Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 18.
helmikuuta
2019.

Turun valtit esillä Matkamessujen Suomen Saaristo -osastolla

Turku on monipuolisesti esillä 18.–20.1. järjestettävillä Matka 2019 -messuilla Suomen Saaristo -jättikorttelissa 6n2. Mukana ovat Visit Turku, Flowpark, Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Holiday Club Caribia, Samppalinnan kesäteatteri, Sokos Hotels Turku ja Radisson Blu Marina Palace Hotel Turku, Turun kaupunginteatteri, Turun kaupungin Vapaa-aikatoimiala sekä tapahtumapalvelut, Silja Line, Åbo Svenska Teater sekä Ravinteiden kiertoa Saaristomeren matkailukohteissa –hanke.

Osaston tärpit ja kauden tarjoukset kokoaa yhteen messuflyer ja osastolla on jaossa myös tuore Turun ja Saariston Kiss my Turku Magazine. Inspiraatiota ja ideoita matkalle Turun seudulle löytyy myös kissmyturku.fi – sivustolta, jonka uudenlainen kokonaisuus antaa eväitä matkalle jos toisellekin.

Saaristossa luonto ja ympäristön hyvinvointi ovat keskeisessä roolissa. Vesistöystävälliset ruokavalinnat tukevat Saaristomeren hyvinvointia ja vähentävät rehevöitymistä. Osastolla asiasta on kertomassa Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hanke.

Turun vilkas kulttuurielämä tarjoaa matkailijoille koettavaa läpi vuoden. Uutena tapahtumana aloittaa kansainvälinen Finfringe-festivaali, joka tuo esittävän taiteen monet muodot Turkuun 10.-12.5. Turussa 19.-22.9. järjestettävien agilityn MM-kilpailujen kunniaksi messuosastolla nähdään lauantaina myös agility-näytös.

Turun linna ja Luostarivuoren käsityöläismuseo ovat klassikoita, joissa voi vierailla useampaankin kertaan. Korkeatasoisen Turun filharmonisen orkesterin konserteista on varaa valita ja Wäinö Aaltosen museo nostaa näyttelyissään esiin aina uutta ja kiinnostavaa. Koko runsas tapahtumatarjonta löytyy osoitteesta www.turku.fi/tapahtumat 

Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä jatkuu keväällä, runsaan muun ohjelmiston ohessa, Charlotte Brontën Jane Eyre (suom. Kotiopettajattaren romaani). Teatteri saa toimia näyttämönä myös juhlakonsertissa, kun Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali Turku Jazz täyttää maaliskuussa 50 vuotta. www.abosvenskateater.fi

Turun kaupunginteatterin kevään kohokohta on Hamlet, joka saa ensi iltansa päänäyttämöllä 15.2. ShakespearenHamlet on teos, jolla on edelleen annettavaa. Valta, kostonhimo ja moraalittomuus eivät ole menneet pois muodista. www.turku.fi/teatteri

Samppalinnan kesäteatterilavalla nähdään 13.6.–16.8. Euroopan ensi-iltana vauhdikas Disney-musikaali Perjantai on Pahin, jota tähdittää Maria Lund. www.samppalinnanteatteri.fi

Turkuun tulevat matkailijat pääsevät nauttimaan uusista upeista hotelleista, kun ensin helmikuussa avautuu täydellisesti uudistettu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone. Turkulaisten arkkitehtien 1920-luvulla suunnittelema tyylikäs klassikko siirtyy nyt modernisti 2020-luvulle.Alkukeväästä kauppatorin laidalla ovensa avaaOriginal Sokos Hotel Wiklund, jonka yhteyteen tulee yhteensä viisi uutta ravintolaa tai kahvilaa sekä hulppea kattoterassi.www.sokoshotels.fi/fi/turku

Holiday Club Caribiassa kylpylähemmottelun lisäksi tarjolla on aktiviteetteja. Viihtyisät 58 sviittitasoista Villas-huoneistoa valmistuivat 2017 ja suosion siivittämänä lisää huoneistoja valmistuu juhannukseksi 2019. www.holidayclubresorts.com

Visit Turun omaan matkailutuoteperheeseen kuuluvat Walk-kävelykierrokset tutustuttavat matkailijat Turun kaupunkikeskustaan. Food Walk -kortti (44 eur) johdattaa matkailijat turkulaisen ravintolakulttuurin ytimeen.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:48

Kärkikamppailupäivien toinen osa mäiskittiin menemään Raumalla, jossa Lukko kunnioitti ennen ottelun alkua Ville Vahalahtea. Vain erittäin erityislaatuinen pelaaja ja ihminen nousee urallaan kahden seuran legendaksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:39

Henrik Tallinderin juhlapelin jälkeen oli edessä viikonloppu, joka oli kaikkea muuta kuin arkinen. Kärkikamppailupäivät avattiin Tampereella, jonka kiekkopyhätössä TPS kiri Tapparaa vastaan rinnalle ja ohi vieden pisteet Turkuun maalein 2-3!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.2.2019, 10:49

TPS:n pisteputki senkun komistui Henrik Tallinderin juhlaillassa, kun kahden kahden erän tiukan väännön jälkeen TPS kampesi kolmannen erän vahvalla pelillään JYP:n tatamiin maalein 4-1.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.2.2019, 9:44

Millainen onkaan Salon seudun ammattiopistoon perustettu osaamiskeskus?

