Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 26.
toukokuuta
2020.

Turkukalenterin virtuaalitapahtumat tarjoavat tekemistä kotioloihin

Koronaviruspandemia on tyhjentänyt kalenterit ja peruuttanut yleisötapahtumat. Ihmiset ovat vetäytyneet omiin oloihinsa etätöihin eikä kotoa nyt voi vapaa-aikanakaan lähteä harrastamaan, konsertteihin, teattereihin tai muihin tapahtumiin. Tylsyyttä torjumaan tulevat virtuaalitapahtumat, joita löytyy Turkukalenterista.

Turun kaupungin ylläpitämään tapahtumakalenteriin on luotu virtuaalitapahtumille oma kategoria, jonne kaupunki on koonnut omasta tarjonnastaan tekemistä kotipäiviin. Mukana on myös jo joitakin yksityisten järjestämiä tapahtumia. Kalenterin sisältö vaihtelee päivän mukaan, mutta tarjontaa on liikunnasta musiikkiin, kädentaitoihin ja webinaareihin.

- Tässä poikkeustilanteessa emme tee virtuaalitapahtumissa rajaa harrasteiden ja muiden tapahtumien välillä, vaan mukaan otetaan kaikki sellainen sisältö, joka antaa ihmisille tekemistä ja lisää viihtymistä kotioloissa, kertoo Turun kaupungin tapahtumatiedottaja Miia Alhanen.

Monet tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumista ovat maksuttomia, mutta mukana on myös pääsymaksullisia esityksiä ja kursseja. Yrittäjiä kehotetaan lisäämään omaa tarjontaansa mukaan mahdollisimman paljon.

- Jaamme kalenterin sisältöä Turun kaupungin kanavissa ahkerasti ja samalla toivomme, että näkyvyys tuo yrittäjille lisää asiakkaita ja auttaa heitä poikkeusolojen yli, Alhanen jatkaa.

Liikuntaa, musiikkia ja teatteria

Kulttuurinnälkäiset löytävät kalenterista paljon tekemistä. Netin kautta pääsee nauttimaan muun muassa Turun filharmonisen orkesterin livelähetyksistä ja myös vanhojen verkkokonserttien tallenteista. Pianisti Olli Mustosen resitaali lähetetään TFO Livessä 16.4.

Turun linnaan, Luostarinmäen käsityöläismuseoon sekä Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon voi tutustua ääniopastusten kautta. Ääniopastuksia löytyy myös ruotsiksi ja englanniksi. Turku Rock Academyn Stream on -sarjassa esiintyy seuraavaksi singer-songwriter Sister Capricorn 9.4. ja lisää konsertteja on luvassa jo ensi viikolla.

Kotona voi katsoa myös teatteria. Turun kaupunginteatterin somenäyttämö lähettää uuden livelähetyksen Facebookin kautta aina perjantaisin (poikkeuksena pitkäperjantai 10.4.) ja vanhat lähetykset ovat katsottavissa teatterin FB-sivuilla. Livestream Toinen tuntematon -esityksestä on luvassa 23.4. Linnateatteri striimaa Tatu ja Patu, syömään! -esityksen 9.4. ja teatteriesitysten tallenteita on katsottavissa ohjaaja Mikko Rantasen Teatteria kotisohvalla -sivustolla.

Liikunnan puolelta kalenterissa on tällä hetkellä ainakin Impivaaran uimahallin arkisin järjestämiä jumppatunteja sekä turkulaisen Tanssistudio Flaman monipuolisia tanssitunteja. Kalenteriin on koottu myös yleinen listaus netissä tarjolla olevista jumpista ja muista liikuntavinkeistä. Vinkkejä löytyy kaikenikäisille lapsiperheistä senioreihin.

Lisäksi kalenterista löytyy muun muassa Turun kaupunginkirjaston aamukahvit Insta-livessä sekä tiistaisin lähetettävä Kirjallisuutta koronan aikaan -tapahtumasarja, jossa kirjaston henkilökunta haastattelee jokaviikkoista kirjailijavierasta.

Pääsiäisen poiminnat

TFO lähettää kamariorkesterikokoonpanolla pääsiäiskonserttina 10.4. klo 18 Joseph Haydnin Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä. Lähetys osoitteessa: tfo.fi/live

Pääsiäistekemistä lapsille ja askarteluintoisille löytyy Seikkailupuiston etätaidepajojen videoiden ohjeiden avulla. Seikkiksen Instagramissa voi seurata Noita Seitikin etäpääsiäisjuhlintaa.

Seikkailupuiston etätaidepajat YouTubessa
Seikkailupuiston Instagram

Suora linkki virtuaalitapahtumien koosteeseen: https://bit.ly/turkuvirtuaalitapahtumat

Kalenteriin voi lisätä tapahtumia maksutta ja ilman rekisteröitymistä. Kalenteri löytyy osoitteesta: kalenteri.turku.fi. 

1

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 26.5.2020, 7:06

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoiden houkuttelemiseksi kesätöihin Turun seudulle on jo useana vuonna kampanjoitu asunto- ja bussikorttieduin. Vuonna 2020 edun saivat 30 teekkaria, jotka aloittavat uraansa 17 eri yrityksessä Turussa, Kaarinassa ja Naantalissa.

