Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Torstai, 2.
heinäkuuta
2020.

Naantalissa rakennetaan yhteisöllisyyttä ja ehkäistään kiusaamista koko kaupungin yhteisellä Pieni teko, parempi Naantali -kampanjalla

Media

Naantalissa ehkäistään kiusaamista ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä kaupungin kampanjalla, jossa kannustetaan kaikkia tekemään pieniä tekoja toisten hyväksi. Kampanja on käynnissä 14.11.–14.12.2019.

Naantalissa käynnistyy tänään Pieni teko, parempi Naantali -kampanja, jonka tavoitteena on kerätä tuhat pientä tekoa kiusaamisen ehkäisyksi. Kampanjan tarkoituksena on rakentaa yhteisöllisyyttä Naantalissa.

Kaupungin kampanjaa on ideoitu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ja viestinnän yhteistyönä. Kampanja on avoin kaikille, lapsista vanhuksiin.

– Kampanjan idea lähti liikkeelle varhaiskasvatuksessa päivitetystä kiusaamisen ehkäisyn suunnitelmasta. Sitä pohtiessamme olemme halunneet korostaa, ettei kiusaamisen ehkäisy ole kenenkään yksittäisen henkilön tai tahon asia vaan yhteinen asiamme. Pieni teko -kampanjalla tuetaan ihmisten välistä hyvää vuorovaikutusta ja keskinäisiä suhteita, kertoo Naantalin kaupungin varhaiskasvatusjohtaja ja projektia vetänyt Kaisa Rantala.

– Ajatus meillä on, että ketään ei saa jättää yksin! Haluamme korostaa, että ihmiset ovat toinen toisilleen tärkeitä. Vahvistamme näin hyvää ja laadukasta kohtaamista. Yhteisillä keinoilla edistämme parhaiten myös kiusaamisen ehkäisyä, Rantala sanoo.

Kampanjan suojelijoina toimivat Turun yliopiston kasvatuspsykologian apulaisprofessori, yksinäisyystutkija Niina Junttila ja Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen.

– Laadukasta kohtaamista on kaikki sellainen, missä koet tulevasi kohdatuksi, nähdyksi ja kuulluksi. Se voi olla tervehdys kadulla tai naapuri kysyy, mitä sinulle kuuluu tai ovatko tomaatintaimesi itäneet. Ihan mitä tahansa, missä sinut huomataan ja kohdataan, Junttila sanoo ja jatkaa:

– Me kaikki pystymme ja voimme tehdä pieniä asioita, ja loppujen lopuksi isot asiat rakentuvat niistä pienistä. Pienet teot ovat tärkeimpiä.

Jaa pieni teko somessa tai verkossa

Naantalin varhaiskasvatuksessa ja koulussa lapsille sekä nuorille kerrotaan kampanjan teemoista, ja heidät haastetaan toteuttamaan ja huomaamaan hyviä pieniä tekoja omassa arjessaan: päiväkodeissa, kouluissa, harrastuksissa ja kotona. Tarkoituksena onkin, että kampanjaan voi osallistua myös perheissä ja vapaa-ajalla. Varhaiskasvatuksessa lapset saavat omat Pieni teko -passit, johon kerätään tarroja pienistä teoista varhaiskasvatuksessa ja vapaa-ajalla.

Mukaan kampanjaan haastetaan myös naantalilaiset järjestötoimijat, seurat, yhdistykset ja yritykset. Pienet teot voivat olla yksinkertaisia: toisen huomioimista, peliin mukaan ottamista, kuulumisten kysymistä tai vaikkapa lounasseuran tarjoamista. Jokainen saa itse määrittää oman pienen tekonsa.

Kampanjan materiaali on kaikkien toimijoiden käytettävissä kaupungin verkkopalvelussa osoitteessa www.naantali.fi/pieniteko. Sivustolla voi ilmiantaa oman pienen tekonsa tai ilmiantaa toisen tekemän hyvän teon. Ilmoittajien kesken arvotaan yllätyksellinen Pieni teko -lahjakortti.

Pienistä teoista voi myös kertoa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #PienitekoNaantali. Pieniä tekoja nostetaan esiin myös kaupungin sosiaalisen median kanavissa ja kampanjan verkkosivuilla.

Myös muut toimijat voivat haastaa mukaan kampanjaan. Pieni teko, parempi Naantali -kampanja jatkuu 14.12.2019 saakka.

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. kampanja näkyy myös katukuvassa: Kello 10.00–10.30 varhaiskasvatuksen väki tempaisee yhteisessä toritapahtumassa, jossa luvassa on tanssia ja muuta mukavaa ohjelmaa. Tapahtumaan saapuvat keskusta-alueen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen lapset. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikkö on avannut Saaristomeren tutkimuslaitoksen entiseen kirjastoon pienimuotoisen näyttelyn, joka esittelee yleisölle saaren hospitaaliaikaa ja sen jälkeen taloon tulleen tutkimuslaitoksen toimintaa.

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Museo avaa ovensa 7.7. uusin ja uusiutunein näyttelyin. Nyt avautuva kokoelmanäyttely Pari sanaa keräämisestä kertoo mukaansatempaavalla otteella Turun taidemuseon kokoelman historiasta, karttumisesta ja teosten lainamatkoista maailmalla.

