Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 17.
syyskuuta
2021.

Naantalin ex-kaupunginjohtaja Jouni Mutanen vuoden 2021 valtakunnan viralliseksi unikeoksi

Mikkelissä syntynyt Jouni Mutanen opiskeli Helsingissä oikeustiedettä. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli aluksi Sosiaalihallituksessa lakimiestehtävissä. Muuttoauto toi perheen 1980-luvun puolivälissä Varsinais-Suomeen, jossa Mutanen työskenteli Velkuan ja Lemun kunnanjohtajana. Siilinjärven kunnanjohtajaksi hän siirtyi vuonna 1990, jossa vierähti lähes 18 vuotta. Hän toimi vuosina 2002 – 2007 myös Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajana. Siilinjärven johtajapestin jälkeen hän siirtyi Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän johtajaksi vuonna 2008.

Naantalin kaupunginjohtajuus kutsui vuonna 2014. Nämä tehtävät Jouni Mutanen luovutti uudelle kaupunginjohtajalle Laura Leppäselle 26.7.2021, mutta hän jatkaa työtään kaupungilla elokuun loppuun saakka. Syksyllä Mutasella alkaa uusi elämänvaihe osa-aikaisena konsulttina ja eläkeläisenä. Hän aloittaa lokakuun alusta johtavana asiantuntijana FCG Finnish Consulting Group Oy:ssä.

Vuoden 2021 Unikeko on ollut Velkuan kesä- ja vapaa-ajan asukas jo vuodesta 1987. Perheellä oli aluksi vuokramökki Palvan saarella. Oma mökki rakennettiin lähes 30 vuotta sitten Velkuanmaan saarelle.  Saaristosta on tullut hyvin rakas paikka koko perheelle. Myös perheen aikuiset lapset viihtyvät erinomaisesti Velkuanmaalla.

Naantalin kaupunginjohtajan kauttaan Jouni Mutanen luonnehtii antoisaksi ja haasteelliseksi. Naantali on pieneksi kaupungiksi yllättävän monipuolinen. Naantali on satama-, teollisuus- ja matkailukaupunki. Reilu kymmenen vuotta sitten tehtyjen kuntaliitosten jälkeen Naantali on myös laaja saaristokaupunki, johon kuuluu suuri osa ympäri vuoden asutusta suomenkielisestä saaristosta.

Jouni Mutanen kertoo, että hän on työssään pitänyt tärkeänä päämääränä Naantalin vetovoiman lisäämistä asuinkaupunkina. Kaavoitukseen ja kilpailukykyiseen asuntotonttitarjontaan on panostettu. Naantalin vetovoima asuinkaupunkina onkin selvästi kasvanut 2010-luvun puolivälistä lähtien.  Naantali on vakiinnuttanut asemansa muuttovoittokaupunkina.

Vuoden 2022 Asuntomessut järjestetään Luonnonmaan saarella. Tapahtuma on herättänyt jo useiden vuosien ajan uutta mielenkiintoa Naantalia kohtaan. Jouni Mutanen uskoo, että mielenkiinto säilyy vahvana vielä messujen jälkeenkin.

Myös uusia yritysalueita on kaavoitettu ja Luonnonmaalle nousee 2020-luvulla Naviren yritysalue.

Yhteistyö yritysten ja yrittäjäyhdistysten kanssa on vahvistunut kaupunginjohtaja Mutasen aikana. Työtä on tehty tiiviissä yhteistyössä elinkeinoasiamiehen ja muun viranhaltijajohdon kanssa. Naantali onkin viime vuosina saavuttanut useita mitalisijoja valtakunnallisissa ja maakunnallisissa kyselyissä, joissa on mitattu yritysilmapiiriä sekä kaupungin ja yrittäjien välistä yhteistyötä.

Naantalin taloudellinen tilanne on hyvä. Tulot ja menot ovat tasapainossa ja kaupungin lainamäärä on alhainen.

Nesteen Naantalin jalostamon lopetus on haaste Naantalille ja koko Turun seudulle. Uskoa tulevaisuuteen luo Turun, Raision ja Naantalin kaupunkien sekä Fortumin ripeästi perustama Green Industry Park -kehitysyhtiö. Tavoitteena on kehittää jalostamoalueelle bio- ja kiertotalousyritysten keskittymä.

Olen saanut tehdä töitä osaavien, innostuneiden ja ahkerien työkavereiden kanssa. Yhdessä tekeminen heidän kanssaan on ollut erittäin antoisaa, josta lämmin kiitos kaikille, kehuu Jouni Mutanen.

Hannelensa kanssa yhdessä vuodesta 1977 ollut Unikeko nauttii huhtikuussa syntyneistä lapsenlapsista. Uusi rooli kaksosten isoisänä onkin Naantalin Luonnonmaalla asuvalle Unikeolle mieluisaa.

Tuoreen Unikeon mieliharrastuksia ovat lukeminen ja liikunta. Jouni Mutanen iloitsee siitä, että tulevina vuosina on enemmän aikaa ruskamatkoille Lappiin ja lumisen Suomen hiihtoladuille.

2

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 16.9.2021, 11:13

TPS nousi Liigan kärkeen kairaamalla 2-1-vierasvoiton JYP:stä ja aloitti samalla kauden toisen viikkonsa riemukkaasti täydellä pistepotilla. 4.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.9.2021, 10:21

Jyrsintä- ja päällystystyö  haittaa liikennettä Sepänkadulla välillä Kupittaankatu - Kunnallissairaalantie. Yksi ajokaista on pois käytöstä. Päivittäinen työaika on kello 9.00 - 15.00 ja tarvittaessa myös kello 17.00 - 21.00.

