Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 18.
helmikuuta
2019.

Syysloma on kokemisen ja harrastamisen aikaa

urussa on luvassa monenlaista tekemistä syyslomalle 18.–21.10. Kauhun ystäville, pehmeistä käsitöistä pitäville ja historian havinasta kiinnostuneille on kaikille omat mielenkiintoiset kohteensa ja tapahtumansa. Vai lähtisitkö sittenkin isoille pelifestareille, luistelemaan tai ulkoilemaan?

Seikkailupuistoon kohoaa kummituskartano

Seikkailupuiston kummituskartanoksi muuttuneessa Seikkailutalossa on 18.–19.10. klo 10–16 tarjolla aavemaisia askarteluja, metkoja mysteereitä ja tarinallinen tehtävärata. Pienille lapsille on oma peuhaamispiste. Syyslomamuskarissa Timantti-teatterissa leikitään yhdessä svengaavien haamunuottien ja syksyisten tarinoiden tahtiin. Alle 9-vuotiaat voivat osallistua tapahtumaan vain aikuisen seurassa. 2,50 euron sisäänpääsymaksu sisältää koko tapahtuman ohjelman teatteriesityksiä lukuun ottamatta.

Torstaina 18.10. Timantti-teatterissa nähdään klo 15 alkaen teatteri Pensaan esitys Runoilija Kuoriainen muistinsa jäljillä. Perjantaina 19.10. esitysvuorossa on Linnateatterin Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä. Näytökset alkavat kello 15 ja 17.

turku.fi/seikkailupuisto

Lähde syyslomalla museoon

Kuralan Kylämäessä syyslomapäiviä voi viettää arkiaskareiden, askartelun ja leikkien parissa 18.–19.10. klo 11–16. Museoon on vapaa pääsy. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo on avoinna ti–su klo 10–18, ja siellä voi lähteä kierrokselle tehtävävihkosen kanssa, jossa Gustav-kyyhky kertoo kodistaan ja entisajan apteekista. Sisäänpääsy museoon normaalilla pääsymaksulla.

Turun linnassa on lapsille Pikkuritarikierrokset tiistaista sunnuntaihin klo 11 ja 14. Vähän isommat lapset voivat osallistua Historian kauheuksia -kierroksille tiistaista sunnuntaihin klo 16.30. Sisäänpääsymaksu + 3 € opastusmaksu.

Lisätiedot kierroksista

Huovutuksen hurmaa Vimmassa

Syyslomatorstaina 18.10. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman avoimessa huovutuspajassa kaiken ikäiset pääsevät tutustumaan huovuttamisen hurmaan. Teet sitten tossut tai iltalaukun, lopputulos on taatusti uniikki. Huovutuspaja on avoinna klo 14–20. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Samaan aikaan on myös suosittu avoin keramiikkapaja. Molempien pajojen osallistumismaksu on alle 29-vuotiailta 2 € ja muilta 6 €. Lisäksi tulevat materiaalimaksut käytön mukaan.

turku.fi/vimma

Soturikissat ja Pörriäinen pääkirjastossa

Fantasiakirjasarjasta tutut Soturikissat saapuvat Turun pääkirjastoon perjantaina 19.10. klo 14–17. Tapahtumassa pääsee muun muassa tunnistamaan yrttejä parantajan pesässä ja käymään Korkokivillä. Soturikissa-tapahtuma on sekä Studiossa että lasten alueella Saagassa.

Sadun päivänä torstaina 18.10. klo 10 Saagassa nähtävä teatteriesitys Pörriäisen syksy kertoo syksyn ihmeistä ja luonnon valmistautumisesta pitkään talveen. Lapset pääsevät osallistumaan näytelmän kulkuun eri tavoin. Esitys on ryhmien osalta täynnä, mutta perheet voivat tulla nauttimaan esityksestä ilmoittautumatta.

turku.fi/kirjasto

Syyslomalla liikutaan

Turussa on syyslomalla paljon maksutonta tai edullista liikunnallista tekemistä koko perheelle, sisällä ja ulkona. Maksutonta iloa tarjoavat luistelun ja jalkapallohallin yleisövuorot sekä sunnuntain Lasten liikunnan ihmemaat. Vapaapäivinä kannattaa tietysti myös seikkailla luonnossa, vaikka Paavonpoluilla ympäri kaupunkia. Vesiliikunnasta voi nauttia edullisesti koko perheen voimin Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa.

Lisää liikuntavinkkejä syyslomaan

Pelifestareilla turnauksia, laneja ja vapaapelialue

Grail Quest -pelifestarit keräävät innokkaat peliharrastajat Kupittaan palloiluhalliin 18.–20.10. Festarit ovat täynnä nähtävää ja koettavaa korkean tason esports-turnauksista laneihin. Hallissa on myös suuri vapaapelialue ja mahdollisuus uutuuksien testaukseen.

grailquest.fi

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:48

Kärkikamppailupäivien toinen osa mäiskittiin menemään Raumalla, jossa Lukko kunnioitti ennen ottelun alkua Ville Vahalahtea. Vain erittäin erityislaatuinen pelaaja ja ihminen nousee urallaan kahden seuran legendaksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:39

Henrik Tallinderin juhlapelin jälkeen oli edessä viikonloppu, joka oli kaikkea muuta kuin arkinen. Kärkikamppailupäivät avattiin Tampereella, jonka kiekkopyhätössä TPS kiri Tapparaa vastaan rinnalle ja ohi vieden pisteet Turkuun maalein 2-3!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.2.2019, 10:49

TPS:n pisteputki senkun komistui Henrik Tallinderin juhlaillassa, kun kahden kahden erän tiukan väännön jälkeen TPS kampesi kolmannen erän vahvalla pelillään JYP:n tatamiin maalein 4-1.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.2.2019, 9:44

Millainen onkaan Salon seudun ammattiopistoon perustettu osaamiskeskus?

