Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 18.
helmikuuta
2019.

Turun Varissuon Koukkarinkadun päiväkoti siirtyy väistötiloihin elokuussa 2019

Varissuolla sijaitseva Koukkarinkadun päiväkoti siirtyy väistötiloihin elokuussa 2019 sisäilmaongelmien takia. Alustavasti tarkoituksena olisi korjata rakennus ja nyt selvitetään korjaustapoja ja niiden kustannuksia. Selvitys on parhaillaan käynnissä ja suunnittelun jälkeen katsotaan kokonaistaloudellisesti paras vaihtoehto. 

Päiväkoti toimii elokuusta 2019 alkaen väistössä ainakin seuraavat 12 kuukautta ja tarkemmin kestosta tiedotetaan jatkoselvitysten valmistuttua. Rakennuksen ongelmat ovat tulleet esiin kaupungin kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa aloittaman kuntoarviokierroksen myötä.

Tilapalvelukeskus aloitti viime vuonna koulujen ja päiväkotien kuntoarviokierroksen ja tarkoitus on teettää kuntoarviot kaikista rakennuksista. Kuntoarviot toimivat kohteiden kunnossapitokorjausten suunnittelun pohjana ja niitä täydennetään tarvittaessa lisätutkimuksin.

- Koukkarinkadun päiväkodin ja Lausteen koulun ongelmat ovat selvinneet näiden tutkimusten myötä, tilapalvelujohtaja Tuomas Koskiniemi kertoo.

Rakennuksesta tehtiin syksyllä 2018 kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus aiemman kuntoarvion sekä rakennuksessa havaittujen mahdollisten sisäilmaongelmaan viittaavien oireilujen ja havaintojen perusteella. Loppuraportti valmistui 1.2.2019.

Selvityksen perusteella Koukkarinkadun päiväkodin ulko- ja väliseinien alaosista ja yläpohjasta on löytynyt mikrobivaurioon viittaavaa, toimenpiderajat ylittävää mikrobikasvua. Lisäksi merkkiainekokeen perusteella ilmavuodot rakenteista sisäilmaan ovat todennäköisisä. Rakennuksen länsipäädystä löydettiin viitteitä muovimaton mattovaurioista. Kuitunäytteissä löytyi myös ylityksiä teollisten mineraalivillakuitujen osalta kolmessa näytteessä neljästä. Ryömintätilasta löytyi epätiiveyksiä ja orgaanista ainesta.

Rakennuksessa tehdään seuraavat välittömät toimenpiteet käyttöä turvaavina toimenpiteinä:

Säädetään ilmamäärät ja painesuhteet niin, että mahdollisia epäpuhtauksia ei kulkeudu rakenteista sisäilmaan. Painesuhteita seurataan jatkuvatoimisilla mittareilla. Ilmanvaihdon kuntotutkimus on tilattu ja samalla kartoitetaan ja poistetaan kuitulähteet.
Alapohjan läpiviennit tiivistetään, orgaaninen aines poistetaan ja ryömintätila siivotaan
Tehdään yläpohjan puhdistustyöt
Rakennuksesta otetaan kattavasti sisäilmasta VOC-näytteet

- Jatkotutkimuksia tehdään sisäilmanlaadun varmistamiseksi, jotta päiväkodissa voi toiminta jatkua kevään ajan, sanoo Turun kaupungin ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall.

Kosteusvaurioiden korjaamisen osalta käynnistetään välittömästi erillisen korjaussuunnitelman tekeminen, jossa huomioidaan vaurioiden laajuuden selvittäminen kokonaisvaltaisesti sekä tarvittavat korjaustoimenpiteet.

Tutkimustuloksisia on informoitu päiväkodin henkilökuntaa tutkimukset tehneen tahon toimesta 30.1.2019, paikalla tilaisuudessa olivat kertomassa jatkotoimenpiteistä ylläpitopäällikkö Soile Viiri ja sisäilmapäällikkö Kati Järvi.

Vanhemmille järjestetään Koukkarinkadun päiväkodin tilanteesta ja lisätutkimuksista tarvittaessa tiedotustilaisuus. Mahdollisesta tiedotustilaisuudesta informoidaan erikseen. 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:48

Kärkikamppailupäivien toinen osa mäiskittiin menemään Raumalla, jossa Lukko kunnioitti ennen ottelun alkua Ville Vahalahtea. Vain erittäin erityislaatuinen pelaaja ja ihminen nousee urallaan kahden seuran legendaksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:39

Henrik Tallinderin juhlapelin jälkeen oli edessä viikonloppu, joka oli kaikkea muuta kuin arkinen. Kärkikamppailupäivät avattiin Tampereella, jonka kiekkopyhätössä TPS kiri Tapparaa vastaan rinnalle ja ohi vieden pisteet Turkuun maalein 2-3!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.2.2019, 10:49

TPS:n pisteputki senkun komistui Henrik Tallinderin juhlaillassa, kun kahden kahden erän tiukan väännön jälkeen TPS kampesi kolmannen erän vahvalla pelillään JYP:n tatamiin maalein 4-1.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.2.2019, 9:44

Millainen onkaan Salon seudun ammattiopistoon perustettu osaamiskeskus?

