Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 11.
elokuuta
2020.

Raisio saa oman Taiteiden yön

Media

Raisiossa vietetään ensimmäistä kertaa Taiteiden yötä ke 12.8 klo 16-21. Tapahtuma levittäytyy ympäri kaupunkia. Ohjelmaa on kaikenikäisille useassa eri kohteessa. Tapahtuman liikkeelle panevana voimana on ollut kirjaston oma asiakasraati, joka haluaa tuoda erityisesti esille Raision monipuolista kulttuuritarjontaa ja samalla houkutella uusia raisiolaisia eri kulttuurimuotojen harrastamisen pariin. Tärkeää oli suunniteltaessa se, että ohjelmaa on kaikille ikäryhmille vauvasta vaariin.

Kirjastotalo avaa illan Viihdekuoro Kulkureiden esityksellä. Kirjastossa voi tutustua Raision seudun taideyhdistyksen toimintaan, katsoa dokumenttielokuvia taiteen maailmasta: taidemesenaatti Sara Hildenistä ja taiteilija Otto Mäkilästä, osallistua rockmusiikin levyraatiin tai kokeilla runokaraokea. Toimittaja, tietokirjailija Asta Leppä kertoo kirjailijan työstä ja uudesta elokuussa ilmestyvästä kirjastaan. Aulagalleriassa voit tavata taiteilija Lena Kuiviston ja tutustua tämän turkulaisen kuvataiteilijan näyttelyyn.

Matkailuoppaan esityksessä on mahdollisuus tutustua usein liian vähälle huomiolle jääneisiin, paikallisiin matkailukohteisiin, joita voi suositella kaikille. Arkeologisiin löytöihin voi perehtyä esityksessä Kuvia ja kuppeja kalliossa.

Perheen pienimmille on tarjolla askartelua poistokirjoista. Lisäksi lapsille on pukukulkue, johon voi osallistua mieleisessään rooliasussa ja ottaa lempikirjan kainaloon mukaan satuhetkeen satupuun alla.

Nuorisotoimen työpajojen rekvisiittanäyttelyyn voi tutustua nuorisotoimen tilassa. Nuortenkeskus Noppa tarjoaa yleisölle livemusiikkia, soitinten kokeilua ja kuvataidepajan. Myös saviastioiden (raku) polttoa voi seurata Nopan piha-alueella.

Nuoret ja entiset nuoret kutsutaan tutustumaan raisiolaisten bändien legendaariseen harjoittelupaikka Pommariin, jossa voi seurata graffitin maalausta ja tutustua Pommarin vaiheita esittelevään näyttelyyn.

Nyt on myös ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan myös Raision teatterin kulisseihin ja seuraamaan harjoituksia. Voi jopa liittyä teatterin harrastajien joukkoon.

Raision museo Harkon ja Raisio-Seura ry:n yhdessä kokoama Taidetta menneisyydestä- näyttelyn avajaisia vietetään kaupungintalolla.

Raision seurakunta puolestaan kutsuu Pyhän Martin laulajien minikonserttiin. Lisäksi ohjelmassa jatsahtava musiikkihartaus kirkossa nimekkäiden esiintyjien kanssa. Voi osallistua myös valokuvasuunnistukseen tai kuorolaulun pikakurssiin tai kuunnella Urkumusiikkia illan hämärtyessä.

Taiteiden yö- tapahtuman järjestää Raision kaupungin vapaa-aikapalvelut, Kirjastoraati ja Raision seurakunta yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 10.8.2020, 14:21

Uudenkaupungin Lokalahdella järjestettävä Karjurock joudutaan perumaan huonontuneesta koronavirustilanteesta johtuen, kerrotaan Karjurockin tiedotteessa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.8.2020, 14:19

Koronaviruksen toinen aalto on käynnistynyt, vahvistaa Tyksin infektiotautien vastuualueen ylilääkäri Jarmo Oksi. Pandemia ei ole ohi ja Oksi korostaakin kaikkien vastuullista käyttäytymistä.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:02

Turun Kupittaanpuistosssa 1.-2.8.2020 järjestetty kaupunkifestivaali Aura Fest avasi Suomen poikkeuksellisen tapahtumakesän onnistuneesti. Tapahtuma keräsi 7 500 kävijää. Kävijäkunta koostui erityisesti n. 20-30 vuotiaista nuorista aikuisista.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:00

