Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 20.
maaliskuuta
2018.

Kirkollisveroprosentiksi Turussa ja Kaarinassa vahvistui 1,25

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä kirkollisveroprosentti on ensi vuodesta lähtien neljänneksen nykyistä yhtä prosenttia korkeampi eli 1,25.

Yhteinen kirkkovaltuusto äänesti asiasta toistamiseen. Viime kerralla äänestys tapahtui suljetulla lippuäänestyksellä, joka koettiin julkisuusperiaatteen vastaiseksi muotovirheeksi. Äänestys uusittiin torstaina avoimena huutoäänestyksenä ja tulokseksi tuli, että 31 kirkkovaltuutettua äänesti 1,25 prosentin puolesta. 17 valtuutettua oli kokouksessa esitetyn maltillisemman korotuksen, 1,15 prosentin kannalla. Kaksi henkilöä äänesti tyhjää. Äänestyksessä oli läsnä 50 kirkkovaltuutettua.

Esitys 4 + 1 -seurakuntajaosta eteni kirkkovaltuustoon

Yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa puolestaan käsiteltiin uudelleen lausunto Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille koskien seurakuntajaon muutosta. Tästäkin äänestettiin. Äänestystulos oli sama kuin aiemmin, eli 5 - 5, jolloin kirkkoneuvoston puheenjohtajan ääni ratkaisi. Åbo svenska församlingin Siv Sandberg äänesti tyhjää. Esitys seurakuntajaosta oli uudelleen kirkkoneuvoston listalla siksi, että se palautettiin 26.10. kirkkovaltuustosta uuteen valmisteluun. Tässä esittelyssä huomioitiin Paattisten seurakunnan aloitteen osalta niiden seurakuntien lausunnot, joita Paattisten aloite koski. Kirkkoneuvoston kokouksessa Piikkiön seurakunnan edustaja Mirjo Kanervavuori jätti eriävän mielipiteensä. Eriävän mielipiteensä jättivät myös Auvo Heikkilä Paattisilta, Helmi-Riitta Toivari Tuomiokirkkoseurakunnasta ja Sakari Itähaarla Martinseurakunnasta.

Yhteinen kirkkovaltuusto pääsee päättämään seurakuntajaosta kokouksessaan 7. joulukuuta. Kirkkoneuvostossa äänetyksen voittanut esitys noudattaa pääpiirteissään tuomiokapitulin esitystä, jonka mukaan seurakuntayhtymään muodostettaisiin neljä suurta suomenkielistä seurakuntaa: Maarian seurakunta, johon yhdistyisi Paattisten seurakunta, Mikaelinseurakunta, johon yhdistyisi Martinseurakunta, Kaarinan seurakunta, johon yhdistyisi Piikkiön seurakunta ja Tuomiokirkkoseurakunta, johon yhdistettäisiin Henrikinseurakunta ja Katariinanseurakunta.

Henrikinseurakunta oli käsitellyt oman lausuntonsa uudelleen seurakuntaneuvostossa ja tällä kertaa päätös oli, että Henrikin seurakuntaneuvosto vastustaa yhdistämistä Tuomiokirkkoseurakuntaan. Myös Katariinanseurakunta vastustaa yhdistymistä suureksi Tuomiokirkkoseurakunnaksi. Yhdistymisiä vastustavat myös Piikkiön seurakunta, Martinseurakunta ja Paattisten seurakunta. Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on antanut yhdistymisestä myönteisen lausunnon. Myös Maarian seurakunta ja Mikaelinseurakunta kannattavat esitettyä seurakuntajakoa. Åbo svenska församling säilyy joka tapauksessa itsenäisenä seurakuntana, joka kuuluu Porvoon hiippakuntaan.

Seurakuntien ja seurakuntayhtymän lausunnot käsittelee vielä Turun tuomiokapituli, joka tekee asiassa päätöksen joulukuussa. Tämän jälkeen asiasta päättää lopullisesti kirkkohallitus ensi vuoden alkupuolella, todennäköisesti tammikuun lopun kokouksessaan.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 19.3.2018, 16:00

Kansainvälinen Earth Hour kiinnittää huomion ympäristön tilaan ja ilmastokriisiin lauantaina 24. maaliskuuta klo 20.30-21.30. Earth Hourin aikana ihmiset ja yhteisöt eri puolilla maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi ilmaisten näin huolensa ympäristön tilasta.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 19.3.2018, 15:24

Taikaisku marssittaa suomalaisia eturivin taikureita estradeille tämän viikon aikana. Taikaisku-viikolla nähdään yli kymmenen show’ta yhteensä yhdeksällä eri paikkakunnalla.

Paikallinen - 19.3.2018, 15:00

Ruoka-apua on tarjottu Maarian seurakunnan alueella Halisissa, Jäkärlässä ja Runosmäessä jo vuosikaudet. Vuonna 2017 ruuanjakopäiviä kertyi yhteensä huimat 161. Maarian seurakunnan kappalainen, pastori Mikko Laurén näkee kasvavan ruoka-avun tarpeen läheltä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.3.2018, 14:26

Rakkaat kuulijat!

