Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Sunnuntai, 28.
marraskuuta
2021.

Turun kaupunki on halukas ostamaan Rettigin kiinteistön kulttuurikäyttöön

Maanantaina 11.10.2021 kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään Rettigin kiinteistön ostamista taiteilijoiden ja luovien alojen käyttöön. Kiinteistön hankintaa ja hallintaa varten perustettaisiin kiinteistöyhtiö ja käytännön toiminnasta vastaisi Pro Manillasäätiö.

Taide ja kulttuuri ovat merkittävä osa kiinnostavaa ja vetovoimaista Turkua. Turun tuore pormestariohjelma korostaa taiteilijoiden olevan kulttuurikaupungin vahvuus ja luovien alojen merkityksen kasvavan myös taloudellisessa mielessä koko ajan.  

Pormestariohjelmaan on kirjattu lupaus Taiteiden talon perustamisesta. Sen tavoitteena on tuoda eri alojen luovat ihmiset yhteen ja elävöittää kaupunkia myös laajemmin. Tätä tavoitetta tuetaan nyt esitettävällä ratkaisulla Rettigin kiinteistön hankinnasta kaupungin omistukseen.

- Taide ja kulttuuri rikastuttavat sekä kaupunkitiloja että ihmismieltä korvaamattomalla tavalla. Kulttuurikaupungin tehtäviin kuuluu huolehtia taiteilijoistaan ja asukkaistaan varmistamalla taiteelle elinvoimaiset toimintaedellytykset, pormestari Minna Arve

Pro Manillasäätiö teki syyskuussa avauksen Rettigin kiinteistön hankinnasta sekä yhteistyöstä kaupungin kanssa. Yhteisten neuvottelujen jälkeen on päädytty esittämään mallia, jossa kaupunki ostaa kiinteistön ja Pro Manillasäätiö tulee siihen toiminnalliseksi operaattoriksi.

- Hyödynnämme molempien vahvuuksia. Kokeneena kulttuuritoimijana Pro Manillasäätiöllä on kyky ja osaaminen toiminnan suunnitteluun. Kaupunki puolestaan pystyy kantamaan vastuun kiinteistön omistuksesta, kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen

Kaupunginhallitukselle esitetään perustettavaksi kiinteistöyhtiö, joka omistaisi Rettigin kiinteistön ja tontin sekä pihapiirin kaikki rakennukset. Omistuksella on vahva strateginen rooli, sillä se mahdollistaa parhaiten tärkeäksi arvotetun Vanhankaupungin kokonaisvaltaisen kehittämisen.

- Haluamme kulttuurimme synnyinsijoille Vanhan Suurtorin ympäristöön entistä enemmän eloa, uudenlaisia sisältöjä ja kaikille avoimia tiloja, Minna Arve kuvailee tavoitteita.

Taiteiden talolle laaditaan konsepti, joka sisältää taide- ja kulttuuritoimijoiden lisäksi alan yrittäjiä ja esimerkiksi galleria-, kahvila- ja ravintolatoimintaa.

- Meille on erityisen tärkeää kulttuurin edistäminen siten, että ammattitaiteilijat ja luovien alojen yritykset toimivat hedelmällisessä yhteistyössä, Pro Manillasäätiön hallituksen puheenjohtaja Benito Casagrande

Pro Manillasäätiö haluaa avata kohteen toimintaa myös kansainvälisesti ja synnyttää yhteistoimintaa alueen korkeakoulujen kanssa.

- Meillä on kaupungin kanssa useita yhteisiä tavoitteita: Vanhankaupungin elävöittäminen, Turun teollisen perinteen ja rakennusperinteen vaaliminen sekä taiteen ja luovien alojen toimintaedellytysten turvaaminen ja kehittäminen, Casagrande listaa.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 28.11.2021, 10:26

TPS sai kunnian olla vierasjoukkueena Ilveksen viimeisessä Hakametsän jäähallin ottelussa, mutta oli tyly vieras ja vei pisteet maalein 5-2. Tamperelaisittain huono tulos ei kuitenkaan himmentänyt historiallisen hetken merkittävyyttä, vaan yleisö kunnioitti tapahtumaa huikealla tavalla. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 26.11.2021, 12:06

TPS ja KooKoo kohtasivat kärkikamppailussa, mutta valitettavasti vieraat olivat paremmalla pelipäällä ja veivät pinnat maalein 4-1.

Sisältää videon
Paikallinen - 26.11.2021, 8:02

Michael Monroe ja Robin Packalen duetoivat Queenin We Will Rock You -kappaleen uuden YouTube-sarjan avausjaksossa. ”Vaikka Robinin musiikillinen tyyli on erilainen kuin minun, on meillä todella vahva yhteys”, Monroe hehkuttaa.

Paikallinen - 25.11.2021, 15:55

Kupittaa–Turku-ratahankkeen ensimmäiset näkyvät työvaiheet alkavat 29.marraskuuta. Hankkeessa tehdään parhaillaan rakentamissuunnittelua, erilaisia luvituksia sekä maastotutkimuksia, johon kuuluu kairauksia ja mittauksia.

