Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Sunnuntai, 12.
heinäkuuta
2020.

Kirjastot avaavat ovensa Turussa 1.6.

Turun kaupunginkirjasto avataan 1.6.2020 jälleen asiakkaille reilun kahden kuukauden kiinniolon jälkeen. Hallituksen linjausten mukaan kirjastot avataan rajoitetuin palveluin asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuus varmistaen. Kirjaston tapahtumat ja ryhmävierailut on peruttu 31.7.2020 saakka. 

- Nyt on hyvä – saamme vihdoinkin oikeasti avata ovet ja asiakkaat pääsevät takaisin palveluiden äärelle. Erityisesti lehtien lukemista ja tulostamismahdollisuutta on kaivattu. Me kaikki kirjastolaiset olemme kaivanneet asiakkaita. Avaamiseen olemme varautuneet huolellisesti ja käyneet tilat ja palvelut läpi turvallisuus edellä, kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula kertoo. 

Palvelut

Kirjasto tarjoaa vielä turvallisuuden takaamiseksi rajoitetut palvelut. Lainauspalvelut ovat asiakkaiden käytettävissä jälleen normaalisti.  Kirjastojen tilat ovat normaalisti käytettävissä oleiluun ja aineistoihin tutustumista varten. Lisäksi yleisötietokoneet, tulostaminen, kopioiminen ja skannaus ovat asiakkaiden käytettävissä. 

Henkilökohtaista opastamista vaativat palvelut ja osa yhteiskäyttöisiä laitteita pidetään kiinni kesäkuun ajan, tällaisia palveluita ovat mm. digitointi, 3D-tulostus, mikrofilmilukulaitteet, soittohuone. Yhteiskäytössä olevat välineet, kuten lelut ja pelit otetaan pois käytöstä, samoin kuin kirjojen myynti- ja vaihtokärryt. 

Kirjastojen näyttelyt jatkuvat normaalisti kesäkuusta alkaen ja lisäksi virtuaalitapahtumia järjestetään läpi kesän.  

Aukiolot

Pääkirjasto palaa 1.6.2020 normaaleihin aukioloihin ja lähikirjastot palvelevat läpi kesän palveluaikojen puitteissa. Kirjastoautot lähtevät liikennöimään 1.6.2020 normaalisti, ja jäävät kesätauolle 6.7.–2.8.2020.  

Lähikirjastot eivät ole omatoimisesti käytössä kesäkuun loppuun asti. Mahdollisesta omatoimikirjastojen avaamisesta heinäkuusta alkaen tiedotetaan kesäkuun aikana. 

Turvallisuuden varmistaminen

Kirjasto kiinnittää jatkuvasti huomiota asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen. Tämän vuoksi lukupaikkoja ja tuoleja harvennetaan turvavälit huomioiden. Pääkirjaston lokerikot suljetaan ruuhkautumisen välttämiseksi. 

Asiakastietokoneet puhdistetaan jokaisen käyttäjän välillä, automaatit ja Vaski-koneet muutaman tunnin välein. Siivous on myös tehostettua THL:n suositusten mukaisesti. Kirjastoaineiston käsittelystä henkilökunta on ohjeistettu turvalliseen käsittelyyn. Lisäksi kirjasto suosittelee verkko- ja korttimaksamista. 

Pääkirjaston osalta vartija vahtimestarien avulla huolehtii asiakasmäärien valvonnasta. Lähikirjastoissa henkilökunta huolehtii sopivista asiakasmääristä, tarvittaessa kirjastojen ovet voidaan sulkea hetkeksi aikaa ruuhkien välttämiseksi.

2

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 10.7.2020, 7:39

Turun yliopistoon haki korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 30 766 hakijaa, mikä on kolmanneksi eniten suomalaisyliopistoista. Aloituspaikkoja on tarjolla lähes 3000.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:38

Viime vuonna loppuunmyyty Saaristo Open järjestetään tänä kesänä 11. kerran Kaarinan Hovirinnan rannassa 27.–29. elokuuta.

Paikallinen - 10.7.2020, 7:38

Ajanvarauspuhelimeen otetaan nyt paljon yhteyttä. Kevään aikana terveysasemille ja suun terveydenhuoltoon syntyi koronaepidemian ja poikkeusajan takia ns. hoitovelkaa, kun aikoja peruutettiin ja moni myös siirsi terveysasioidensa hoitamisen myöhempään ajankohtaan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.7.2020, 7:09

Suomen merivoimat on saanut käyttöönsä pitkän tauon jälkeen torpedoaseistuksen. Tähän uusimpaan puolustushankintaan pääsee myös yleisö tutustumaan merikeskus Forum Marinumin näyttelyssä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 9.7.2020, 7:08

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Paikallinen - 9.7.2020, 7:06

Kupittaan lintulammikoilla on kesäaikaista elämää jälleen torstaista 9.7. alkaen. Kaupunki on solminut lintujen ja lampaiden hoitoa koskevan palvelusopimuksen, joka on voimassa 9.7.- 31.10.

