Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 26.
helmikuuta
2021.

Parkinmäen Palvelutalo Oy ja Turun ammatti-instituutti syventävät yhteistyötään

Parkinmäen Palvelutalo Oy ja Turun ammatti-instituutti (TAI) solmivat kumppanuussopimuksen, jonka tarkoituksena on lisätä yrityksen ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä sekä mahdollistaa opiskelijoiden laadukas ammatillinen koulutus ja luoda urapolkuja työelämään.

Sopimuksen tavoitteena on lisätä niin lähihoitajakoulutuksen kuin hoiva-avustajakoulutuksenkin houkuttelevuutta ja koulutusmääriä.

− Hoiva-alan koulutuksen houkuttelevuuden lisäämiseen ja laadun varmistamiseen kohdistuu lähivuosina kasvavaa painetta. Hoitajien määrällinen tarve ylittää koulutettavien määrän ja koulutuksen lisäämiseen tarvitaan nyt uusia keinoja. Varsinais-Suomen alueelle pitää lähivuosien aikana kouluttaa noin 500 hoitajaa nykymäärää enemmän (10 % koko maan lisäystarpeesta), kertoo palvelualuejohtaja Hannu Immonen.

Yhteistyön myötä opiskelijat tulevat näkymään enemmän palvelutalon arjessa. Koulutusta tullaan järjestämään päivä-, ilta- ja oppisopimuskoulutuksena sekä verkkoryhminä. Palvelutalon arjessa osa toiminnoista toteutetaan jatkossa niin, että opiskelijaryhmät opettajien ja viriketoiminnasta vastaavien johdolla hoitavat niitä pysyväisluontoisesti.

Muita yhteistyön muotoja ovat Parkinmäen mukaan nimetyt kummiryhmät, opiskelijoiden työpaikkaohjauksen laadun kehittäminen koulutusten avulla, alan positiivinen markkinointi ja stipendiyhteistyö. Yksityiset hoivapalvelujen tuottajat nimeävät myös ensimmäistä kertaa edustajansa Turun ammatti-instituutin hyvinvointipalvelujen neuvottelukuntaan. Edustaja nimetään Parkinmäen Palvelutalosta.

− Olemme mielissämme siitä, että voimme osaltamme tukea Turun ammatti-instituuttia maakunnan yhteiseen haasteeseen vastaamisessa. Uskon, että tämän tyyppinen yhteistyö myös rikastaa palvelutalon arkea ja samalla auttaa meitä edelleen kehittämään toimintaamme, toteaa Parkinmäen Palvelutalon toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kuokkanen.

Kumppanuussopimus tuo uusia mahdollisuuksia myös TAIn ja Axxell Utbildning Ab:n yhteistyönä toteutettavaan ruotsinkieliseen lähihoitajakoulutukseen.  

− Kaksikielisten hoitajien tarve on pysyvästi olemassa Turun alueella. Ruotsia äidinkielenään puhuvat ovat hakeutuneet hyvin tähän koulutukseen. Varsinkin ruotsinkieliset ryhmät tulevat opiskelemaan palvelutalon opetustilassa periaatteella osa päivästä teoriaa ja osa päivästä toimintoihin osallistumista, kertoo koulutuspäällikkö Kalle Ojanen.

Ruotsinkielistä lähihoitajakoulutusta on ollut tarjolla Turussa syksystä 2019 lähtien.

Alkuun kaksivuotinen kumppanuussopimus allekirjoitetaan ja julkaistaan maanantaina 1.2.2021 klo 12.00 Parkinmäen Palvelutalolla (Multavierunkatu 5, Turku). Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tilaisuuteen oheisen linkin kautta:

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 25.2.2021, 11:10

Hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta. Seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.

Paikallinen - 25.2.2021, 9:53

Meyer Turun telakalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 85 koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu 309 työntekijää. Aiheesta uutisoi Yle Turku.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.2.2021, 8:43

Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tilastot valvontamaksujen yleisimmistä syistä paljastavat, että turkulaiset autoilijat suhtautuvat huolettomasti sääntöihin. Yli kolmasosa valvontamaksun saaneista autoilijoista jätti käyttämättä pysäköintikiekkoa alueella, jossa sen käyttö

Paikallinen - 24.2.2021, 17:41

Juhani ”Tami” Tamminen lähtee Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa, kertoo Turun Keskusta Facebook-sivuillaan.