Paikallinen - 15.9.2021, 10:19

ELY-keskus on käynnistänyt 2021 vuoden alusta tiesuunnitelman laatimisen mt 180 (Saaristotie) parantamisesta välillä Kurkela-Kuusisto. Hankkeen yleissuunnitelma on laadittu nimellä Kaarinan läntinen ohikulkutie. Hankkeessa on mukana Kuusistonsalmen sillan uusiminen.

Paikallinen - 15.9.2021, 10:18

Turun Kirjastosilta valaistaan syksyn 2021 aikana useilla teemaväreillä. Jokaisen värin takana on ajatus tärkeästä asiasta, jota halutaan tuoda esiin tiettyinä päivinä. Turun kaupunki järjestää teemavalaistuksia eri yhteistyötahojen kanssa vuosittain.

Paikallinen - 14.9.2021, 16:04

Poliisi tavoitti päihtyneen mopoilijan ja henkilöauton kuljettajan Kustavissa lauantaina.

Lauantaina puolenyön aikaan Kiparluodontiellä Kustavissa tapahtui onnettomuus, jossa nuori mopoilija menetti ajoneuvonsa hallinnan ja kaatui. Mopon kyydissä oli myös toinen nuori matkustaja.

Paikallinen - 14.9.2021, 16:02

Varsinais-Suomessa koronatilanne on suurin piirtein samalla tasolla kuin viime viikolla. Tautia esiintyy erityisesti muuta kuin kotimaista kieltä äidinkielenään puhuvassa rokottamattomassa väestössä.

Paikallinen - 14.9.2021, 9:17

Turun seudun vapaaehtoiset sukeltajat nostavat tulevana perjantaina Aurajoen pohjasta moottoripyörän. Pinnanalaiset siivoustalkoot jatkuvat Turun päivän perinteisessä Aurajokea siivotaan sukeltaen -tapahtumassa.

Paikallinen - 14.9.2021, 9:12

Turun ratapihan yli rakennettu Logomon silta on valmistumassa. Silta otetaan käyttöön sen jälkeen, kun kaikki sillan lopputyöt ja viimeistelyihin liittyvät työt on saatettu valmiiksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 13.9.2021, 11:04

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Hämeentiellä välillä Hämeensilta - Savitehtaankatu. Haittaa liikenteelle on Liedon suuntaan ajaessa. Työ tehdään yksi ajokaista kerrallaan. Paikalla on liikenteenohjaajat ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 13.9.2021, 11:03

Kahdeksannentoista kerran järjestettävä jazzristeily tuo Viking Gracelle jälleen odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä 18.–19. syyskuuta.

Paikallinen - 13.9.2021, 11:02

Nuorten syrjäytyminen on ilmiönä haastava ja monitahoinen. Turun kaupungin syrjäytymisen ehkäisemisen hankkeessa on kehitetty seurantamalli, joka valottaa ilmiötä usean tietolähteen ja monen osa-alueen avulla. Mittaristo julkaistaan kaikille avoimena kaupungin internetsivuilla.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 12.9.2021, 11:42

Tepsin kotiavaus päättyi niukkaan 3-2-tappioon, kun Ilves kävi hakemassa pisteet Turkuhallin lauantai-illasta. 4. erässä ääneen pääsivät TPS-kapteeni ja Auran Aaltojen kummipelaaja Juhani Jasu (alkaen 13:21) sekä apuvalmentaja Kari Kalto (alkaen 21:53)

Paikallinen - 10.9.2021, 12:23

Turun seudulla tehdyt mittaukset osoittavat, että alueella ilmanlaatu oli huono vain kolmena vuorokautena viime vuonna. Rikkidioksidipitoisuuksia mitattiin Turussa Ruissalon Saaronniemessä ja tulokset olivat alhaiset.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 10.9.2021, 0:47

TPS aloitti kauden 2021-2022 riemukkaalla vierasvoitolla Rauman Äijänsuon hallista, kun TPS pilasi Lukon viirinnostajaiset nappaamalla avajaisillasta mukaansa täyden pistesaaliin maalein 5-3.

Paikallinen - 9.9.2021, 16:45

Lounais-Suomen poliisi jatkaa turkulaisen Kurjenmäkikodin tiistaisen väkivaltatapauksen selvittämistä. Esitutkinnan myötä rikosnimikkeet ovat tarkentuneet. Asiaa tutkitaan nyt kuolemantuottamuksena ja kahtena törkeänä pahoinpitelynä.

Paikallinen - 9.9.2021, 15:54

Keskusrikospoliisi on selvittänyt esitutkinnassa aseenkäyttötilanteen tapahtumien kulkua. Ampuminen tapahtui kotihälytystehtävän yhteydessä maanantaina 23.8. Sekä paikalla ollut henkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta.

Paikallinen - 9.9.2021, 9:47

Turun koronatilanteessa ei ole tapahtunut viime viikkojen aikana isoja muutoksia. Ilmaantuvuusluku on edelleen korkea (270/100 000/14 vrk). Tartuntoja ilmenee tasaisesti joka viikko n. 250.

Paikallinen - 9.9.2021, 9:32

Kongsberg antaa Turun ammattikorkeakoulun käyttöön yli miljoonan euron arvosta laitteistoja, joilla voidaan kehittää autonomista ja etäohjattua laivaliikennettä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 8.9.2021, 13:51

Yksi henkilö on kuollut eilen 7.9. Turun kaupungin ylläpitämässä Kurjenmäkikoti 2:n ikääntyneiden laitoshoitoa tarjoavassa yksikössä tapahtuneessa väkivallanteossa. Myös toinen henkilö joutui väkivallankohteeksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 7.9.2021, 23:06

Auran Aaltojen Kiekkoradion tiimi esittäytyi tiistaina 7.