Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 17.
tammikuuta
2020.

Turun kaupunki edistää hackathonkilpailulla syrjäytymisen ehkäisemistä 5G-verkkoa hyödyntäen

Turun kaupunki on rinnakkaisjärjestäjänä SHIFT Business Festival-tapahtumassa järjestettävässä hackathonkilpailussa. Kilpailussa yritykset pääsevät ratkomaan syrjäytymisen ehkäisemisen haasteita 5G-verkon avulla. Kilpailu järjestetään yhdessä Elisan kanssa.

Turun kaupunki on yhdessä Elisan kanssa mukana järjestämässä yrityksille hackathonkilpailua SHIFTin yhteydessä. Turun kaupungille on tärkeää, että asukkaat voivat hyvin. Syrjäytymisen ehkäiseminen on yksi kaupungin strategisista tavoitteista ja Smart and Wise Turku -hankkeen painopistealueista.

- 5G mahdollistaa uusia palveluita ja käytännön toteutuksia, joilla voidaan parantaa kaupunkilaisten elämää ja arjen sujuvuutta. Kokeilujen kautta haluamme selvittää, minkälaisilla toteutuksilla kannattaisi lähteä liikkeelle, Turun strategia- ja kehittämisjohtaja Jussi Virakommentoi hackathonkilpailuun osallistumista.

Turun kaupunki on aloittanut keväällä 2019 kolme vuotta kestävän 5G-hankkeen yhdessä Elisan kanssa. Elisan 5G-verkko Turussa kasvoi Pohjoismaiden laajimmaksi tämän kevään aikana. Kaupungin ja Elisan 5G-suunnitelmat linkittyvät suoraan Turun Smart and Wise -kärkihankkeen ydinalueisiin, kuten liikenteeseen, liikkumiseen sekä syrjäytymisen ehkäisemiseen. Ensimmäiset kokeilut on jo sovittu. Hackathonin avulla päästään näyttämään konkreettisesti, miten 5G-verkkoa voidaan hyödyntää kaupunkilaisten hyväksi, muun muassa syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

- SHIFT-tapahtuma tukee Elisan tavoitetta tarjota yrityksille uudenlaisia teknologioita, joiden avulla liiketoimintaa voidaan kasvattaa. Tämän vuoden teemana oleva tekoäly on jo tehostanut monia arkisia rutiineja, mutta siinä on vielä valtavasti potentiaalia. Kaikki tämän ympärillä tapahtuva innovaatio on sellaista, jossa Elisa haluaa olla myös vahvasti mukana. Tässä korostuu start up -yritysten rooli uusien innovaatioiden kehittäjänä, jonka tyyppistä toimintaa Elisa haluaa tukea. Hackathon -tyyppistä formaattia on Elisassa pyöritetty jo pidempään. Tämä antaa mahdollisuuden kaikille tasavertaisesti osallistua ideoimaan ja esittelemään omia kyvykkyyksiä käsiteltävän aihealueen osalta, kommentoi Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

Tiimit voivat ilmoittautua kilpailuun 16.7.–11.8.2019 Lyyti-linkin kautta. Voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa. Kilpailun tuomaristossa on Elisan, Turun kaupungin ja startup-yrityksen edustajia.

SHIFT on kahden päivän kansainvälinen yritystapahtuma, joka järjestetään nyt neljättä kertaa. Tänä vuonna SHIFTin teemana on Shapeshifting Intelligence, joka kiinnittää huomiota siihen, miten käyttämällä uusia teknologioita tarkoituksenmukaisesti voidaan rakentaa meille kaikille parempi tulevaisuus. Tapahtuma järjestetään Turussa Ruissalon Telakalla 29.–30.8. Lisätietoja SHIFTistä nettisivuilta theshift.fi.  

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 14.1.2020, 17:27

Merikuljetusyritys Mann Lines Oy avaa uuden ro-ro-yhteyden Turusta Alankomaiden Rotterdamiin. Aiheesta kertoo Turun Sanomat.

Paikallinen - 14.1.2020, 17:23

Hamburger Börsin purkutyöt aiheuttavat tällä viikolla poikkeuksellisen paljon meteliä, sillä vuorossa on väestösuojan tiukkaan raudoitettujen rakenteiden purku. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

Paikallinen - 14.1.2020, 9:43

Teatteri tutkii ja heijastaa katsojilleen yhteiskuntaa, jossa esitys syntyy. Teatterinäyttämö on myös varsin luonteva areena, kun tieteellistä tutkimusta halutaan avata uudella tavalla yleisölle.

Paikallinen - 14.1.2020, 9:42

Marttilassa Vt10:llä tapahtui eilen 13.1.2020 klo 20.43 liikenneonnettomuus, jossa traktorin kuljettaja menehtyi. Ajoneuvoyhdistelmä, jonka lastina oli peltiä rullina, oli törmännyt edellä ajaneeseen traktoriin seurauksella, että molemmat suistuivat ojaan.