Paikallinen - 25.11.2021, 15:52

Luonnonmaan perhetalo rakennetaan Rymättyläntien eteläpuolelle, uudelle Aurinkotuulen alueelle. Työt ovat jo alueella käynnissä, ja perhetalo on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2023.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.11.2021, 15:48

Monet lapset ja nuoret odottavat innolla joululahjoja, mutta kaikissa perheissä niihin ei ole varaa. Vapaaehtoisjärjestö Turun Hope ry toteuttaa perinteisen joululahjakeräyksen vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Joululahjoja on mahdollista toimittaa 27.11.–18.12.

Paikallinen - 25.11.2021, 15:41

Turun seudun joukkoliikenne Fölin joukkoliikenteessä voi nyt maksaa lähimaksulla oman matkansa lisäksi myös mukana matkustavien henkilöiden matkat. Tähän asti maksukortilla tai mobiililaitteella on voinut maksaa vain yhden hengen matkan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.11.2021, 17:04

Valtakunnan ykköskuusi on pystytetty tänään Turun tuomiokirkon edustalle. Tänä vuonna kuusi tuotiin 75 kilometrin päästä tuomiokirkolta, Säkylästä. 55-vuotiaan kuusen lahjoittivat Johanna ja Jarkko Karjalainen. Kuusella on mittaa 23 metriä ja se painaa 3800 kiloa. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.11.2021, 16:44

Turun kauppakamarin elinkeinopolitiikan valiokunta on myöntänyt vuoden 2021 Elinkeinopoliittinen kuntateko -palkinnon kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsaselle.

Paikallinen - 24.11.2021, 15:16

Tekojääratojen jäädytys aloitetaan, kun sää on riittävän kylmä. Sitä ennen Parkin kentällä on käynnissä tekonurmipohjan kastelu, kertoo liikuntapaikkamestari Ismo Pyöli. Parkin kenttä valmistuu itsenäisyyspäiväksi

Paikallinen - 24.11.2021, 15:04

Vasaramäen kaupunginosassa Uudenmaantien rinnalla kulkevan Kauppias Hammarin kadun muutos Turun ensimmäiseksi pyöräkaduksi on edennyt hankkeelle asetettujen tavoitteiden, aikataulun ja budjetin mukaisesti.

Paikallinen - 24.11.2021, 15:01

Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia Turun seudun joukkoliikenne Fölin busseissa perjantaista 26.11. alkaen, ellei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.  Maskipakko palautetaan käyttöön heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi.

Paikallinen - 23.11.2021, 15:19

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ottaa laajan etätyösuosituksen jälleen käyttöön nopeasti huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, sekä sisällä, että ulkona, joissa ei pystytä pitämään tarpeeksi etäisyyttä.

Paikallinen - 23.11.2021, 15:07

Lounais-Suomen poliisi selvittää Turussa viikonloppuna tapahtunutta väkivallantekoa, josta epäillään kahta alaikäistä poikaa. Pahoinpitelyn uhrin katsotaan olleen hengenvaarassa, joten asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Paikallinen - 23.11.2021, 13:25

Ollikkalan K-Market ryöstettiin teräaseella uhkaamalla 8.11.2021. Teosta vangittiin ensin väärä epäilty. Valvontatallenteiden tarkemman tarkastelun perusteella epäillyksi selvisi toinen mieshenkilö, joka oli käynyt aikaisemmin kaupassa saman päivän aikana.

Paikallinen - 23.11.2021, 8:12

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä pysyy yleensä suhteellisen samana syyskuuhun verrattuna mutta nyt se supistui 700 hengellä.

Paikallinen - 22.11.2021, 16:37

Raision kaupunki hankkii hiilidioksidivapaasti tuotettua sähköä ainakin seuraavat kolme vuotta. Sähkö on tuotettu niin, ettei tuotannosta synny hiilidioksidipäästöjä ilmakehään.

Paikallinen - 22.11.2021, 16:35

Turun kaupunki laatii parhaillaan raitiotien yleissuunnitelmaa välille Satama-Kauppatori-Varissuo. Osana yleissuunnitelmaa raitiotielle laaditaan suunnittelukäsikirja (Design Manual) kaupunkitilan ratkaisuista.

Paikallinen - 22.11.2021, 16:35

Turun kaupunginvaltuusto päätti maanantaina 15.11.2021 talousarvion vahvistamisen yhteydessä, että kaupungin osallistuvan budjetoinnin, Asukasbudjetin, summa nostetaan miljoonasta kolmeen miljoonaan euroon jo nyt käynnissä olevaan kierrokseen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.11.2021, 9:18

Raision Loimu jatkoi voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun Etta kaatui Kerttulan liikuntahallissa sunnuntaina illalla lukemin 3-0 (26-24, 25-21, 25-21). Loimu nousi samalla sarjataulukossa sijalle 7. ohi samassa pistesaaliissa olevan ja kaksi ottelua enemmän pelanneen Hurrikaanin.