Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Sunnuntai, 17.
marraskuuta
2019.

Turusta tulevaisuuden kansantanssi? - Kansainväliset taidetapahtumat vaikuttavat kaupungissa

Turussa järjestetään syyslomaviikolla kaksi kansainvälisen tason suurtapahtumaa, kun New Performance Turku Festival sekä tanssin ammattilaistapahtuma Stretch esitysohjelmistoineen valtaavat kaupungin monipuolisella ohjelmistollaan. New Performance Turku Festival on Suomen merkittävin performanssitaiteeseen keskittynyt nykytaidetapahtuma, joka kerää vahvan paikallisyleisön lisäksi osallistujia myös muualta Suomesta sekä ulkomailta. Ensimmäistä kertaa yli 250 tanssin ammattilaista eri puolilta Eurooppaa kokoontuu verkostoitumaan Turkuun Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Tanssin tiedotuskeskuksen yhteiseen Stretch 2019 -tapahtumaan.
 
Tulevaisuuskuvat, ilmastokysymykset ja kestävä kehitys kulkevat molempien tapahtumien ohjelman punaisena lankana. Tapahtumat hyödyntävät vahvaa yhteistyötä ja yhteisponnistus näkyykin yhteisessä kutsuteoksessa. 
 
Turku Future Folk Dance on ainutlaatuinen, kaupunkilaiset yhteen keräävä projekti, joka luo Turulle oman tulevaisuuden kansantanssin. New Yorkissa asuva, syyrialais-palestiinalainen taiteilija Leyya Mona Tawil työskentelee yhdessä turkulaisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa luodakseen tanssin joka heijastelee muuttuvaa kaupunkia, sen asukkaita, yhteisöjä ja tulevaisuutta. Kaupunkilaisten tarjoamista liikkeistä kootaan koreografia, joka harjoitellaan Stretch-tapahtuman osallistujien kanssa torstaina 17.10. klo 13.30 Kupittaan BioCityssä ja ensiesitetään ja tanssitaan yhdessä turkulaisten kanssa New Performance Turku Festivalilla lauantaina 19.10. klo 17 Kävelykadulla. Tanssia on myös mahdollista harjoitella ennakkoon julkaistavan videon avulla.

Kansantanssit ilmentävät paikallisylpeyttä ja osallisuutta omaan ympäristöön ja kaupunkiin. Turun tulevaisuuden kansantanssi on kuin kaupungin yhteinen murre, liikkeellinen äidinkieli, joka tuottaa yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. 
 
Turun kaupunki vahvasti mukana tapahtumien kehityksessä
 
Stretch on hieno lisä Turun tapahtumakirjoon ja se vahvistaa entisestään kaupungin mainetta kulttuurikaupunkina. Kulttuuri monissa muodoissaan onkin yksi Turun vetovoimatekijöistä, joiden ympärillä tehdään aktiivista kehitystyötä Turun tapahtumakokonaisuutta rakennettaessa. “Kulttuuriin panostaminen tarkoittaa paitsi hyvää perustoimintaa niin myös laajaa valikoimaa tapahtumia taiteen monimuotoisella kentällä”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. “Stretchin ja New Performance Turku Festivalin toteuttama Tulevaisuuden kansantanssi -haaste tukee myös hienosti Turun tavoitetta ottaa kaikki mukaan, olla kaikkien kaupunki.”

New Performance Turku Festival kurkottaa mahdollisiin tulevaisuuksiin kiinnostavan ohjelmiston voimin jo kahdeksannen kerran

Turussa 18.-20.10.2019 tapahtuva  New Performance Turku Festival kokoaa jo kahdeksantena peräkkäisenä vuonna yhteen taiteilijoita, asiantuntijoita ja näkökulmia performanssitaiteeseen ja yhteiskuntaan. Festivaalin tapahtumapaikkoina nähdään tuttuun tapaan paikallisia esitystiloja sekä julkista kaupunkitilaa. Festivaalikeskuksena toimivat Manillan kulttuuritehtaan tilat ja sisäpiha. Tapahtuma on lähtökohtaisesti pääsymaksuton ja avoin kaikille (poikkeuksena iltaohjelmisto, joka on K18).

