Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 12.
elokuuta
2020.

Turku avaa palveluitaan - kirjoja voi jo lainta

Hallitus linjasi maanantaina 4.5. erilaisista rajoitusten purkamisista, joista iso osa koskettaa kaupunkien palveluita ja toimintoja. Turun kaupunki alkaa avata palveluitaan harkitusti annettujen ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti. Ensimmäisinä avataan kirjastoaineistojen lainaus ja ulkoliikuntapaikat.

Rajoituksia halutaan purkaa vastuullisesti, jolloin uusilta äkkijarrutuksilta toivottavasti vältytään.

- On myönteistä, että nyt kuljetaan kohti normaalimpaa elämää. Vastuullisen toiminnan pitää kuitenkin jatkua myös uusien ohjeiden mukaisessa tilanteessa. Haluamme kaikki, että tautitilanne pysyy hallinnassa rajoitusten kevennyttyäkin, kaupunginjohtaja Minna Arve korostaa.

Ulkoliikuntapaikat avautuvat 14. toukokuuta

Turku avaa kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat kaupunkilaisten ja seurojen käyttöön 14.5. Kaikilla ulkoliikuntapaikoilla noudatetaan normaalia vuodenaikakohtaista toimintojen aloittamista. Nurmikentät otetaan perinteisesti käyttöön vasta touko-kesäkuun vaihteessa ja tällöinkin sääolosuhteet huomioiden. Uimarantojen avaamista ja rantavalvonnan alkamista suunnitellaan kesäkuun alkuun.

Vuoronvarauksen piirissä olevat ulkokenttien vuorot alkavat 14.5. Ulkopalloilulajien pääsarjatason vuorot alkavat välittömästi. Ulkoilureitit, kuntoportaat ja ulkokuntoilusalit ovat käytössä normaalisti, kuten tähänkin asti.

1.6. alkaen 10 hengen kokoontumisrajoitusten purkautuessa ulkoliikuntapaikoillakin noudatetaan 50 hengen kokoontumisrajoituksia.

Kunnallisten maauimaloiden, uimahallien, sisäliikuntatilojen, jalkapallohallin ja jäähallien sekä ulkoliikuntatilojen pukuhuoneiden avaamisesta tehdään erilliset päätökset hallituksen linjaukset ja koronavirusepidemian eteneminen huomioiden.

Kirjastoihin ja museoihin päästään taas kesällä

Hallituksen linjauksen mukaisesti kirjastojen uloslainaus mahdollistui välittömästi ja AVI ohjeistaa, miten lainaus on hyvä järjestää turvallisesti. Toiveena on käynnistää varattujen aineistojen uloslainaus mahdollisimman nopeasti. Varsinaisesti kirjastot ja kirjastoautot avataan 1.6. alkaen asteittain ja avaamista valmistellaan toukokuun ajan.

Turun museokeskuksen museoissa on valmius avata ovet heti kesäkuun ensimmäisellä viikolla kävijärajoitukset ja turvavälit huomioiden. Opastuksia, tapahtumia, työpajoja ja kursseja ei järjestetä kesä- ja heinäkuun aikana.

Turun filharmonisella orkesterilla ei ole toimintaa kesäkaudella. Kaupunginteatteri seuraa kesäteatterin esityskauden osalta virallisia linjauksia ja tiedottaa asiakkaitaan mahdollisimman pian.

Nuorisotyötä tehdään läpi kesän ja keväällä kehitetyt sähköiset palvelut toimivat kesälläkin. Jalkautuvan nuorisotyön lisäksi järjestetään mahdollisuuksien mukaan ja rajoitusten puitteissa mukavaa vapaa-ajan toimintaa.

Kaikki peruskoululaiset lähiopetukseen, toisen asteen koulutus jatkuu etänä

Koulutyö Turun peruskouluissa alkaa torstaina 14.5. lukujärjestyksen mukaisesti 1.–9.-luokan oppilailla. Etäopetusta ei enää järjestetä eikä se ole vaihtoehto kouluun menolle. Järjestelyt lähiopetuksen käynnistämiseksi ovat alkaneet peruskouluissa valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti. Turun kaupunki varmistaa kaikin tavoin, että koulunkäynti on turvallista niin oppilaille kuin henkilökunnallekin.   

Koulujen avaaminen vaikuttaa myös varhaiskasvatuksen kysyntään. Huoltajat ovat ilmoittaneet ennakkoon, että ensi viikolla jo 60 % varhaiskasvatuksen piirissä olevista lapsista palaa hoitoon. Avoimen varhaiskasvatuksen piirissä oleva puistotoiminta avataan 14.5. alkaen, mikäli sille on kysyntää.

Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus jatkuvat kevätkauden loppuun saakka etäopetuksena. Tyhjillään olevia lukiokiinteistöjä hyödynnetään väistötiloina käyttökiellossa olevien peruskoulujen lähiopetuksessa. Ruoka-annosten jako lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille jatkuu koko kevään ajan ennalta sovitusti. Perinteisiä kevätjuhlia tai lakkiaisia ei järjestetä tänä keväänä.

Fölin koululaisliikenne valmistellaan yhteistyössä sivistystoimialan kanssa tällä viikolla ja liikenne alkaa 14.5. Linja-autoja saadaan liikenteeseen riittävä määrä niin, että kaikki väliaikaiset kouluratkaisut voidaan ottaa huomioon, esimerkiksi 450 oppilaan siirtyminen Runosmäestä Turun Lyseon koulusta väistötiloihin keskustaan.

