Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 27.
toukokuuta
2020.

Turku avaa palveluitaan - kirjoja voi jo lainta

Hallitus linjasi maanantaina 4.5. erilaisista rajoitusten purkamisista, joista iso osa koskettaa kaupunkien palveluita ja toimintoja. Turun kaupunki alkaa avata palveluitaan harkitusti annettujen ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti. Ensimmäisinä avataan kirjastoaineistojen lainaus ja ulkoliikuntapaikat.

Rajoituksia halutaan purkaa vastuullisesti, jolloin uusilta äkkijarrutuksilta toivottavasti vältytään.

- On myönteistä, että nyt kuljetaan kohti normaalimpaa elämää. Vastuullisen toiminnan pitää kuitenkin jatkua myös uusien ohjeiden mukaisessa tilanteessa. Haluamme kaikki, että tautitilanne pysyy hallinnassa rajoitusten kevennyttyäkin, kaupunginjohtaja Minna Arve korostaa.

Ulkoliikuntapaikat avautuvat 14. toukokuuta

Turku avaa kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat kaupunkilaisten ja seurojen käyttöön 14.5. Kaikilla ulkoliikuntapaikoilla noudatetaan normaalia vuodenaikakohtaista toimintojen aloittamista. Nurmikentät otetaan perinteisesti käyttöön vasta touko-kesäkuun vaihteessa ja tällöinkin sääolosuhteet huomioiden. Uimarantojen avaamista ja rantavalvonnan alkamista suunnitellaan kesäkuun alkuun.

Vuoronvarauksen piirissä olevat ulkokenttien vuorot alkavat 14.5. Ulkopalloilulajien pääsarjatason vuorot alkavat välittömästi. Ulkoilureitit, kuntoportaat ja ulkokuntoilusalit ovat käytössä normaalisti, kuten tähänkin asti.

1.6. alkaen 10 hengen kokoontumisrajoitusten purkautuessa ulkoliikuntapaikoillakin noudatetaan 50 hengen kokoontumisrajoituksia.

Kunnallisten maauimaloiden, uimahallien, sisäliikuntatilojen, jalkapallohallin ja jäähallien sekä ulkoliikuntatilojen pukuhuoneiden avaamisesta tehdään erilliset päätökset hallituksen linjaukset ja koronavirusepidemian eteneminen huomioiden.

Kirjastoihin ja museoihin päästään taas kesällä

Hallituksen linjauksen mukaisesti kirjastojen uloslainaus mahdollistui välittömästi ja AVI ohjeistaa, miten lainaus on hyvä järjestää turvallisesti. Toiveena on käynnistää varattujen aineistojen uloslainaus mahdollisimman nopeasti. Varsinaisesti kirjastot ja kirjastoautot avataan 1.6. alkaen asteittain ja avaamista valmistellaan toukokuun ajan.

Turun museokeskuksen museoissa on valmius avata ovet heti kesäkuun ensimmäisellä viikolla kävijärajoitukset ja turvavälit huomioiden. Opastuksia, tapahtumia, työpajoja ja kursseja ei järjestetä kesä- ja heinäkuun aikana.

Turun filharmonisella orkesterilla ei ole toimintaa kesäkaudella. Kaupunginteatteri seuraa kesäteatterin esityskauden osalta virallisia linjauksia ja tiedottaa asiakkaitaan mahdollisimman pian.

Nuorisotyötä tehdään läpi kesän ja keväällä kehitetyt sähköiset palvelut toimivat kesälläkin. Jalkautuvan nuorisotyön lisäksi järjestetään mahdollisuuksien mukaan ja rajoitusten puitteissa mukavaa vapaa-ajan toimintaa.

Kaikki peruskoululaiset lähiopetukseen, toisen asteen koulutus jatkuu etänä

Koulutyö Turun peruskouluissa alkaa torstaina 14.5. lukujärjestyksen mukaisesti 1.–9.-luokan oppilailla. Etäopetusta ei enää järjestetä eikä se ole vaihtoehto kouluun menolle. Järjestelyt lähiopetuksen käynnistämiseksi ovat alkaneet peruskouluissa valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Turun kaupunki varmistaa kaikin tavoin, että koulunkäynti on turvallista niin oppilaille kuin henkilökunnallekin.   

Koulujen avaaminen vaikuttaa myös varhaiskasvatuksen kysyntään. Huoltajat ovat ilmoittaneet ennakkoon, että ensi viikolla jo 60 % varhaiskasvatuksen piirissä olevista lapsista palaa hoitoon. Avoimen varhaiskasvatuksen piirissä oleva puistotoiminta avataan 14.5. alkaen, mikäli sille on kysyntää.

Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus jatkuvat kevätkauden loppuun saakka etäopetuksena. Tyhjillään olevia lukiokiinteistöjä hyödynnetään väistötiloina käyttökiellossa olevien peruskoulujen lähiopetuksessa. Ruoka-annosten jako lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille jatkuu koko kevään ajan ennalta sovitusti. Perinteisiä kevätjuhlia tai lakkiaisia ei järjestetä tänä keväänä.

Fölin koululaisliikenne valmistellaan yhteistyössä sivistystoimialan kanssa tällä viikolla ja liikenne alkaa 14.5. Linja-autoja saadaan liikenteeseen riittävä määrä niin, että kaikki väliaikaiset kouluratkaisut voidaan ottaa huomioon, esimerkiksi 450 oppilaan siirtyminen Runosmäestä Turun Lyseon koulusta väistötiloihin keskustaan.

