Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 18.
kesäkuuta
2019.

Turun ulkoilusaarten kausi alkanut

Turun kaupungin ulkoilusaaret ovat valmiita ottamaan kesän vastaan. Maisaari ja Pähkinäinen ovat jo aloittaneet kesäkautensa ja Vepsään pääsee 31.5. alkaen. Saaret ovat mainio kohde retkeilijöille, mökkeilijöille ja muille saariston ystäville, mutta ne sopivat hyvin myös ryhmille, kokouksiin ja TYKY-toimintaan.

Vepsä

Keskellä Airiston ulappaa sijaitseva Vepsän saari on Turun kaupungin ulkoilusaarista helpoimmin saavutettavissa Turusta käsin. Saaren kesäkausi alkaa 31.5. ja jatkuu 1.9.2019 saakka. Muinaistulien yötä juhlitaan lauantaina 31.8.

Kesä-elokuussa Vepsään ajaa Aurajoen länsirannalta päivittäin kolme vesibussivuoroa, ja vierasvenelaiturissa on tilaa 30 veneelle. Vepsä sopii hyvin sekä päiväretkisaareksi että pidemmän loman viettoon. Saaren lomamökeissä on majoitustilat yhteensä 83 henkilölle, ja teltankin saa pystyttää.

Vepsässä on muun muassa hiekkapohjainen uimaranta, saunomismahdollisuus, useita grillauspaikkoja, rantalentopallokenttä ja minigolf. Korkealta näköalapaikalta voi ihailla maisemia yli Airiston. Saaressa on kahvilaravintola A-oikeuksin ja kesäkioski. Ravintolassa on päivittäin tarjolla lounas ja mahdolllisuus tilata sekä aikuisten että lasten alacarte-listalta. Vepsän saarella voi käydä myös kesäteatterissa. Jo-Jo Teatteri esittää tänä kesänä näytelmän Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu. Esityksiä on ajalla 10. - 28.7.2019.

Pähkinäinen

Pähkinäinen on Turun kaupungin ulkoilusaari, joka sijaitsee kauimpana rannikolta. Saaren kesäkausi alkoi 3.5.2018 ja jatkuu lokakuun loppuun asti.

Pähkinäiseen pääsee maksuttomalla yhteysalus m/s Islalla, joka liikennöi Rymättylän Haapalasta. Paikat yhteysalukselle pitää varata viimeistään edellisenä päivänä aluksen liikennöintiaikana. Omalla veneellä saapuville saaressa on suojaisa vierasvenesatama.

Saaren ekologisen päärakennuksen materiaaleina on käytetty savea ja kanervaa. Talossa on majoitustilat parillekymmenelle. Teltta-alueen pehmeälle niitylle voi pystyttää oman telttansa ja nauttia retkeilytunnelmasta. Kahvila Piitin talli tarjoilee suolaista ja makeaa syötävää ja tilattavia ruoka-annoksia. Omia eväitä varten on grillauspaikka. Saaressa on rantasauna ja kirkasvetinen uimaranta sekä hyvät kalastusmahdollisuudet. 

Maisaari

Maisaari on vanha talonpoikaissaari Rymättylän saaristossa. Maisaaren kesäkausi on avattu jo huhtikuun lopulla, ja se jatkuu lokakuun loppuun asti. Myös Maisaareen liikennöi m/s Isla Rymättylän Haapalasta. Paikat yhteysalukselle pitää varata viimeistään edellisenä päivänä aluksen liikennöintiaikana.

Maisaari on suosittu paikka leirikoulujen järjestämiseen. Yhteensä saaren taloissa, aitoissa ja mökeissä on majoitustilat noin 40 hengelle. Saaressa on kolme vierasvenelaituria sekä uimaranta, jossa sijaitsee Maisa-rantasauna. Uudessa Villa-saunassa on myös oleskelu- ja ruokailutila ja iso merelle aukeava terassi. Maisaaren ravintolalla on A-oikeudet ja sieltä voi tilata pizzoja.

Saaressa on mahdollisuudet grillaukseen, veneen tai kanootin vuokraamiseen ja lentopallon, jalkapallon tai vaikkapa frisbeegolfin pelaamiseen. Maisaarta ympäröivät myös erinomaiset kalavedet. Saarella lasten leikkipaikkoja on uusittu. 

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.6.2019, 16:00

Logmon luovan talouden keskuksessa työskentelee suuri joukko kuvataiteilijoita, jotka nyt esittelevät uusimpia töitään Logomon kesänäyttelyssä Logomo Artists.

Nähtävillä on piirustuksia, maalauksia, videoita ja sekatekniikalla toteutettuja teoksia seuraavilta kuvataiteilijoilta:

Paikallinen - 17.6.2019, 15:00

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) järjestävät perinteisen saariston romunkeräyksen 1.–4. heinäkuuta.

