Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Torstai, 2.
heinäkuuta
2020.

Markus Selin kutsuu lapsiperheet ja leffafanit Logomoon, Johanna Oras houkuttelee taiteen ystäviä

Logomo täyttää 8 vuotta ja julkaisee merkkipäivänsä kunniaksi muutaman makupalan ensi vuoden ohjelmistostaan. Tapahtumakeskuksen näyttelyissä esille pääsevät sekä Johanna Oraksen monipuolisuus taiteentekijänä että Markus Selinin pitkä ura elokuvatuottajana. Perhematkailijoita houkutellaan Logomoon lastenelokuvien näytännöillä.

Logomo-sali otettiin komeasti käyttöön Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden rientojen jälkeen 22.11.2011 Erik XIV oopperan esityksillä, ja kulttuurin kirjo näyttäytyy Logomon tiloissa myös tulevana toimintavuotena.

Turkulaislähtöinen taidemaalari Johanna Oras saapuu keväällä Logomoon juhlistamaan 50-vuotispäiviään näyttelyn merkeissä. Näyttelyssä on esillä maalausten lisäksi veistoksia, designia ja taidetuotteita, mutta myös työn alla olevaa taidetta, jota Oras viimeistelee paikan päällä.

­– Yleisö pääsee näyttelyn aikana seuraamaan, miten keskeneräinen työ etenee, Oras lupaa.

Näyttelyn lisäksi Oras järjestää Logomossa keskustelutilaisuuksia taiteesta sekä työpajoja, joissa on mahdollista päästä kokeilemaan maalaamista.

Johanna Oraksen näyttely on avoinna yleisölle 8.4.–3.5.2020.

Elokuvanäytöksiä lapsiperheille Teatro-salissa

Elokuvatuottaja Markus Selinin suunnitelmien myötä Logomo sopii erityisen hyvin kesällä 2020 myös perhematkailijoiden käyntikohteeksi.

– Näytämme Teatro-salissa parhaita koko perheelle sopivia elokuvia, ja luvassa on myös syksyn kotimaisten perheleffojen ennakkonäytöksiä, Selin kertoo.

Leffojen lisäksi elokuvien ystäviä houkutellaan Logomoon tutustumaan suomalaisen elokuvan historiasta kertovaan julistetaiteen näyttelyyn. Julistenäyttely toteutuu yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja ylistarolaisen elokuvateatteri Matin-Tuvan kanssa. Matin-Tuvalla on arkistoissaan tiettävästi Suomen suurin elokuvajulisteiden kokoelma.

– Kokoelman suuruus on 20 000­–30 000 julistetta, joista vanhimmat ovat 1910-luvulta, kertoo Anssi Luoma Matin-Tuvalta.

Kokoelmasta Luoma aikoo valita Logomon näyttelyyn mukaan muun muassa vuosikymmenten takaisten perhe-elokuvien julisteita.

– Kokoelmassamme on Pekka ja Pätkä -elokuvien julisteita 1950­­–60-luvulta, mutta vielä niitäkin varhaisempi on Edvin Laineen vuonna 1949 ohjaaman Prinsessa Ruusunen -elokuvan juliste, Luoma kertoo.

Elokuvatuottaja Markus Selinin oma urakin näkyy Logomossa. Selinin tuotantoyhtiö Solar Films viettää ensi vuonna 25-vuotisjuhliaan, ja merkkivuoden kunniaksi Logomoon pystytetään Solar Filmsin vaiheista kertova näyttely. Juhlanäyttelyn järjestämisessä on mukana Antti Luusuaniemen perustama kotimaisen elokuvan Red Carpet -festivaali.

Elokuvajulistenäyttelyn ja Solar Films 25-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisia vietetään 25.6.2020.

Apulaiskaupunginjohtaja: ”Logomo saavuttanut tavoitteensa upeasti”

Turun kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen on seurannut Logomon kasvamista ja kehittymistä alusta saakka.