Tarkemmat tiedot liikenteestä ovat valmiina maanantaina 11.5. Myös muista rajoitusten purkamisten yksityiskohdista tiedotetaan lähipäivinä tarkemmin.

Turun kaupungin oman henkilökunnan osalta etätyötä jatketaan toistaiseksi kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 27.5.2020, 12:38

 

Paikallinen - 27.5.2020, 8:31

Turun kaupunginkirjasto avataan 1.6.2020 jälleen asiakkaille reilun kahden kuukauden kiinniolon jälkeen. Hallituksen linjausten mukaan kirjastot avataan rajoitetuin palveluin asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuus varmistaen.

Paikallinen - 27.5.2020, 6:34

Koronarajoituksista huolimatta polskimaan pääsee jo kesäkuun alussa, kun Turun kaupunki avaa maauimaloita ja uimahalleja. Samppalinnan maauimala ja Impivaaran uimahalli avautuvat 1.6.2020, ja Kupittaan maauimala 8.6. Petreliuksen uimahallin ja Paattisten aluetalon kuntosalit avautuvat 1.6.

Paikallinen - 26.5.2020, 14:49

Poliisi on saanut valmiiksi viime elokuussa Airistolla tapahtuneen, kahden miehen kuolemaan johtaneen, veneonnettomuuden esitutkinnan ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Paikallinen - 26.5.2020, 9:54

Ruskomäntypistiäistuhojen laajuus kesällä 2019 yllätti metsäammattilaiset, metsänomistajat ja muutkin luontoa seuraavat kansalaiset. Männyn neulasten syönti oli monin paikoin todella ankaraa.

Paikallinen - 26.5.2020, 7:06

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoiden houkuttelemiseksi kesätöihin Turun seudulle on jo useana vuonna kampanjoitu asunto- ja bussikorttieduin. Vuonna 2020 edun saivat 30 teekkaria, jotka aloittavat uraansa 17 eri yrityksessä Turussa, Kaarinassa ja Naantalissa.

Paikallinen - 26.5.2020, 6:25

Turun Yrittäjät painottaa, että kaikki keinot tukea turkulaisten ravintola-alan toimijoiden ahdinkoa ovat tervetulleita. Asiakasliikenne on kuitenkin kyettävä varmistamaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.5.2020, 11:57

 

Kaksi miestä on loukkaantunut vakavasti liikenneonnettomuudessa Paraisilla Stortervossa lauantai-iltana.

Paikallinen - 22.5.2020, 16:43

Turkulaisilla on tartuntatautirekisterin mukaan tähän päivään mennessä todettu yhteensä 170 koronavirustartuntaa. Tartunnanjäljitystyö jatkuu edelleen aiempaan tapaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.5.2020, 9:15

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev (30 v, 193 cm) tekee paluun pääsarjatasolle. Borichev debytoi Mestaruusliigassa kaudella 2006-2007 Vaasan Kiiston paidassa.

Paikallinen - 22.5.2020, 9:14

Keskiviikkona 20.5.2020 klo 23.50 poliisipartio oli ajamassa VT1:llä Salon suunnasta kohti Turkua. Paimiossa Tammisillan kohdalla partio havaitsi takaa lähestyvän henkilöauton kovaa vauhtia.

Paikallinen - 22.5.2020, 9:13

Turun filharmoninen orkesteri kutsuu lapset ja nuoret inspiroitumaan musiikista ja kuvittamaan Sergei Prokofjevin musiikkisadun Pekka ja susi. Teoksista kootaan näyttely Turun konserttitalon lasten ikkunaan, ja näyttely on esillä kesäkuusta elokuuhun, viikot 24−31.

Paikallinen - 20.5.2020, 16:51

Koronarajoitusten väljentyessä Turun kaupungin on mahdollista ottaa nuoria kesätyöntekijöiksi. Paikkoja on noin 50 nuorelle, jotka valitaan kaupungin kesätöitä alkuvuodesta hakeneiden joukosta.

Paikallinen - 20.5.2020, 16:38

Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala esittää kaupunkiympäristölautakunnalle päätettäväksi keskustaan uusia nopeusrajoituksia.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.5.2020, 15:58

Raportti Turun Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 vaikutuksista on valmistunut. Turun kaupunki oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, jolloin kulttuuripääkaupunkivuoden pääteema oli ”Kulttuuri tekee hyvää”.

Paikallinen - 19.5.2020, 11:00

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen 19.5.2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.5.2020, 9:51

Isot tapahtumat jäivät koronaepidemian vuoksi tauolle, mutta tarve tilaisuuksien järjestämiseen ei hävinnyt. Uusi tapa toteuttaa yritystilaisuudet ja seminaarit on striimaus, jossa sisältö jaetaan osallistujille verkon välityksellä.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:50

Maakunnan sisällä on isoja eroja kylvöjen edistymisen osalta.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:49

Kun niityille ei päästä, Turku Rock Academy tarjoaa musiikkifestivaalit maksutta verkossa. Kaikkien aikojen ensimmäinen Turku Stream Festival toteutetaan 5. - 6.6. nuorten taide- ja toimintatalo Vimman ja Auran Panimon musiikkitoiminnan lavoilta.

Paikallinen - 19.5.2020, 9:47

Visit Turku rohkaisee matkailijoita ja matkailualan toimijoita kestäviin valintoihin, jotta vastuullisuus muuttuisi trendistä matkailualan arjeksi. Erityispiirteensä matkailun vastuullisuuteen tuo nyt koronavirustilanne suosituksineen.