Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 23.
huhtikuuta
2019.

Turun Varissuon Koukkarinkadun päiväkoti siirtyy väistötiloihin elokuussa 2019

Varissuolla sijaitseva Koukkarinkadun päiväkoti siirtyy väistötiloihin elokuussa 2019 sisäilmaongelmien takia. Alustavasti tarkoituksena olisi korjata rakennus ja nyt selvitetään korjaustapoja ja niiden kustannuksia. Selvitys on parhaillaan käynnissä ja suunnittelun jälkeen katsotaan kokonaistaloudellisesti paras vaihtoehto. 

Päiväkoti toimii elokuusta 2019 alkaen väistössä ainakin seuraavat 12 kuukautta ja tarkemmin kestosta tiedotetaan jatkoselvitysten valmistuttua. Rakennuksen ongelmat ovat tulleet esiin kaupungin kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa aloittaman kuntoarviokierroksen myötä.

Tilapalvelukeskus aloitti viime vuonna koulujen ja päiväkotien kuntoarviokierroksen ja tarkoitus on teettää kuntoarviot kaikista rakennuksista. Kuntoarviot toimivat kohteiden kunnossapitokorjausten suunnittelun pohjana ja niitä täydennetään tarvittaessa lisätutkimuksin.

- Koukkarinkadun päiväkodin ja Lausteen koulun ongelmat ovat selvinneet näiden tutkimusten myötä, tilapalvelujohtaja Tuomas Koskiniemi kertoo.

Rakennuksesta tehtiin syksyllä 2018 kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus aiemman kuntoarvion sekä rakennuksessa havaittujen mahdollisten sisäilmaongelmaan viittaavien oireilujen ja havaintojen perusteella. Loppuraportti valmistui 1.2.2019.

Selvityksen perusteella Koukkarinkadun päiväkodin ulko- ja väliseinien alaosista ja yläpohjasta on löytynyt mikrobivaurioon viittaavaa, toimenpiderajat ylittävää mikrobikasvua. Lisäksi merkkiainekokeen perusteella ilmavuodot rakenteista sisäilmaan ovat todennäköisisä. Rakennuksen länsipäädystä löydettiin viitteitä muovimaton mattovaurioista. Kuitunäytteissä löytyi myös ylityksiä teollisten mineraalivillakuitujen osalta kolmessa näytteessä neljästä. Ryömintätilasta löytyi epätiiveyksiä ja orgaanista ainesta.

Rakennuksessa tehdään seuraavat välittömät toimenpiteet käyttöä turvaavina toimenpiteinä:

Säädetään ilmamäärät ja painesuhteet niin, että mahdollisia epäpuhtauksia ei kulkeudu rakenteista sisäilmaan. Painesuhteita seurataan jatkuvatoimisilla mittareilla. Ilmanvaihdon kuntotutkimus on tilattu ja samalla kartoitetaan ja poistetaan kuitulähteet.
Alapohjan läpiviennit tiivistetään, orgaaninen aines poistetaan ja ryömintätila siivotaan
Tehdään yläpohjan puhdistustyöt
Rakennuksesta otetaan kattavasti sisäilmasta VOC-näytteet

- Jatkotutkimuksia tehdään sisäilmanlaadun varmistamiseksi, jotta päiväkodissa voi toiminta jatkua kevään ajan, sanoo Turun kaupungin ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall.

Kosteusvaurioiden korjaamisen osalta käynnistetään välittömästi erillisen korjaussuunnitelman tekeminen, jossa huomioidaan vaurioiden laajuuden selvittäminen kokonaisvaltaisesti sekä tarvittavat korjaustoimenpiteet.

Tutkimustuloksisia on informoitu päiväkodin henkilökuntaa tutkimukset tehneen tahon toimesta 30.1.2019, paikalla tilaisuudessa olivat kertomassa jatkotoimenpiteistä ylläpitopäällikkö Soile Viiri ja sisäilmapäällikkö Kati Järvi.

Vanhemmille järjestetään Koukkarinkadun päiväkodin tilanteesta ja lisätutkimuksista tarvittaessa tiedotustilaisuus. Mahdollisesta tiedotustilaisuudesta informoidaan erikseen. 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 23.4.2019, 13:27

Turun kaupunki tarjoaa kolmiulotteisen kaupunkimallin aineistoa avoimena datana. Aineistoa voi ladata kuka tahansa vapaasti käyttöönsä.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Turun seudun joukkoliikenne Fölillä on lippuyhteistyötä mm. Turun Kaupunginteatterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Turun musiikkijuhlien kanssa. Tapahtumalippu toimii joukkoliikennelippuna; sillä voi matkustaa Fölin busseissa ja vesibusseissa.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Helmikuusta alkaen on Suomessa todettu noin sata sukupuoliteitse tarttunutta klamydiatapausta, joissa näytteet ovat olleet negatiivisia klamydian seulonnassa käytettävällä ensisijaisella seulontatestillä, mutta ovat kuitenkin olleet positiivisia toisilla klamydian osoitustesteillä.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:26