Perjantai-iltana Radiogaalassa sain teidän ansiostanne kokea ikimuistoisen hetken, kun minulla oli ilo ja kunnia pokata vuoden paikallisen radio-ohjelman palkinto.

Paikallinen - 19.3.2018, 14:00

Avoimien ovien tilaisuudessa on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Tuorlan kaukoputkiin, kalliotunneliin ja muihin yleisöltä tavallisesti suljettuihin tiloihin. Tiedekeskus Tuorlan avoimet ovet pidetään perjantaina 23.3.2018 klo 18–22.
 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.3.2018, 13:00

Tiedote muuttunut. Haittaa vain ajosuunnassa Helsinginkatu.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 19.3.2018, 12:35

Kaukolämpötyö sulkee ajoradan Kalervonkadulla tiistaina klo 12.00 alkaen. Ajorata suljetaan heti Jaanintieltä käännyttäessä, Kalervonkatu 2 kohdalta. Työn arvioitu kesto on torstai-iltapäivään saakka. Tonteille ajo Vellamonkadun kautta. Paikalla kiertotieopasteet.

Paikallinen - 16.3.2018, 15:43

Keskiviikkona 14.3. Koivulassa Sävelkujan päiväkodissa halkesi runkovesiputki. Rakennuksen tekninen kunto on kartoitettu tänään. Vaurion laajuudesta johtuen päiväkodin toinen puoli, jossa toimii integroitu erityisryhmä ja esiopetusryhmä, suljetaan kokonaan kevään ajaksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.3.2018, 14:00

Veteraanijärjestöjen tietoon on tullut, että veteraaniasian nimissä kerätään rahaa mm. erilaisten tuotteiden kautta.

Paikallinen - 16.3.2018, 13:38

Turun kaupunki on antanut seuraamuksia kuudelle kaupungin työntekijälle liittyen tapahtumiin, jotka koskevat pysäköintirahojen kavallus- ja varkausepäilyjä. Kaupunki on antanut neljä huomautusta ja yhden varoituksen.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 16.3.2018, 11:35

Pääjuttuja ohjelmasarjassa haastateltavana on ravitsemustieteen tohtori Marika Laaksonen Fazerin tutkimustiimistä. Miksi säännöllinen ateriarytmi on niin tärkeää aivoille, entä minkälainen ravinto sopii aivoille parhaiten? Näihin kysymyksiin saadaan mm.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 16.3.2018, 11:33
Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.3.2018, 7:28

New Performance Turku Festival järjestetään tänä vuonna 21.-23.9.2018.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.3.2018, 7:27

Vihertyö sulkee ajoradan ajoittain vielä tämän perjantaipäivän, Kansanpuistontiellä, Jarno Saarisen tien risteyskohdassa. Ajorata on suljettu ja kiertotie järjestetty. Päivittäinen työaika on klo 7.00-15.00 välillä. Paikalta löytyy liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 15.3.2018, 16:12

Evolution Arena tuo Puutarhakadulle Portsaan premium-luokan elektronisen urheilun pelisalin, jossa vietetään avajaisia 17.3.2018.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.3.2018, 15:00

Poliisi otti kiinni useista rikoksista etsintäkuulutetun naisen Lemminkäisenkadulla keskiviikkoiltana Turussa. Poliisipartio pysäytti hieman ennen yhdeksää ajoneuvon, jota kuljetti vuonna 1991 syntynyt nainen. Naisella oli lukuisia etsintäkuulutuksia, joiden vuoksi hänet otettiin kiinni.

Paikallinen - 15.3.2018, 14:00

Tuoreen kyselyn mukaan kolmannes varsinaissuomalaisista on kokeillut vähintään yhtä uutta liikuntamuotoa viimeisen vuoden aikana. Tulevana lauantaina 17.3.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 15.3.2018, 13:40

Torstai-aamuna Gatorade Centerissä kokoontui suuri joukko Turkulaisia yritysvaikuttajia Midas -menestystarinat aamupalalle. Midas on moderni kilta, joka tarjoaa yrityksille mielenkiintoisia menestystarinoita eri alojen menestyneimmiltä henkilöiltä.

Paikallinen - 15.3.2018, 13:00

Turun hätäkeskus sai ilmoituksen, että Turun Pansiontiellä olevalla huoltoaseman pihalla oli useita koiria kuolleena. Paikalle tulleelle poliisipartiolle selvisi, että Venäjän koiravaljakkojoukkue oli osallistunut Ruotsissa valjakkokilpailuihin. Ryhmän tarkoituksena oli mennä takaisin Venäjälle.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.3.2018, 6:07

Puiden leikkuutyö sulkee keskimmäisen ajokaistan liikenteeltä torstaista alkaen Skarppakullantiellä, välillä Uudenmaantie - Helsinginkatu.