Paikallinen - 14.2.2019, 13:00

Katujen varsille kasatut lumikasat vaikeuttavat liikennettä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Kaupunki muistuttaa kiinteistöjen omistajia huolehtimaan pihoilta ja jalkakäytäviltä aurattujen lumien poiskuljetuksesta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.2.2019, 9:24

Auran Aallot on ehdolla kaikkiaan kolmessa eri kategoriassa maaliskuussa järjestettävässä Radiogaalassa. Auran Aaltojen Otteluilta puolustaa viime vuotista voittoaan Vuoden paikallinen radio-ohjelma -kategoriassa.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 13.2.2019, 9:34

Helmikuun klubin teemana on itseoikeutetusti Hamlet, jonka tuorein näyttämösovitus saapuu ensi-iltaan Turun kaupunginteatteriin 15.helmikuuta.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:15

Ruisrockin ohjelma on täydentynyt yli 30 nimellä, kertoo tiedote. Festivaalin päiväkohtainen ohjelma on nyt julki, ja kaikki lipputyypit myynnissä.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:03

Yö-yhtyeen solisti, muusikko Olli Lindholm on kuollut. Asiasta kertoo Yö-yhtye virallisilla sosiaalisen median kanavillaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin ja kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun asiantuntija-vieraiden johdolla. Tällä viikolla esillä on Pöytyä, jossa nuorisovaltuusto haluaa vaikuttaa ja aikuisten kuuntelevan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 11:53

Logomo, tila joka elää -ohjelmasarjassa perehdymme Logomon monipuolisuuteen ja muunneltavuuteen yritysten kokous- ja palvelutilana. Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo, että kesä tuo tullessaan uusia tuulia ja jopa pientä pilkettä silmäkulmaan.

Paikallinen - 12.2.2019, 9:00

500 nuorta kerääntyy Finlandia-talolle 2.3.2019 keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja vaatimaan päättäjiltä parempaa ilmastopolitiikkaa. Tapahtumassa julkaistaan nuorten ilmastojulkilausuma, jota on ollut työstämässä yli kaksikymmentä nuoriso-, ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä.

Paikallinen - 12.2.2019, 8:00

E18 Turun kehätien parannustyöt ovat käynnistyneet Kausela–Kirismäki -tieosuudella puuston ennakkoraivauksilla. Varsinaiset hakkuutyöt alkavat Kirismäen eritasoliittymän alueella kahden viikon kuluessa. Kirismäestä hakkuutyöt siirtyvät Pukkilan liittymän alueelle.

Paikallinen - 12.2.2019, 7:00

Turussa kehitetään parhaillaan Omakirjasto-palvelua, joka tuo kulttuurin kotiin niille, joiden on vaikea itse päästä palveluiden ääreen esimerkiksi korkean iän, sairauden tai vamman takia. Tarve saada palveluita kotiin lisääntyy jatkuvasti, kun yhä useampi ikääntynyt asuu pitkään kotona.

Paikallinen - 12.2.2019, 6:09

Turun kaupunginhallitus jätti odotetusti Turun kaupunkiseudun suuren joukkoliikenneratkaisun pöydälle sen ensimmäisessä käsittelyssä maanantaina 11.2.2019. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 11.2.2019, 10:23

Tänä kesänä jälleen pyöräillään pitkää matkaa hyväntekeväisyyden hyväksi ja vuoksi.
Turun Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilijät lähtevät kesäkuun lopussa 1200 kilometrin pyörämatkalleen kohti Pariisia.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:57

8.2.2019 pelatun TPS-HPK ottelussa kommentaattorinamme debytoi erotuomari Sakari Suominen, joka päätti viime kauteen menestyksekkään linjatuomarin uransa ja siirtyi täksi kaudeksi Mestikseen ja Nuorten SM-Liigaan päätuomariksi. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:50

TPS-HPK ottelun Jälkipelejä olivat pelaamassa selostaja Markku Silvennoinen, kaukalonlaitatoimittaja Jere Sanaksenaho sekä kommentaattori Sakari Salminen. Lehdistötilaisuutta isännöi TPS:n viestintäpäällikkö Eero Tuominen

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:46

Viikon verran peleistä huilannut TPS venytti pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi, kun HPK sai tuta siipirikkoisenkin Tepsin voiman. TPS klaarasi pisteet Turkuun lopulta maalein 4-2.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:43

Kouvolassa sattuneen rankkaritappion jälkeen Tepsi keräsi rivinsä ja valmistautui kuumaan koitokseen Helsingin IFK:ta vastaan. Lähes 8000-päinen yleisö pääsi todistamaan huikeaa näytelmää, jonka TPS korjasi nimiinsä jatkoajalla maalein 4-3.