Festivaalin tulevaisuuksien teema avaa näkökulmia yhteiskunnallisiin kysymyksiin performanssitaiteesta käsin. Millaisia erilaisia tulevaisuuksia voimme nähdä, kuvitella ja unelmoida nyt, kun maailmankuvamme on muuttumassa ilmastonmuutoksen ja sen mukanaan tuomien ennakoimattomien vaikutusten myötä? Festivaali pyrkii hahmottamaan performanssiteosten keinoin, miten tarkastella aikaa tästä hetkestä eteenpäin sekä sitä, millaisia välineitä ja visioita meillä on vaihtoehtoisten tulevaisuuksien hahmottamiseen. Ilmastonmuutos näkyy  festivaalin tulevaisuuksien tematiikassa väistämättömänä olosuhteena.

New Performance Turku Festivalin koko ohjelmisto taiteilijoineen löytyy osoitteesta http://newperformance.fi/

New Performance Turku Festival 18.-20.10.2019, http://newperformance.fi
Festivaalin koko ohjelma on ilmainen ja avoin kaikille (iltaohjelma aikuisille). Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä - ei varauksia, ellei toisin ilmoitettu.

Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali kutsuu mukaan 14 taiteilijaa lähes kymmenestä eri maasta käsittelemään kysymyksiä mahdollisista tulevaisuuksista. Esityksiä nähdään festivaalikeskus Manillan lisäksi myös keskusta-alueella.

Stretch 17.-20.10.2019, http://www.kedja.net/programme-stretch/
Stretch 2019 tanssin ammattilaistapahtumaan on rekisteröitynyt yli 250 osallistujaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Tanskasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Sloveniasta ja Skotlannista.
 
Tapahtuma tarjoaa osallistujilleen aamutreenejä Manillassa ja Taideakatemialla, seminaari levittäytyy Innovaatiokeskus Jokeen Kupittaalle ja esitysohjelmistossa niin kansainväliselle kuin turkulaisyleisöllekin esiin pääsevät paikalliset tanssin tekijät Kutomolla, Barkerilla, Tanssiteatteri Erissä, Aurinkobaletissa, Kaupunginteatterin Sopukassa, Kasvitieteellisessä puutarhassa ja eräässä salaisessa lokaatiossa kaupungin keskustassa. Ks. turkulainen tanssin viikko https://www.l-tanssi.fi. 

3

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.11.2019, 7:30

”Et sää mul mittää lukis” -hanke tuo Raision kirjastoon runsaasti puuhailtavaa.

Paikallinen - 15.11.2019, 6:30

Kaupunkien ja kaupunkiseutujen kehittyminen taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävästi on keskeinen tulevaisuuden haaste koko maailmassa. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve allekirjoitti torstaina 14.11.

Paikallinen - 15.11.2019, 6:30

FC Interin hopeajoukkueen kapteeni ja pitkäaikainen Inter-hyökkääjä Timo Furuholm ja FC Inter ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Paikallinen - 14.11.2019, 15:09

Varsinais-Suomen museot ry ja Varsinais-Suomen maakuntamuseo myöntävät vuosittain Varsinais-Suomen Vuoden museoteko -tunnustuspalkinnon aktiivisesta museotoiminnasta ja ansiokkaasta paikallisperinteen hyväksi tehdystä työstä. Nyt tunnustuspalkinto jaetaan 22. kerran.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.11.2019, 10:14

Naantalissa ehkäistään kiusaamista ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä kaupungin kampanjalla, jossa kannustetaan kaikkia tekemään pieniä tekoja toisten hyväksi. Kampanja on käynnissä 14.11.–14.12.2019.

Paikallinen - 14.11.2019, 10:13

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH), Molok Oy ja Naantalin kaupunki kokeilevat korttelikeräystä pientaloalueella Naantalin Immasissa vuoden ajan. Korttelikeräys on ympäristöystävällinen jätteenkeräysmuoto, joka perustuu naapuruston yhteiseen jätepisteeseen.

Paikallinen - 14.11.2019, 10:13

Turun ja Kaarinan seurakuntien diakoniatyön Lahja lapselle -keräys järjestetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa. Keräyksen avulla toteutetaan diakonia-asiakasperheiden lasten joululahjatoiveita. Tänäkin vuonna noin tuhannen lapsen lahjatoiveet odottavat toteuttajiaan.

