Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 26.
helmikuuta
2021.

Turun koronatartunnat lievässä laskussa, hoivakotien rokotukset käynnissä

Turussa todettiin viime viikon aikana (11.–17.1.2021) 129 koronavirustartuntaa. Tilastojen valossa Turun koronatartunnat ovat hienoisessa laskussa. Koronarokotukset etenevät myös suunnitellusti siltä osin, kun rokotteita on saatu. Koronaan liittyvät rajoitukset kaupungin palveluissa ovat voimassa 10.2. asti ja liikuntatiloissa 7.2. asti.

– Turun tilanne on kohentunut, koska ihmiset ovat noudattaneet rajoituksia hyvin. Rajoitusten noudattaminen on edelleen tärkeää, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kiittää turkulaisia.

– Toivon, että jokainen turkulainen jaksaa edelleen huolehtia tartuntojen ehkäisytoimenpiteistä: pidetään turvavälit, vältetään väkijoukkoja ja kokoontumisia, muistetaan käsienpesu ja oikeanlainen yskiminen, hakeudutaan testiin lievissäkin oireissa sekä käytetään maskia, Arve kannustaa.

Turun epidemiatilanne näyttää tällä hetkellä kohtuullisen rauhalliselta. Tartunnat painottuvat edelleen Itä-Turkuun, missä tartuntoja on ollut enemmän kuin muualla.

– Myös ulkomailta tulevat tartunnat työllistävät meitä. Viidennes Varsinais-Suomen tartunnoista tulee ulkomailta, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kertoo.

Alkuvuoden 2021 aikana Turkuun saapuu Gdanskin lento 1–2 kertaa viikossa, ja muut ulkomailta tulevat lentoyhteydet ovat tauolla. Terveysviranomaiset ovat vastassa kaikkia Gdanskista saapuvia lentoja.
 
Koronantorjuntabussi oli viikonloppuna 16.–17.1. Turun satamassa vastassa Ruotsista saapuvia aamulaivojen matkustajia. Ruotsista saapui 187 matkustajaa ja heistä 44 osallistui koronatestiin. Testatuista yhdellä todettiin koronatartunta.

Koronantorjuntabussi on tällä viikolla aamulaivoja vastassa Turun satamassa. Noin 80 prosenttia Ruotsista tulevista matkustajista saapuu Turkuun aamulaivoilla. Pysyvämpää toimintatapaa suunnitellaan yhdessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, SPR:n, rajavartiolaitoksen, Turun sataman sekä laivavarustamojen kanssa. 

Vanhusten hoivayksiköiden koronarokotukset ovat käynnissä

Turun kaupungin koronapotilaita hoitava sote-henkilöstö on saatu pääasiassa rokotettua. Koronarokotukset ovat parhaillaan käynnissä kaikissa kaupungin omissa vanhusten asumispalveluyksiköissä, joissa rokotetaan sekä asukkaita että henkilökuntaa.

– Saamme viikkoon 4 asti n. 2000 rokoteannosta viikossa. Näistä puolet menevät yksityisten hoivakotien rokotuksiin. Tammikuun aikana saamme hoivakotien rokotusten ensimmäisen kierroksen tehtyä. Näin ollen aloitamme kotihoidon sekä tiettyjen, suuressa riskissä olevien, iäkkäiden rokotukset tammikuun aikana, Jutta Peltoniemi kertoo.

Lääkeyhtiö AstraZenecan koronarokotetta odotetaan saapuvaksi Suomeen useita satojatuhansia annoksia ennen helmikuun puoltaväliä, mikäli EU-komissio antaa rokotteelle myyntiluvan. Ensimmäisen erän pitäisi arvioiden mukaan saapua Suomeen viikolla 6.

– Odotamme tietoa rokotteiden määristä sekä saapumisaikataulusta. Ilman tätä tietoa on vaikea suunnitella tarkkaan ikääntyneiden massarokotusten aikataulua tai avata ajanvarausta. Otamme mallia koronarokotuksiin viime syksyn influenssarokotuksista, jotka sujuivat Turun Messukeskuksessa erittäin hyvin, Peltoniemi sanoo.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 25.2.2021, 11:10

Hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta. Seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.

Paikallinen - 25.2.2021, 9:53

Meyer Turun telakalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 85 koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu 309 työntekijää. Aiheesta uutisoi Yle Turku.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.2.2021, 8:43

Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tilastot valvontamaksujen yleisimmistä syistä paljastavat, että turkulaiset autoilijat suhtautuvat huolettomasti sääntöihin. Yli kolmasosa valvontamaksun saaneista autoilijoista jätti käyttämättä pysäköintikiekkoa alueella, jossa sen käyttö

Paikallinen - 24.2.2021, 17:41

Juhani ”Tami” Tamminen lähtee Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa, kertoo Turun Keskusta Facebook-sivuillaan.

