Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 10.
huhtikuuta
2020.

Turku sulkee toimintojaan

Turun kaupunki sulkee valtioneuvoston maanantaisen linjauksen mukaisesti kaikki sen edellyttämät toiminnot keskiviikosta 18.3. alkaen 13.4. saakka. 

Opetuksessa siirrytään etäopetukseen ja -opiskeluun. Koulut vastaavat sekä välineistä että opetuksen sujumisesta. Päiväkodit pidetään auki, jotta mahdollisimmat suuri osa kriittisissä tehtävissä toimivaa henkilökuntaa pystyy käymään töissä. Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Kriittiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan Turun kaupungissa.

Kotihoidossa on nyt erityisiä paineita, ja hyvinvointitoimialalla vahvistetaan nyt henkilöstöresurssia muun muassa sisäisin henkilöstösiirroin. Lisäksi hyvinvointitoimiala tukee Turun yliopistollista keskussairaalaa sekä vastaanottotoiminnassa että potilassiirroissa. Hyvinvointitoimialalla on myös selvittelyssä heikoimmassa asemassa olevien palvelut, esimerkiksi ruokahuolto.

– Oleellista kaiken toiminnan kannalta on nyt se, että hyvinvointitoimialan henkilöstön terveyden turvaamiseksi tehdään kaikki voitava, jotta meillä riittää henkilöstöä hoitamaan ja huolehtimaan sairaista ja apua tarvitsevista, kuvaa tilannetta hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa.

Joukkoliikenne kulkee Turun seudulla edelleen normaalisti. Föli on kuitenkin varautunut toimenpiteisiin, mikäli tilanne tulee vaatimaan reagointia.

Edelleen suositellaan, että matkat maksetaan matkakortilla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Matkakortti kannattaa ladata bussin sijaan nettilatauspalvelussa.

Valtioneuvoston linjausten mukaisesti nuorisotalot, kulttuurilaitokset, museot ja liikuntapaikat on suljettu 17.3.

Tänään tiistaina 17.3. kaikki kirjastot ja kirjastoautot ovat vielä auki, ja suljetaan tavanomaisten aukioloaikojen mukaan, pääkirjasto klo 20 ja omatoimikirjastot klo 21. Kirjastot suljetaan kokonaan 18.3. alkaen.

Kaikki vapaa-aikatoimialan asiakaspisteet on suljettu.

Turun kaupungin johto seuraa ja noudattaa valtion,THL:n, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Tarkemmat tiedot kaupungin palveluiden muutoksista löytyy kaupungin verkkosivulta www.turku.fi .

 

 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 9.4.2020, 8:59

Koronaviruspandemia on tyhjentänyt kalenterit ja peruuttanut yleisötapahtumat. Ihmiset ovat vetäytyneet omiin oloihinsa etätöihin eikä kotoa nyt voi vapaa-aikanakaan lähteä harrastamaan, konsertteihin, teattereihin tai muihin tapahtumiin.

Paikallinen - 9.4.2020, 5:43

Turussa sijaitsevasta Myllykodin asumispalveluyksiköstä on löytynyt kaksi koronavirustartuntaa asukkailta ja yksi henkilökunnasta. Tartuntamäärä tarkentuu näytteenoton edetessä. Yksikkö toimii Turun kaupungin ostopalveluyksikkönä.

Paikallinen - 8.4.2020, 10:18

Perinteisesti jo kymmenen festarikesää avannut Saaristo Open tullaan tänä vuonna näkemään Kaarinassa poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi kesän päätösfestivaalina 28.-29.8.2020.

Paikallinen - 8.4.2020, 8:31

Poikkeusolot ovat vaikuttaneet Asukasbudjetin toteutukseen. Ideointitilaisuuksiksi suunnitellut aluefoorumit jouduttiin peruuttamaan, minkä vuoksi asukkaita kuullaan nyt verkossa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 8.4.2020, 8:15

- Liiketoimintakauppa syntyi nopeasti ja tehokkaasti, koska molemmilla oli sama päämäärä, toteaa Delta Auto Oy:n toimitusjohtaja Helena Sauramo.

Paikallinen - 8.4.2020, 8:13

LähiTapiola Varsinais-Suomi on päättänyt lahjoittaa Operaatio Ruokakassi ry:lle 40 000 euroa koronakriisissä auttamiseksi. Lahjoituksen kautta tullaan tavoittamaan suuri osa ahdingossa olevia turunseutulaisia lapsiperheitä.

