Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 25.
toukokuuta
2020.

Turku Science Park Oy suuntaa palveluitaan kriisiyrityksille

Lähes koko yrityskentän nopeasti syvään ahdinkoon ajanut Korona-pandemia vaikuttaa myös yritys- ja innovaatiotoimijoille suunnattuihin palveluihin. Turun seudun elinkeinoyhtiö Turku Science Park Oy tuo nopealla aikataululla koronakriisistä selviytymistä tukevia neuvontapalveluita alueen yrityksille.

Maailmanlaajuiseksi pandemiaksi laajentunut koronavirus on vienyt kuilun partaalle yrityksiä niiden kokoon ja toimialaan katsomatta. Suurin huoli on paikallisten pk-yritysten tulevaisuudesta.

- Turun seudun lähtötilanne on monia muita alueita parempi, mutta se ei tarkoita meidän selviävän tästä yhtään sen helpommalla. Viikko sitten, poikkeustilan vasta alkaessa, kauppakamarien kyselyssä noin puolet lähes 400:stä vastanneesta Turun alueen yrityksestä arvioivat epidemian takia lomauttavansa tai irtisanovansa henkilöstöä seuraavan kahden kuukauden aikana, sanoo Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Tilanteen takia kehitysyhtiö on käynnistänyt toimet tukeakseen alueen yrityksiä kriisistä selviytymisessä. Esimerkiksi rahoitukseen ja työntekijöiden asemaan liittyvät kysymykset sekä yrittäjän oma jaksaminen vaikeuksien keskellä tarvitsevat nopeasti yhteistyötä avun tarjoamiseksi.

- Olemme koonneet alueelliselle Turku Business Region -sivustolle korona-info -osion, joka toimii porttina kriisiajan palveluihimme. Sinne koottujen linkkien kautta voi hakea itsenäisesti neuvoja eri asiantuntijatahojen verkkosivuilta. Korona-infon sivuilla on myös yhteydenottolomake, jonka täyttämällä omat yritysneuvojamme ottavat yhteyttä ja auttavat yrittäjän tilanteen ja sen helpottamiseen käytettävissä olevien palveluiden ja rahoituskanavien kartoittamisessa, muistuttaa Turku Science Park Oy:n palveluista vastaava operatiivinen johtaja Tom Palenius.

Painopistettä Turku Science Parkissa on siirretty nyt hiljenevästä aloittavien- ja kasvuyritysten neuvonnasta ja sparrauksesta vaikeuksiin ajautuneiden yritysten neuvontaan. Parhaillaan Turku Science Parkin yritysneuvojat ja kasvuvalmentajat vahvistavat asiantuntemustaan erityisesti niissä kysymyksissä, joihin hallitus ja työmarkkinaosapuolet ovat valmistelleet ratkaisuja.

- Koska yhtiömme yritysneuvonta Potkuri ja startup-yhteisö SparkUp ovat sulkeneet ovensa asiakkaiden fyysisiltä vierailuilta, tarjoamme neuvontaa nyt puhelimitse, sähköpostitse ja Teams-verkkoneuvotteluja hyödyntäen. Tulossa on myös verkossa pidettäviä neuvontatilaisuuksia. Pyrimme myös jakamaan yrityksille vertaistukena tietoa onnistuneista toimista esimerkiksi kysyntään, tuotantoon ja rahoitukseen liittyneissä kysymyksissä.

Niko Kyynäräinen korostaa, että yhdenkään yrittäjän ei pitäisi jäädä murehtimaan tilannettaan yksin.

- Meidän tehtävänämme on tukea Turun seudun yrityksiä yhdessä yrittäjäjärjestöjen, kuntien ja eri sidosryhmien kanssa niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Tässäkin tilanteessa tarjoamme yrityksille koko verkoston palvelut ensimmäisen luukun periaatteella niin ELY-keskuksen, Business Finlandin, Finnveran, Yrittäjien, kauppakamarin, TE-toimiston kuin verottajan osalta.

 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 22.5.2020, 16:43

Turkulaisilla on tartuntatautirekisterin mukaan tähän päivään mennessä todettu yhteensä 170 koronavirustartuntaa. Tartunnanjäljitystyö jatkuu edelleen aiempaan tapaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.5.2020, 9:15

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev (30 v, 193 cm) tekee paluun pääsarjatasolle. Borichev debytoi Mestaruusliigassa kaudella 2006-2007 Vaasan Kiiston paidassa.

Paikallinen - 22.5.2020, 9:14

Keskiviikkona 20.5.2020 klo 23.50 poliisipartio oli ajamassa VT1:llä Salon suunnasta kohti Turkua. Paimiossa Tammisillan kohdalla partio havaitsi takaa lähestyvän henkilöauton kovaa vauhtia.

