Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 23.
huhtikuuta
2019.

Turun valtit esillä Matkamessujen Suomen Saaristo -osastolla

Turku on monipuolisesti esillä 18.–20.1. järjestettävillä Matka 2019 -messuilla Suomen Saaristo -jättikorttelissa 6n2. Mukana ovat Visit Turku, Flowpark, Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Holiday Club Caribia, Samppalinnan kesäteatteri, Sokos Hotels Turku ja Radisson Blu Marina Palace Hotel Turku, Turun kaupunginteatteri, Turun kaupungin Vapaa-aikatoimiala sekä tapahtumapalvelut, Silja Line, Åbo Svenska Teater sekä Ravinteiden kiertoa Saaristomeren matkailukohteissa –hanke.

Osaston tärpit ja kauden tarjoukset kokoaa yhteen messuflyer ja osastolla on jaossa myös tuore Turun ja Saariston Kiss my Turku Magazine. Inspiraatiota ja ideoita matkalle Turun seudulle löytyy myös kissmyturku.fi – sivustolta, jonka uudenlainen kokonaisuus antaa eväitä matkalle jos toisellekin.

Saaristossa luonto ja ympäristön hyvinvointi ovat keskeisessä roolissa. Vesistöystävälliset ruokavalinnat tukevat Saaristomeren hyvinvointia ja vähentävät rehevöitymistä. Osastolla asiasta on kertomassa Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hanke.

Turun vilkas kulttuurielämä tarjoaa matkailijoille koettavaa läpi vuoden. Uutena tapahtumana aloittaa kansainvälinen Finfringe-festivaali, joka tuo esittävän taiteen monet muodot Turkuun 10.-12.5. Turussa 19.-22.9. järjestettävien agilityn MM-kilpailujen kunniaksi messuosastolla nähdään lauantaina myös agility-näytös.

Turun linna ja Luostarivuoren käsityöläismuseo ovat klassikoita, joissa voi vierailla useampaankin kertaan. Korkeatasoisen Turun filharmonisen orkesterin konserteista on varaa valita ja Wäinö Aaltosen museo nostaa näyttelyissään esiin aina uutta ja kiinnostavaa. Koko runsas tapahtumatarjonta löytyy osoitteesta www.turku.fi/tapahtumat 

Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä jatkuu keväällä, runsaan muun ohjelmiston ohessa, Charlotte Brontën Jane Eyre (suom. Kotiopettajattaren romaani). Teatteri saa toimia näyttämönä myös juhlakonsertissa, kun Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali Turku Jazz täyttää maaliskuussa 50 vuotta. www.abosvenskateater.fi

Turun kaupunginteatterin kevään kohokohta on Hamlet, joka saa ensi iltansa päänäyttämöllä 15.2. ShakespearenHamlet on teos, jolla on edelleen annettavaa. Valta, kostonhimo ja moraalittomuus eivät ole menneet pois muodista. www.turku.fi/teatteri

Samppalinnan kesäteatterilavalla nähdään 13.6.–16.8. Euroopan ensi-iltana vauhdikas Disney-musikaali Perjantai on Pahin, jota tähdittää Maria Lund. www.samppalinnanteatteri.fi

Turkuun tulevat matkailijat pääsevät nauttimaan uusista upeista hotelleista, kun ensin helmikuussa avautuu täydellisesti uudistettu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone. Turkulaisten arkkitehtien 1920-luvulla suunnittelema tyylikäs klassikko siirtyy nyt modernisti 2020-luvulle.Alkukeväästä kauppatorin laidalla ovensa avaaOriginal Sokos Hotel Wiklund, jonka yhteyteen tulee yhteensä viisi uutta ravintolaa tai kahvilaa sekä hulppea kattoterassi.www.sokoshotels.fi/fi/turku

Holiday Club Caribiassa kylpylähemmottelun lisäksi tarjolla on aktiviteetteja. Viihtyisät 58 sviittitasoista Villas-huoneistoa valmistuivat 2017 ja suosion siivittämänä lisää huoneistoja valmistuu juhannukseksi 2019. www.holidayclubresorts.com

Visit Turun omaan matkailutuoteperheeseen kuuluvat Walk-kävelykierrokset tutustuttavat matkailijat Turun kaupunkikeskustaan. Food Walk -kortti (44 eur) johdattaa matkailijat turkulaisen ravintolakulttuurin ytimeen.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Turun seudun joukkoliikenne Fölillä on lippuyhteistyötä mm. Turun Kaupunginteatterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Turun musiikkijuhlien kanssa. Tapahtumalippu toimii joukkoliikennelippuna; sillä voi matkustaa Fölin busseissa ja vesibusseissa.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Helmikuusta alkaen on Suomessa todettu noin sata sukupuoliteitse tarttunutta klamydiatapausta, joissa näytteet ovat olleet negatiivisia klamydian seulonnassa käytettävällä ensisijaisella seulontatestillä, mutta ovat kuitenkin olleet positiivisia toisilla klamydian osoitustesteillä.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:26

