Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 20.
maaliskuuta
2018.

Lasten musiikkijuhlat 17.–25.3.2018

Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri yhteistyökumppaneineen tarjoavat Lasten musiikkijuhlilla yli 30 eri-ikäisille lapsille, nuorille ja lapsenmielisille sopivaa musiikillista tapahtumaa. Lasten musiikkijuhlien tavoitteena on esitellä lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja jopa ammattina. Vuoden 2018 riemukkaita juhlia vietetään 17.–25.3.2018. Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa on käynnissä myös haku Turun konservatorion syksyllä 2018 alkaviin opintoihin.

Lasten musiikkijuhlien avajaisrieha valtaa kauppakeskus Myllyn lauantaina 17.3. klo 12–14. Nuorten virtuoosien musakarusellissa tulevat soittimet tutuksi ja yhteissoittokimarassa mukavan menon takaavat Winning Arrow Guitars, Taikahuilut ja Jokisataman jouset. Lopuksi Turun konservatorion Bändikoulu rulettaa vastustamattomalla meiningillä. Samaan aikaan lauantaina 17.3. klo 12 Turun kaupungin pääkirjastossa koetaan Kurkistus Taikaviuluun, jossa kertoja ja nuoret muusikot seikkailevat Mozartin Taikahuilu-oopperan maailmassa Taikaviulun opastuksella.

Sunnuntaina 18.3. Sigyn-salilla on luvassa huikea päivä. Kaveriivari-konserteissa klo 16.30 ja 18 koetaan mitä tapahtuu kun rakas pehmolelu, virtuaalimaailma ja akustinen musiikki kohtaavat. Kekseliäs Iivari tempaa mukaansa kaiken ikäiset kuulijansa tuttujen ja uusien lastenlaulujen maailmaan. Huikeat muusikot, akustinen musiikki ja Iivari tarjoavat koko perheelle unohtumattoman konserttielämyksen, jossa vuorovaikutteinen teknologia, laulu ja leikki kohtaavat musiikin lomassa. Ennen ja jälkeen Kaveriivari-konserttien Sigyn-salin aulassa järjestetään “Ol sukkela”-puuhapisteet, joissa voi leikkiä konsertista tutun Iivarin kanssa, kokea virtuaalimaailmaa, seikkailla Aarrejahti-pelissä, oppia pelaamalla matematiikkaa ja RuokaEpelillä ruuan vaikutuksia. Puuhapisteet toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston Tulevaisuuden teknologioiden laitoksen kanssa ja Kaveriivari-konsertti Turun musiikkijuhlien tuella.

Tutustumaan soittimiin ja soittoharrastukseen

Maanantaina 19.3. klo 18 Sigyn-salissa Soittimet tutuksi -konsertissa on mahdollisuus tutustua soittimiin, jos musiikki kiinnostaa mutta oma soitin ei ole vielä valittuna. Tunti ennen ja jälkeen konsertin Turun konservatorion opetusluokissa on käynnissä Soittimet tutuksi -seikkailu, jossa lapset pääsevät itse kokeilemaan soittimia opettajien opastuksella.

Tiistaina 20.3. Sigyn-salissa Turun konservatorion Bändikoulu esiintyy aamulla koululaiskonserteissa klo 10 ja 12 sekä illalla yleisökonsertissa klo 18. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Michael Jacksonilta ja Stingiltä. Bändikoulussa opiskellaan rytmimusiikkia taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti. Lähtökohta on, että jokainen oppilas, instrumentissaan alkuun päästyään, laulaa tai soittaa bändissä, joka harjoittelee viikoittain ja tekee lukuvuoden aikana noin neljä keikkaa. Yhtyetyöskentelyä tuetaan viikoittaisilla instrumenttitunneilla sekä musiikin perusteiden tunneilla.

 

Lastenkonsertteja pienimmille

Tiistaina 20.3. klo 18 Turun Suzukikoululla kaikkein nuorimmat solistit valtaavat estradin valloittavilla esityksillään. Keskiviikkona 21.3. klo 18 Sigyn-salissa esitetään musiikkisatu Taikaviulu, jossa kertoja ja nuoret muusikot seikkailevat Mozartin Taikahuilu-oopperan maailmassa Taikaviulun opastuksella. Teoksen on koonnut Virve Niemeläinen Taikahuilu-oopperaa mukaillen ja kertojana toimii Reijo Borman. Samana iltana 21.3. klo 19 Turun NMKY:n musiikkiopisto järjestää juhlasalissaan lastenkonsertin otsikolla Sirkuskarnevaali.

