Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Lauantai, 4.
huhtikuuta
2020.

Loimaan poliisilla kiireinen viikonloppu

Torstain ja perjantain välisenä yönä Auran nuortentalon seinustalla olleeseen häkkivarastoon on murtauduttu ja sieltä anastettu useita kassillisia tyhjiä palautuspulloja.

Perjantaina illalla puoli seitsemältä Pöytyän Koulutuiellä sijaitsen lämpölaitoksen pellettisiiloon johtava voimavirtajohto on katkaistu ja täten aiheutettu vahinkoa. Poliisilla on epäily tekijän henkilöllisyydestä, ja poliisi pyytääkin tätä itse ilmoittautumaan poliisille.

Perjantai-iltana puoli yhdeksän jälkeen Loimaalla noin 40-vuotias mies hälytti itse luokseen ambulanssin, päästäkseen tarpeelliseksi katsomaansa hoitoon. Koska kuljetusta ei järjestynyt, tehosti mies asiaansa ottamalla esille veitsen. Ambulanssihenkilöstö pääsi poistumaan asunnosta, eikä vaaratilannetta ehtinyt aiheutua. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus laittomasta uhkauksesta.

Poliisi pysäytti lauantai-iltana seitsemän aikaan Aurassa Sillankorvantiellä 30-vuotiaan mieskuljettajan, jonka epäillään kuljettaneen pakettiautoa huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Kuljettajan ajokortti otettiin hyllylle ja mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan epäiltynä rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Poliisi sai hälytystehtävän Pöytyälle yksitysasuntoon lauantai-iltana yhdentoista aikaan. 30-vuotiaat miehet olivat nujakoineet keskenään, ja antoivat kumpikin oman versionsa tapahtumista. Molempien osalta kirjattiin epäilty pahoinpitely. Myös toisen miehistä kännykkä oli kärsinyt vahinkoa.

Sunnuntaina aamuyöllä puoli kahden aikaan Aurassa Turuntiellä ravintolan edustalla tapahtui epäilty pahoinpitely, jossa epäillyt tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia. Miehet ovat olleet pahoinpitelemässä maassa makaavaa henkilöä, jolloin ulkopuolinen mieshenkilö on mennyt tilanteeseen väliin keskeyttääkseen pahoinpitelyn. Toinen tekijöistä löi tällöin väliin mennyttä noin 35-vuotiasta miestä kasvoihin, joka kaatui iskun voimasta ikkunaa vasten ja siitä maahan. Tämän aikana maassa pahoinpidelty uhri on poistunut paikalta. Poliisi otti paikalle saavuttuaan ulkomaalais-taustaiset epäillyt kiinni kiinteistön lähistöltä, ja toinen heistä vastusti kiinniottoa voimakkaasti. Tapausta tutkitaan epäiltyinä pahoinpitelyinä sekä haitantekona virkamiehelle. Lisäksi tekijöiden maassaolon taustoja ja edellytyksiä selvitetään ja he ovat poliisin hallussa pidätettyinä. Poliisi pyytää tuntemattomaksi jäänyttä, maassa pahoinpitelyn uhriksi joutunutta henkilöä ilmoittautumaan poliisille.

Noin 55-vuotias mieskujettaja ajoi VT9:llä Loimaalla ulos tieltä sunnuntain vastaisena yönä puoli yhden aikaan. Kuljettaja ajautui ensin henkilöautollaan kulkusuunnassaan omalle puolelle pientareen reunalle, josta vastaantulevien kaistan yli ojaan. Auto on kulkenut vastaantulevien pientareella noin 35 metrin matkan ennen törmäystä ojaan. Pelastushenkilökunta joutui leikkaamaan autoa, jotta kuljettaja, joka istui puolittain apukuljettajan paikalla ja oli jaloistaan jumissa kuljettajan puolella, saatiin autosta pois. Myös airbagit olivat lauenneet. Kuljettaja vietiin ambulanssilla TYKS:iin saamaan hoitoa, ja poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan hänen vammansa ovat vähäistä vakavammat. Autossa ei ollut muita matkustajia eikä alkoholilla epäillä olevan osuutta asiaan. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Loimaan poliisi pyytää havaintoja ja viheitä tapauksiin liittyen numeroon 0295444933.

2

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 3.4.2020, 10:13

Turkuseura ja Turun kaupunki keräävät kaupunkilaisilta kokemuksia koronaepidemian ajalta. Tavoitteena on koota tarinoita siitä, miten poikkeusolot vaikuttavat turkulaisten ihmissuhteisiin ja yhteisöllisyyteen.

Paikallinen - 3.4.2020, 9:41

Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen Tallink Siljan Turun terminaali suljetaan toistaiseksi 4.4.2020 alkaen. Turusta laivaan otetaan tämän jälkeen toistaiseksi vain rahtia ja automatkustajia.  

Paikallinen - 3.4.2020, 9:29

Turun yliopiston oppimisanalytiikan keskuksessa kehitetty interaktiivinen oppimisjärjestelmä ViLLE on saanut ennätysmäärän käyttökertoja. Parin viikon aikana järjestelmän käyttöön on koulutettu lähes 800 opettajaa.

Paikallinen - 3.4.2020, 9:29

Turun Osuuskauppa avaa tänään ikäihmisille suunnatun ruoan tilaamista helpottavan puhelinpalvelun.

