Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 26.
helmikuuta
2021.

Turku mukana kuntakokeilussa - Osa työttömistä kaupungin asiakkaaksi

Turku on mukana työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa. Tavoitteena on yhdistää TE-toimiston ja kaupungin palvelut ja osaaminen, sekä saada lisätehoa työllisyyden edistämiseen ja työttömyyden vähenemiseen. Turun kaupungin asiakkaaksi siirtyy 15 000 työtöntä työnhakijaa.

Hallitus on päättänyt käynnistää työllisyyden kuntakokeilut, joiden tavoitteena on parempien työllisyyspalvelujen tuottaminen ja työllisyysasteen nostaminen. Kokeiluilla valmistaudutaan pysyvään muutokseen, jolla vahvistetaan kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä ja tuottajana.

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021 ja päättyvät 30.6.2023. Työllisyyden kuntakokeiluihin osallistuu yhteensä 25 kokeilualuetta ja 118 kuntaa. Turun seudun kokeilukuntia ovat Turun lisäksi Paimio, Sauvo, Laitila ja Uusikaupunki.

Työnhakijan ei tarvitse itse selvittää, onko hän kuntakokeilun asiakas. TE-toimisto ilmoittaa kokeilukuntaan kuuluvalle työnhakijalle, että jatkossa hänen kotikuntansa vastaa TE-palveluiden tarjoamisesta. Jokaiselle mukana olevalle työnhakijalle ilmoitetaan siitä joko kirjeitse tai sähköisesti Oma asioinnin kautta ja työnhakijaan otetaan yhteyttä alueesi kuntakokeilusta.

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan edelleen Oma asioinnin kautta verkossa. Järjestelmä ohjaa eteenpäin kaupungin tai TE-toimiston asiakkaaksi. Työllisyyskokeilun asiakkaaksi pääsevät kaikki alle 30-vuotiaat nuoret, vieraskieliset, peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea saavat työttömät työnhakijat.

Työpiste palvelee ilman ajanvarausta

Turun työllisyyskokeilussa panostetaan palveluun, nopeaan työllistymiseen, jatkuvaan oppimiseen ja koulutukseen ohjaamiseen sekä kuntouttaviin palveluihin ohjaamiseen. Erityistä huomiota kiinnitetään nuorten ja jo pidempään työttömänä olleiden pääsyyn työelämään. Ohjauksessa on mukana niin työllisyyden asiantuntijoita kuin ammatillisen koulutuksen oppilaan ohjaajiakin.

Palvelua, apua ja neuvontaa on kaiken ikäisille, niin työuraa aloitteleville kuin jo työkokemusta omaaville turkulaisille. Myös työnantajat voivat olla yhteydessä Turun työpisteeseen rekrytointitilanteessa ja tarvitessaan työvoimaa.

Turun työllisyyskokeilun Työpiste (Käsityöläiskatu 10) palvelee arkisin klo 8.30–16, myös ilman ajanvarausta sekä puhelimitse ja chatissä.

Samassa osoitteessa Työpisteen kanssa toimii myös Ohjaamo ja Maahanmuuttajien osaamiskeskus. Neuvoja ja ohjausta saa esimerkiksi sopivan koulutuksen löytämiseen, toimeentulon suunnitteluun, opiskelupaikan hakemiseen, työkyvyn kohentamiseen ja moniin muihinkin asioihin.

TE-toimisto edelleen suurimman osan asiointipaikka

Kaikki varsinaissuomalaiset työnhakijat eivät siirry työllisyyden kuntakokeilujen myötä oman kotikuntansa asiakkaiksi vaan suuri osa jää edelleen asiakkaiksi TE-toimistoon. Näiden asiakkaiden palvelu jatkuu TE-toimistossa normaalisti.

TE-toimistolle jää kuitenkin myös kuntakokeiluun siirtyvien henkilöasiakkaiden osalta joitakin tehtäviä, kuten työttömyysturvaa koskevat asiantuntijalausunnot ja työvoimakoulutusten haastattelut ja valinnat. TE-toimiston yritys- ja työnantajapalvelut säilyvät ennallaan ja ovat kaikkien työnantajien käytettävissä riippumatta organisaation kotikunnasta.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 25.2.2021, 11:10

Hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta. Seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.

