Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 28.
syyskuuta
2020.

Turun ja Paimion päiväkotien sekä koulujen ruokalistat nyt Masu-ruokasivustolla

Turun, Paimion ja Punkalaitumen koulujen sekä päiväkotien ruokalistat löytyvät nyt kätevästi yhden verkkosivun alta, kertoo Arkea tiedotteessaan.

Arkean uusi Masu-ruokasivusto löytyy osoitteesta https://masu.arkea.fi. Sivustolta löytyvät tiedot kaikkien niiden koulujen ja päiväkotien aterioista, jotka ovat Arkean valmistamia. Koulu- ja päiväkoti-ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitetulta sivustolta ruokalistat haetaan koulun tai päiväkodin nimellä, ja listat näkyvät seuraavan viikon loppuun asti. Sen myötä vanhempien on helpompi suunnitella myös kotona tarjottavat päivälliset. Uuden sivuston on suunnitellut turkulainen Foody Allen, joka vastaa myös sisältöjen tekemisestä. 

Kouluruoan huono maine ja uskomukset siitä, että samat ruoat pyörivät lautasilla viikosta toiseen, elävät vahvana. Tämä johtuu tietämättömyydestä ja siitä, että kouluruoan laadukkuudesta ei ole osattu viestiä riittävästi. Sen takia Arkea halusi tehdä koulu- ja päiväkotiruoan ympärille oman sivuston. 

–  Haluamme kasvattaa tietoisuutta kouluruoan korkeasta tasosta ja käytössä olevista laadukkaista raaka-aineista, Arkean palvelupäällikkö Sanna Uusitalo kertoo. 

Ruokalistojen lisäksi Masuun päivitetään ahkerasti artikkeleja kouluruokailuun liittyvistä uutisista ja ilmiöistä. Artikkelit liittyvät esimerkiksi ruokalistojen suunnittelemiseen, päiväkotilasten lempiruokiin tai haasteisiin lasten ravitsemuksessa. Sivustolla pääsevät ääneen niin päiväkodeissa olevat lapset, koululaiset kuin henkilökuntakin. Lisäksi julkisuudesta tutut kaupunkilaiset kertovat parhaimpia (ja pahimpia) kouluruokamuistojaan. Masu kehittyy ja kasvaa koko ajan, ja myöhemmin sivustolla jaetaan myös reseptejä lasten suosikkiruoista kouluissa ja päiväkodeissa. 

Masu ei ole pelkkä verkkosivusto, vaan sen rinnalle on kehitetty myös mobiiliapplikaatio. Koululaisille tarkoitetusta appista lapset ja nuoret pääsevät katsomaan helposti oman koulunsa ruokalistan sekä tutustumaan ruoan ja raaka-aineiden taustoihin. Yksi Masu-appin tärkeimmistä ja mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on viikon kysymys. Sovelluksen käyttäjät pääsevät vastaamaan joka viikko erilaisiin kysymyksiin, jotka liittyvät esimerkiksi kouluruokaan, raaka-aineisiin, omiin lempiherkkuihin, kouluruokatoiveisiin tai vaikka harrastuksiin. Mukana on myös kysymyksiä, joiden vastauksista Arkea saa arvokasta tietoa toimintansa kehittämiseen.  

Applikaation lataaminen ja kyselyihin vastaaminen kannattaa, sillä silloin käyttäjät pääsevät automaattisesti mukaan erilaisiin arvontoihin. Syyskauden päätteeksi jokaisen appin ladanneen koululaisen kesken arvotaan Applen iPhone 11 -puhelin. Joka viikon päätteeksi Masussa arvotaan myös useita pienempiä palkintoja. Niitä ovat esimerkiksi Masu-logoilla varustetut power bankit eli matkalaturit, popsocket-puhelinpidikkeet sekä heijastavat Masu-reput, jotka sopivat hyvin esimerkiksi liikuntavälineiden kuljettamiseen.

4

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 25.9.2020, 13:23

FC Inter on solminut ensi kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja José Riveiron kanssa. Myös hänen valmennustiimissään tällä kaudella toimineet apuvalmentaja Sergio Almenara ja fysiikkavalmentaja Michel Bellver ovat tehneet jatkosopimukset samalle ajalle.

Paikallinen - 24.9.2020, 16:19

Sinilevähavaintojen määrä on edelleen vähentynyt Lounais-Suomessa ja tällä viikolla sinileviä havaittiin vain muutamalla sisävesien havaintopaikalla. Yhdelläkään merialueen havaintopaikoilla ei havaittu sinilevää kuluvan viikon aikana.

Paikallinen - 24.9.2020, 10:45

Salossa otetaan uusi askel kohti päästöttömämpää lämmöntuotantoa. Korvenmäen ekovoimalaitoksen tontilla kallioperään porataan lämpövarasto, johon kesäajan tuotannossa syntyvä ylimääräinen lämpö varastoidaan. Varastoitu lämpö käytetään talvella, kun lämmöntarve on suurimmillaan.

Paikallinen - 24.9.2020, 10:44

Keskiviikkona 23.09.2020 klo 22.00 poliisipartio oli valvomassa liikennettä Liedossa Tampereen Valtatiellä. Turun suunnasta tulevalle henkilöautolle mitattiin nopeudeksi 202 km/h alueella, missä oli 120 km/h nopeusrajoitus.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.9.2020, 10:43

Forum Marinumin Kruununmakasiini, alun perin viljamakasiini 1800-luvulta, on erinomainen paikka ruokanäyttelylle. Nykyisen elintason jatkuvassa nousussa ruoka- ja ravintokysymykset ovat kestoteemoja mediassa ja ihmisten mielenmaisemassa.

