattua.

Paikallinen - 20.10.2020, 8:11

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 25 900 työtöntä työnhakijaa. Syyskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja nyt niin tapahtui 1 600 henkilöllä.Viime vuoden syyskuuhun verrattuna työttömänä oli nyt 7 900 henkilöä enemmän (44%).

Paikallinen - 20.10.2020, 8:09

Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä poliisin valtakunnallisen teeman mukaisesti. Osittain valvontaa toteutettiin yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa.

Paikallinen - 19.10.2020, 9:55

Turun kaupunki on aloittanut luonnon monimuotoisuusohjelman laadinnan ympäristöarvojen säilyttämiseksi. Tavoitteena on luoda käytännön toimenpiteitä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ja edistämiseksi Turussa.

Paikallinen - 19.10.2020, 8:58

Turun kaupunki on ollut Reilun kaupan kaupunki vuodesta 2017. Reilun kaupan kaupunkina Turku on sitoutunut eettisten ja vastuullisten hankintojen lisäämiseen.

Paikallinen - 19.10.2020, 8:27

Syyslomaviikon viikonloppu on ollut Lounais-Suomen poliisin alueella varsin kiireinen. Ihan kesän kiireisten viikonloppujen tehtävämääriin saakka ei onneksi ole ylletty, silti perjantaiaamun ja sunnuntaiaamun välillä on suoritettu lähes 900 tehtävää. Näihin lukeutui mm.

Paikallinen - 19.10.2020, 8:25

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) on kehittänyt Talkookontin helpottamaan Turun ja lähikuntien taloyhtiöiden ja omakotiyhdistyksien siivoustalkoita. Konttiin voi kerätä muun muassa varastojen, vinttien ja komeroiden siivouksista kertyneet suurikokoiset jätteet ja sähkölaitteet.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.10.2020, 8:24

Assemblinin Turun talotekniikkaurakointi on valittu suunnittelemaan ja toteuttamaan Märynummen koulun ja päiväkodin LVI-urakat. Kohteen rakennuttajana toimii Salon kaupunki ja koko hankkeen KVR-pääurakoitsijana toimii Varpe Oy.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.10.2020, 15:32

Naantalin kaupungintalon viereen valmistuva uusi Toripuisto on lähes valmis. Perjantaina 16.10. pihalla tehtiin vielä viimeistelytöitä ja maanantaina puistoon asennetaan valot, jonka jälkeen se on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.10.2020, 15:23

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta henkilöauton ulosajoa Paimion moottoritiellä tutkitaan törkeänä ryöstönä, kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kerrotaan Lounais-Suomen poliisista. Törmäyshetkellä autossa oli kaksi parikymppistä henkilöä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.10.2020, 8:43

Turun liikennekeskus kertoi perjantaiaamuna Twitter-tilillään Kakolanmäen rinnehissin viikkohuollosta. Funikulaari on poissa käytöstä aamusta alkaen. Työn arvioidaan kestävän noin kello 11 asti.

Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.

Paikallinen - 16.10.2020, 8:33

Kaikki koronavirukselle altistuneet ihmiset eivät vastaa Turun kaupungin koronajäljityksessä työskentelevien ihmisten soittoihin.

– Se on ongelma. Tällaisia on muutama tapaus jokaista hoitajaa kohti päivässä, kertoo Turun kaupungin asiantuntijalääkäri Jane Marttila.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.10.2020, 14:49

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmajohtaja Suvi Innilä on valittu Naantalin Musiikkijuhlien toimitusjohtajaksi. Tiina Tunturi on tehnyt 23 vuoden työuran Naantalin Musiikkijuhlien toiminnanjohtajana/toimitusjohtajana ja on nyt siirtymässä eläkkeelle.

Paikallinen - 15.10.2020, 12:23

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjasi Suomessa torstaina 241 uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on nyt todettu yhteensä 12 944 tartuntaa. Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.