Torstaina 22.3. klo 17 Mikaelinkirkossa on luvassa Lasten urkusatu, jossa seikkailevat moottoripyörä, kirkonkellot ja satakieli – kaikki samassa jättisoittimessa, jonka sisälle voi jopa kurkistaa. Kertojana toimii urkuri Marko Hakanpää. Torstai-iltana klo 18 Turun seudun musiikkiopiston konserttisalissa on ohjelmassa Lasten laulukirja, joka on perinteisten ja uusien lastenlaulujen konsertti. Samaan aikaan torstaina 22.3. Crichton-salissa klo 18 Lemmikkieläin-konsertissa Unto-koira on kadottanut luunsa! Onneksi ystävät – Irvikissa, Noidan kissa, karhut ja koiranpennut – auttavat etsinnässä. Konservatorion nuoret sellistit ja pianistit soittavat tarinan musiikin. Konsertti sopii hyvin muskari-ikäisille, kertojana jälleen Reijo Borman. Vielä samana iltana Sigyn-salissa klo 19 Turun konservatorion huiluorkesteri laulavien ystävineen on kevätretkellä otsikolla Kukkuluuruu – soitto kuuluu!

 

Laulumatka-muskaripäivä ja lasten kulttuuritempaus

Lauantaina 24.3. Turun konservatoriolla vietetään Laulumatka-muskarikuoropäivää klo 10.30 alkaen. Tapahtuma on n. 5–8-vuotiaille laulajille tarkoitettu koko päivän lauluseikkailu muskaripolulta kuorotielle. Ohjelmaan kuuluu laulua, leikkiä ja liikettä muskariopettajien, lapsikuoronjohtajien ja  lähihoitajaopiskelijoiden ohjauksessa. Päivä alkaa klo 10.30 Sigyn-salissa ja päättyy päivän aikana harjoiteltuun Laulumatka-konserttiin klo 16. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumisen 15.3.2018 mennessä. Osallistumismaksu 10€/lapsi sisältää päivän ohjelman, hellän huolenpidon, lounaan ja välipalan. Lisätietoja www.turunkonservatorio.fi. Yhteistyössä mukana mm. Nuorten kuoroliitto ja Turun kristillinen opisto. 

Lauantaina 24.3. Turun konserttitalolla järjestetään paljon ohjelmaa lapsiperheille. Klo 14.00 alkaa Lasten kulttuuritempaus, jossa Turun alueen taide- ja kulttuuritoimijat esittelevät lapsille ja nuorille suunnattua toimintaansa. Mukana on työpajoja, esityksiä ja konserttitalokierroksia. Klo 15.00 puolestaan alkaa Turun filharmonisen orkesterin koko perheen konsertti Mimmit, jossa TV:stä tuttu sisaruspari Pauski ja Hansu esittävät kansanmusiikkivivahteisia kappaleitaan yhdessä filharmonikoiden kanssa. Luvassa on laulua, tanssia ja animaatioita hauskoja yllätyksiä unohtamatta! Kapellimestarina on Eero Lehtimäki. Liput konserttiin 13/9 euroa. Lasten kulttuuritempaus on pääsymaksuton. 

 

Hyvän mielen orkesteri ja Prinsessa uni

Lauantaina 24.3. Turun linnassa Klassikkosatu Prinsessa Ruususesta palaa juurilleen kun Herttuan musikantit ja nuoret soittajat seikkailevat vanhojen sävelaarteiden parissa. Konsertin musiikki on peräisin 1300–1600-luvuilta, kerronnasta vastaa Maikki Säikkä ja varjoteatterista Marja Springfeldt. Prinsessan uni eli kuinka lohikäärme kukistettiin -esityksen tuottavat yhdessä Turun Vanha Musiikki ry ja Turun konservatorio.

Sunnuntaina 25.3. Lasten musiikkijuhlat huipentuvat Sigyn-salissa Hyvän mielen orkesterin konserttiin klo 16. Luvassa on 101 valloittavaa nuorta soittajaa ja maestro Timo Lehtovaara musiikkivierainaan Romeo ja Julia sekä Kapteeni Koukku.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 20.3.2018, 10:02

Turussa järjestetään toukokuussa ensimmäinen kansainvälinen bio- ja kiertotaloustapahtuma SmartCHEM summit 2018. Puhujina tapahtumassa on bio- ja kiertotalouden edelläkävijäyrityksiä, startupeja sekä kansainvälisiä vieraita.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 20.3.2018, 9:19

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Paikallinen - 20.3.2018, 5:55

Turku Jazz Festivalin ajan taukoa pitänyt konserttisarja Flame Jazz jatkuu perjantaina energisissä merkeissä Linnankadun intiimissä Bar Ö:ssä, kun lavalle saadaan Sami Linna Quartet vieraanaan amerikkalainen huippurumpali Dana Hall.

