Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 10.
joulukuuta
2019.

Naantalissa rakennetaan yhteisöllisyyttä ja ehkäistään kiusaamista koko kaupungin yhteisellä Pieni teko, parempi Naantali -kampanjalla

Media

Naantalissa ehkäistään kiusaamista ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä kaupungin kampanjalla, jossa kannustetaan kaikkia tekemään pieniä tekoja toisten hyväksi. Kampanja on käynnissä 14.11.–14.12.2019.

Naantalissa käynnistyy tänään Pieni teko, parempi Naantali -kampanja, jonka tavoitteena on kerätä tuhat pientä tekoa kiusaamisen ehkäisyksi. Kampanjan tarkoituksena on rakentaa yhteisöllisyyttä Naantalissa.

Kaupungin kampanjaa on ideoitu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ja viestinnän yhteistyönä. Kampanja on avoin kaikille, lapsista vanhuksiin.

– Kampanjan idea lähti liikkeelle varhaiskasvatuksessa päivitetystä kiusaamisen ehkäisyn suunnitelmasta. Sitä pohtiessamme olemme halunneet korostaa, ettei kiusaamisen ehkäisy ole kenenkään yksittäisen henkilön tai tahon asia vaan yhteinen asiamme. Pieni teko -kampanjalla tuetaan ihmisten välistä hyvää vuorovaikutusta ja keskinäisiä suhteita, kertoo Naantalin kaupungin varhaiskasvatusjohtaja ja projektia vetänyt Kaisa Rantala.

– Ajatus meillä on, että ketään ei saa jättää yksin! Haluamme korostaa, että ihmiset ovat toinen toisilleen tärkeitä. Vahvistamme näin hyvää ja laadukasta kohtaamista. Yhteisillä keinoilla edistämme parhaiten myös kiusaamisen ehkäisyä, Rantala sanoo.

Kampanjan suojelijoina toimivat Turun yliopiston kasvatuspsykologian apulaisprofessori, yksinäisyystutkija Niina Junttila ja Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

– Laadukasta kohtaamista on kaikki sellainen, missä koet tulevasi kohdatuksi, nähdyksi ja kuulluksi. Se voi olla tervehdys kadulla tai naapuri kysyy, mitä sinulle kuuluu tai ovatko tomaatintaimesi itäneet. Ihan mitä tahansa, missä sinut huomataan ja kohdataan, Junttila sanoo ja jatkaa:

– Me kaikki pystymme ja voimme tehdä pieniä asioita, ja loppujen lopuksi isot asiat rakentuvat niistä pienistä. Pienet teot ovat tärkeimpiä.

Jaa pieni teko somessa tai verkossa

Naantalin varhaiskasvatuksessa ja koulussa lapsille sekä nuorille kerrotaan kampanjan teemoista, ja heidät haastetaan toteuttamaan ja huomaamaan hyviä pieniä tekoja omassa arjessaan: päiväkodeissa, kouluissa, harrastuksissa ja kotona. Tarkoituksena onkin, että kampanjaan voi osallistua myös perheissä ja vapaa-ajalla. Varhaiskasvatuksessa lapset saavat omat Pieni teko -passit, johon kerätään tarroja pienistä teoista varhaiskasvatuksessa ja vapaa-ajalla.

Mukaan kampanjaan haastetaan myös naantalilaiset järjestötoimijat, seurat, yhdistykset ja yritykset. Pienet teot voivat olla yksinkertaisia: toisen huomioimista, peliin mukaan ottamista, kuulumisten kysymistä tai vaikkapa lounasseuran tarjoamista. Jokainen saa itse määrittää oman pienen tekonsa.

Kampanjan materiaali on kaikkien toimijoiden käytettävissä kaupungin verkkopalvelussa osoitteessa www.naantali.fi/pieniteko. Sivustolla voi ilmiantaa oman pienen tekonsa tai ilmiantaa toisen tekemän hyvän teon. Ilmoittajien kesken arvotaan yllätyksellinen Pieni teko -lahjakortti.

Pienistä teoista voi myös kertoa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #PienitekoNaantali. Pieniä tekoja nostetaan esiin myös kaupungin sosiaalisen median kanavissa ja kampanjan verkkosivuilla.

Myös muut toimijat voivat haastaa mukaan kampanjaan. Pieni teko, parempi Naantali -kampanja jatkuu 14.12.2019 saakka.

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. kampanja näkyy myös katukuvassa: Kello 10.00–10.30 varhaiskasvatuksen väki tempaisee yhteisessä toritapahtumassa, jossa luvassa on tanssia ja muuta mukavaa ohjelmaa. Tapahtumaan saapuvat keskusta-alueen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen lapset. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 9.12.2019, 15:25

Vuosittain jaettava Aurora-mitali myönnettiin maanantaina Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston kokouksessa Åbo Svenska Teaterin Kaleva-tuotannolle.

Paikallinen - 9.12.2019, 7:42

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden neljättä tapahtumaviikonloppua vietetään lauantaina ja sunnuntaina 14.‒15.12.2019 klo 11‒17. Tapahtuman päätösviikonloppuna Vanhalla Suurtorilla on luvassa jouluisia pienoisnäytelmiä, musiikkia, tanssia ja sirkustemppuja.

Paikallinen - 9.12.2019, 7:41

Puoluevaltuusto päätti esittää tulevaksi pääministeriksi SDP:n ensimmäistä varapuheenjohtajaa Sanna Marinia, 34. Lisäksi puoluevaltuusto esittää valtioneuvoston jäseniksi seuraavia henkilöitä:

Paikallinen - 5.12.2019, 13:43

Koko syksyn kestänyt Arkea Oy:n henkilöstöä koskenut työehtosopimuskiista on saatu ratkaistua. Neuvottelutulos paikalliseksi sopimukseksi hyväksyttiin tänään sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n että Arkean hallituksissa.