Paikallinen - 3.4.2020, 9:01

Turkulaiselta tapahtumamarkkinointitoimisto Tapahtumalliselta peruuntui yli 40 sovittua työtilaisuutta koronakriisin myötä. Se tarkoittaa yritykselle noin 1,5 miljoonan euron menetyksiä liikevaihtoon sekä henkilökunnan lomautuksia.

Paikallinen - 3.4.2020, 5:36

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstaina palauttaa Aninkaistenkatu 1:n mahdollisen purkamisen ja uudisrakennuksen rakentamisen uudelleen valmisteluun. Asia tulee kirkkoneuvoston pohdittavaksi ensi syksynä.

Paikallinen - 3.4.2020, 5:35

Kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 1.4.2020. Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli haussa yhteensä 511 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin sosiaali-, terveys-, kirkon- ja tulkkauksen aloilla. Diakin koulutustarjonta kiinnosti jälleen hakijoita hakijamäärien noustua lähes kaikilla al

Paikallinen - 3.4.2020, 5:35

Turun vuoden 2019 lopun vahvistettu väkiluku oli 192 962 ja kasvu oli vuositasolla +1 631.

Turun väestö on vuodesta 2013 alkaen kasvanut tasaista 1 %:n vuosivauhtia.

Paikallinen - 2.4.2020, 9:24

Kesärauha siirtää tapahtuman elokuun toiseksi viimeiseen viikonloppuun. Jo nyt uuteen yleisöennätykseen matkalla oleva festivaali tekee kaikkensa, jotta tänä kesänä Kesärauhaa voitaisiin juhlia.

Paikallinen - 2.4.2020, 9:23

Asukasbudjetti on Turun kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Siinä turkulaiset pääsevät ehdottamaan, kehittämään ja äänestämällä päättämään, miten miljoona euroa kaupungin budjetista käytetään. Ehdotusvaihe on käynnissä 1.4.–17.5.2020.

Paikallinen - 2.4.2020, 8:31

Lymen borrelioosi on puutiaisten välityksellä tarttuva tauti, jonka aiheuttaa Borrelia burgdorferi -bakteeri. Pienellä osalla Lymen borrelioosin saaneista infektio aiheuttaa aivokalvontulehduksen.

Paikallinen - 2.4.2020, 8:29

Mynämäen kunnanhallitus sinetöi Älykylän suunnittelun aloittamisen kokouksessaan 30.3. hyväksymällä yksimielisesti sopimuksen ASV Arctic Smart Village Oy:n kanssa. Tavoitteena on perustaa uusi 50 asukkaan asuinalue yrityksen kehittämän Älykylä® -konseptin mukaisesti.

Paikallinen - 2.4.2020, 6:01

Korkeakoulujen yhteishaku kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin päättyi 1. huhtikuuta. Åbo Akademin osalta hakijamäärä nousi jo kolmatta vuotta.

Paikallinen - 2.4.2020, 6:00

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi 1.4. klo 15.00. Turun ammattikorkeakoululla oli yhteishaussa tarjolla yli 60 koulutusta tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja sosiaali- ja terveysalalla. Hakijoita koulutuksiin oli yli 16 000. Aloituspaikkoja nyt haettavissa koulutuksissa on noin 2000.

Paikallinen - 2.4.2020, 6:00

Ympäristöterveys on arvioinut Sepänkatu 2:n kiinteistöstä otettujen mineraalikuitujen seurantanäytteiden tulosten pohjalta, etteivät tilat sovellu opetuskäyttöön. Sen vuoksi Sepänkatu 2:n opetustoiminta aiotaan siirtää loppukevään ajaksi toisiin tiloihin.

Paikallinen - 2.4.2020, 5:59

Kauppakeskus Hansa Ky:n omistajat ovat päättäneet keskeyttää ravintola- ja kahvilatoimijoiden vuokrien veloittamisen 1.4.–31.5.2020 väliseltä ajalta Hansakorttelissa. Tavoitteena on vuokralaisten liiketoiminnan jatkuvuuden edellytysten parantaminen. 

Paikallinen - 1.4.2020, 9:57

LähiTapiola Varsinais-Suomi osallistuu LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tukeen koronakriisissä tehtävään avustus- ja tukityöhön eri puolilla Suomea. LähiTapiola Varsinais-Suomi avustaa Suomen Punaista Ristiä koronakriisin herättämään avustustarpeeseen vastaamiseksi.

Paikallinen - 1.4.2020, 9:56

isit Turku kokosi matkailun Kissmyturku.fi-sivustolle tiedot Turun seudun hotelleista ja majoituspalveluista, jotka ovat avoinna yöpyjille myös koronaviruskriisin aikana. Pääosa majoittujista on tällä hetkellä työmatkalaisia. 

Paikallinen - 31.3.2020, 17:16

Koronatapausten määrä Varsinais-Suomessa lisääntyy hitaasti. Koko Varsinais-Suomen alueella 72 ihmisellä on todettu korontartunta 30.3.2020 mennessä. Tyksin sairaaloissa ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa perjantain 27.3.2020 jälkeen. Seitsemän potilasta on sairaalahoidossa.

Paikallinen - 31.3.2020, 9:09

Turussa kokeillaan toukokuussa uutta tapaa ottaa kuntalaiset mukaan kaupungin päätöksentekoon. Tätä varten kootaan yli 200 turkulaisesta koostuva puntaroiva kansalaispaneeli, joka keskustelee liikennejärjestelyjen ratkaisuista verkossa.