Paikallinen - 14.2.2019, 13:00

Katujen varsille kasatut lumikasat vaikeuttavat liikennettä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Kaupunki muistuttaa kiinteistöjen omistajia huolehtimaan pihoilta ja jalkakäytäviltä aurattujen lumien poiskuljetuksesta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.2.2019, 9:24

Auran Aallot on ehdolla kaikkiaan kolmessa eri kategoriassa maaliskuussa järjestettävässä Radiogaalassa. Auran Aaltojen Otteluilta puolustaa viime vuotista voittoaan Vuoden paikallinen radio-ohjelma -kategoriassa.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 13.2.2019, 9:34

Helmikuun klubin teemana on itseoikeutetusti Hamlet, jonka tuorein näyttämösovitus saapuu ensi-iltaan Turun kaupunginteatteriin 15.helmikuuta.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:15

Ruisrockin ohjelma on täydentynyt yli 30 nimellä, kertoo tiedote. Festivaalin päiväkohtainen ohjelma on nyt julki, ja kaikki lipputyypit myynnissä.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:03

Yö-yhtyeen solisti, muusikko Olli Lindholm on kuollut. Asiasta kertoo Yö-yhtye virallisilla sosiaalisen median kanavillaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin ja kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun asiantuntija-vieraiden johdolla. Tällä viikolla esillä on Pöytyä, jossa nuorisovaltuusto haluaa vaikuttaa ja aikuisten kuuntelevan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 11:53

Logomo, tila joka elää -ohjelmasarjassa perehdymme Logomon monipuolisuuteen ja muunneltavuuteen yritysten kokous- ja palvelutilana. Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo, että kesä tuo tullessaan uusia tuulia ja jopa pientä pilkettä silmäkulmaan.

Paikallinen - 12.2.2019, 9:00

500 nuorta kerääntyy Finlandia-talolle 2.3.2019 keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja vaatimaan päättäjiltä parempaa ilmastopolitiikkaa. Tapahtumassa julkaistaan nuorten ilmastojulkilausuma, jota on ollut työstämässä yli kaksikymmentä nuoriso-, ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä.

Paikallinen - 12.2.2019, 8:00

E18 Turun kehätien parannustyöt ovat käynnistyneet Kausela–Kirismäki -tieosuudella puuston ennakkoraivauksilla. Varsinaiset hakkuutyöt alkavat Kirismäen eritasoliittymän alueella kahden viikon kuluessa. Kirismäestä hakkuutyöt siirtyvät Pukkilan liittymän alueelle.

Paikallinen - 12.2.2019, 7:00

Turussa kehitetään parhaillaan Omakirjasto-palvelua, joka tuo kulttuurin kotiin niille, joiden on vaikea itse päästä palveluiden ääreen esimerkiksi korkean iän, sairauden tai vamman takia. Tarve saada palveluita kotiin lisääntyy jatkuvasti, kun yhä useampi ikääntynyt asuu pitkään kotona.

Paikallinen - 12.2.2019, 6:09

Turun kaupunginhallitus jätti odotetusti Turun kaupunkiseudun suuren joukkoliikenneratkaisun pöydälle sen ensimmäisessä käsittelyssä maanantaina 11.2.2019. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 11.2.2019, 10:23

Tänä kesänä jälleen pyöräillään pitkää matkaa hyväntekeväisyyden hyväksi ja vuoksi.
Turun Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilijät lähtevät kesäkuun lopussa 1200 kilometrin pyörämatkalleen kohti Pariisia.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:57

8.2.2019 pelatun TPS-HPK ottelussa kommentaattorinamme debytoi erotuomari Sakari Suominen, joka päätti viime kauteen menestyksekkään linjatuomarin uransa ja siirtyi täksi kaudeksi Mestikseen ja Nuorten SM-Liigaan päätuomariksi. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:50

TPS-HPK ottelun Jälkipelejä olivat pelaamassa selostaja Markku Silvennoinen, kaukalonlaitatoimittaja Jere Sanaksenaho sekä kommentaattori Sakari Salminen. Lehdistötilaisuutta isännöi TPS:n viestintäpäällikkö Eero Tuominen

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:46

Viikon verran peleistä huilannut TPS venytti pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi, kun HPK sai tuta siipirikkoisenkin Tepsin voiman. TPS klaarasi pisteet Turkuun lopulta maalein 4-2.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:43

Kouvolassa sattuneen rankkaritappion jälkeen Tepsi keräsi rivinsä ja valmistautui kuumaan koitokseen Helsingin IFK:ta vastaan. Lähes 8000-päinen yleisö pääsi todistamaan huikeaa näytelmää, jonka TPS korjasi nimiinsä jatkoajalla maalein 4-3.