Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 26.
tammikuuta
2022.

Raision Loimu jatkoi voittoputkea

Media

Raision Loimu jatkoi voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun Etta kaatui Kerttulan liikuntahallissa sunnuntaina illalla lukemin 3-0 (26-24, 25-21, 25-21). Loimu nousi samalla sarjataulukossa sijalle 7. ohi samassa pistesaaliissa olevan ja kaksi ottelua enemmän pelanneen Hurrikaanin.

- Aika vaikea peli oikeastaan. Ailahtelua ja virheitä paljon, joten oli vaikea päästä peliin mukaan, mutta saatiin onneksi painittua tuosta kolme pistettä kotiin, hymyili passari Tomi Saarinen ottelun jälkeen.

Ottelussa oli panoksena Mestaruusliigan pisteiden lisäksi mahdollisesti Suomen Cupin jatkopaikka. Loimu oli jo pudonnut Cupista Savo Volley -tappion vuoksi, mutta jos Etta olisi voittanut Loimun, olisivat he jatkaneet Cupissa Savo Volleyn vastustajaksi. Loimun voitto tarkoitti siis kolmea pistettä raisiolaisille ja Cupin final four -paikkaa savolaisille.

Ottelun avauserä oli lievää Loimun hallintaa, kunnes Etta nousi torjuntapisteellä tasatilanteeseen 21-21. Sen jälkeen edettiin tasaisesti aina jatkopalloille asti kunnes Ettan torjunta oli ensin verkossa ja heti perään Ali Fazli syötti ässän Ettan Michael Michelaulta. Toisen erän alku muistutti uhkaavasti edellisen kotiottelun toisen erän ns. ohierää, kun Etta karkasi hetkessä johtoon, mutta Loimu heräsi onneksi passari Tomi Saarisen kahdella ässällä ja nousi pikavauhtia tasoihin. Toisen erän ratkaisuhetkillä Loimu voitti muutaman tärkeän hieman epämääräisen pallon, joissa Kristaps Smits kunnostautui kaivamaan palloja parketin pinnasta takaisin peliin.

Kolmannen erän alku oli jälleen Ettan hallintaa, mutta erän puolivälin jälkeen Loimu nousi loppuun asti kestäneelle karkumatkalle Ali Fazlin syöttövuorolla. Kolmas erä ja ottelu päättyivät passari Saarisen illan kolmanteen ässäsyöttöön. Loimu pelasi lähes koko kolmannen erän kakkosvalmentaja Mika Rantasen komennossa, kun espanjalaisvalmentaja Aitor Barreros sai tilanteessa 4-4 ensin punaisen kortin ja sen perään keltaisen ja punaisen kortin samassa kädessä samaan aikaan, mikä tarkoittaa erästä poistamista. Tilanne lähti käyntiin siitä, kun Loimun hyökkäys osui verkon pinnassa Ettan takapassarin päähän, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa virhettä mikä johti Loimun valmentajan keskusteluun verkkotuomarin kanssa. Tuomaristo ei katsonut keskustelua hyvällä, vaikka muutamien metrinen päästä seurattuna tilanne ei näyttänyt tai kuulostanut erityisen kiihkeältä. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Loimun päävalmentaja analysoi tapahtunutta rauhallisesti. Hän on huolissaan Mestaruusliigan tuomaroinnista ja siitä, että osa tuomareista ei siedä yhtään keskustelua tai kyseenalaistamista tuomioista. Hänen mukaansa he eivät ymmärrä sitä, että kiihkeissä peleissä on normaalia, että tuomioita kyseenalaistetaan. Kyseessä ei ole epäkunnioittaminen, vaan tehdystä valinnasta eri mieltä oleminen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Ali Fazli 16 pisteellään. Kristaps Smitsin saldo oli vain yhden vähemmän ja myös Tayeb Einisamarein tehtaili mukavan kymmenen pisteen saaliin. Toisen yleispelaajan tontilla esiintyi 7 pistettä tehden Sebastian Pozo Hernandez, kun Väinö Rahko oli pukeutunut liberopaitaan. Ettan parhaat pistemiehet olivat Nuutti Niinivaara ja Eetu Pennanen, jotka tekivät 11 pistettä mieheen jääden molemmat myös tehoissa plussalle. Ettan molemmat ulkomaalaisvahvistukset Jakub Petras ja Michael Michelau jäivät Kerttulan parketilla pakkaselle.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 26.1.2022, 14:29

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto aloitti toimintansa. Pyöreitä juhlivan Seikkailupuiston juhlavuoden ohjelmassa on esimerkiksi oman Puuhakirjan julkistus ja synttärijuhlat.

Paikallinen - 26.1.2022, 14:27

Raisiontiellä oleva 60 km/h nopeusrajoitus muuttuu lähiviikkoina 50 km/h rajoitukseksi. Raision kaupungin tekemä muutos koskee nelikaistaisen tieosuuden molempia ajosuuntia Raision keskustasta länteen, Uuteenkaupunkiin johtavalle junaradalle saakka.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.1.2022, 12:22

Turku on selvittänyt kaupunkilaisten kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt eli hiilijalanjäljen.

