Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 20.
kesäkuuta
2018.

Lasten musiikkijuhlat 17.–25.3.2018

Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri yhteistyökumppaneineen tarjoavat Lasten musiikkijuhlilla yli 30 eri-ikäisille lapsille, nuorille ja lapsenmielisille sopivaa musiikillista tapahtumaa. Lasten musiikkijuhlien tavoitteena on esitellä lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja jopa ammattina. Vuoden 2018 riemukkaita juhlia vietetään 17.–25.3.2018. Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa on käynnissä myös haku Turun konservatorion syksyllä 2018 alkaviin opintoihin.

Lasten musiikkijuhlien avajaisrieha valtaa kauppakeskus Myllyn lauantaina 17.3. klo 12–14. Nuorten virtuoosien musakarusellissa tulevat soittimet tutuksi ja yhteissoittokimarassa mukavan menon takaavat Winning Arrow Guitars, Taikahuilut ja Jokisataman jouset. Lopuksi Turun konservatorion Bändikoulu rulettaa vastustamattomalla meiningillä. Samaan aikaan lauantaina 17.3. klo 12 Turun kaupungin pääkirjastossa koetaan Kurkistus Taikaviuluun, jossa kertoja ja nuoret muusikot seikkailevat Mozartin Taikahuilu-oopperan maailmassa Taikaviulun opastuksella.

Sunnuntaina 18.3. Sigyn-salilla on luvassa huikea päivä. Kaveriivari-konserteissa klo 16.30 ja 18 koetaan mitä tapahtuu kun rakas pehmolelu, virtuaalimaailma ja akustinen musiikki kohtaavat. Kekseliäs Iivari tempaa mukaansa kaiken ikäiset kuulijansa tuttujen ja uusien lastenlaulujen maailmaan. Huikeat muusikot, akustinen musiikki ja Iivari tarjoavat koko perheelle unohtumattoman konserttielämyksen, jossa vuorovaikutteinen teknologia, laulu ja leikki kohtaavat musiikin lomassa. Ennen ja jälkeen Kaveriivari-konserttien Sigyn-salin aulassa järjestetään “Ol sukkela”-puuhapisteet, joissa voi leikkiä konsertista tutun Iivarin kanssa, kokea virtuaalimaailmaa, seikkailla Aarrejahti-pelissä, oppia pelaamalla matematiikkaa ja RuokaEpelillä ruuan vaikutuksia. Puuhapisteet toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston Tulevaisuuden teknologioiden laitoksen kanssa ja Kaveriivari-konsertti Turun musiikkijuhlien tuella.

Tutustumaan soittimiin ja soittoharrastukseen

Maanantaina 19.3. klo 18 Sigyn-salissa Soittimet tutuksi -konsertissa on mahdollisuus tutustua soittimiin, jos musiikki kiinnostaa mutta oma soitin ei ole vielä valittuna. Tunti ennen ja jälkeen konsertin Turun konservatorion opetusluokissa on käynnissä Soittimet tutuksi -seikkailu, jossa lapset pääsevät itse kokeilemaan soittimia opettajien opastuksella.

Tiistaina 20.3. Sigyn-salissa Turun konservatorion Bändikoulu esiintyy aamulla koululaiskonserteissa klo 10 ja 12 sekä illalla yleisökonsertissa klo 18. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Michael Jacksonilta ja Stingiltä. Bändikoulussa opiskellaan rytmimusiikkia taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti. Lähtökohta on, että jokainen oppilas, instrumentissaan alkuun päästyään, laulaa tai soittaa bändissä, joka harjoittelee viikoittain ja tekee lukuvuoden aikana noin neljä keikkaa. Yhtyetyöskentelyä tuetaan viikoittaisilla instrumenttitunneilla sekä musiikin perusteiden tunneilla.

 

Lastenkonsertteja pienimmille

Tiistaina 20.3. klo 18 Turun Suzukikoululla kaikkein nuorimmat solistit valtaavat estradin valloittavilla esityksillään. Keskiviikkona 21.3. klo 18 Sigyn-salissa esitetään musiikkisatu Taikaviulu, jossa kertoja ja nuoret muusikot seikkailevat Mozartin Taikahuilu-oopperan maailmassa Taikaviulun opastuksella. Teoksen on koonnut Virve Niemeläinen Taikahuilu-oopperaa mukaillen ja kertojana toimii Reijo Borman. Samana iltana 21.3. klo 19 Turun NMKY:n musiikkiopisto järjestää juhlasalissaan lastenkonsertin otsikolla Sirkuskarnevaali.