Sisältää kuvan
Kuva: Turun kaupunki, Jaska Poikonen
Paikallinen - 24.2.2021, 13:52

Ohjatut ulkoliikuntatunnit aikuisille alkavat Turussa tällä viikolla. Ensimmäisinä vuorossa ovat lihaskuntojumpat, aikuisten luistelukoulut ja lumikenkäkävelyn opastukset. Tarjontaa on ympäri kaupunkia ja valikoima vaihtelee viikoittain. Tiedot tunneista löytyvät sivulta turku.fi/ulos.

Paikallinen - 24.2.2021, 11:30

Pähkinäpensaan ja lepän kukinta on alkanut etelämpänä Euroopassa, kerrotaan Turun yliopistolta. Viikonloppuna Lounais-Suomeen kulkeutui pähkinän siitepölyä. Sopivien eteläisten ilmavirtausten mukana sekä pähkinän että lepän kaukokulkeumat ovat jatkossakin mahdollisia.

Sisältää kuvan
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Paikallinen - 23.2.2021, 14:10

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti voimassa kaikki aiemmat suosituksensa. Maakunnan koronatartuntatilanne on pysynyt huolestuttavana. Ennustettavuutta hankaloittaa virusmuunnosten kasvava osuus tartuntojen aiheuttajana.

Paikallinen - 23.2.2021, 12:33

Salossa Teijolla sijaitsevan laskettelukeskuksen Skihaus Bistrossa on perjantaina 19.2. noin klo 18 – 18.30 välisenä aikana ollut asiakkaana henkilö, jolla on sen jälkeen todettu koronatartunta. Aiheesta kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:58
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:57
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:55
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:52
Paikallinen - 23.2.2021, 10:51

Naantalissa koronavirusrokotukset ovat hyvässä vauhdissa, ja rokotusaikataulu suunnitellaan rokotteiden saatavuuden perusteella. Naantalissa on hyvät valmiudet rokottaa kaupunkilaisia sitä mukaa, kun rokotteet saapuvat.

Paikallinen - 23.2.2021, 10:49

Turku Energia -konsernin vuoden 2020 liikevoitto parani ja liikevaihto laski edellisvuoteen 2019 verrattuna. Sähkönkulutus laski Turussa 1,8 % edellisvuoteen verrattuna.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.2.2021, 10:40

130 tonnin mobiilinosturi syttyi moottoritilastaan tuleen käytön aikana tänään aamulla Turussa Kakolan alueella. Nosturi oli 4- kerroksisen uudisrakennuksen vieressä. Palo ei ehtinyt levitä rakennukseen. Kuljettajan tekemä alkusammutus rajasi palon ja pelastuslaitos sammutti palon.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:48

Turun kaupunginhallituksen 1.2.2021 tekemän päätöksen mukaisesti kaupungin vuokralla olevien yhdistysten on mahdollista saada osittaista vuokranmaksuvapautusta, mikäli tiloihin on kohdistunut viranomaisten taholta annettuja kokoontumisrajoituksia.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:42

Toisen asteen yhteishaku lukioihin ja ammatillisiin koulutuksiin on 23.2.–23.3.2021. Valinnanvaraa löytyy, sillä Turun kaupungin seitsemän eri lukiota tarjoavat myös monia erityislinjoja.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.2.2021, 16:56

 

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja Opelilla liikkuneesta miehestä, jonka epäillään seuranneen naisia erityisesti Halisten, Ylioppilaskylän ja Nummenmäen alueella Turussa. Selvittely liittyy marraskuussa Turussa kadonneen nuoren naisen tapaukseen.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:58

Rauma Marine Constructions jatkaa telakan tuotannollista keskeytystä toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen takia. Viranomaiset ovat asettaneet satoja telakalla tuotannossa työskenteleviä henkilöitä karanteeniin mahdollisen altistumisen takia.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:49

Pöytyän kunnassa sijaitsevassa peruskoulussa on noudatettu ulkoilumenettelyä, jossa vammaiset oppilaat joutuvat pääsääntöisesti ulkoilemaan rakennustyömaa-aidoista rajatussa häkkimäisessä rakennelmassa. Muut lapset ovat saaneet ulkoilla vapaasti aitaamattomalla piha-alueella.