Paikallinen - 17.6.2019, 14:00

Kakolan funikulaari avataan viikonlopun käyttökatkoksen jälkeen yleisölle myöhemmin tänään maanantaina. Funikulaari otettiin pois käytöstä perjantaina illalla, jolloin hissi pysähtyi kesken matkan lähelle yläasemaa tunnistinvian johdosta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.6.2019, 13:00

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee ajokaistan ja kevyen liikenteen väylän Suikkilantiellä, Lukoilantien risteyksen kohdalla 17.- 21.6.2019. Päivittäinen työaika klo 22.00 - 7.00. Paikalla on liikenne opasteet sekä poikkeava nopeusrajoitus 30km/h. Työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 17.6.2019, 7:03

Yhä useampi saariston mökkiläinen sähköistää kesäasuntonsa oman sähköntuotannon avulla. Aurinkosähköön kannustaa tekniikan kehitys ja huoli ympäristöstä. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.6.2019, 6:08

Turun Vanhalla Suurtorilla ensimmäistä kertaa järjestetty Kesärauha-festivaali lunasti lupauksensa kesästä ja rauhasta - järjestystyshäiriöt loistivat poissaolollaan ja ihmisten välillä huokui lämmin tunnelma. Kesärauha myi molemmat päivät loppuun ja tapahtuman kävijämäärä oli 7000.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.6.2019, 6:06

Naantalin Musiikkijuhlien 40-vuotisfestivaali päättyi lauantaina 15.6. Saaristomeren kunniaksi järjestettyyn In honorem maris -konserttiin. Konsertin alussa Saaristomeripuheenvuoron piti Centrum Balticumin puheenjohtaja, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Paikallinen - 14.6.2019, 11:06

Viime yönä puolenyön aikaan poliisille ilmoitettiin Kaarinassa Auvaistentiellä tapahtuneesta ulosajosta, jonka johdosta henkilöauto oli katollaan ojassa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 14.6.2019, 9:11

Toyota Auto-Center Raision myyntijohtaja Tiitus Unhola vieraili Auran Aaltojen perjantaiaamussa puhumassa hybridi-autoista. Ihmisiä kiinnostavat hybridien ympärillä usein tietyt asiat ja Unhola selvittikin hybridien toimintaperiaatteita ja puhui autoilun tulevaisuudesta.

Paikallinen - 13.6.2019, 15:00

 

Viidettäkymmenettä festivaalia juhlistava Ruisrock julkaisi aikataulunsa, kaksi uutta artistia ja runsaasti taideohjelmaa.

Paikallinen - 13.6.2019, 14:00

Tänään torstaina vietetään uuden, kaikille avoimen tilan avajaisia Turun sydämessä. Sibbe Atrium on Sibelius-museon uusi sisäpiha, johon on vapaa pääsy. Kun nykyinen Sibelius-museo avattiin 1960-luvun lopulla, oli museon valaistu, vehreä sisäpiha näkyvä osa museon arkkitehtuuria.

Paikallinen - 13.6.2019, 13:07

Alvar Aalto -viikko on kaikille avoin ja elävä kaupunkitapahtuma, jonka teemat kumpuavat arkkitehtuurista, muotoilusta ja taiteesta. Järjestyksessään kolmas Alvar Aalto -viikko järjestetään tänä vuonna kahdessa Alvar Aalto -kaupungissa, Paimiossa ja Turussa 23.8. ̶ 1.9.2019.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 13.6.2019, 9:48

Raisiolainen tangokuningatar-finalisti Rosa Salmi-Narmala piipahti Auran Aalloilla kertomassa tangomatkastaan. Edessä häämöttää vajaan kuukauden kuluttua Seinäjoen tangomarkkinoiden finaalin karsinta ja mahdollinen kuninkaallisten finaali 13.heinäkuuta.

Paikallinen - 13.6.2019, 9:18

Aluehallintoviraston tilaajavastuutarkastajat tekevät viikoilla ensi ja sitä seuraavalla viikolla tarkastuksia ravintola- ja matkailualan yrityksiin kesän matkailukohteissa  eri puolilla Suomea.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 13.6.2019, 7:43
Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 12.6.2019, 15:11

Auran Aaltojen ohjelmasarja Kahvilavieras tarjoaa rentoa jutustelua mielenkiintoisten vieraiden kera kahvikupillisen ääressä.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 12.6.2019, 14:30

Tämän viikon lauantaina Turun Ylioppilasteatterin ensi-illassa nähdään esitys nimeltä Kuutti.
Näytelmän ohjaaja-käsikirjoittaja Nadja Uusiperhe kertoo haastattelussa muun muassa mikä Kuutti on, ja mitä sen toteuttaminen pitää sisällään. 

Paikallinen - 12.6.2019, 9:00

Livonsaaren perinteinen Livonsaari-päivä järjestetään ensi lauantaina 15.6. klo 10 Livonsaaren Seurantalon pihalla. Kesäpäivillä käynnistetään ensimmäinen mielipidekysely Livonsaaresta. Kysely tehdään kesän aikana Livonsaaressa ja se avoin kaikille vastaajille.

Paikallinen - 12.6.2019, 7:54

Naantalin pikatien ja Alakylätien risteyksessä vaihdetaan tänään liikennevalopylväs, jonka vuoksi risteyksen valo-ohjaus on pois käytöstä. Työt aloitetaan klo 8.00 ja arvioitu kesto on noin klo 15.00 asti.

Paikallinen - 12.6.2019, 7:00

WWF:n tänään julkistama raportti paljastaa, että elimistöömme päätyy jopa viisi grammaa mikromuovia viikossa. Muoviroska on peräisin etenkin juomavedestä, ja WWF vaatiikin hallituksia ryhtymään toimeen muoviongelman ratkaisemiseksi.