Aluksi Kupittaalle tulee erikokoista siipikarjaa. Myöhemmin alueelle tulee myös karitsoja.

Paikallinen - 8.7.2020, 7:41

Karjurock mylvitään tänä kesänä kotimaisten artistien voimin – lavalle nousevat mm. Arttu Wiskari, Mokoma, Kaija Koo, Mikael Gabriel, Klamydia sekä Popeda!
 

Paikallinen - 8.7.2020, 7:40

Naantali SunFest järjestetään 31.7.–1.8.2020 kuvankauniissa Naantalin Kirkkopuistossa. Festivaali juhlitaan ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä, ja sen kunniaksi artistikattauskin on kova: lavan valtaavat JVG, Lauri Tähkä, Vesala, Kaija Koo, Antti Ketonen sekä Vesterinen yhtyeineen.

Paikallinen - 8.7.2020, 7:39

eijon Luontokeskus on avannut ovensa kevään poikkeusolojen jälkeen. Natura Viva vastaa Teijon Luontokeskuksen toiminnasta, kahvilasta ja kansallispuiston asiakaspalvelusta sekä tarjoaa retkeilypalveluita.

Paikallinen - 7.7.2020, 7:43

Kesälauantain suosittuja Tul toril -teematoreja järjestetään elokuussa! Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa tänä vuonna typistetyn viiden torin teemasarjan. Monet tutut ja hyväksi havaitut toriteemat viettävät välivuotta poikkeuksellisen kevään vuoksi.

Paikallinen - 7.7.2020, 7:43

Suomen Vuokranantajien yhteistyössä Vuokraoven kanssa tekemän vuokramarkkinakatsauksen mukaan Turun vuokratason nousu on maan nopeimpien joukossa. Vuodessa vuokrataso on noussut 1,6 prosenttia.

Paikallinen - 6.7.2020, 9:01

Saksan keihäänheiton superkolmikko Thomas Röhler, Johannes Vetter ja Andreas Hofmann kilpailee 11. elokuuta Turun Paavo Nurmi Gamesissa, mutta ei ilman huomattavia erityistoimia. Sama tiukka protokolla on voimassa myös muiden kansainvälisten urheilijoiden kanssa.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:46

Turun kaupunkiseudulla uusitaan pyöräilyn viitoitusta ja opastusta uuden tieliikennelain mukaisilla opasteilla. Tänä kesänä opasteet uusitaan Turusta Lietoon, Turusta Varissuon kautta Piikkiöön ja Turusta Kaarinan keskustan kautta Piikkiöön johtavilla reiteillä.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:46

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii kesän 2020 aikana useita putkisiltoja. Korjaustöistä aiheutuu väistämättä liikennehaittoja, sillä liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla putken vaihdon ajaksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.7.2020, 7:45

Naantalin museo on saanut valmiiksi kaupunkialueiden muutosta esitelevän kulttuuriympäristöhankkeen. Eri puolille Manner-Naantalia sijoitettujen opastaulujen avulla halutaan tarjota asukkaille mahdollisuus tutustua oman arkisen ympäristön menneisyyteen ja muutokseen.

Paikallinen - 6.7.2020, 7:44

Turun kaupunkitutkimusohjelman julkaiseman katsauksen mukaan Turku hyötyi 2010-luvulla merkittävästi maan sisäisestä muuttoliikkeestä.

Paikallinen - 3.7.2020, 9:09

Koronapandemia on aiheuttanut yhteiskunnallisen kriisin ja mullistanut arkielämän, ja sen ymmärtämiseksi ja käsittelemiseksi tarvitsemme tutkittua tietoa ja uusia näkökulmia.

Paikallinen - 3.7.2020, 7:43

Shanghai Rankingin kesäkuun lopulla julkaisema Global Ranking of Academic Subjects 2020 -yliopistovertailu sijoitti yhteensä yli 4 000 yliopistoa 54 eri tieteenalalla. Turun yliopisto listattiin maailman parhaiden yliopistojen joukkoon yhteensä 23 tieteenalalla.
 

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikkö on avannut Saaristomeren tutkimuslaitoksen entiseen kirjastoon pienimuotoisen näyttelyn, joka esittelee yleisölle saaren hospitaaliaikaa ja sen jälkeen taloon tulleen tutkimuslaitoksen toimintaa.

Paikallinen - 2.7.2020, 8:31

Museo avaa ovensa 7.7. uusin ja uusiutunein näyttelyin. Nyt avautuva kokoelmanäyttely Pari sanaa keräämisestä kertoo mukaansatempaavalla otteella Turun taidemuseon kokoelman historiasta, karttumisesta ja teosten lainamatkoista maailmalla.