Paikallinen - 8.4.2020, 8:11

Salossa 7.4.2020 illalla tapahtunutta Salon lukion paloa tutkitaan tuhotyön yrityksenä. Poliisilla on tapahtumista videovalvontatallenne. Tallenteella olevat mopoilla liikkuneet rikoksesta epäillyt ovat tunnistettavissa.

Paikallinen - 7.4.2020, 10:18

Koronaepidemian nykyvaiheessa taudin tunnistaminen on avainasemassa. Epidemian edetessä taudin sairastaneiden saaman immuniteetin toteamisesta tulee myös tärkeä. Tyks laboratorioissa koronatestit ovat omaa tuotantoa, mikä on merkittävä etu pandemiassa.

Paikallinen - 7.4.2020, 9:17

Kaupungin sosiaalipalvelut aloittaa maanantaina 6.4.2020 kauppakassipalvelun niille yli 70-vuotiaille ja muille riskiryhmään kuuluville, jotka eivät muutoin pysty hoitamaan kaupassakäyntejä. Palvelua voi saada kerran viikossa. 

Paikallinen - 7.4.2020, 9:16

Raision kaupunki tarjoaa tiistaista 7.4. alkaen päivittäistä ruokailumahdollisuutta lapsille ja nuorille. Ruokailumahdollisuus on osa Raision ennalta ehkäisevää lastensuojelua.

Paikallinen - 7.4.2020, 9:15

Turun filharmoninen orkesteri lähettää viikoittain verkkokonsertteja kevään aikana osoitteesta tfo.fi/live. Myös kaikki menneet verkkolähetykset löytyvät sivustolta.

Paikallinen - 6.4.2020, 9:11

Turku Energia Sähköverkot Oy alentaa asiakkaidensa sähkönsiirron perusmaksun hintaa 50 prosentilla puolen vuoden ajaksi, 1.4 – 30.9.2020 väliselle ajalle. Alennus kohdistetaan tasapuolisesti sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille.

Paikallinen - 6.4.2020, 7:26

Lauantaina 4.4.2020 klo 22.00 poliisipartio kiinnitti Turussa Kehätiellä huomionsa silminnähden lujaa ajaneeseen henkilöautoon. Partio lähti seuraamaan ajoneuvoa ja sille mitattiin nopeudeksi 161 km/km alueella, missä oli 100 km/h nopeusrajoitus.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.4.2020, 7:25

Nostotyö Puutarhakatu 1 kohdalla sulkee toisen ajokaistan liikenteeltä tänään klo 9.00 - 15.00 välisenä aikana. Haittaa liikenteelle on molemmissa ajosuunnissa. Kevyt liikenne ohjataan kulkemaan katettua reittiä. Paikalla on liikenteenohjaajat.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.4.2020, 6:36

Viemäri- ja vesijohtotyö haittaa liikennettä Satamakadulla maanantaista alkaen. Työ etenee vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa suljetaan yksi ajokaista välillä Linnankatu - Vallihaudankatu, jolloin kääntyminen Linnankadulta Satamakadulle on kielletty. Jalankulku ohjataan kadun toiselle puolen.

Paikallinen - 3.4.2020, 10:13

Turkuseura ja Turun kaupunki keräävät kaupunkilaisilta kokemuksia koronaepidemian ajalta. Tavoitteena on koota tarinoita siitä, miten poikkeusolot vaikuttavat turkulaisten ihmissuhteisiin ja yhteisöllisyyteen.

Paikallinen - 3.4.2020, 9:41

Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen Tallink Siljan Turun terminaali suljetaan toistaiseksi 4.4.2020 alkaen. Turusta laivaan otetaan tämän jälkeen toistaiseksi vain rahtia ja automatkustajia.  

Paikallinen - 3.4.2020, 9:29

Turun yliopiston oppimisanalytiikan keskuksessa kehitetty interaktiivinen oppimisjärjestelmä ViLLE on saanut ennätysmäärän käyttökertoja. Parin viikon aikana järjestelmän käyttöön on koulutettu lähes 800 opettajaa.

Paikallinen - 3.4.2020, 9:29

Turun Osuuskauppa avaa tänään ikäihmisille suunnatun ruoan tilaamista helpottavan puhelinpalvelun.

Paikallinen - 3.4.2020, 9:01

Turkulaiselta tapahtumamarkkinointitoimisto Tapahtumalliselta peruuntui yli 40 sovittua työtilaisuutta koronakriisin myötä. Se tarkoittaa yritykselle noin 1,5 miljoonan euron menetyksiä liikevaihtoon sekä henkilökunnan lomautuksia.