Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 29.
toukokuuta
2020.

Turusta tulevaisuuden kansantanssi? - Kansainväliset taidetapahtumat vaikuttavat kaupungissa

Turussa järjestetään syyslomaviikolla kaksi kansainvälisen tason suurtapahtumaa, kun New Performance Turku Festival sekä tanssin ammattilaistapahtuma Stretch esitysohjelmistoineen valtaavat kaupungin monipuolisella ohjelmistollaan. New Performance Turku Festival on Suomen merkittävin performanssitaiteeseen keskittynyt nykytaidetapahtuma, joka kerää vahvan paikallisyleisön lisäksi osallistujia myös muualta Suomesta sekä ulkomailta. Ensimmäistä kertaa yli 250 tanssin ammattilaista eri puolilta Eurooppaa kokoontuu verkostoitumaan Turkuun Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Tanssin tiedotuskeskuksen yhteiseen Stretch 2019 -tapahtumaan.
 
Tulevaisuuskuvat, ilmastokysymykset ja kestävä kehitys kulkevat molempien tapahtumien ohjelman punaisena lankana. Tapahtumat hyödyntävät vahvaa yhteistyötä ja yhteisponnistus näkyykin yhteisessä kutsuteoksessa. 
 
Turku Future Folk Dance on ainutlaatuinen, kaupunkilaiset yhteen keräävä projekti, joka luo Turulle oman tulevaisuuden kansantanssin. New Yorkissa asuva, syyrialais-palestiinalainen taiteilija Leyya Mona Tawil työskentelee yhdessä turkulaisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa luodakseen tanssin joka heijastelee muuttuvaa kaupunkia, sen asukkaita, yhteisöjä ja tulevaisuutta. Kaupunkilaisten tarjoamista liikkeistä kootaan koreografia, joka harjoitellaan Stretch-tapahtuman osallistujien kanssa torstaina 17.10. klo 13.30 Kupittaan BioCityssä ja ensiesitetään ja tanssitaan yhdessä turkulaisten kanssa New Performance Turku Festivalilla lauantaina 19.10. klo 17 Kävelykadulla. Tanssia on myös mahdollista harjoitella ennakkoon julkaistavan videon avulla.

Kansantanssit ilmentävät paikallisylpeyttä ja osallisuutta omaan ympäristöön ja kaupunkiin. Turun tulevaisuuden kansantanssi on kuin kaupungin yhteinen murre, liikkeellinen äidinkieli, joka tuottaa yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. 
 
Turun kaupunki vahvasti mukana tapahtumien kehityksessä
 
Stretch on hieno lisä Turun tapahtumakirjoon ja se vahvistaa entisestään kaupungin mainetta kulttuurikaupunkina. Kulttuuri monissa muodoissaan onkin yksi Turun vetovoimatekijöistä, joiden ympärillä tehdään aktiivista kehitystyötä Turun tapahtumakokonaisuutta rakennettaessa. “Kulttuuriin panostaminen tarkoittaa paitsi hyvää perustoimintaa niin myös laajaa valikoimaa tapahtumia taiteen monimuotoisella kentällä”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. “Stretchin ja New Performance Turku Festivalin toteuttama Tulevaisuuden kansantanssi -haaste tukee myös hienosti Turun tavoitetta ottaa kaikki mukaan, olla kaikkien kaupunki.”

New Performance Turku Festival kurkottaa mahdollisiin tulevaisuuksiin kiinnostavan ohjelmiston voimin jo kahdeksannen kerran

Turussa 18.-20.10.2019 tapahtuva  New Performance Turku Festival kokoaa jo kahdeksantena peräkkäisenä vuonna yhteen taiteilijoita, asiantuntijoita ja näkökulmia performanssitaiteeseen ja yhteiskuntaan. Festivaalin tapahtumapaikkoina nähdään tuttuun tapaan paikallisia esitystiloja sekä julkista kaupunkitilaa. Festivaalikeskuksena toimivat Manillan kulttuuritehtaan tilat ja sisäpiha. Tapahtuma on lähtökohtaisesti pääsymaksuton ja avoin kaikille (poikkeuksena iltaohjelmisto, joka on K18).