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukatu 21 kohdalla. Työ aloitetaan maanantaina kello 18.00 ja työn arvioitu päättymisajankohta on tiistaiaamuna kello 06.00. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 10.8.2020, 5:58

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä maanantaista 10.8 lähtien koulujen lähistöllä Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella. Valvonta liittyy koulujen alkamiseen ja valvontaa tehdään lähiviikkojen ajan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 7.8.2020, 12:43

Koronatilanne heikkenee Suomessa. Turun kaupunki haluaa muistuttaa jokaisen vastuusta koronan toisen aallon seurausten lieventämiseksi.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:39

Pilke avasi musiikkipäiväkodin kauppakeskus Skanssin yhteyteen sekä englanninkielipainotteisen päiväkodin Pernoon.

Englanninkielipainotteinen päiväkoti Satakieli aukesi torstaina 6.8.2020 Pernoon uudisrakennukseen osoitteeseen Ruotsinsalmenkatu 6, 20240 Turku.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:38

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen teettämät Huhkon siltojen ja Pasalan alikulkusiltojen korjaustyöt ovat edenneet Raisiossa valtatiellä 8 seuraavaan vaiheeseen. Seuraavaksi siltojen vesieristys tullaan uusimaan EPDM kumimatoilla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.8.2020, 11:43

Turun terveysasemien ajanvarauspuhelimessa ja koronaneuvontapuhelimessa on edelleen ruuhkaa. Jos takaisinsoittoa ei saa 48 tunnin kuluessa yhteydenotosta, neuvotaan kaupungilta soittamaan uudelleen.

Paikallinen - 6.8.2020, 9:35

Beyond 2030 Challenge on kilpailu, joka kannustaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan.

Paikallinen - 5.8.2020, 14:23

Viimeisen vuorokauden aikana Varsinais-Suomessa on todettu neljä koronavirustapausta. Aiheesta uutisoi Yle.

Yhteensä tapauksia on nyt todettu maakunnassa 403. 

Paikallinen - 5.8.2020, 12:29

Turun kaupungin sivistystoimiala järjesti keskiviikkona 5.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.8.2020, 14:37

Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hakea koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojensa kustannuksiin.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:15

Senaatti-kiinteistöt käynnistää yhteistyössä Turun kaupungin kanssa 4.8.2020 laatu- ja hintakilpailun Turun Pihlajaniemeen kaavoitettavista asuinkerrostalokortteleista. Kilpailun kohteena on kolme asuinkorttelia, jotka käynnistävät asuntorakentamisen Pihlajaniemessä.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:14

Suomen Vuokranantajat ry on julkaissut yhdessä Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) kanssa vuosittaisen ennusteen asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä. Ennusteen pohjalta laaditussa kaupunkirankingissa Turku sijoittuu 24 kaupungin joukossa viidennelle sijalle.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 3.8.2020, 17:20

Linnanniemen kansainvälisen ideakilpailun kilpailutöitä on mahdollisuus kommentoida vielä 5.8.2020 saakka Kerro kantasi -palvelussa. Arvioitavina on kaikkiaan 127 ehdotusta Turun linnan ympäristön alueen kehittämiseksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 3.8.2020, 17:08

Murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta epäilty nuori mies on vangittu tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä. Mies tunkeutui omakotitaloon rikkomalla tunkilla ulko-oven lasin Raisiossa kesäkuun 8. päivänä illalla puoli kahdeksan aikaan.

Paikallinen - 3.8.2020, 9:01

Tallink Silja myy 7.8.2020 alkaen toistaiseksi lippuja Baltic Princessin risteilyille vain Suomesta. Risteilylle Baltic Princessillä ei siis toistaiseksi ole mahdollista lähteä Tukholmasta.

Paikallinen - 31.7.2020, 8:50

Torstaina 6.8. vietetään atomipommien uhrien muistopäivää eli Hiroshima-päivää. Hiroshiman ja Nagasakin atomipommi-iskuista tulee kuluneeksi tänä vuonna 75 vuotta. Yhdysvaltojen 6.8. ja 9.8.1945 pudottamat pommit tuhosivat japanilaiset kaupungit silmänräpäyksessä.

Paikallinen - 31.7.2020, 8:47

Kolmeen eri yksinäisen vanhuksen asuntoon tunkeutunut, kotihoidon työntekijänä esiintynyt mies on saatu kiinni ja hän on myöntänyt kuulusteluissa rikokset. Poliisi pääsi miehen jäljille omien tutkimustensa perusteella.