– Näiden vuosien aikana Logomo on saavuttanut tavoitteensa upeasti: Logomon toimitilat ovat alusta asti olleet erittäin suosittuja ja niiden käyttöaste hiponut sataa prosenttia, Virtanen muistuttaa.

Logomon nauttima arvostus kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskuksena on kiistaton etu myös alueen ratapihahanketta ja tulevaa elämyskeskusta ajatellen.

– Logomo on luonnollinen osa isompaa kokonaisuutta. On hienoa, että Turkuun tulee kulttuurin ja urheilun keskittymä, jossa on jo Logomon kaltainen jo valtakunnallisesti tunnettu toimija, Virtanen sanoo.

Muunneltavat tilat, monipuolinen tarjonta

Vuonna 2011 Logomosta tuli tuolloin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuottaan viettäneen Turun tapahtumien pääpaikka. Kahdeksan toimintavuotensa aikana Logomossa on vieraillut jo 2,6 miljoonaa kävijää.

Vuosien varrella Logomoon on tehty uusia tiloja, jotka ovat avanneet mahdollisuuksia entistä monipuolisemmalle tapahtumatarjonnalle.

– Logomo ei ole ainoastaan konsertti- tai näyttelytalo vaan uudet tilat ovat mahdollistaneet uudenlaisien tilaisuuksien järjestämisen Logomossa. Yritystilaisuudet, messut ja festivaalit pystyvät hyödyntämään erityyppisiä muunneltavia tiloja, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikkö on avannut Saaristomeren tutkimuslaitoksen entiseen kirjastoon pienimuotoisen näyttelyn, joka esittelee yleisölle saaren hospitaaliaikaa ja sen jälkeen taloon tulleen tutkimuslaitoksen toimintaa.

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Museo avaa ovensa 7.7. uusin ja uusiutunein näyttelyin. Nyt avautuva kokoelmanäyttely Pari sanaa keräämisestä kertoo mukaansatempaavalla otteella Turun taidemuseon kokoelman historiasta, karttumisesta ja teosten lainamatkoista maailmalla.

Paikallinen - 1.7.2020, 11:02

Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) on tänään sulkenut lopullisesti Naantalin voimalaitoksen kaksi vanhinta kivihiilikäyttöistä yksikköään, vuonna 1960 valmistuneen ykkösyksikön ja vuonna 1964 valmistuneen kakkosyksikön.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 1.7.2020, 10:37

Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteinen komedia Helppo ero saa ensi-iltansa 2.7. Naantalissa, Kailon saaren upeassa kesäteatterimiljöössä. Esityskausi jatkuu 22.8. asti ja katsomo täytetään turvavälit huomioiden.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 1.7.2020, 10:13

Kasvava ja kehittyvä Turun Kupittaan alue saa ensimmäisen hotellinsa, kun Original Sokos Hotel Kupittaa aukeaa 1.7. Yhdeksänkerroksinen hotelli vastaa viime vuosina voimakkaasti kasvaneeseen kysyntään niin työ- kuin vapaa-ajan matkustamisen osalta.

Paikallinen - 1.7.2020, 9:31

Tallinkin kesän uudet reitit Helsingistä Riikaan ja Turusta Tallinnaan ovat herättäneet suurta kiinnostusta, joten Tallink lisää lähtöjä Helsinki-Riika- ja Turku-Tallinna-reiteille elokuussa 2020.

Paikallinen - 30.6.2020, 10:14

New Performance Turku Festivalin vuoden 2020 MOBILITIES-teeman ympärille kutsutut teokset käsittelevät liikkuvuuksia esimerkiksi kansainvälisen liikkuvuuden ja liikkumisen uudelleen ajattelun kautta.

Paikallinen - 30.6.2020, 10:11

Tuoreen tutkimuksen mukaan nallehaaste on esimerkki pandemianaikaisesta hyvää tekevästä, yhteisöllisestä ja ylisukupolvisesta leikistä. Katsausartikkelin mukaan mielikuvitus, osallistavuus ja yhteisöllisyys nousevat tärkeimmiksi nallejahdin piirteiksi.