Paikallinen - 19.3.2018, 16:00

Kansainvälinen Earth Hour kiinnittää huomion ympäristön tilaan ja ilmastokriisiin lauantaina 24. maaliskuuta klo 20.30-21.30. Earth Hourin aikana ihmiset ja yhteisöt eri puolilla maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi ilmaisten näin huolensa ympäristön tilasta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.3.2018, 15:24

Taikaisku marssittaa suomalaisia eturivin taikureita estradeille tämän viikon aikana. Taikaisku-viikolla nähdään yli kymmenen show’ta yhteensä yhdeksällä eri paikkakunnalla.

Paikallinen - 19.3.2018, 15:00

Ruoka-apua on tarjottu Maarian seurakunnan alueella Halisissa, Jäkärlässä ja Runosmäessä jo vuosikaudet. Vuonna 2017 ruuanjakopäiviä kertyi yhteensä huimat 161. Maarian seurakunnan kappalainen, pastori Mikko Laurén näkee kasvavan ruoka-avun tarpeen läheltä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.3.2018, 14:26

Rakkaat kuulijat!

Perjantai-iltana Radiogaalassa sain teidän ansiostanne kokea ikimuistoisen hetken, kun minulla oli ilo ja kunnia pokata vuoden paikallisen radio-ohjelman palkinto.

Paikallinen - 19.3.2018, 14:00

Avoimien ovien tilaisuudessa on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Tuorlan kaukoputkiin, kalliotunneliin ja muihin yleisöltä tavallisesti suljettuihin tiloihin. Tiedekeskus Tuorlan avoimet ovet pidetään perjantaina 23.3.2018 klo 18–22.
 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.3.2018, 13:00

Tiedote muuttunut. Haittaa vain ajosuunnassa Helsinginkatu.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.3.2018, 12:35

Kaukolämpötyö sulkee ajoradan Kalervonkadulla tiistaina klo 12.00 alkaen. Ajorata suljetaan heti Jaanintieltä käännyttäessä, Kalervonkatu 2 kohdalta. Työn arvioitu kesto on torstai-iltapäivään saakka. Tonteille ajo Vellamonkadun kautta. Paikalla kiertotieopasteet.

Paikallinen - 16.3.2018, 15:43

Keskiviikkona 14.3. Koivulassa Sävelkujan päiväkodissa halkesi runkovesiputki. Rakennuksen tekninen kunto on kartoitettu tänään. Vaurion laajuudesta johtuen päiväkodin toinen puoli, jossa toimii integroitu erityisryhmä ja esiopetusryhmä, suljetaan kokonaan kevään ajaksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.3.2018, 14:00

Veteraanijärjestöjen tietoon on tullut, että veteraaniasian nimissä kerätään rahaa mm. erilaisten tuotteiden kautta.

Paikallinen - 16.3.2018, 13:38

Turun kaupunki on antanut seuraamuksia kuudelle kaupungin työntekijälle liittyen tapahtumiin, jotka koskevat pysäköintirahojen kavallus- ja varkausepäilyjä. Kaupunki on antanut neljä huomautusta ja yhden varoituksen.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 16.3.2018, 11:35

Pääjuttuja ohjelmasarjassa haastateltavana on ravitsemustieteen tohtori Marika Laaksonen Fazerin tutkimustiimistä. Miksi säännöllinen ateriarytmi on niin tärkeää aivoille, entä minkälainen ravinto sopii aivoille parhaiten? Näihin kysymyksiin saadaan mm.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 16.3.2018, 11:33
Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.3.2018, 7:28

New Performance Turku Festival järjestetään tänä vuonna 21.-23.9.2018.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.3.2018, 7:27

Vihertyö sulkee ajoradan ajoittain vielä tämän perjantaipäivän, Kansanpuistontiellä, Jarno Saarisen tien risteyskohdassa. Ajorata on suljettu ja kiertotie järjestetty. Päivittäinen työaika on klo 7.00-15.00 välillä. Paikalta löytyy liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 15.3.2018, 16:12

Evolution Arena tuo Puutarhakadulle Portsaan premium-luokan elektronisen urheilun pelisalin, jossa vietetään avajaisia 17.3.2018.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.3.2018, 15:00

Poliisi otti kiinni useista rikoksista etsintäkuulutetun naisen Lemminkäisenkadulla keskiviikkoiltana Turussa. Poliisipartio pysäytti hieman ennen yhdeksää ajoneuvon, jota kuljetti vuonna 1991 syntynyt nainen. Naisella oli lukuisia etsintäkuulutuksia, joiden vuoksi hänet otettiin kiinni.

Paikallinen - 15.3.2018, 14:00

Tuoreen kyselyn mukaan kolmannes varsinaissuomalaisista on kokeillut vähintään yhtä uutta liikuntamuotoa viimeisen vuoden aikana. Tulevana lauantaina 17.3.