Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Lauantai, 11.
heinäkuuta
2020.

Turun Linnanniemen kilpailutyöt on julkaistu kommentoitaviksi

Media

Turun linnan ympäristön alueelle järjestettiin Linnanniemen kansainvälinen ideakilpailu 9.1.–28.5.2020. Ainutlaatuiselle alueelle sijoittuvaan kilpailuun saatiin poikkeuksellisen suuri määrä ehdotuksia sekä Suomesta että ulkomailta. Kilpailutyöt ovat yleisön kommentoitavina 25.6.–5.8.2020.

Kommentointimahdollisuus on auki Kerro kantasi -palvelussa lähes koko kesän, sillä arvioitavina on kaikkiaan 127 ehdotusta, joihin tutustuminen vie aikaa.

- Saimme kilpailuun todella kunnioitusta herättävän valikoiman ehdotuksia. Haluan erityisesti kiittää jo nyt kaikkia osallistuneita työryhmiä, jotka ovat tehneet kymmeniä tuhansia tunteja työtä Turun kehittämiseksi, sanoo kilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Minna Arve.

Kilpailuehdotuksia toivotaan tarkasteltavan erityisesti siitä näkökulmasta, miten ne huomioivat Linnanniemen historiallisen ja merellisen luonteen sekä miten ehdotuksissa esitetyt rakenteelliset, toiminnalliset ja liikkumisen ratkaisut tukevat alueen monipuolista käyttöä.

- Kaikenlaiset havainnot ovat meille kuitenkin tärkeitä ja olemme kiitollisia, jos kaupunkilaiset jaksavat niitä tehdä. Palkintolautakunta tutustuu yleisön kommentteihin ja ne ovattukena myös tulevia Linnanniemeä koskevia päätöksiä tehtäessä, kertoo palkintolautakunnan varapuheenjohtaja, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

- Alueen toteutuksen aikajänne on pitkä. Nyt ollaan etenemässä siihen, että sataman matkustajaliikenteen järjestelyt uudistuvat. Lisäksi ensimmäisiin kuuluvana asiana on tarkoitus ratkaista tulevan Historian ja tulevaisuuden museon sijainti. Kilpailu on tuottanut siihen valtavan määrän vaihtoehtoja, joista on löydettävissä yli kymmenen perustavalla tavalla erilaista ratkaisua, Hintsanen kertoo.

Kilpailuehdotuksissa on paljon toiminnallisia ja tapahtumallisia ideoita meriakvaarioista pelialueisiin ja tanssipaviljongeista kylpylöihin. Mukana on myös runsaasti luonnontilaisia puistoja, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä merellistä asumista.

- Ehdotusten ääripäinä on alueen paluu lähes luonnontilaan ja toisaalta täysimittainen urbaani kaupunginosa. Jokseenkin kaikissa ehdotuksissa arvostetaan julkista kaupunkitilaa Linnanniemen tärkeänä elementtinä: puistoja, aukioita, ranta-alueita ja terasseja, Hintsanen luonnehtii.

Linnanniemen kilpailutyöt ovat nähtävillä myös kommentointiajan päätyttyä ja lisäksi osa niistä esitellään Turussa syksyllä järjestettävässä näyttelyssä. Kilpailun palkintolautakunta pyrkii saamaan kilpailun ratkaistuksi siten, että tulos voidaan julkistaa syyskuussa.

Kaikille avoimen kansainvälisen Linnanniemen ideakilpailun järjesti Turun kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa. Kilpailun sivut: www.turku.fi/linnanniemi.

Linnanniemen kilpailuehdotukset ovat kommentoitavissa sivuilla https://kerrokantasi.turku.fi/linnanniemi.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 10.7.2020, 7:39

Turun yliopistoon haki korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 30 766 hakijaa, mikä on kolmanneksi eniten suomalaisyliopistoista. Aloituspaikkoja on tarjolla lähes 3000.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:38

Viime vuonna loppuunmyyty Saaristo Open järjestetään tänä kesänä 11. kerran Kaarinan Hovirinnan rannassa 27.–29. elokuuta.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:38

Ajanvarauspuhelimeen otetaan nyt paljon yhteyttä. Kevään aikana terveysasemille ja suun terveydenhuoltoon syntyi koronaepidemian ja poikkeusajan takia ns. hoitovelkaa, kun aikoja peruutettiin ja moni myös siirsi terveysasioidensa hoitamisen myöhempään ajankohtaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.7.2020, 7:09

Suomen merivoimat on saanut käyttöönsä pitkän tauon jälkeen torpedoaseistuksen. Tähän uusimpaan puolustushankintaan pääsee myös yleisö tutustumaan merikeskus Forum Marinumin näyttelyssä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.7.2020, 7:08

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Paikallinen - 9.7.2020, 7:06

Kupittaan lintulammikoilla on kesäaikaista elämää jälleen torstaista 9.7. alkaen. Kaupunki on solminut lintujen ja lampaiden hoitoa koskevan palvelusopimuksen, joka on voimassa 9.7.- 31.10.