Paikallinen - 23.9.2020, 17:25

Turku istuttaa Puun päivänä 25.9. tammen Urheilupuistoon. Puu istutetaan turkulaisen lähiluonnon kunniaksi. Kaupungin asukkaat ovat tervetulleita seuraamaan istuttamista perjantaina klo 12 alkaen.

Paikallinen - 23.9.2020, 17:22

Hartela rakentaa Turussa TYKS:n T3-sairaalaa. Työmaalla työskentelee yhteensä 280 henkilöä. Eilen tiistaina 22.9. on yksi työmaalla työskentelevä aliurakoitsijan työntekijä saanut positiivisen koronatestin tuloksen. Hän ei ole ollut työmaalla torstain 17.9.

Paikallinen - 23.9.2020, 9:14

Rytmisen voimistelun naisten yksilöiden SM-kilpailut kisataan tulevana viikonloppuna 26.–27.9. Turussa. Mestaruudet ratkotaan sekä neliottelussa että kullakin välineellä erikseen.

Paikallinen - 22.9.2020, 17:30

Turun kaupunki järjestää asukkailleen avoimen turvallisuuskyselyn. Saadut tulokset täydentävät viranomaisten tietoja ja ne auttavat turvallisuustoimien kohdentamista eri asuinalueilla. Turun kaupunki on toteuttanut turvallisuuskyselyjä joka toinen vuosi.

Paikallinen - 22.9.2020, 17:27

Lounais-Suomen tartuntatautitilanteen pahenemisen ennaltaehkäisemiseksi yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on lokakuussa edelleen varmistettava turvavälit ja riittävä hygienia. Kunnat tekevät

Paikallinen - 22.9.2020, 17:19

Meyer Turun telakka suljetaan joulun ympärillä kolmen viikon ajaksi. Sulkemisella haetaan taloudellisia säästöjä ja se perustuu myös tilauskannan aikataulumuutoksista johtuviin alhaisiin tuotantomääriin. Sulkemisella ei ole vaikutusta telakan tilauskirjaan tai laivojen valmistumisaikatauluun.

Paikallinen - 22.9.2020, 8:00

Linnateatteri Yhdistys ry:n hallitus on kutsunut Markko Heinosen teatterin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään lokakuussa 2020.

Paikallinen - 22.9.2020, 7:15

Lounais-Suomen poliisi joutui viime viikon tehovalvonnassa puuttumaan kännykän käyttöön peräti 340 kertaa. Käytännössä se tarkoittaa, että poliisi havaitsi joka päivä liikenteessä lähemmäs 50 tapausta, joissa kännykkää käytettiin lainvastaisesti ajon aikana.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.9.2020, 7:15

Evelina aloitti vuoden 2020 julkaisemalla Hitaasti-sinkun tammikuussa. Hitaasti on jo platinaa ja saanut jatkokseen kaksi sinkkujulkaisua Liian vähän, liian myöhään ja Mä en haluu tietää. Kolmen upean sinkun kokonaisuus on avannut jo kuvaa siitä, mitä Evelinan kolmas albumi pitää sisällään.

Paikallinen - 21.9.2020, 17:06

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksen Turvallisesti kotona -hanke toteuttivat yhteistyössä kyselyn taloyhtiöiden asumisturvallisuudesta muistisairaiden ja muistiltaan heikentyneiden asukkaiden näkökulmasta keväällä 2020.

Paikallinen - 21.9.2020, 17:04

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut tänään Sini Ruohosen taposta epäillyn miehen todennäköisin syin. Tapauksessa ei tässä vaiheessa tiedoteta enempää, koska esitutkinta on alkuvaiheessa, kerrotaan Lounais-Suomen poliisista. Esitutkinnasta tiedotetaan aikaisintaan ensi viikolla.

Paikallinen - 21.9.2020, 9:18

Riistaonnettomuuksien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina, vaikka vakavimpia vahinkoja aiheuttavien hirvikolareiden määrä on tasaantunut. Yhä useammin törmäys tapahtuu peuran tai kauriin kanssa. Kyselyn mukaan noin 40 prosenttia suomalaisista pitää hirvi- ja peurakantoja liian suurina.

Paikallinen - 21.9.2020, 6:50

Kadonneeksi ilmoitetun Sini Ruohosen katoamista tutkitaan henkirikoksena Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Rikoksesta epäilty on otettu kiinni torstaina 17.9.2020 poliisin omien tutkimusten perusteella.

Paikallinen - 21.9.2020, 6:50

Suomen Punaisen Ristin ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koulutetut vapaaehtoiset auttavat Viking Amorellalta evakuoituja ihmisiä viranomaisten tukena. Viking Amorellan matkustajat evakuoitiin sunnuntaina tapahtuneen aluksen pohjakosketuksen seurauksena.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 21.9.2020, 6:49

Matkustaja-alus Viking Amorella ajoi sunnuntaina karille noin kello 12.35 Ahvenanmaan itäpuolella Östra Julgrundin kupeessa. Pohjakosketuksen jälkeen alus ajoi tarkoituksella rantaa tilanteen vakauttamiseksi ja tilanne aluksen vakavuuden osalta on toistaiseksi stabiili.