Paikallinen - 26.1.2022, 10:08

Tyks vakinaistaa mittavan määrä hoitohenkilöstön tehtäviä. Kaikkiaan Tyksin eri toimialueilla vakinaistetaan yhteensä 122 aiemmin määräaikaista tehtävää.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 25.1.2022, 17:24

Eri puolilta Eurooppaa, myös Turusta, pyöräillään jälleen hyväntekeväisyyden nimissä tulevana kesänä Pariisiin. Kaudella 2021 kerättiin yhteensä noin 9,7 miljoonaa euroa, ja Team Rynkeby onkin yksi suurimmista ja näkyvimmistä hyväntekeväisyysprojekteista Euroopassa.

Paikallinen - 25.1.2022, 16:56

Turun Topinpuiston kiertotalouskeskukselle laadittiin ilmastopolku, joka tarjoaa toimenpide-ehdotuksia alueen ilmastotyöhön. Ilmastopolkua seuraamalla Topinpuiston yritykset voivat vähentää alueella syntyviä päästöjä muun muassa energiankäytössä ja logistiikassa.

Paikallinen - 25.1.2022, 16:52

Lukulukkaritoiminnan tavoitteena on kehittää yläkouluikäisten oppilaiden lukutaitoa ja vahvistaa opiskelutaitoja sekä jatko-opintovalmiuksia. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke toteutetaan yhteistyössä Turun normaalikoulun kanssa.

Paikallinen - 25.1.2022, 16:50

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat edelleen korkeat, mutta ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun Varsinais-Suomessa. Sairaalakuormitus helpottui viime viikolla hetkeksi, mutta on taas samalla tasolla kuin aikaisemmin.

Paikallinen - 25.1.2022, 8:57

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on tulevaisuudessa merkittävä yrittäjäedustus. Alueen 79 valtuutetuista 21,5 prosenttia on yrittäjätaustaisia.

Paikallinen - 25.1.2022, 8:56

Kauppakeskus Skanssissa vuoden 2021 kokonaismyynti nousi neljä prosenttia aiemmasta vuodesta. Myynnin nousuun siivitti joulun kaksilukuinen myyntien prosentuaalinen kasvu. Kävijämäärä nousi joulukuussa yli 12 prosenttia ja joulukuun keskiostos ylitti 42 euroa.

Paikallinen - 25.1.2022, 8:56

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 22 400 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä nousee yleensä reippaasti marraskuuhun verrattuna ja tällä kertaa määrä nousi 2 000 hengellä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 24.1.2022, 9:44

Tänään maanantaina lanseerataan Turulle nimikkoleivonnainen, jonka myötä Turku maistuu nyt paremmalta kuin koskaan. Turkulaisen leipomo MBakeryn valmistamassa Turku-pullassa on pehmeän pullan välissä Turku-suklaalla maustettua kinuskikermaa ja päällä suklainen Turun vaakuna.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 23.1.2022, 11:52

Vuoden toista TPS-ottelua saatiinkin odottaa pitkä tovi ja tarjolle tulikin varsin erikoista käsikirjoitusta noudattanut näytelmä, jonka TPS lopulta Oulussa Kärpille hävisi maalein 5-4.

Paikallinen - 21.1.2022, 9:07

Perjantaina 28.1.2022 WAMin päänäyttelytiloissa avautuva Kuolleet sielut -näyttely esittelee Pekka ja Teija Isorättyän tuotantoa. Esillä on taiteilijaparin niin uutta tuotantoa kuin vanhempia teoksia, joita taiteilijat ovat muokanneet tätä näyttelyä varten.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 21.1.2022, 9:06

Anu Tuomen Väristä-näyttely WAMissa on retrospektiivinen katsaus Tuomen pitkään taiteilijanuraan ja laajaan tuotantoon. Tuomi (s. 1950) on toiminut taiteilijana ja taidealan vaikuttajana Turun seudulla viidellä eri vuosikymmenellä ja työskentelee yhä aktiivisesti taiteilijana.

Paikallinen - 21.1.2022, 9:05

Turun rakennusvalvonnassa on vireillä runsaasti lupia. Rakennusvalvonnan viimevuoden toimintaluvut kertovat, että jonoksi kertynyttä lupasumaa on saatu purettua ja Turun rakentaminen on elinvoimaista koronasta huolimatta.

Paikallinen - 21.1.2022, 9:04

Koko Ruissalon pääsaaren pesimälinnusto kartoitettiin viime vuonna seitsemättä kertaa, ensimmäinen laajuudeltaan vastaava kartoitus tehtiin saarella vuonna 1980. Tosin joistakin lajeista parimääräarvioita on jopa 1930-luvulta alkaen.

Paikallinen - 21.1.2022, 9:04

Heikkenevällä koronatilanteella, lisääntyvillä sairaustapauksilla ja koronarajoituksilla on vaikutusta myös jätehuoltoon. Lisäksi äkillisesti vaihtelevat talvikelit aiheuttavat haasteita.

Paikallinen - 21.1.2022, 9:03

Koronarokote suojaa raskaana olevaa vakavalta taudilta ja sitä kautta myös sikiötä esimerkiksi ennenaikaiselta synnytykseltä, johon vakava korona voi johtaa.

Paikallinen - 21.1.2022, 8:45

Lounais-Suomen poliisi pyysi keskiviikkona 19. tammikuuta yleisöltä apua Turun Vätissä liikkuneen miehen tunnistamiseen. Mies saatiin tunnistettua yleisövihjeiden avulla.