Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 23.
huhtikuuta
2019.

Turun kaupunki edistää vapaaehtoistoimintaa Hiiop100.fi -sivustolla

Vapaaehtoistoiminnan merkitys hyvinvoinnin edistämisessä tunnustetaan yleisesti. Tulevaisuudessa vapaaehtoisten rooli ja järjestöjen tekemä työ nousee yhä enemmän kunnan antamien palveluiden rinnalle. Lisäksi tulee olemaan yhä enemmän ihmisiä, jotka voivat ja haluavat tehdä vapaaehtoistyötä pop up -tyyppisesti.

Turun kaupungissa kumppanuudet ja yhteistyö järjestöjen ja kaupunkilaisten kanssa nähdään osana strategista tavoitetta kehittää kaupunkia asukaslähtöisesti ja yhteisöllisesti sekä edistää osallisuutta. Kaupunki hakee uusia tapoja ja toimintamalleja sekä vahvistaa olemassa olevaa toimintaa avoimen, aktiivisen, osallistuvan ja yhteisöllisen kaupungin mahdollistamiseksi ja edistämiseksi. Tätä tavoitetta tukevat kaupungin myöntämät avustukset, kaupungin tilojen joustavampi ja avoimempi käyttö ja vapaaehtoistoiminnan tukeminen.

- Kaupunki haluaa madaltaa kynnystä vapaaehtoistoimintaan hakeutumisessa ja toiminnassa mukana olemisessa, lisätä vapaaehtoisten määrää ja monipuolistaa kanavia vapaaehtoistoimijoiden ja vapaaehtoisten kohtaannuttamiseksi. Jotta vapaaehtoistyön näkyvyys ja toimintamahdollisuudet saataisiin paremmin esille, tekee Turun kaupunki yhteistyötä Kansalaisareena ry:n kanssa ja liittyy mukaan hiiop100.fi -alustalle, kertoo osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala Turun kaupungilta.

Hiiop100.fi – löydä vapaaehtoistehtävä

Hiiop100.fi on kaikille avoin ja maksuton vapaaehtoistyön välityssivusto, jota ylläpitää Kansalaisareena. Palvelussa kuka tahansa voi ilmoittaa tehtävän, johon etsii vapaaehtoisia. Palvelun kautta on välitetty vapaaehtoistyötä jo satojen työvuosien edestä.

- Sivustolla vapaaehtoistehtävien löytäminen on helppoa. Tehtäviä voi etsiä paikkakunnan, ajankohdan ja kategorian mukaan. Kategorioita ovat esimerkiksi Ympäristö ja eläimet, Ikäihmiset, Monikulttuurisuus ja tasavertaisuus, Vammais- ja mielenterveystyö sekä Liikunta ja hyvinvointi. Palvelussa voi helposti myös perua ilmoittautumisensa tehtävään, kertoo Kansalaisareenan järjestötoiminnan suunnittelija Marjo Salmela.

Suomalaisista 42 prosenttia kertoo tehneensä vapaaehtoistyötä viimeisen kuukauden aikana. Vapaaehtoistoiminnalla on Suomessa pitkät perinteet ja miljoonat suomalaiset ovat antaneet panoksensa yhteisen hyvän puolesta talkoissa, yhdistystoiminnassa ja vapaassa kansalaistoiminnassa. Nykyään vapaaehtoistoiminnan tarjonta on monipuolisempaa kuin koskaan, ja jokaiselle löytyy varmasti oma tapa auttaa.

- Pitkäkestoinen, järjestöjen kautta tehtävä vapaaehtoistyö on pitänyt hyvin pintansa. Samaan aikaan pop up -vapaaehtoisuus ja organisoimaton kansalaisaktivismi kasvattavat tasaisesti suosiotaan. Myös digitaalisuus tuo uusia mahdollisuuksia vapaaehtoistoiminnalle: jo 24 % vapaaehtoisista työskentelee internetin välityksellä, toteaa Salmela.

OP ryhmä perusti Hiiop100.fi -sivuston 100-vuotiaan Suomen kunniaksi ja lahjoitti sivuston Kansalaisareenalle 5.12.2018. Palvelusta tulee luonteva osa Kansalaisareenan toimintaa: järjestön tavoitteisiin kuuluvat vapaaehtoistoiminnan lisääminen ja helpottaminen sekä vapaaehtoistoiminnan tunnetuksi tekeminen ja valtakunnallinen kehittäminen. Hankkeidensa kautta Kansalaisareena on muun muassa innostanut nuoria vapaaehtoistoimintaan. Kansalaisareena tarjoaa sivuston jatkossakin maksutta kaikkien käyttöön.