Paikallinen - 30.6.2020, 7:29

Turun kaupungilla on n. 350 erilaista liikuntapaikkaa. Suurin osa kohteista on kaikkien kuntalaisten käytössä: osa vuoronvarauksen kautta, osa ilman varausta. Pääasiallisesti kaikki alle 20-vuotiaiden käyttäjien seuratoiminnan harjoitusvuorot ovat maksuttomia. 

Paikallinen - 29.6.2020, 8:36

Lounais-Suomessa poliisia työllistivät rattijuopot, ylinopeudet, vahingonteot, pahoinpitelyt ja häiriköt. Myös kotihälytyksiä kirjattiin viikonlopun aikana 89 kappaletta koko Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Vuonna 2019 kotihälytyksiä oli vastaavana viikonloppuna 64 kappaletta.

Paikallinen - 29.6.2020, 8:35

Varsinais-Suomessa viime viikon aikana havaituista kymmenestä koronatartunnan saaneesta viisi on työskennellyt Turun telakalla verkostoyrityksessä.

Paikallinen - 29.6.2020, 8:35

Turun Suurtorin keskiaika ry toteutti ensimmäiset virtuaaliset Keskiaikaiset markkinat to–su 25.–28.6.2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.6.2020, 15:06

Heinäkuun alkupuolella aloitetaan kaikkien yli 70-vuotiaiden turkulaisten tavoittelu puhelimitse. Soiton saavat ne, jotka eivät ole hyvinvointitoimialan säännöllisen palvelun piirissä. Heitä on Turussa lähes 18 000 henkilöä. Puhelujen avulla kartoitetaan poikkeusajan elämän sujumista.

Paikallinen - 26.6.2020, 14:50

Turun kaupunki on vahvistanut juhlavuotta viettävälle Aura Festille luvan tapahtuman järjestämiselle. Kaupunkifestivaali Aura Fest juhlitaan Turun Kupittaanpuistossa 1.-2. elokuuta. Festivaalin perjantain 31.7. ohjelmisto siirretään sunnuntaille 2.8. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.6.2020, 9:15

Naantalin uimapaikoilla on ollut tänä kesänä hyvä pulikoida, sillä uimaveden laatu on hyvällä tasolla. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu viimeisen parin viikon aikana kaikilta Naantalin 14 uimapaikalta. Naantalin uimavesiä valvoo Raision ympäristöterveys.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 26.6.2020, 9:11

Kesäkuun puolivälissä toteutettu laaja kuluttajakysely vahvistaa, että suomalaiset pitävät kauppakeskuksia turvallisina asiointipaikkoina. 55 % kuluttajista aikoo käydä syksyn aikana kauppakeskuksissa aiempaa useammin tai kuten ennenkin.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 15:31

Ruisrockissa nähdään kesällä 2021 tuottaja Martin Garrix (NL). Palkittu ja listasijoituksia napsiva artisti on elementissään niin nostattavien tanssibiisien kuin melodisten popkappaleiden parissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 15:16

Liiga-kausi 2020-21 käynnistyy lokauun alussa, kolmisen viikkoa totuttua myöhemmin. TPS aloittaa kauden vierasottelulla Porissa Ässien vieraan perjantaina 2.10, mutta pelaa ensimmäisen kotiottelun heti seuraavana päivänä. TPS saa vieraakseen Lukon lauantaina 3.10.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 15:09

Turun linnan ympäristön alueelle järjestettiin Linnanniemen kansainvälinen ideakilpailu 9.1.–28.5.2020. Ainutlaatuiselle alueelle sijoittuvaan kilpailuun saatiin poikkeuksellisen suuri määrä ehdotuksia sekä Suomesta että ulkomailta. Kilpailutyöt ovat yleisön kommentoitavina 25.6.–5.8.2020.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.6.2020, 14:59

Keskiaikaiset markkinat verkossa -tapahtuma on käynnistynyt tänään. Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää ensimmäiset virtuaaliset Keskiaikaiset markkinat to–su 25.–28.6.2020 klo 10–20.