Paikallinen - 22.5.2020, 9:13

Turun filharmoninen orkesteri kutsuu lapset ja nuoret inspiroitumaan musiikista ja kuvittamaan Sergei Prokofjevin musiikkisadun Pekka ja susi. Teoksista kootaan näyttely Turun konserttitalon lasten ikkunaan, ja näyttely on esillä kesäkuusta elokuuhun, viikot 24−31.

Paikallinen - 20.5.2020, 16:51

Koronarajoitusten väljentyessä Turun kaupungin on mahdollista ottaa nuoria kesätyöntekijöiksi. Paikkoja on noin 50 nuorelle, jotka valitaan kaupungin kesätöitä alkuvuodesta hakeneiden joukosta.

Paikallinen - 20.5.2020, 16:38

Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala esittää kaupunkiympäristölautakunnalle päätettäväksi keskustaan uusia nopeusrajoituksia.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.5.2020, 15:58

Raportti Turun Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 vaikutuksista on valmistunut. Turun kaupunki oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, jolloin kulttuuripääkaupunkivuoden pääteema oli ”Kulttuuri tekee hyvää”.

Paikallinen - 19.5.2020, 11:00

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen 19.5.2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.5.2020, 9:51

Isot tapahtumat jäivät koronaepidemian vuoksi tauolle, mutta tarve tilaisuuksien järjestämiseen ei hävinnyt. Uusi tapa toteuttaa yritystilaisuudet ja seminaarit on striimaus, jossa sisältö jaetaan osallistujille verkon välityksellä.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:50

Maakunnan sisällä on isoja eroja kylvöjen edistymisen osalta.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:49

Kun niityille ei päästä, Turku Rock Academy tarjoaa musiikkifestivaalit maksutta verkossa. Kaikkien aikojen ensimmäinen Turku Stream Festival toteutetaan 5. - 6.6. nuorten taide- ja toimintatalo Vimman ja Auran Panimon musiikkitoiminnan lavoilta.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:47

Visit Turku rohkaisee matkailijoita ja matkailualan toimijoita kestäviin valintoihin, jotta vastuullisuus muuttuisi trendistä matkailualan arjeksi. Erityispiirteensä matkailun vastuullisuuteen tuo nyt koronavirustilanne suosituksineen.

Sisältää kuvan
Eeva-Kaisa Ahlamo / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
Paikallinen - 18.5.2020, 15:36

Jos tulevaisuudessa kaupungilla kulkiessa vastaan kävelee Turun tuomiokirkon torni, ei tarvitse hieraista silmiään.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.5.2020, 11:19

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on 13. toukokuuta vanginnut keski-ikäisen miehen, jota epäillään todennäköisin syin Oripäässä 9. toukokuuta ilmi tulleesta tyttövauvan taposta. Poliisi vahvistaa, että kyse on lapsen isästä.

Paikallinen - 13.5.2020, 8:06

Koronaepidemian ensimmäisen aallon torjunnassa on Varsinais-Suomessa onnistuttu hyvin. Tyksin infektiontorjunnan ylilääkäri pitää todennäköisenä uutta aaltoa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 12.5.2020, 16:43

Uusi Roope-kartta kertoo veneilijälle lähimmän imutyhjennysaseman tai jätepisteen. Pidä Saaristo Siistinä ry on lanseerannut uuden Roope-kartan, joka helpottaa kestävää vesillä liikkumista.

Paikallinen - 12.5.2020, 16:33

Turun seudun joukkoliikenne Fölin vesibussiliikenne alkaa viikkoa suunniteltua myöhemmin maanantaina 25.5.2020. Syynä ovat isomman aluksen, m/s Jaarlin, huoltotyöt. Vesibussiliikenne jatkuu päivittäisenä 30.8. asti, ja viikonloppuisin 20.9. asti.

Paikallinen - 12.5.2020, 9:08

Turun kaupungissa on käynnissä vuoteen 2040 ulottuva visiotyö, jossa hahmotetaan osaamisen tulevaisuutta Turun alueella. Osaamisen vision työpajoissa on laadittu neljä kuvitteellista tulevaisuuskuvaa, jotka haastavat pohtimaan kehityksen suuntaa ja vaihtoehtoisia tulevaisuuksia.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 12.5.2020, 9:07

Paraisten kaupunki tekee yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa pilottialueille suunnitelmat ruovikoiden eli puhekielessä kaislikoiden poistosta ja hyödyntämisestä. Suunnittelutyötä tehdään osana EU Leader-ohjelman rahoittamaa hanketta ”Järviruo´on poisto Saaristomereltä”.

Paikallinen - 12.5.2020, 8:21

Koulujen avautuessa ja rajoitusten lieventyessä on erittäin tärkeää, että ylähengitystieinfektio-oireiset hakeutuvat koronavirustestiin mahdollisimman herkästi, vaikka oireiden vuoksi ei tarvitsisikaan lääkärin hoitoa.