Lisätiedot:

hiiop100.fi
turku.fi/vapaaehtoistoiminta
kansalaisareena.fi/

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 23.4.2019, 13:27

Turun kaupunki tarjoaa kolmiulotteisen kaupunkimallin aineistoa avoimena datana. Aineistoa voi ladata kuka tahansa vapaasti käyttöönsä.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Turun seudun joukkoliikenne Fölillä on lippuyhteistyötä mm. Turun Kaupunginteatterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Turun musiikkijuhlien kanssa. Tapahtumalippu toimii joukkoliikennelippuna; sillä voi matkustaa Fölin busseissa ja vesibusseissa.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Helmikuusta alkaen on Suomessa todettu noin sata sukupuoliteitse tarttunutta klamydiatapausta, joissa näytteet ovat olleet negatiivisia klamydian seulonnassa käytettävällä ensisijaisella seulontatestillä, mutta ovat kuitenkin olleet positiivisia toisilla klamydian osoitustesteillä.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:26

Kevättuulet puhaltavat peruskouluikäisten työelämään tutustumisen ohjauksessa, kun Turun peruskoulujen opinto-ohjaajat lanseeraavat upouuden TET-torin, oppilaiden ja yritysten kohtaamispaikan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 18.4.2019, 13:30
Paikallinen - 18.4.2019, 8:23

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat käynnistyvät tänään Ruotsissa, jossa pelipaikkoina toimivat Uumaja ja Örnsköldsvik. Pikkuleijonat kohtaa avausottelussaan Kanadan, ottelu alkaa Suomen aikaa torstai-iltana kello 20:30. Ottelusta on lähetys TV2:ssa ja Areenassa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.4.2019, 6:51

TUTO päätti kauden voittoon ja toi pronssimitalit Turkuun. Ottelu Lempäälässä LeKiä vastaan päättyi maalein 1-3.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 17.4.2019, 13:58

Kahvilavieras-ohjelman pariin sukelsimme jälleen keskiviikkona. Kahvilavieraina oli monille, jo lapsuudesta tutut, Mimi ja Kuku eli Majka Nurminen ja Anna Kulmala.
Podcastissa puhetta musiikkiteatterista, tulevaisuuden suunnitelmista ja vaativasta lapsiyleisöstä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:43

Kauppakeskus Skanssi on voittanut Suomen Kauppakeskusyhdistyksen jakaman Vuoden Kauppakeskusteko 2019-palkinnon.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:24

Britannian Royal Air Force (kuninkaalliset ilmavoimat) on vahvistanut osallistuvansa Turun lentonäytökseen kolmella Eurofighter Typhoon FGR.4 monitoimihävittäjällä. Turkuun saapuu Royal Air Forcen Typhoon solo demo team.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:10

Turun kaupunki järjestää veteraanipäivän kunniaksi ilmaiskonsertin Turun konserttitalolla 27.4. klo 13. Konsertissa esiintyy Laivaston soittokunta sekä Turun konservatorion lapsi- ja nuorisokuorot Auriella ja Sigynella, johtajanaan Terhi Lehtovaara.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Turun seudun joukkoliikenne Fölin kesäaikataulukausi alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti tiistaina, kun pääsiäismaanantaina liikennöidään vielä talviaikatauluin. Kesäaikataulut ovat voimassa 23.4.–22.9. Harvennettua kesälomakauden liikennettä ajetaan 3.6.–11.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Tämän kevään pitkälti loppuunmyydyllä klubikiertueella keikkaillut J. Karjalainen nähdään tulevana syksynä konserttisalikiertueella. Kuopiosta torstaina 17.10. alkava Sä kuljetat mua -konserttisalikiertue käy yhdeksällätoista paikkakunnalla ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle lauantaina 16.11.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:06

Lounais-Suomessa on edelleen käynnissä elinkeinoelämän positiivinen rakennemuutos. Varsinais-Suomen ja Satakunnan talouskasvu jatkuu useilla aloilla ja alueen työllisyyskehitys on vahvaa.

Paikallinen - 16.4.2019, 15:00

Pääsiäisen ruuhkat tieliikenteessä keskittyvät kiirastorstaille 18.4. sekä toiselle pääsiäispäivälle 22.4.2019. Traffic Management Finland sekä liikenteen viranomaiset haluavat kiteyttää pääsiäisliikenteen kahteen asiaan: Ennakoi ja huomioi!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 16.4.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin sekä kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun vieraiden johdolla. Tällä kertaa esillä on Turku jossa ydinkeskustan kulkuun ja kaupankäyntiin vaikuttaa toriparkkityömaa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:59

Maanantaina 15.4.2019 noin kello 12.20 tapahtui Tiipiläntiellä, Marttila, traktorin ja polkupyöräilijän välinen onnettomuus.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:00

Vesijohdon rakennustyöt haittaavat liikennettä Asematiellä, välillä Ulkopellontie - Kylmänalhonkatu, 17.4. alkaen. Toinen ajokaista on suljettu liikenteeltä ja väistämisvelvollisuus on osoitettu liikennemerkein. Työn arvioitu kesto on kesäkuun loppuun saakka.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:59

Turun Uimareiden naiset uusivat viime kevään vesipallon Suomen mestaruutensa. Jos viime keväänä mestaruus tuli helpolla, tämän vuotinen oli paljon tiukempi ja näin myös pelaajille ehkä vielä makoisampi. Cetus antoi hyvän vastuksen finaaleissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:32

TPS:n ja SC Classicin välinen finaalisarja käynnistyi lauantaina Tampereella hallitsevan Suomen mestarin kotivoitolla. Joukkueet kohtaavat Turussa TPS:n kotikaukalossa tiistaina ja lauantaina Kupittaan Palloiluhallissa.