Torstaina 22.3. klo 17 Mikaelinkirkossa on luvassa Lasten urkusatu, jossa seikkailevat moottoripyörä, kirkonkellot ja satakieli – kaikki samassa jättisoittimessa, jonka sisälle voi jopa kurkistaa. Kertojana toimii urkuri Marko Hakanpää. Torstai-iltana klo 18 Turun seudun musiikkiopiston konserttisalissa on ohjelmassa Lasten laulukirja, joka on perinteisten ja uusien lastenlaulujen konsertti. Samaan aikaan torstaina 22.3. Crichton-salissa klo 18 Lemmikkieläin-konsertissa Unto-koira on kadottanut luunsa! Onneksi ystävät – Irvikissa, Noidan kissa, karhut ja koiranpennut – auttavat etsinnässä. Konservatorion nuoret sellistit ja pianistit soittavat tarinan musiikin. Konsertti sopii hyvin muskari-ikäisille, kertojana jälleen Reijo Borman. Vielä samana iltana Sigyn-salissa klo 19 Turun konservatorion huiluorkesteri laulavien ystävineen on kevätretkellä otsikolla Kukkuluuruu – soitto kuuluu!

 

Laulumatka-muskaripäivä ja lasten kulttuuritempaus

Lauantaina 24.3. Turun konservatoriolla vietetään Laulumatka-muskarikuoropäivää klo 10.30 alkaen. Tapahtuma on n. 5–8-vuotiaille laulajille tarkoitettu koko päivän lauluseikkailu muskaripolulta kuorotielle. Ohjelmaan kuuluu laulua, leikkiä ja liikettä muskariopettajien, lapsikuoronjohtajien ja  lähihoitajaopiskelijoiden ohjauksessa. Päivä alkaa klo 10.30 Sigyn-salissa ja päättyy päivän aikana harjoiteltuun Laulumatka-konserttiin klo 16. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumisen 15.3.2018 mennessä. Osallistumismaksu 10€/lapsi sisältää päivän ohjelman, hellän huolenpidon, lounaan ja välipalan. Lisätietoja www.turunkonservatorio.fi. Yhteistyössä mukana mm. Nuorten kuoroliitto ja Turun kristillinen opisto. 

Lauantaina 24.3. Turun konserttitalolla järjestetään paljon ohjelmaa lapsiperheille. Klo 14.00 alkaa Lasten kulttuuritempaus, jossa Turun alueen taide- ja kulttuuritoimijat esittelevät lapsille ja nuorille suunnattua toimintaansa. Mukana on työpajoja, esityksiä ja konserttitalokierroksia. Klo 15.00 puolestaan alkaa Turun filharmonisen orkesterin koko perheen konsertti Mimmit, jossa TV:stä tuttu sisaruspari Pauski ja Hansu esittävät kansanmusiikkivivahteisia kappaleitaan yhdessä filharmonikoiden kanssa. Luvassa on laulua, tanssia ja animaatioita hauskoja yllätyksiä unohtamatta! Kapellimestarina on Eero Lehtimäki. Liput konserttiin 13/9 euroa. Lasten kulttuuritempaus on pääsymaksuton. 

 

Hyvän mielen orkesteri ja Prinsessa uni

Lauantaina 24.3. Turun linnassa Klassikkosatu Prinsessa Ruususesta palaa juurilleen kun Herttuan musikantit ja nuoret soittajat seikkailevat vanhojen sävelaarteiden parissa. Konsertin musiikki on peräisin 1300–1600-luvuilta, kerronnasta vastaa Maikki Säikkä ja varjoteatterista Marja Springfeldt. Prinsessan uni eli kuinka lohikäärme kukistettiin -esityksen tuottavat yhdessä Turun Vanha Musiikki ry ja Turun konservatorio.

Sunnuntaina 25.3. Lasten musiikkijuhlat huipentuvat Sigyn-salissa Hyvän mielen orkesterin konserttiin klo 16. Luvassa on 101 valloittavaa nuorta soittajaa ja maestro Timo Lehtovaara musiikkivierainaan Romeo ja Julia sekä Kapteeni Koukku.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 19.6.2018, 15:00

Turun ja Kaarinan kaduilla nähdään maanantaina 25.6. hauskan näköinen parivaljakko, kun liikkuvat nuorisotilat Nuokkaribiili ja Nugipagu järjestävät kokoontumisajot. Valkoinen ja musta pakettiauto ajavat peräkkäin ja tuovat nuorten ulottuville monipuolista kesätekemistä.

Paikallinen - 19.6.2018, 14:00

Lomakauden alkaessa Toukotalkoot -kampanja muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.6.2018, 9:14

Taivas ja tähdet – Samppalinna goes gospel -konsertit tulevat Turkuun jo kolmannen kerran! Tänä vuonna konseptia on hiottu hieman erilaiseksi, sillä nyt on tarjolla kaksi selkeästi erilaista iltaa, joista jokainen voi valita omansa tai vaikka molemmat.