Tarkemmat tiedot liikenteestä ovat valmiina maanantaina 11.5. Myös muista rajoitusten purkamisten yksityiskohdista tiedotetaan lähipäivinä tarkemmin.

Turun kaupungin oman henkilökunnan osalta etätyötä jatketaan toistaiseksi kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 12.8.2020, 14:33

Maarian altaan eteläpäässä ja Aurajokeen laskevassa Vähäjoessa on edelleen suolistobakteereita. Ely-keskus otti 24.6.2020 vesinäytteitä 16 eri paikasta Maarian altaan eteläpäästä, Vähäjoen varrelta ja sinne laskevista hulevesiviemäreistä.

Sisältää kuvan
Pidä Saaristo Siistinä ry
Paikallinen - 12.8.2020, 13:18

Etelä-Suomen kaupunkien katukaivoihin ilmestyy jälleen roskaamisesta varoittavia tarroja. Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.

Paikallinen - 12.8.2020, 13:02

Turun, Paimion ja Punkalaitumen koulujen sekä päiväkotien ruokalistat löytyvät nyt kätevästi yhden verkkosivun alta, kertoo Arkea tiedotteessaan.

Paikallinen - 12.8.2020, 7:12

Suojatieturvallisuus puhututtaa taas koulujen alkaessa. Suurin osa suomalaisista on huolissaan koululaisten turvallisuudesta koulumatkoilla, ja joka kymmenes on itse joutunut vaaratilanteeseen suojatiellä.

Paikallinen - 12.8.2020, 7:11

Laitapuolustaja Juri Kinnunen siirtyy loppukauden 2020 kattavalla sopimuksella TPS:n Veikkausliigajoukkueen riveihin. 30-vuotias Kinnunen palaa takaisin Turkuun Ykkösessä pelaavasta KPV:sta. Kokkolalaisseuran general manager Matti Laitinen ilmoitti Kinnusen sopimuksen purusta tiistaina.

Paikallinen - 10.8.2020, 14:21

Uudenkaupungin Lokalahdella järjestettävä Karjurock joudutaan perumaan huonontuneesta koronavirustilanteesta johtuen, kerrotaan Karjurockin tiedotteessa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.8.2020, 14:19

Koronaviruksen toinen aalto on käynnistynyt, vahvistaa Tyksin infektiotautien vastuualueen ylilääkäri Jarmo Oksi. Pandemia ei ole ohi ja Oksi korostaakin kaikkien vastuullista käyttäytymistä.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:02

Turun Kupittaanpuistosssa 1.-2.8.2020 järjestetty kaupunkifestivaali Aura Fest avasi Suomen poikkeuksellisen tapahtumakesän onnistuneesti. Tapahtuma keräsi 7 500 kävijää. Kävijäkunta koostui erityisesti n. 20-30 vuotiaista nuorista aikuisista.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:00

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukatu 21 kohdalla. Työ aloitetaan maanantaina kello 18.00 ja työn arvioitu päättymisajankohta on tiistaiaamuna kello 06.00. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 10.8.2020, 5:58

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä maanantaista 10.8 lähtien koulujen lähistöllä Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella. Valvonta liittyy koulujen alkamiseen ja valvontaa tehdään lähiviikkojen ajan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 7.8.2020, 12:43

Koronatilanne heikkenee Suomessa. Turun kaupunki haluaa muistuttaa jokaisen vastuusta koronan toisen aallon seurausten lieventämiseksi.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:39

Pilke avasi musiikkipäiväkodin kauppakeskus Skanssin yhteyteen sekä englanninkielipainotteisen päiväkodin Pernoon.

Englanninkielipainotteinen päiväkoti Satakieli aukesi torstaina 6.8.2020 Pernoon uudisrakennukseen osoitteeseen Ruotsinsalmenkatu 6, 20240 Turku.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:38

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen teettämät Huhkon siltojen ja Pasalan alikulkusiltojen korjaustyöt ovat edenneet Raisiossa valtatiellä 8 seuraavaan vaiheeseen. Seuraavaksi siltojen vesieristys tullaan uusimaan EPDM kumimatoilla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.8.2020, 11:43

Turun terveysasemien ajanvarauspuhelimessa ja koronaneuvontapuhelimessa on edelleen ruuhkaa. Jos takaisinsoittoa ei saa 48 tunnin kuluessa yhteydenotosta, neuvotaan kaupungilta soittamaan uudelleen.

Paikallinen - 6.8.2020, 9:35

Beyond 2030 Challenge on kilpailu, joka kannustaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan.

Paikallinen - 5.8.2020, 14:23

Viimeisen vuorokauden aikana Varsinais-Suomessa on todettu neljä koronavirustapausta. Aiheesta uutisoi Yle.

Yhteensä tapauksia on nyt todettu maakunnassa 403. 

Paikallinen - 5.8.2020, 12:29

Turun kaupungin sivistystoimiala järjesti keskiviikkona 5.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.8.2020, 14:37

Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hakea koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojensa kustannuksiin.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:15

Senaatti-kiinteistöt käynnistää yhteistyössä Turun kaupungin kanssa 4.8.2020 laatu- ja hintakilpailun Turun Pihlajaniemeen kaavoitettavista asuinkerrostalokortteleista. Kilpailun kohteena on kolme asuinkorttelia, jotka käynnistävät asuntorakentamisen Pihlajaniemessä.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:14

Suomen Vuokranantajat ry on julkaissut yhdessä Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) kanssa vuosittaisen ennusteen asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä. Ennusteen pohjalta laaditussa kaupunkirankingissa Turku sijoittuu 24 kaupungin joukossa viidennelle sijalle.