Festivaalin tulevaisuuksien teema avaa näkökulmia yhteiskunnallisiin kysymyksiin performanssitaiteesta käsin. Millaisia erilaisia tulevaisuuksia voimme nähdä, kuvitella ja unelmoida nyt, kun maailmankuvamme on muuttumassa ilmastonmuutoksen ja sen mukanaan tuomien ennakoimattomien vaikutusten myötä? Festivaali pyrkii hahmottamaan performanssiteosten keinoin, miten tarkastella aikaa tästä hetkestä eteenpäin sekä sitä, millaisia välineitä ja visioita meillä on vaihtoehtoisten tulevaisuuksien hahmottamiseen. Ilmastonmuutos näkyy  festivaalin tulevaisuuksien tematiikassa väistämättömänä olosuhteena.

New Performance Turku Festivalin koko ohjelmisto taiteilijoineen löytyy osoitteesta http://newperformance.fi/

New Performance Turku Festival 18.-20.10.2019, http://newperformance.fi
Festivaalin koko ohjelma on ilmainen ja avoin kaikille (iltaohjelma aikuisille). Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä - ei varauksia, ellei toisin ilmoitettu.

Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali kutsuu mukaan 14 taiteilijaa lähes kymmenestä eri maasta käsittelemään kysymyksiä mahdollisista tulevaisuuksista. Esityksiä nähdään festivaalikeskus Manillan lisäksi myös keskusta-alueella.

Stretch 17.-20.10.2019, http://www.kedja.net/programme-stretch/
Stretch 2019 tanssin ammattilaistapahtumaan on rekisteröitynyt yli 250 osallistujaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Tanskasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Sloveniasta ja Skotlannista.
 
Tapahtuma tarjoaa osallistujilleen aamutreenejä Manillassa ja Taideakatemialla, seminaari levittäytyy Innovaatiokeskus Jokeen Kupittaalle ja esitysohjelmistossa niin kansainväliselle kuin turkulaisyleisöllekin esiin pääsevät paikalliset tanssin tekijät Kutomolla, Barkerilla, Tanssiteatteri Erissä, Aurinkobaletissa, Kaupunginteatterin Sopukassa, Kasvitieteellisessä puutarhassa ja eräässä salaisessa lokaatiossa kaupungin keskustassa. Ks. turkulainen tanssin viikko https://www.l-tanssi.fi. 

3

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 29.5.2020, 15:55

Rantavalvojat valvovat turvallisuutta Turun vilkkaimmilla uimarannoilla Ekvallassa, Ispoisissa ja Saaronniemessä tänäkin kesänä. Rantavalvontaa lisätään aiempiin vuosiin nähden niin, että joka vuorossa on kaksi valvojaa.

Tänä kesänä korostuu uimarannan käyttäjien vastuullisuus

Paikallinen - 29.5.2020, 14:54

Tartuntoja on Turussa todettu kaikkiaan yhteensä 176 henkilöllä. Tämä tarkoittaa laskennallisesti 91 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 29.5.2020, 14:51

Kesäaika tuo muutoksia Lounais-Suomen poliisilaitoksen palvelupäivystyksen ja lupapalveluiden aukioloaikoihin.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 29.5.2020, 14:47

Maanantaina 1.6.2020 asennetaan pontteja Yliopistokadulle Aktian ja Nordean väliin. Turvallisuussyistä jalankulkuliikenne suljetaan asennustöiden ajaksi kello 7–18.

Paikallinen - 29.5.2020, 6:29

Turun kauppakamarin jäsenyritykset pitävät tiestön ja raideliikenteen nopeita korjaus- ja parannusinvestointeja tehokkaana elvytyskeinona talouden uudelleenkäynnistämiseksi.

Paikallinen - 28.5.2020, 15:29

Osana uuden yleiskaavan valmistelua Turun kaupunki selvitti kaupunkilaisten mielipiteitä keskustan liikenteestä ja sen kehittämisestä.

Professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista kertoo, että tutkimusprojektin alustavien tulosten mukaan kaupunkilaisten kanta on selvä:

Paikallinen - 28.5.2020, 8:34

Turun kaupunki kutsuu kaikkia kaupunkilaisia seuraamaan mielenkiintoisia asiantuntijakeskusteluja ja puheenvuoroja sekä saamaan ajankohtaisinta tietoa Turun ilmastotyöstä. Foorumi lähetetään verkossa suorana kaupunginhallituksen tiloihin järjestetystä studiosta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 28.5.2020, 8:34

Carin Bryggman työskenteli lähes koko uransa ajan Turussa ja oli 1950–80-luvulla kaupungin halutuin sisustusarkkitehti. Pitkäaikaisin ja rakkain suunnittelukohde hänelle oli Turun linna, jonka uudistustyöhön hän osallistui 1940-luvulta 1990-luvulle asti.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 28.5.2020, 8:32

Haijaisten ulkoilualueelle on tulossa uudistuksia seuraavien viikkojen aikana. Vanha laavu puretaan, ja tilalle tulee uusi laavu. Lisäksi alueen opastekylttejä uusitaan. Toukokuun aikana yksi uudistus on jo alueelle tehty: laavun lähelle on saatu täysin uusi puucee.

Paikallinen - 27.5.2020, 14:45

Uudessa ajanvarausjärjestelmässä pystyy itse varaamaan, siirtämään tai perumaan radiologian ja ortopedian ajanvarauksia sekä tarkastelemaan lasten ja nuorten klinikan ajanvarauksia.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.5.2020, 14:32

Stortervossa Paraisilla sattui viime lauantaina liikenneonnettomuus, jossa autosta putosi kolme henkilöä. Heistä yksi on menehtynyt vammoihinsa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.5.2020, 12:38

 

Paikallinen - 27.5.2020, 8:31

Turun kaupunginkirjasto avataan 1.6.2020 jälleen asiakkaille reilun kahden kuukauden kiinniolon jälkeen. Hallituksen linjausten mukaan kirjastot avataan rajoitetuin palveluin asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuus varmistaen.

Paikallinen - 27.5.2020, 6:34

Koronarajoituksista huolimatta polskimaan pääsee jo kesäkuun alussa, kun Turun kaupunki avaa maauimaloita ja uimahalleja. Samppalinnan maauimala ja Impivaaran uimahalli avautuvat 1.6.2020, ja Kupittaan maauimala 8.6. Petreliuksen uimahallin ja Paattisten aluetalon kuntosalit avautuvat 1.6.

Paikallinen - 26.5.2020, 14:49

Poliisi on saanut valmiiksi viime elokuussa Airistolla tapahtuneen, kahden miehen kuolemaan johtaneen, veneonnettomuuden esitutkinnan ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Paikallinen - 26.5.2020, 9:54

Ruskomäntypistiäistuhojen laajuus kesällä 2019 yllätti metsäammattilaiset, metsänomistajat ja muutkin luontoa seuraavat kansalaiset. Männyn neulasten syönti oli monin paikoin todella ankaraa.

Paikallinen - 26.5.2020, 7:06

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoiden houkuttelemiseksi kesätöihin Turun seudulle on jo useana vuonna kampanjoitu asunto- ja bussikorttieduin. Vuonna 2020 edun saivat 30 teekkaria, jotka aloittavat uraansa 17 eri yrityksessä Turussa, Kaarinassa ja Naantalissa.

Paikallinen - 26.5.2020, 6:25

Turun Yrittäjät painottaa, että kaikki keinot tukea turkulaisten ravintola-alan toimijoiden ahdinkoa ovat tervetulleita. Asiakasliikenne on kuitenkin kyettävä varmistamaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.5.2020, 11:57

 

Kaksi miestä on loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa Paraisilla Stortervossa lauantai-iltana.

Paikallinen - 22.5.2020, 16:43

Turkulaisilla on tartuntatautirekisterin mukaan tähän päivään mennessä todettu yhteensä 170 koronavirustartuntaa. Tartunnanjäljitystyö jatkuu edelleen aiempaan tapaan.