Paikallinen - 14.1.2020, 7:26

Viime kauden loppupuolella FC Interin vahvuuteen liittynyt Anthony Annan jatkaa seurassa. FC Interin ja Annanin sopimus kattaa kauden 2020. Osapuolilla on kuitenkin mahdollisuus päättää sopimus ensimmäisten europelikierrosten jälkeen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.1.2020, 6:27

TPS-kapteeni Sami Rähmönen jatkaa pelaajauraansa kasvattajaseuransa paidassa, nyt jälleen Jalkapallon Veikkausliigassa. Alkava kausi 2020 on Rähmöselle jo kuudestoista TPS:n edustusjoukkueessa.

Sisältää kuvan
Turun tuomiokirkko
Paikallinen - 13.1.2020, 17:24

Turun tuomiokirkko täyttää tänä vuonna 720 vuotta. Juhlan kunniaksi Turun tuomiokirkkoseurakunta kerää talteen muistoja, tarinoita ja ajatuksia 17. kesäkuuta vuonna 1300 käyttöön vihitystä Suomen kansallispyhätöstä. Aiheesta kertoo Turun Sanomat.

Paikallinen - 13.1.2020, 17:17

Ihmisten koteihin tunkeutunut Metsänpeikko jäi kiinni, on nyt poliisin hallussa ja epäillään useista rikoksista: "Osa uhreista on hyvin järkyttyneitä". Asiasta uutisoi MTV Uutiset.

Paikallinen - 13.1.2020, 9:25

Yli puolet suomalaisista aikoo matkustaa tänä vuonna kaupunkilomalle kotimaassa ja yhdistää siihen myös luontomatkailun, kertoo Visit Turun tuore kyselytutkimus.

Paikallinen - 13.1.2020, 8:34

Tanskalainen harmonikkavirtuoosi Bjarke Mogensen on vakiinnuttanut paikkansa maailman konserttilavoilla. Hän esiintyy Turun filharmonisen orkesterin solistina torstaina 16.1. klo 19 Konserttitalossa.

Paikallinen - 13.1.2020, 7:06

PISA-tutkimusten mallioppilaiden, suomalaisten ja korealaisten nuorten, kokemukset kouluelämän laadusta ovat heikompia kuin muissa OECD-maissa keskimäärin.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.1.2020, 7:05

Edellisen kerran Danny konsertoi Turussa, kun menestyksellinen jäähyväiskiertue ”Viimeinen ilta Dannyn seurassa” vieraili kaupungissa 8. päivä joulukuuta 2018, konsertti oli loppuunmyyty.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.1.2020, 6:48

FC Inter ja viime kauden IFK Mariehamnia edustanut 23-vuotias hollantilainen Rick Ketting ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.1.2020, 6:47

Hyökkääjä Oskari Jakonen aloittaa jo kuudennen kautensa TPS:n edustusjoukkueen riveissä. SalPa:sta lähtöisin oleva Jakonen on solminut seuransa kanssa kauden uuden jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2020.

Paikallinen - 13.1.2020, 6:46

Turkuseuran murrekerho tarjoilee kevään ajan Turun murretta pakinoiden, runojen ja musiikin muodossa. Murretapahtumia järjestetään Vanhalla Suurtorilla, Brinkkalan talossa kuukausittain kesään saakka.

Paikallinen - 13.1.2020, 6:44

Lauantaina 11.1.2020 Turussa Peltolantiellä tapahtuneeseen yliajoon liittyen, tekijä ilmoittautui itse Turun pääpoliisiasemalle seuraavana päivänä hieman puolenpäivän jälkeen.

Tekijän käyttämä ajoneuvo on poliisin hallussa. Tekijä on vuonna 1978 syntynyt turkulainen mies.

Paikallinen - 9.1.2020, 11:18

Auransillalle asetettu rajoitettu ajokielto tulee voimaan huomenna perjantaina 10. tammikuuta. Ajokiellosta ja keskustan läpiajosta kertovat liikennemerkit ja opasteet tulevat näkyviin illalla ja yöllä.

Paikallinen - 9.1.2020, 9:45

Pelastus- ja ensihoitotehtävien määrät pysyivät edellisvuoden tasolla. Pelastuslaitoksen historia oli näkyvästi esillä juhlavuoden tapahtumissa ja viestinnässä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.1.2020, 9:24

Ruotsin radion sinfoniaorkesteri ja baritoni Peter Mattei sekä mezzosopraano Joyce DiDonato konsertoivat Turun musiikkijuhlien konserteissa 2020

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.1.2020, 9:05

Duke Ellington oli jazz-musiikin ensimmäisiä suuria säveltäjä- ja kapellimestarinimiä. Perinteisen jazzin - tai ”amerikkalaisen musiikin” kuten Duke Ellington itse tuotantoaan nimitti - saralla hänen maineensa ja saavutuksensa ovat aivan omaa luokkaansa.