Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 18.
helmikuuta
2019.

Turun kaupunki edistää vapaaehtoistoimintaa Hiiop100.fi -sivustolla

Vapaaehtoistoiminnan merkitys hyvinvoinnin edistämisessä tunnustetaan yleisesti. Tulevaisuudessa vapaaehtoisten rooli ja järjestöjen tekemä työ nousee yhä enemmän kunnan antamien palveluiden rinnalle. Lisäksi tulee olemaan yhä enemmän ihmisiä, jotka voivat ja haluavat tehdä vapaaehtoistyötä pop up -tyyppisesti.

Turun kaupungissa kumppanuudet ja yhteistyö järjestöjen ja kaupunkilaisten kanssa nähdään osana strategista tavoitetta kehittää kaupunkia asukaslähtöisesti ja yhteisöllisesti sekä edistää osallisuutta. Kaupunki hakee uusia tapoja ja toimintamalleja sekä vahvistaa olemassa olevaa toimintaa avoimen, aktiivisen, osallistuvan ja yhteisöllisen kaupungin mahdollistamiseksi ja edistämiseksi. Tätä tavoitetta tukevat kaupungin myöntämät avustukset, kaupungin tilojen joustavampi ja avoimempi käyttö ja vapaaehtoistoiminnan tukeminen.

- Kaupunki haluaa madaltaa kynnystä vapaaehtoistoimintaan hakeutumisessa ja toiminnassa mukana olemisessa, lisätä vapaaehtoisten määrää ja monipuolistaa kanavia vapaaehtoistoimijoiden ja vapaaehtoisten kohtaannuttamiseksi. Jotta vapaaehtoistyön näkyvyys ja toimintamahdollisuudet saataisiin paremmin esille, tekee Turun kaupunki yhteistyötä Kansalaisareena ry:n kanssa ja liittyy mukaan hiiop100.fi -alustalle, kertoo osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala Turun kaupungilta.

Hiiop100.fi – löydä vapaaehtoistehtävä

Hiiop100.fi on kaikille avoin ja maksuton vapaaehtoistyön välityssivusto, jota ylläpitää Kansalaisareena. Palvelussa kuka tahansa voi ilmoittaa tehtävän, johon etsii vapaaehtoisia. Palvelun kautta on välitetty vapaaehtoistyötä jo satojen työvuosien edestä.

- Sivustolla vapaaehtoistehtävien löytäminen on helppoa. Tehtäviä voi etsiä paikkakunnan, ajankohdan ja kategorian mukaan. Kategorioita ovat esimerkiksi Ympäristö ja eläimet, Ikäihmiset, Monikulttuurisuus ja tasavertaisuus, Vammais- ja mielenterveystyö sekä Liikunta ja hyvinvointi. Palvelussa voi helposti myös perua ilmoittautumisensa tehtävään, kertoo Kansalaisareenan järjestötoiminnan suunnittelija Marjo Salmela.

Suomalaisista 42 prosenttia kertoo tehneensä vapaaehtoistyötä viimeisen kuukauden aikana. Vapaaehtoistoiminnalla on Suomessa pitkät perinteet ja miljoonat suomalaiset ovat antaneet panoksensa yhteisen hyvän puolesta talkoissa, yhdistystoiminnassa ja vapaassa kansalaistoiminnassa. Nykyään vapaaehtoistoiminnan tarjonta on monipuolisempaa kuin koskaan, ja jokaiselle löytyy varmasti oma tapa auttaa.

- Pitkäkestoinen, järjestöjen kautta tehtävä vapaaehtoistyö on pitänyt hyvin pintansa. Samaan aikaan pop up -vapaaehtoisuus ja organisoimaton kansalaisaktivismi kasvattavat tasaisesti suosiotaan. Myös digitaalisuus tuo uusia mahdollisuuksia vapaaehtoistoiminnalle: jo 24 % vapaaehtoisista työskentelee internetin välityksellä, toteaa Salmela.

OP ryhmä perusti Hiiop100.fi -sivuston 100-vuotiaan Suomen kunniaksi ja lahjoitti sivuston Kansalaisareenalle 5.12.2018. Palvelusta tulee luonteva osa Kansalaisareenan toimintaa: järjestön tavoitteisiin kuuluvat vapaaehtoistoiminnan lisääminen ja helpottaminen sekä vapaaehtoistoiminnan tunnetuksi tekeminen ja valtakunnallinen kehittäminen. Hankkeidensa kautta Kansalaisareena on muun muassa innostanut nuoria vapaaehtoistoimintaan. Kansalaisareena tarjoaa sivuston jatkossakin maksutta kaikkien käyttöön.

Lisätiedot:

hiiop100.fi
turku.fi/vapaaehtoistoiminta
kansalaisareena.fi/

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:48

Kärkikamppailupäivien toinen osa mäiskittiin menemään Raumalla, jossa Lukko kunnioitti ennen ottelun alkua Ville Vahalahtea. Vain erittäin erityislaatuinen pelaaja ja ihminen nousee urallaan kahden seuran legendaksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:39

Henrik Tallinderin juhlapelin jälkeen oli edessä viikonloppu, joka oli kaikkea muuta kuin arkinen. Kärkikamppailupäivät avattiin Tampereella, jonka kiekkopyhätössä TPS kiri Tapparaa vastaan rinnalle ja ohi vieden pisteet Turkuun maalein 2-3!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.2.2019, 10:49

TPS:n pisteputki senkun komistui Henrik Tallinderin juhlaillassa, kun kahden kahden erän tiukan väännön jälkeen TPS kampesi kolmannen erän vahvalla pelillään JYP:n tatamiin maalein 4-1.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.2.2019, 9:44

Millainen onkaan Salon seudun ammattiopistoon perustettu osaamiskeskus?