Kevättuulet puhaltavat peruskouluikäisten työelämään tutustumisen ohjauksessa, kun Turun peruskoulujen opinto-ohjaajat lanseeraavat upouuden TET-torin, oppilaiden ja yritysten kohtaamispaikan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 18.4.2019, 13:30
Paikallinen - 18.4.2019, 8:23

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat käynnistyvät tänään Ruotsissa, jossa pelipaikkoina toimivat Uumaja ja Örnsköldsvik. Pikkuleijonat kohtaa avausottelussaan Kanadan, ottelu alkaa Suomen aikaa torstai-iltana kello 20:30. Ottelusta on lähetys TV2:ssa ja Areenassa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.4.2019, 6:51

TUTO päätti kauden voittoon ja toi pronssimitalit Turkuun. Ottelu Lempäälässä LeKiä vastaan päättyi maalein 1-3.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 17.4.2019, 13:58

Kahvilavieras-ohjelman pariin sukelsimme jälleen keskiviikkona. Kahvilavieraina oli monille, jo lapsuudesta tutut, Mimi ja Kuku eli Majka Nurminen ja Anna Kulmala.
Podcastissa puhetta musiikkiteatterista, tulevaisuuden suunnitelmista ja vaativasta lapsiyleisöstä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:43

Kauppakeskus Skanssi on voittanut Suomen Kauppakeskusyhdistyksen jakaman Vuoden Kauppakeskusteko 2019-palkinnon.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:24

Britannian Royal Air Force (kuninkaalliset ilmavoimat) on vahvistanut osallistuvansa Turun lentonäytökseen kolmella Eurofighter Typhoon FGR.4 monitoimihävittäjällä. Turkuun saapuu Royal Air Forcen Typhoon solo demo team.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:10

Turun kaupunki järjestää veteraanipäivän kunniaksi ilmaiskonsertin Turun konserttitalolla 27.4. klo 13. Konsertissa esiintyy Laivaston soittokunta sekä Turun konservatorion lapsi- ja nuorisokuorot Auriella ja Sigynella, johtajanaan Terhi Lehtovaara.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Turun seudun joukkoliikenne Fölin kesäaikataulukausi alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti tiistaina, kun pääsiäismaanantaina liikennöidään vielä talviaikatauluin. Kesäaikataulut ovat voimassa 23.4.–22.9. Harvennettua kesälomakauden liikennettä ajetaan 3.6.–11.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Tämän kevään pitkälti loppuunmyydyllä klubikiertueella keikkaillut J. Karjalainen nähdään tulevana syksynä konserttisalikiertueella. Kuopiosta torstaina 17.10. alkava Sä kuljetat mua -konserttisalikiertue käy yhdeksällätoista paikkakunnalla ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle lauantaina 16.11.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:06

Lounais-Suomessa on edelleen käynnissä elinkeinoelämän positiivinen rakennemuutos. Varsinais-Suomen ja Satakunnan talouskasvu jatkuu useilla aloilla ja alueen työllisyyskehitys on vahvaa.

Paikallinen - 16.4.2019, 15:00

Pääsiäisen ruuhkat tieliikenteessä keskittyvät kiirastorstaille 18.4. sekä toiselle pääsiäispäivälle 22.4.2019. Traffic Management Finland sekä liikenteen viranomaiset haluavat kiteyttää pääsiäisliikenteen kahteen asiaan: Ennakoi ja huomioi!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 16.4.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin sekä kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun vieraiden johdolla. Tällä kertaa esillä on Turku jossa ydinkeskustan kulkuun ja kaupankäyntiin vaikuttaa toriparkkityömaa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:59

Maanantaina 15.4.2019 noin kello 12.20 tapahtui Tiipiläntiellä, Marttila, traktorin ja polkupyöräilijän välinen onnettomuus.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:00

Vesijohdon rakennustyöt haittaavat liikennettä Asematiellä, välillä Ulkopellontie - Kylmänalhonkatu, 17.4. alkaen. Toinen ajokaista on suljettu liikenteeltä ja väistämisvelvollisuus on osoitettu liikennemerkein. Työn arvioitu kesto on kesäkuun loppuun saakka.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:59

Turun Uimareiden naiset uusivat viime kevään vesipallon Suomen mestaruutensa. Jos viime keväänä mestaruus tuli helpolla, tämän vuotinen oli paljon tiukempi ja näin myös pelaajille ehkä vielä makoisampi. Cetus antoi hyvän vastuksen finaaleissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:32

TPS:n ja SC Classicin välinen finaalisarja käynnistyi lauantaina Tampereella hallitsevan Suomen mestarin kotivoitolla. Joukkueet kohtaavat Turussa TPS:n kotikaukalossa tiistaina ja lauantaina Kupittaan Palloiluhallissa.

Paikallinen - 16.4.2019, 6:31

Naantalin Energia Oy:n liikevaihto kasvoi vuonna 2018 noin kolme prosenttia 9,5 miljoonaan euroon. Kasvu johtui sähkön siirron määrän ja siirtohintojen noususta. Yhtiön tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja laski 31 prosenttia 0,8 miljoonaan euroon.