Aluksi Kupittaalle tulee erikokoista siipikarjaa. Myöhemmin alueelle tulee myös karitsoja.

Paikallinen - 8.7.2020, 7:41

Karjurock mylvitään tänä kesänä kotimaisten artistien voimin – lavalle nousevat mm. Arttu Wiskari, Mokoma, Kaija Koo, Mikael Gabriel, Klamydia sekä Popeda!
 

Paikallinen - 8.7.2020, 7:40

Naantali SunFest järjestetään 31.7.–1.8.2020 kuvankauniissa Naantalin Kirkkopuistossa. Festivaali juhlitaan ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä, ja sen kunniaksi artistikattauskin on kova: lavan valtaavat JVG, Lauri Tähkä, Vesala, Kaija Koo, Antti Ketonen sekä Vesterinen yhtyeineen.

Paikallinen - 8.7.2020, 7:39

eijon Luontokeskus on avannut ovensa kevään poikkeusolojen jälkeen. Natura Viva vastaa Teijon Luontokeskuksen toiminnasta, kahvilasta ja kansallispuiston asiakaspalvelusta sekä tarjoaa retkeilypalveluita.

Paikallinen - 7.7.2020, 7:43

Kesälauantain suosittuja Tul toril -teematoreja järjestetään elokuussa! Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa tänä vuonna typistetyn viiden torin teemasarjan. Monet tutut ja hyväksi havaitut toriteemat viettävät välivuotta poikkeuksellisen kevään vuoksi.

Paikallinen - 7.7.2020, 7:43

Suomen Vuokranantajien yhteistyössä Vuokraoven kanssa tekemän vuokramarkkinakatsauksen mukaan Turun vuokratason nousu on maan nopeimpien joukossa. Vuodessa vuokrataso on noussut 1,6 prosenttia.

Paikallinen - 6.7.2020, 9:01

Saksan keihäänheiton superkolmikko Thomas Röhler, Johannes Vetter ja Andreas Hofmann kilpailee 11. elokuuta Turun Paavo Nurmi Gamesissa, mutta ei ilman huomattavia erityistoimia. Sama tiukka protokolla on voimassa myös muiden kansainvälisten urheilijoiden kanssa.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:46

Turun kaupunkiseudulla uusitaan pyöräilyn viitoitusta ja opastusta uuden tieliikennelain mukaisilla opasteilla. Tänä kesänä opasteet uusitaan Turusta Lietoon, Turusta Varissuon kautta Piikkiöön ja Turusta Kaarinan keskustan kautta Piikkiöön johtavilla reiteillä.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:46

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii kesän 2020 aikana useita putkisiltoja. Korjaustöistä aiheutuu väistämättä liikennehaittoja, sillä liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla putken vaihdon ajaksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.7.2020, 7:45

Naantalin museo on saanut valmiiksi kaupunkialueiden muutosta esitelevän kulttuuriympäristöhankkeen. Eri puolille Manner-Naantalia sijoitettujen opastaulujen avulla halutaan tarjota asukkaille mahdollisuus tutustua oman arkisen ympäristön menneisyyteen ja muutokseen.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:44

Turun kaupunkitutkimusohjelman julkaiseman katsauksen mukaan Turku hyötyi 2010-luvulla merkittävästi maan sisäisestä muuttoliikkeestä.

Paikallinen - 3.7.2020, 9:09

Koronapandemia on aiheuttanut yhteiskunnallisen kriisin ja mullistanut arkielämän, ja sen ymmärtämiseksi ja käsittelemiseksi tarvitsemme tutkittua tietoa ja uusia näkökulmia.

Paikallinen - 3.7.2020, 7:43

Shanghai Rankingin kesäkuun lopulla julkaisema Global Ranking of Academic Subjects 2020 -yliopistovertailu sijoitti yhteensä yli 4 000 yliopistoa 54 eri tieteenalalla. Turun yliopisto listattiin maailman parhaiden yliopistojen joukkoon yhteensä 23 tieteenalalla.
 

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikkö on avannut Saaristomeren tutkimuslaitoksen entiseen kirjastoon pienimuotoisen näyttelyn, joka esittelee yleisölle saaren hospitaaliaikaa ja sen jälkeen taloon tulleen tutkimuslaitoksen toimintaa.

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Museo avaa ovensa 7.7. uusin ja uusiutunein näyttelyin. Nyt avautuva kokoelmanäyttely Pari sanaa keräämisestä kertoo mukaansatempaavalla otteella Turun taidemuseon kokoelman historiasta, karttumisesta ja teosten lainamatkoista maailmalla.