Paikallinen - 14.11.2019, 10:12

Aboa Vetus & Ars Nova onnittelee 95-vuotiasta Turun Taiteilijaseuraa. Juhlavuoden kutsuvieraat -näyttelyn neljätoista taiteilijaa esittelevät uutta työskentelyään ja samalla Varsinais-Suomen alueen kuvataiteen virtauksia juuri nyt. Näyttely on esillä museon ensimmäisessä kerroksessa.

Paikallinen - 14.11.2019, 6:27

Lautta-alus Merguksella on tapahtunut läheltä piti –tilanne tänään klo 12:48 matkustaja-rahtilaiva Finnswanin kanssa Turunmaan saaristossa.

Yhtiö on raportoinut tapahtuneesta viranomaisille ja tilannetta selvitetään.

Paikallinen - 14.11.2019, 6:26

Vaasan Palloseuraa aiemmilla kausilla edustanut Jesper Engström ja FC Inter ovat allekirjoittaneet kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy myös seuran optio kaudesta 2021.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.11.2019, 6:25

Raision Loimun keväiset lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan jälkeiset haaveet pudotuspelien kotiedusta kokivat kolauksen kotikentällä, kun sarjassa neljäntenä oleva Akaa-Volley haki täyden pistepotin Raisiosta luvuin 0-3 (12-25, 18-25, 21-25).

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.11.2019, 13:07

Lounais-Suomen poliisin kyber-rikostutkintayksikkö on selvittänyt alkuvuodesta alkaen epäiltyä törkeän petoksen yritystä. Tutkintaan liittyy kuvassa oleva henkilö.

Paikallinen - 13.11.2019, 8:33

Talouden yleisen taantuman jälkeen matkailu Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa on viime vuosina jatkanut kasvuaan. Vuoden 2017 kokonaismatkailutulo kipusi lähes 1,5 mrd. €.

Paikallinen - 13.11.2019, 7:03

Maalivahti Henrik Moisander ja FC Inter ovat allekirjoittaneet kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen.

Paikallinen - 12.11.2019, 13:12

Turun kaupungin viikolla 45 lähettämät paperilaskut eivät välttämättä ehtineet perille ennen lakon alkua, ja kaikki lakon aikaiset laskut lähetetään vasta lakon päätyttyä.

Paikallinen - 12.11.2019, 10:59

Turun kaupunki näyttää Suomen jalkapallomaajoukkueen tärkeän EM-karsintaottelun perjantaina Hämähäkkitontilla. Voitollaan Liechtensteinista Huuhkajat varmistaa EM-kisapaikan ensi vuoden turnaukseen.

Paikallinen - 12.11.2019, 10:50

Vedenjakelu Houtskarin Näsbyssä toimii nyt normaalisti, mutta juomaveden keittokehotus on voimassa siihen asti, että vesijohtoverkosto on saatu desinfioitua ja vedestä otetut näytteet on todettu puhtaiksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 12.11.2019, 10:35

Viime vuonna Coca-Colan joulumainoksista tuttu punainen Joulurekka kiersi Suomea ensimmäistä kertaa ja kymmenet tuhannet suomalaiset ympäri maata osallistuivat Joulurekan mukanaan tuomiin tapahtumiin. Yleisön pyynnöstä Coca-Colan Joulurekka vierailee jälleen tänä vuonna Suomessa.

Paikallinen - 12.11.2019, 7:01

Turun yliopiston FinnBrain-tutkimuksessa verrattiin päivähoidossa ja kotihoidossa olevien lasten stressinsäätelyä. Tutkimustulokset osoittavat, että päivähoidon muodolla ei ole vaikutusta lasten kortisolitasojen vuorokausivaihteluun.

Paikallinen - 12.11.2019, 6:16

Perussuomalaiset vastustivat Turun kaupunginvaltuuston talousarviokäsittelyssä esitettyjä pysäköintimaksujen korotuksia, asukaspysäköintimaksujen korotuksia, maksualueiden laajentamista ja kiekkopysäköinnin muuttamista maksulliseksi.