Sisältää kuvan
Kuva: Turun kaupunki, Jaska Poikonen
Paikallinen - 24.2.2021, 13:52

Ohjatut ulkoliikuntatunnit aikuisille alkavat Turussa tällä viikolla. Ensimmäisinä vuorossa ovat lihaskuntojumpat, aikuisten luistelukoulut ja lumikenkäkävelyn opastukset. Tarjontaa on ympäri kaupunkia ja valikoima vaihtelee viikoittain. Tiedot tunneista löytyvät sivulta turku.fi/ulos.

Paikallinen - 24.2.2021, 11:30

Pähkinäpensaan ja lepän kukinta on alkanut etelämpänä Euroopassa, kerrotaan Turun yliopistolta. Viikonloppuna Lounais-Suomeen kulkeutui pähkinän siitepölyä. Sopivien eteläisten ilmavirtausten mukana sekä pähkinän että lepän kaukokulkeumat ovat jatkossakin mahdollisia.

Sisältää kuvan
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Paikallinen - 23.2.2021, 14:10

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti voimassa kaikki aiemmat suosituksensa. Maakunnan koronatartuntatilanne on pysynyt huolestuttavana. Ennustettavuutta hankaloittaa virusmuunnosten kasvava osuus tartuntojen aiheuttajana.

Paikallinen - 23.2.2021, 12:33

Salossa Teijolla sijaitsevan laskettelukeskuksen Skihaus Bistrossa on perjantaina 19.2. noin klo 18 – 18.30 välisenä aikana ollut asiakkaana henkilö, jolla on sen jälkeen todettu koronatartunta. Aiheesta kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:58
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:57
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:55
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:52
Paikallinen - 23.2.2021, 10:51

Naantalissa koronavirusrokotukset ovat hyvässä vauhdissa, ja rokotusaikataulu suunnitellaan rokotteiden saatavuuden perusteella. Naantalissa on hyvät valmiudet rokottaa kaupunkilaisia sitä mukaa, kun rokotteet saapuvat.

Paikallinen - 23.2.2021, 10:49

Turku Energia -konsernin vuoden 2020 liikevoitto parani ja liikevaihto laski edellisvuoteen 2019 verrattuna. Sähkönkulutus laski Turussa 1,8 % edellisvuoteen verrattuna.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.2.2021, 10:40

130 tonnin mobiilinosturi syttyi moottoritilastaan tuleen käytön aikana tänään aamulla Turussa Kakolan alueella. Nosturi oli 4- kerroksisen uudisrakennuksen vieressä. Palo ei ehtinyt levitä rakennukseen. Kuljettajan tekemä alkusammutus rajasi palon ja pelastuslaitos sammutti palon.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:48

Turun kaupunginhallituksen 1.2.2021 tekemän päätöksen mukaisesti kaupungin vuokralla olevien yhdistysten on mahdollista saada osittaista vuokranmaksuvapautusta, mikäli tiloihin on kohdistunut viranomaisten taholta annettuja kokoontumisrajoituksia.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:42

Toisen asteen yhteishaku lukioihin ja ammatillisiin koulutuksiin on 23.2.–23.3.2021. Valinnanvaraa löytyy, sillä Turun kaupungin seitsemän eri lukiota tarjoavat myös monia erityislinjoja.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.2.2021, 16:56

 

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja Opelilla liikkuneesta miehestä, jonka epäillään seuranneen naisia erityisesti Halisten, Ylioppilaskylän ja Nummenmäen alueella Turussa. Selvittely liittyy marraskuussa Turussa kadonneen nuoren naisen tapaukseen.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:58

Rauma Marine Constructions jatkaa telakan tuotannollista keskeytystä toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen takia. Viranomaiset ovat asettaneet satoja telakalla tuotannossa työskenteleviä henkilöitä karanteeniin mahdollisen altistumisen takia.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:49

Pöytyän kunnassa sijaitsevassa peruskoulussa on noudatettu ulkoilumenettelyä, jossa vammaiset oppilaat joutuvat pääsääntöisesti ulkoilemaan rakennustyömaa-aidoista rajatussa häkkimäisessä rakennelmassa. Muut lapset ovat saaneet ulkoilla vapaasti aitaamattomalla piha-alueella.