Paikallinen - 14.2.2019, 13:00

Katujen varsille kasatut lumikasat vaikeuttavat liikennettä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Kaupunki muistuttaa kiinteistöjen omistajia huolehtimaan pihoilta ja jalkakäytäviltä aurattujen lumien poiskuljetuksesta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.2.2019, 9:24

Auran Aallot on ehdolla kaikkiaan kolmessa eri kategoriassa maaliskuussa järjestettävässä Radiogaalassa. Auran Aaltojen Otteluilta puolustaa viime vuotista voittoaan Vuoden paikallinen radio-ohjelma -kategoriassa.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 13.2.2019, 9:34

Helmikuun klubin teemana on itseoikeutetusti Hamlet, jonka tuorein näyttämösovitus saapuu ensi-iltaan Turun kaupunginteatteriin 15.helmikuuta.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:15

Ruisrockin ohjelma on täydentynyt yli 30 nimellä, kertoo tiedote. Festivaalin päiväkohtainen ohjelma on nyt julki, ja kaikki lipputyypit myynnissä.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:03

Yö-yhtyeen solisti, muusikko Olli Lindholm on kuollut. Asiasta kertoo Yö-yhtye virallisilla sosiaalisen median kanavillaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin ja kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun asiantuntija-vieraiden johdolla. Tällä viikolla esillä on Pöytyä, jossa nuorisovaltuusto haluaa vaikuttaa ja aikuisten kuuntelevan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 11:53

Logomo, tila joka elää -ohjelmasarjassa perehdymme Logomon monipuolisuuteen ja muunneltavuuteen yritysten kokous- ja palvelutilana. Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo, että kesä tuo tullessaan uusia tuulia ja jopa pientä pilkettä silmäkulmaan.

Paikallinen - 12.2.2019, 9:00

500 nuorta kerääntyy Finlandia-talolle 2.3.2019 keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja vaatimaan päättäjiltä parempaa ilmastopolitiikkaa. Tapahtumassa julkaistaan nuorten ilmastojulkilausuma, jota on ollut työstämässä yli kaksikymmentä nuoriso-, ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä.

Paikallinen - 12.2.2019, 8:00

E18 Turun kehätien parannustyöt ovat käynnistyneet Kausela–Kirismäki -tieosuudella puuston ennakkoraivauksilla. Varsinaiset hakkuutyöt alkavat Kirismäen eritasoliittymän alueella kahden viikon kuluessa. Kirismäestä hakkuutyöt siirtyvät Pukkilan liittymän alueelle.

Paikallinen - 12.2.2019, 7:00

Turussa kehitetään parhaillaan Omakirjasto-palvelua, joka tuo kulttuurin kotiin niille, joiden on vaikea itse päästä palveluiden ääreen esimerkiksi korkean iän, sairauden tai vamman takia. Tarve saada palveluita kotiin lisääntyy jatkuvasti, kun yhä useampi ikääntynyt asuu pitkään kotona.

Paikallinen - 12.2.2019, 6:09

Turun kaupunginhallitus jätti odotetusti Turun kaupunkiseudun suuren joukkoliikenneratkaisun pöydälle sen ensimmäisessä käsittelyssä maanantaina 11.2.2019. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 11.2.2019, 10:23

Tänä kesänä jälleen pyöräillään pitkää matkaa hyväntekeväisyyden hyväksi ja vuoksi.
Turun Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilijät lähtevät kesäkuun lopussa 1200 kilometrin pyörämatkalleen kohti Pariisia.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:57

8.2.2019 pelatun TPS-HPK ottelussa kommentaattorinamme debytoi erotuomari Sakari Suominen, joka päätti viime kauteen menestyksekkään linjatuomarin uransa ja siirtyi täksi kaudeksi Mestikseen ja Nuorten SM-Liigaan päätuomariksi. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:50

TPS-HPK ottelun Jälkipelejä olivat pelaamassa selostaja Markku Silvennoinen, kaukalonlaitatoimittaja Jere Sanaksenaho sekä kommentaattori Sakari Salminen. Lehdistötilaisuutta isännöi TPS:n viestintäpäällikkö Eero Tuominen

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:46

Viikon verran peleistä huilannut TPS venytti pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi, kun HPK sai tuta siipirikkoisenkin Tepsin voiman. TPS klaarasi pisteet Turkuun lopulta maalein 4-2.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:43

Kouvolassa sattuneen rankkaritappion jälkeen Tepsi keräsi rivinsä ja valmistautui kuumaan koitokseen Helsingin IFK:ta vastaan. Lähes 8000-päinen yleisö pääsi todistamaan huikeaa näytelmää, jonka TPS korjasi nimiinsä jatkoajalla maalein 4-3.