Paikallinen - 26.5.2020, 6:25

Turun Yrittäjät painottaa, että kaikki keinot tukea turkulaisten ravintola-alan toimijoiden ahdinkoa ovat tervetulleita. Asiakasliikenne on kuitenkin kyettävä varmistamaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.5.2020, 11:57

 

Kaksi miestä on loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa Paraisilla Stortervossa lauantai-iltana.

Paikallinen - 22.5.2020, 16:43

Turkulaisilla on tartuntatautirekisterin mukaan tähän päivään mennessä todettu yhteensä 170 koronavirustartuntaa. Tartunnanjäljitystyö jatkuu edelleen aiempaan tapaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.5.2020, 9:15

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev (30 v, 193 cm) tekee paluun pääsarjatasolle. Borichev debytoi Mestaruusliigassa kaudella 2006-2007 Vaasan Kiiston paidassa.

Paikallinen - 22.5.2020, 9:14

Keskiviikkona 20.5.2020 klo 23.50 poliisipartio oli ajamassa VT1:llä Salon suunnasta kohti Turkua. Paimiossa Tammisillan kohdalla partio havaitsi takaa lähestyvän henkilöauton kovaa vauhtia.

Paikallinen - 22.5.2020, 9:13

Turun filharmoninen orkesteri kutsuu lapset ja nuoret inspiroitumaan musiikista ja kuvittamaan Sergei Prokofjevin musiikkisadun Pekka ja susi. Teoksista kootaan näyttely Turun konserttitalon lasten ikkunaan, ja näyttely on esillä kesäkuusta elokuuhun, viikot 24−31.

Paikallinen - 20.5.2020, 16:51

Koronarajoitusten väljentyessä Turun kaupungin on mahdollista ottaa nuoria kesätyöntekijöiksi. Paikkoja on noin 50 nuorelle, jotka valitaan kaupungin kesätöitä alkuvuodesta hakeneiden joukosta.

Paikallinen - 20.5.2020, 16:38

Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala esittää kaupunkiympäristölautakunnalle päätettäväksi keskustaan uusia nopeusrajoituksia.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.5.2020, 15:58

Raportti Turun Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 vaikutuksista on valmistunut. Turun kaupunki oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, jolloin kulttuuripääkaupunkivuoden pääteema oli ”Kulttuuri tekee hyvää”.

Paikallinen - 19.5.2020, 11:00

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen 19.5.2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.5.2020, 9:51

Isot tapahtumat jäivät koronaepidemian vuoksi tauolle, mutta tarve tilaisuuksien järjestämiseen ei hävinnyt. Uusi tapa toteuttaa yritystilaisuudet ja seminaarit on striimaus, jossa sisältö jaetaan osallistujille verkon välityksellä.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:50

Maakunnan sisällä on isoja eroja kylvöjen edistymisen osalta.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:49

Kun niityille ei päästä, Turku Rock Academy tarjoaa musiikkifestivaalit maksutta verkossa. Kaikkien aikojen ensimmäinen Turku Stream Festival toteutetaan 5. - 6.6. nuorten taide- ja toimintatalo Vimman ja Auran Panimon musiikkitoiminnan lavoilta.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:47

Visit Turku rohkaisee matkailijoita ja matkailualan toimijoita kestäviin valintoihin, jotta vastuullisuus muuttuisi trendistä matkailualan arjeksi. Erityispiirteensä matkailun vastuullisuuteen tuo nyt koronavirustilanne suosituksineen.

Sisältää kuvan
Eeva-Kaisa Ahlamo / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
Paikallinen - 18.5.2020, 15:36

Jos tulevaisuudessa kaupungilla kulkiessa vastaan kävelee Turun tuomiokirkon torni, ei tarvitse hieraista silmiään.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.5.2020, 11:19

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on 13. toukokuuta vanginnut keski-ikäisen miehen, jota epäillään todennäköisin syin Oripäässä 9. toukokuuta ilmi tulleesta tyttövauvan taposta. Poliisi vahvistaa, että kyse on lapsen isästä.

Paikallinen - 13.5.2020, 8:06

Koronaepidemian ensimmäisen aallon torjunnassa on Varsinais-Suomessa onnistuttu hyvin. Tyksin infektiontorjunnan ylilääkäri pitää todennäköisenä uutta aaltoa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 12.5.2020, 16:43

Uusi Roope-kartta kertoo veneilijälle lähimmän imutyhjennysaseman tai jätepisteen. Pidä Saaristo Siistinä ry on lanseerannut uuden Roope-kartan, joka helpottaa kestävää vesillä liikkumista.

Paikallinen - 12.5.2020, 16:33

Turun seudun joukkoliikenne Fölin vesibussiliikenne alkaa viikkoa suunniteltua myöhemmin maanantaina 25.5.2020. Syynä ovat isomman aluksen, m/s Jaarlin, huoltotyöt. Vesibussiliikenne jatkuu päivittäisenä 30.8. asti, ja viikonloppuisin 20.9. asti.