Paikallinen - 5.12.2019, 13:28

Turun ammattikorkeakoulu on solminut työeläkevakuuttaja Kevan kanssa jatkovuokrasopimukset Linnankadun taidekampuksen tiloista. Sopimukset koskevat AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion käytössä olevia kiinteistöjä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 5.12.2019, 8:01

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12. klo 16.00 alkaen, etenee reitillä Tuomiokirkontori - Hämeenkatu - Uudenmaankatu - Uudenmaantie - Seppelkuja - Turun hautausmaa. Reitin varrella toimivat liikenteenohjaajat ja poliisi on mukana turvaamassa kulkueen etenemistä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 5.12.2019, 7:43

Kaapelityöstä johtuva nostotyö Honkaistentie 44 kohdalla sulkee ajokaistan 5.12.2019 klo 09:30-13:30 väliseksi ajaksi. Haittaa liikennettä molemmissa ajosuunnissa. Paikalla liikenneopasteet.

Paikallinen - 4.12.2019, 15:31

Sopraanotähti Karita Mattilan Saaristo-oopperalle lahjoittamat puvut saavat uuden elämän syksyllä 2020 ensi-iltansa saavassa Suomen kantaesityksessä, joka vierailee Turun Kaupunginteatterilla.

Paikallinen - 4.12.2019, 14:21

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu yhtiön hallimestari Kari Rantala. Hän aloittaa toimessaan 1.1.2020. Yhtiön hallitus teki valinnan kokouksessaan lokakuussa 2019.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.12.2019, 10:45

Turun Messukeskukseen avautuu toistamiseen Pomppulinnamaailma. Pomppulinnamaailma on toiminallinen kokonaisuus vuoden loppuun ja alkuun. Viime vuonna tapahtuma ennätti ilahduttaa noin 8500 lapsiperhettä ja suuren suosionsa vuoksi se päätettiin toteuttaa uudelleen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.12.2019, 10:32

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut viisi uutta jatkosopimusta liigakaudeksi 2020. TPS:ssä jatkavat viime kausien runkopelaajiin kuuluneet maalivahti Inkeri Niemi sekä kenttäpelaajat Laura Kattelus, Netta Laasio, Jenni Rannus, ja Saija Östlund.

Paikallinen - 4.12.2019, 10:09

Kauneimmat joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran. Seurakunnat ympäri Suomen järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä tuhansia laulutilaisuuksia, ja mukaan mahtuu myös erityisesti lapsille ja perheille suunnattuja joululauluhetkiä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.12.2019, 6:45

Turun Teatterisäätiö jakoi tiistaina 3.12. vuoden 2019 tunnustuspalkintonsa Turun Kaupunginteatterin dramaturgi Satu Rasilalle. Hänet palkittiin merkittävästä pitkäaikaisesta työstä näytelmäkirjailijana ja dramaturgina. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Paikallinen - 4.12.2019, 6:45

Suomi uusi pohjoismaiden mestaruuden voittamalla Nordic Futsal Cupin “finaaliottelussa” Ruotsin 3-1. Suomen maalitekijöiksi merkattiin Aleksi Kylmälä, Ruotsin oma maali ja Jarmo Junno. Ruotsin ainoa maalintekijöä oli Albert Hyseni.

Paikallinen - 3.12.2019, 18:05

Turkulainen Timo Esko saa itsenäisyyspäivän korkeimman kunniamerkin, Suomen Valkoisen Ruusun suurristin. Oikeustieteen tohtori Esko toimi tähän vuoteen saakka korkeimman oikeuden presidenttinä ja sitä ennen vastaavassa tehtävässä Turun hovioikeudessa.

Sisältää kuvan
luonnonsuojelu
Paikallinen - 3.12.2019, 18:03

Mynämäen–Mietoisten luonnonsuojeluyhdistys palkitaan Turun Kynnys-palkinnolla esteettömän lintulavan suunnittelusta ja rakentamisesta Mietoistenlahden lintujensuojelualueen reunalle.

Paikallinen - 3.12.2019, 9:34

Opetushallitus on myöntänyt Turun, Jyväskylän ja Oulun yliopistoille sekä Åbo Akademille 725 000 euron jatkorahoituksen suuren suosion saavuttaneen täydennyskoulutushankkeen jatkamiseksi.

Paikallinen - 3.12.2019, 9:30

Tänään 3.12. vietetään kansainvälistä vammaisten päivää. Turun museokeskus ottaa osaa juhlapäivään nostamalla kokoelmistaan ja sisällöistään esiin esimerkkejä vammaisuuden huomioimisesta eri museoissa.

Paikallinen - 3.12.2019, 9:29

Turun seudun opaskartalla on julkaistu joulukauden kunniaksi valtakunnan ykköskuusen rekisteritiedot. Kuusi on joulukuun ajan nähtävissä karttapalvelun puurekisteristä, josta löytyy tiedot kaikista kaupungin rekisteriin kirjaamista puista.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 3.12.2019, 9:28

Joulu, joulu – tuohon tapaan lienen sitä sanaa äännellyt silloin tällöin kautta tämän ikäni puhetaitoisen jakson. Se on minulle hieno ja kallisarvoinen sana. ”Taata” eli Frans Emil Sillanpää kirjoitti ja luki joulupakinoitaan radiossa jouluisin vuosina 1945-1963.