Paikallinen - 1.7.2020, 11:02

Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) on tänään sulkenut lopullisesti Naantalin voimalaitoksen kaksi vanhinta kivihiilikäyttöistä yksikköään, vuonna 1960 valmistuneen ykkösyksikön ja vuonna 1964 valmistuneen kakkosyksikön.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 1.7.2020, 10:37

Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteinen komedia Helppo ero saa ensi-iltansa 2.7. Naantalissa, Kailon saaren upeassa kesäteatterimiljöössä. Esityskausi jatkuu 22.8. asti ja katsomo täytetään turvavälit huomioiden.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 1.7.2020, 10:13

Kasvava ja kehittyvä Turun Kupittaan alue saa ensimmäisen hotellinsa, kun Original Sokos Hotel Kupittaa aukeaa 1.7. Yhdeksänkerroksinen hotelli vastaa viime vuosina voimakkaasti kasvaneeseen kysyntään niin työ- kuin vapaa-ajan matkustamisen osalta.

Paikallinen - 1.7.2020, 9:31

Tallinkin kesän uudet reitit Helsingistä Riikaan ja Turusta Tallinnaan ovat herättäneet suurta kiinnostusta, joten Tallink lisää lähtöjä Helsinki-Riika- ja Turku-Tallinna-reiteille elokuussa 2020.

Paikallinen - 30.6.2020, 10:14

New Performance Turku Festivalin vuoden 2020 MOBILITIES-teeman ympärille kutsutut teokset käsittelevät liikkuvuuksia esimerkiksi kansainvälisen liikkuvuuden ja liikkumisen uudelleen ajattelun kautta.

Paikallinen - 30.6.2020, 10:11

Tuoreen tutkimuksen mukaan nallehaaste on esimerkki pandemianaikaisesta hyvää tekevästä, yhteisöllisestä ja ylisukupolvisesta leikistä. Katsausartikkelin mukaan mielikuvitus, osallistavuus ja yhteisöllisyys nousevat tärkeimmiksi nallejahdin piirteiksi.

Paikallinen - 30.6.2020, 7:29

Turun kaupungilla on n. 350 erilaista liikuntapaikkaa. Suurin osa kohteista on kaikkien kuntalaisten käytössä: osa vuoronvarauksen kautta, osa ilman varausta. Pääasiallisesti kaikki alle 20-vuotiaiden käyttäjien seuratoiminnan harjoitusvuorot ovat maksuttomia. 

Paikallinen - 29.6.2020, 8:36

Lounais-Suomessa poliisia työllistivät rattijuopot, ylinopeudet, vahingonteot, pahoinpitelyt ja häiriköt. Myös kotihälytyksiä kirjattiin viikonlopun aikana 89 kappaletta koko Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Vuonna 2019 kotihälytyksiä oli vastaavana viikonloppuna 64 kappaletta.

Paikallinen - 29.6.2020, 8:35

Varsinais-Suomessa viime viikon aikana havaituista kymmenestä koronatartunnan saaneesta viisi on työskennellyt Turun telakalla verkostoyrityksessä.

Paikallinen - 29.6.2020, 8:35

Turun Suurtorin keskiaika ry toteutti ensimmäiset virtuaaliset Keskiaikaiset markkinat to–su 25.–28.6.2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.6.2020, 15:06

Heinäkuun alkupuolella aloitetaan kaikkien yli 70-vuotiaiden turkulaisten tavoittelu puhelimitse. Soiton saavat ne, jotka eivät ole hyvinvointitoimialan säännöllisen palvelun piirissä. Heitä on Turussa lähes 18 000 henkilöä. Puhelujen avulla kartoitetaan poikkeusajan elämän sujumista.

Paikallinen - 26.6.2020, 14:50

Turun kaupunki on vahvistanut juhlavuotta viettävälle Aura Festille luvan tapahtuman järjestämiselle. Kaupunkifestivaali Aura Fest juhlitaan Turun Kupittaanpuistossa 1.-2. elokuuta. Festivaalin perjantain 31.7. ohjelmisto siirretään sunnuntaille 2.8. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.6.2020, 9:15

Naantalin uimapaikoilla on ollut tänä kesänä hyvä pulikoida, sillä uimaveden laatu on hyvällä tasolla. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu viimeisen parin viikon aikana kaikilta Naantalin 14 uimapaikalta. Naantalin uimavesiä valvoo Raision ympäristöterveys.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.6.2020, 9:11

Kesäkuun puolivälissä toteutettu laaja kuluttajakysely vahvistaa, että suomalaiset pitävät kauppakeskuksia turvallisina asiointipaikkoina. 55 % kuluttajista aikoo käydä syksyn aikana kauppakeskuksissa aiempaa useammin tai kuten ennenkin.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 15:31

Ruisrockissa nähdään kesällä 2021 tuottaja Martin Garrix (NL). Palkittu ja listasijoituksia napsiva artisti on elementissään niin nostattavien tanssibiisien kuin melodisten popkappaleiden parissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 15:16

Liiga-kausi 2020-21 käynnistyy lokauun alussa, kolmisen viikkoa totuttua myöhemmin. TPS aloittaa kauden vierasottelulla Porissa Ässien vieraan perjantaina 2.10, mutta pelaa ensimmäisen kotiottelun heti seuraavana päivänä. TPS saa vieraakseen Lukon lauantaina 3.10.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 15:09

Turun linnan ympäristön alueelle järjestettiin Linnanniemen kansainvälinen ideakilpailu 9.1.–28.5.2020. Ainutlaatuiselle alueelle sijoittuvaan kilpailuun saatiin poikkeuksellisen suuri määrä ehdotuksia sekä Suomesta että ulkomailta. Kilpailutyöt ovat yleisön kommentoitavina 25.6.–5.8.2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 14:59

Keskiaikaiset markkinat verkossa -tapahtuma on käynnistynyt tänään. Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää ensimmäiset virtuaaliset Keskiaikaiset markkinat to–su 25.–28.6.2020 klo 10–20.