Paikallinen - 18.6.2018, 16:00

Juhannuksen pitkä viikonloppu on yksi kesän suosituimpia junaliikenteessä - kaukoliikenteen junissa matkustaa noin 140 000 matkustajaa. Menoliikenteen piikki osuu torstaille ja suosituimmat vuorot suuntaavat Helsingistä pohjoisen ja idän suuntaan.

Paikallinen - 18.6.2018, 16:00

Kaudelle 2017–2018 valitsimme rohkean pilottiryhmän lähes sadan hakemuksen joukosta. Kotikriitikkojen uusi blogi keräsi kauden aikana yli 25 000 näyttökertaa. Nyt haemme tulevalle kaudelle muutamaa uutta kotikriitikkoa kirjoittamaan Turun Kaupunginteatterista ja esityksistämme.

Paikallinen - 18.6.2018, 15:00

Suomen tunnetuin historiallinen kaupunkitapahtuma Keskiajan Turku järjestetään 28.6.–1.7.2018. Tapahtumassa vieraili viime vuonna yli 160 000 kävijää.

Paikallinen - 18.6.2018, 14:17

Triathlontapahtuma haittaa liikennettä Kakskerrassa 19.6.2018 Brinkhallin uimarannalla, pysäköintipaikalla, uimarannalle johtavalla tiellä sekä Brinkhallin puistotiellä klo. 17 alkaen. Reittejä ei suljeta yleiseltä liikenteeltä. Paikalla liikenteenohjaajat.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 18.6.2018, 14:00

Auran  Aaltojen  iltapäivien  yhteistyökumppanina  on  kesäkuun  ajan  maa-ainekseen  erikoistunut  Soraliike  Lehtovaara.  Kyse  on  todellisesta  perhe-yrityksestä,  jossa  hommia  on  paikittu  jo  70  vuoden  ajan.  Kunnioitettavaan  ikään  ei  olisi  päästy  ilman  muutoksia  ja  ajan  hermo

Paikallinen - 18.6.2018, 13:00

Kaupunkilautta Föri liikennöi juhannuksena poikkeusaikataulun mukaisesti. Juhannusaattona joen ylitys loppuu klo 18.00 ja ajo jatkuu jälleen juhannuspäivänä klo 18.00.

Paikallinen - 15.6.2018, 11:00

Raision kaupungin kouluterveydenhuolto pyrkii parantamaan palveluaan osaamista keskittämällä. Aiemmin osa terveydenhoitajista saattoi tehdä työtä myös esimerkiksi lastenneuvolassa. Jatkossa kouluterveydenhoitajat toimivat vain kouluissa.

Paikallinen - 15.6.2018, 10:10

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) perinteinen saariston jätekeräys järjestetään tänä vuonna 2.–5. heinäkuuta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.6.2018, 9:10

Aerotie suljetaan yleiseltä liikenteeltä välillä Kopteritie-Aviatie, lauantaisin 16.6-29.9.2018 välisenä aikana, ajoharjoittelun vuoksi. Paikalla on liikenneopasteet. Tonteille ajo ja hälytysliikenne mahdollista.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.6.2018, 8:30

 

Paikallinen - 15.6.2018, 7:10

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira julkaisi eilen eläinten hyvinvoinnin valvonnan tulokset vuodelta 2017. Raportin mukaan lemmikkieläinkohteisiin on vuonna 2017 tehty aikaisempia vuosia enemmän epäilyyn perustuvia eläinsuojelukäyntejä. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.6.2018, 6:30

Mielenosoituskulkue transhenkilöiden puolesta 16.6.2018 klo 17.00 - 18.00 aihettaa vähäistä haittaa liikenteelle. Kulkueen reitti: Yliopistonkatu-Kristiinankatu-Läntinen Rantakatu-Kirjastosilta-Itäinen Rantakatu-Vanha Suurtori. Paikalla liikenteen ohjaajat.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 14.6.2018, 17:30
Paikallinen - 14.6.2018, 11:00

Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi liikuntapaikkojen 
rakentamishankkeisiin valtionavustusta Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan 
yhteensä 800 000 euroa. Avustusta myönnettiin 14 hankkeelle. 
Varsinais-Suomessa avustusta sai kymmenen ja Satakunnassa neljä 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 14.6.2018, 10:00

 

Auran  Aaltojen aamujen yhteistyökumppani Lounais-Suomen Taxidata Oy on yksi maamme suurimmista taksikeskuksista. 

Tiedätkö sinä, mikä on taksitarkastaja? Kyseinen tarkastaja toimii laadun ja palvelun seuraajana. Hän on se tärkeä osanen asiakkaan ja kuskin välillä.