Kevättuulet puhaltavat peruskouluikäisten työelämään tutustumisen ohjauksessa, kun Turun peruskoulujen opinto-ohjaajat lanseeraavat upouuden TET-torin, oppilaiden ja yritysten kohtaamispaikan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 18.4.2019, 13:30
Paikallinen - 18.4.2019, 8:23

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat käynnistyvät tänään Ruotsissa, jossa pelipaikkoina toimivat Uumaja ja Örnsköldsvik. Pikkuleijonat kohtaa avausottelussaan Kanadan, ottelu alkaa Suomen aikaa torstai-iltana kello 20:30. Ottelusta on lähetys TV2:ssa ja Areenassa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.4.2019, 6:51

TUTO päätti kauden voittoon ja toi pronssimitalit Turkuun. Ottelu Lempäälässä LeKiä vastaan päättyi maalein 1-3.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 17.4.2019, 13:58

Kahvilavieras-ohjelman pariin sukelsimme jälleen keskiviikkona. Kahvilavieraina oli monille, jo lapsuudesta tutut, Mimi ja Kuku eli Majka Nurminen ja Anna Kulmala.
Podcastissa puhetta musiikkiteatterista, tulevaisuuden suunnitelmista ja vaativasta lapsiyleisöstä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:43

Kauppakeskus Skanssi on voittanut Suomen Kauppakeskusyhdistyksen jakaman Vuoden Kauppakeskusteko 2019-palkinnon.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:24

Britannian Royal Air Force (kuninkaalliset ilmavoimat) on vahvistanut osallistuvansa Turun lentonäytökseen kolmella Eurofighter Typhoon FGR.4 monitoimihävittäjällä. Turkuun saapuu Royal Air Forcen Typhoon solo demo team.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:10

Turun kaupunki järjestää veteraanipäivän kunniaksi ilmaiskonsertin Turun konserttitalolla 27.4. klo 13. Konsertissa esiintyy Laivaston soittokunta sekä Turun konservatorion lapsi- ja nuorisokuorot Auriella ja Sigynella, johtajanaan Terhi Lehtovaara.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Turun seudun joukkoliikenne Fölin kesäaikataulukausi alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti tiistaina, kun pääsiäismaanantaina liikennöidään vielä talviaikatauluin. Kesäaikataulut ovat voimassa 23.4.–22.9. Harvennettua kesälomakauden liikennettä ajetaan 3.6.–11.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Tämän kevään pitkälti loppuunmyydyllä klubikiertueella keikkaillut J. Karjalainen nähdään tulevana syksynä konserttisalikiertueella. Kuopiosta torstaina 17.10. alkava Sä kuljetat mua -konserttisalikiertue käy yhdeksällätoista paikkakunnalla ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle lauantaina 16.11.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:06

Lounais-Suomessa on edelleen käynnissä elinkeinoelämän positiivinen rakennemuutos. Varsinais-Suomen ja Satakunnan talouskasvu jatkuu useilla aloilla ja alueen työllisyyskehitys on vahvaa.

Paikallinen - 16.4.2019, 15:00

Pääsiäisen ruuhkat tieliikenteessä keskittyvät kiirastorstaille 18.4. sekä toiselle pääsiäispäivälle 22.4.2019. Traffic Management Finland sekä liikenteen viranomaiset haluavat kiteyttää pääsiäisliikenteen kahteen asiaan: Ennakoi ja huomioi!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 16.4.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin sekä kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun vieraiden johdolla. Tällä kertaa esillä on Turku jossa ydinkeskustan kulkuun ja kaupankäyntiin vaikuttaa toriparkkityömaa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:59

Maanantaina 15.4.2019 noin kello 12.20 tapahtui Tiipiläntiellä, Marttila, traktorin ja polkupyöräilijän välinen onnettomuus.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:00

Vesijohdon rakennustyöt haittaavat liikennettä Asematiellä, välillä Ulkopellontie - Kylmänalhonkatu, 17.4. alkaen. Toinen ajokaista on suljettu liikenteeltä ja väistämisvelvollisuus on osoitettu liikennemerkein. Työn arvioitu kesto on kesäkuun loppuun saakka.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:59

Turun Uimareiden naiset uusivat viime kevään vesipallon Suomen mestaruutensa. Jos viime keväänä mestaruus tuli helpolla, tämän vuotinen oli paljon tiukempi ja näin myös pelaajille ehkä vielä makoisampi. Cetus antoi hyvän vastuksen finaaleissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:32

TPS:n ja SC Classicin välinen finaalisarja käynnistyi lauantaina Tampereella hallitsevan Suomen mestarin kotivoitolla. Joukkueet kohtaavat Turussa TPS:n kotikaukalossa tiistaina ja lauantaina Kupittaan Palloiluhallissa.