Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 26.
helmikuuta
2021.

Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila EU:n ja Afrikan Unionin innovaatiotyöryhmään

Media

Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila on nimitetty Euroopan Unionin ja Afrikan Unionin yhteiseen innovaatiotyöryhmään. Työryhmä on osa Euroopan ja Afrikan Unionien tieteen, teknologian ja innovaatioiden korkean tason vuorovaikutusfoorumia (AU-EU High-Level Policy Dialogue on Science, Technology and Innovation).

– Tämä on erinomainen mahdollisuus päästä pohtimaan kahden maanosan kehittymisen suuria linjoja. En toimi työryhmässä maan tai alueen edustajana, mutta uskon, että sen kautta on mahdollista löytää myös Varsinais-Suomen kannalta kiinnostavia kontakteja Afrikan nopeasti kehittyviin kasvuyritysverkostoihin, Vesa Taatila toteaa.

– Sekä EU että Afrikka ovat jääneet viime vuosikymmeninä jälkeen globaalista innovaatiokehityksestä, kun Pohjois-Amerikka ja Aasia ovat vallanneet jatkuvasti suuremman osan uusista liiketoiminnoista. Jos haluamme pysyä tässä kilpailussa mukana, meidän pitää pystyä muuttamaan merkittävästi yhteiskuntien kykyä tuottaa innovaatioita, Taatila jatkaa.

Afrikan unioni (AU) on koko Afrikan kattava organisaatio, johon kuuluu 55 maata. Se tekee työtä mantereen rauhan, vaurauden ja yhdentymisen edistämiseksi.

Innovaatiotyöryhmän tehtävä on tukea Afrikan ja Euroopan Unionien tieteen, teknologian ja innovaatioiden korkean tason vuorovaikutusfoorumia tarjoamalla tietoa innovaatioista ja innovaatioita tukevasta toiminnasta. Työryhmä aloittaa toimintansa tammikuussa 2021.

Erityisesti Afrikassa innovaatioita tuottavien verkostojen määrä on kasvanut merkittävästi. Afrikassa on yli 600 paikallista teknologiahautomoa. Näiden rooli paikallisissa yhteisöissä on merkittävä, erityisesti alueilla, joilla julkiset innovaatioita ja kasvuyrityksiä tukevat järjestelmät ovat heikkoja rajallisen rahoituksen tai kapasiteetin takia.

Vesa Taatila on toiminut suurten EU:n innovaatioprojektien arvioijana sekä esiintyjänä aiheesta järjestetyissä seminaareissa. Hän uskoo, että kutsu innovaatiotyöryhmään tuli tämän työn ansiosta.

Vesa Taatila toimii myös innovaatiokasvatuksen dosenttina Turun yliopistossa. Hän on työskennellyt suomalaisten korkeakoulujen johtotehtävissä yli 10 vuotta, ja ennen ammattikorkeakoulu-uraansa useiden suurten suomalaisten teknologiayritysten liiketoiminta- ja henkilöstöjohdon tehtävissä. 

Taatilan osaamisalueista tärkeimmiksi ovat muodostuneet korkeakoulujohtaminen, innovaatiojohtaminen ja pedagogiikka. Osoituksena näiden alojen kansainvälisen tason osaamisesta Taatila nimettiin 2019 maan pääministerin johtamaan tutkimus- ja innovaationeuvostoon.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 25.2.2021, 11:10

Hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta. Seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.

Paikallinen - 25.2.2021, 9:53

Meyer Turun telakalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 85 koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu 309 työntekijää. Aiheesta uutisoi Yle Turku.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.2.2021, 8:43

Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tilastot valvontamaksujen yleisimmistä syistä paljastavat, että turkulaiset autoilijat suhtautuvat huolettomasti sääntöihin. Yli kolmasosa valvontamaksun saaneista autoilijoista jätti käyttämättä pysäköintikiekkoa alueella, jossa sen käyttö

Paikallinen - 24.2.2021, 17:41

Juhani ”Tami” Tamminen lähtee Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa, kertoo Turun Keskusta Facebook-sivuillaan.