Paikallinen - 14.2.2019, 13:00

Katujen varsille kasatut lumikasat vaikeuttavat liikennettä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Kaupunki muistuttaa kiinteistöjen omistajia huolehtimaan pihoilta ja jalkakäytäviltä aurattujen lumien poiskuljetuksesta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.2.2019, 9:24

Auran Aallot on ehdolla kaikkiaan kolmessa eri kategoriassa maaliskuussa järjestettävässä Radiogaalassa. Auran Aaltojen Otteluilta puolustaa viime vuotista voittoaan Vuoden paikallinen radio-ohjelma -kategoriassa.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 13.2.2019, 9:34

Helmikuun klubin teemana on itseoikeutetusti Hamlet, jonka tuorein näyttämösovitus saapuu ensi-iltaan Turun kaupunginteatteriin 15.helmikuuta.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:15

Ruisrockin ohjelma on täydentynyt yli 30 nimellä, kertoo tiedote. Festivaalin päiväkohtainen ohjelma on nyt julki, ja kaikki lipputyypit myynnissä.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:03

Yö-yhtyeen solisti, muusikko Olli Lindholm on kuollut. Asiasta kertoo Yö-yhtye virallisilla sosiaalisen median kanavillaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin ja kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun asiantuntija-vieraiden johdolla. Tällä viikolla esillä on Pöytyä, jossa nuorisovaltuusto haluaa vaikuttaa ja aikuisten kuuntelevan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 11:53

Logomo, tila joka elää -ohjelmasarjassa perehdymme Logomon monipuolisuuteen ja muunneltavuuteen yritysten kokous- ja palvelutilana. Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo, että kesä tuo tullessaan uusia tuulia ja jopa pientä pilkettä silmäkulmaan.

Paikallinen - 12.2.2019, 9:00

500 nuorta kerääntyy Finlandia-talolle 2.3.2019 keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja vaatimaan päättäjiltä parempaa ilmastopolitiikkaa. Tapahtumassa julkaistaan nuorten ilmastojulkilausuma, jota on ollut työstämässä yli kaksikymmentä nuoriso-, ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä.

Paikallinen - 12.2.2019, 8:00

E18 Turun kehätien parannustyöt ovat käynnistyneet Kausela–Kirismäki -tieosuudella puuston ennakkoraivauksilla. Varsinaiset hakkuutyöt alkavat Kirismäen eritasoliittymän alueella kahden viikon kuluessa. Kirismäestä hakkuutyöt siirtyvät Pukkilan liittymän alueelle.

Paikallinen - 12.2.2019, 7:00

Turussa kehitetään parhaillaan Omakirjasto-palvelua, joka tuo kulttuurin kotiin niille, joiden on vaikea itse päästä palveluiden ääreen esimerkiksi korkean iän, sairauden tai vamman takia. Tarve saada palveluita kotiin lisääntyy jatkuvasti, kun yhä useampi ikääntynyt asuu pitkään kotona.

Paikallinen - 12.2.2019, 6:09

Turun kaupunginhallitus jätti odotetusti Turun kaupunkiseudun suuren joukkoliikenneratkaisun pöydälle sen ensimmäisessä käsittelyssä maanantaina 11.2.2019. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 11.2.2019, 10:23

Tänä kesänä jälleen pyöräillään pitkää matkaa hyväntekeväisyyden hyväksi ja vuoksi.
Turun Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilijät lähtevät kesäkuun lopussa 1200 kilometrin pyörämatkalleen kohti Pariisia.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:57

8.2.2019 pelatun TPS-HPK ottelussa kommentaattorinamme debytoi erotuomari Sakari Suominen, joka päätti viime kauteen menestyksekkään linjatuomarin uransa ja siirtyi täksi kaudeksi Mestikseen ja Nuorten SM-Liigaan päätuomariksi. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:50

TPS-HPK ottelun Jälkipelejä olivat pelaamassa selostaja Markku Silvennoinen, kaukalonlaitatoimittaja Jere Sanaksenaho sekä kommentaattori Sakari Salminen. Lehdistötilaisuutta isännöi TPS:n viestintäpäällikkö Eero Tuominen

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:46

Viikon verran peleistä huilannut TPS venytti pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi, kun HPK sai tuta siipirikkoisenkin Tepsin voiman. TPS klaarasi pisteet Turkuun lopulta maalein 4-2.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:43

Kouvolassa sattuneen rankkaritappion jälkeen Tepsi keräsi rivinsä ja valmistautui kuumaan koitokseen Helsingin IFK:ta vastaan. Lähes 8000-päinen yleisö pääsi todistamaan huikeaa näytelmää, jonka TPS korjasi nimiinsä jatkoajalla maalein 4-3.