Paikallinen - 25.2.2021, 9:53

Meyer Turun telakalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 85 koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu 309 työntekijää. Aiheesta uutisoi Yle Turku.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.2.2021, 8:43

Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tilastot valvontamaksujen yleisimmistä syistä paljastavat, että turkulaiset autoilijat suhtautuvat huolettomasti sääntöihin. Yli kolmasosa valvontamaksun saaneista autoilijoista jätti käyttämättä pysäköintikiekkoa alueella, jossa sen käyttö

Paikallinen - 24.2.2021, 17:41

Juhani ”Tami” Tamminen lähtee Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa, kertoo Turun Keskusta Facebook-sivuillaan.

Sisältää kuvan
Kuva: Turun kaupunki, Jaska Poikonen
Paikallinen - 24.2.2021, 13:52

Ohjatut ulkoliikuntatunnit aikuisille alkavat Turussa tällä viikolla. Ensimmäisinä vuorossa ovat lihaskuntojumpat, aikuisten luistelukoulut ja lumikenkäkävelyn opastukset. Tarjontaa on ympäri kaupunkia ja valikoima vaihtelee viikoittain. Tiedot tunneista löytyvät sivulta turku.fi/ulos.

Paikallinen - 24.2.2021, 11:30

Pähkinäpensaan ja lepän kukinta on alkanut etelämpänä Euroopassa, kerrotaan Turun yliopistolta. Viikonloppuna Lounais-Suomeen kulkeutui pähkinän siitepölyä. Sopivien eteläisten ilmavirtausten mukana sekä pähkinän että lepän kaukokulkeumat ovat jatkossakin mahdollisia.

Sisältää kuvan
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Paikallinen - 23.2.2021, 14:10

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti voimassa kaikki aiemmat suosituksensa. Maakunnan koronatartuntatilanne on pysynyt huolestuttavana. Ennustettavuutta hankaloittaa virusmuunnosten kasvava osuus tartuntojen aiheuttajana.

Paikallinen - 23.2.2021, 12:33

Salossa Teijolla sijaitsevan laskettelukeskuksen Skihaus Bistrossa on perjantaina 19.2. noin klo 18 – 18.30 välisenä aikana ollut asiakkaana henkilö, jolla on sen jälkeen todettu koronatartunta. Aiheesta kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:58
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:57
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:55
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:52
Paikallinen - 23.2.2021, 10:51

Naantalissa koronavirusrokotukset ovat hyvässä vauhdissa, ja rokotusaikataulu suunnitellaan rokotteiden saatavuuden perusteella. Naantalissa on hyvät valmiudet rokottaa kaupunkilaisia sitä mukaa, kun rokotteet saapuvat.

Paikallinen - 23.2.2021, 10:49

Turku Energia -konsernin vuoden 2020 liikevoitto parani ja liikevaihto laski edellisvuoteen 2019 verrattuna. Sähkönkulutus laski Turussa 1,8 % edellisvuoteen verrattuna.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.2.2021, 10:40

130 tonnin mobiilinosturi syttyi moottoritilastaan tuleen käytön aikana tänään aamulla Turussa Kakolan alueella. Nosturi oli 4- kerroksisen uudisrakennuksen vieressä. Palo ei ehtinyt levitä rakennukseen. Kuljettajan tekemä alkusammutus rajasi palon ja pelastuslaitos sammutti palon.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:48

Turun kaupunginhallituksen 1.2.2021 tekemän päätöksen mukaisesti kaupungin vuokralla olevien yhdistysten on mahdollista saada osittaista vuokranmaksuvapautusta, mikäli tiloihin on kohdistunut viranomaisten taholta annettuja kokoontumisrajoituksia.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:42

Toisen asteen yhteishaku lukioihin ja ammatillisiin koulutuksiin on 23.2.–23.3.2021. Valinnanvaraa löytyy, sillä Turun kaupungin seitsemän eri lukiota tarjoavat myös monia erityislinjoja.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.2.2021, 16:56

 

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja Opelilla liikkuneesta miehestä, jonka epäillään seuranneen naisia erityisesti Halisten, Ylioppilaskylän ja Nummenmäen alueella Turussa. Selvittely liittyy marraskuussa Turussa kadonneen nuoren naisen tapaukseen.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:58

Rauma Marine Constructions jatkaa telakan tuotannollista keskeytystä toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen takia. Viranomaiset ovat asettaneet satoja telakalla tuotannossa työskenteleviä henkilöitä karanteeniin mahdollisen altistumisen takia.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:49

Pöytyän kunnassa sijaitsevassa peruskoulussa on noudatettu ulkoilumenettelyä, jossa vammaiset oppilaat joutuvat pääsääntöisesti ulkoilemaan rakennustyömaa-aidoista rajatussa häkkimäisessä rakennelmassa. Muut lapset ovat saaneet ulkoilla vapaasti aitaamattomalla piha-alueella.