Sisältää kuvan
Kuva: Turun kaupunki, Jaska Poikonen
Paikallinen - 24.2.2021, 13:52

Ohjatut ulkoliikuntatunnit aikuisille alkavat Turussa tällä viikolla. Ensimmäisinä vuorossa ovat lihaskuntojumpat, aikuisten luistelukoulut ja lumikenkäkävelyn opastukset. Tarjontaa on ympäri kaupunkia ja valikoima vaihtelee viikoittain. Tiedot tunneista löytyvät sivulta turku.fi/ulos.

Paikallinen - 24.2.2021, 11:30

Pähkinäpensaan ja lepän kukinta on alkanut etelämpänä Euroopassa, kerrotaan Turun yliopistolta. Viikonloppuna Lounais-Suomeen kulkeutui pähkinän siitepölyä. Sopivien eteläisten ilmavirtausten mukana sekä pähkinän että lepän kaukokulkeumat ovat jatkossakin mahdollisia.

Sisältää kuvan
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Paikallinen - 23.2.2021, 14:10

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti voimassa kaikki aiemmat suosituksensa. Maakunnan koronatartuntatilanne on pysynyt huolestuttavana. Ennustettavuutta hankaloittaa virusmuunnosten kasvava osuus tartuntojen aiheuttajana.

Paikallinen - 23.2.2021, 12:33

Salossa Teijolla sijaitsevan laskettelukeskuksen Skihaus Bistrossa on perjantaina 19.2. noin klo 18 – 18.30 välisenä aikana ollut asiakkaana henkilö, jolla on sen jälkeen todettu koronatartunta. Aiheesta kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:58
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:57
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:55
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:52
Paikallinen - 23.2.2021, 10:51

Naantalissa koronavirusrokotukset ovat hyvässä vauhdissa, ja rokotusaikataulu suunnitellaan rokotteiden saatavuuden perusteella. Naantalissa on hyvät valmiudet rokottaa kaupunkilaisia sitä mukaa, kun rokotteet saapuvat.

Paikallinen - 23.2.2021, 10:49

Turku Energia -konsernin vuoden 2020 liikevoitto parani ja liikevaihto laski edellisvuoteen 2019 verrattuna. Sähkönkulutus laski Turussa 1,8 % edellisvuoteen verrattuna.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.2.2021, 10:40

130 tonnin mobiilinosturi syttyi moottoritilastaan tuleen käytön aikana tänään aamulla Turussa Kakolan alueella. Nosturi oli 4- kerroksisen uudisrakennuksen vieressä. Palo ei ehtinyt levitä rakennukseen. Kuljettajan tekemä alkusammutus rajasi palon ja pelastuslaitos sammutti palon.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:48

Turun kaupunginhallituksen 1.2.2021 tekemän päätöksen mukaisesti kaupungin vuokralla olevien yhdistysten on mahdollista saada osittaista vuokranmaksuvapautusta, mikäli tiloihin on kohdistunut viranomaisten taholta annettuja kokoontumisrajoituksia.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:42

Toisen asteen yhteishaku lukioihin ja ammatillisiin koulutuksiin on 23.2.–23.3.2021. Valinnanvaraa löytyy, sillä Turun kaupungin seitsemän eri lukiota tarjoavat myös monia erityislinjoja.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.2.2021, 16:56

 

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja Opelilla liikkuneesta miehestä, jonka epäillään seuranneen naisia erityisesti Halisten, Ylioppilaskylän ja Nummenmäen alueella Turussa. Selvittely liittyy marraskuussa Turussa kadonneen nuoren naisen tapaukseen.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:58

Rauma Marine Constructions jatkaa telakan tuotannollista keskeytystä toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen takia. Viranomaiset ovat asettaneet satoja telakalla tuotannossa työskenteleviä henkilöitä karanteeniin mahdollisen altistumisen takia.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:49

Pöytyän kunnassa sijaitsevassa peruskoulussa on noudatettu ulkoilumenettelyä, jossa vammaiset oppilaat joutuvat pääsääntöisesti ulkoilemaan rakennustyömaa-aidoista rajatussa häkkimäisessä rakennelmassa. Muut lapset ovat saaneet ulkoilla vapaasti aitaamattomalla piha-alueella.