Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 18.
helmikuuta
2019.

Kauppatorin uudistamisessa otetaan iso askel maanantaina

Turun kauppatorin uudistamisessa valmistaudutaan merkittävään taitekohtaan. Joukkoliikenne siirtyy pois Kauppatoria ympäröiviltä kaduilta maanantai-aamulla 24.9. Bussiliikenteen tilapäisjärjestelyjen johdosta liikennejärjestelyjä keskustan katualueilla on jouduttu muuttamaan huomattavasti. Samanaikaisesti torikauppa on siirtymässä väliaikaiselle torialueelle ja arkeologiset kaivaukset ovat loppusuoralla.

Joukkoliikenteen tilapäisjärjestelyt

Turun seudun joukkoliikenne Fölin linjat siirtyvät keskusta-alueella tilapäisille reiteille talviaikataulukauden alkaessa maanantai-aamulla 24.9. Muutokset koskevat kaikkia Turun keskustaan tulevia linjoja.

Joukkoliikenteen painopiste siirtyy Aurakadun ja Linnankadun risteykseen. Nykyisistä pysäkeistä jäävät käyttöön ainoastaan Aurakadun pysäkit Linnankadun ja Eerikinkadun välillä sekä Eerikinkadun pysäkit Aurakadun ja Kristiinankadun välillä. Uudet keskustapysäkit sijaitsevat Kaupungintalon edessä Aurakadulla sekä Linnankadulla Aurakadun ja Brahenkadun välisellä osuudella.

Valtaosa aiemmin Tuomiokirkkosillan ylittäneistä linjoista saapuu jatkossa keskustaan Auransillan kautta. Aninkaistensillan kautta uusille keskustapysäkeille tulevat linjat ajetaan Aninkaistensillalta Läntisen Pitkäkadun ja Brahenkadun kautta Linnankadulle. Nykyisen linja-autoaseman edustalla olevan pysäkin korvaa lähempänä kaukoliikenteen lähtölaitureita oleva Läntisen Pitkäkadun pysäkki.

Keskustasta Aninkaistensillan suuntaan linjat kulkevat kuitenkin edelleen Maariankadun kautta Aninkaistenkadulle ja linja-autoasemaa vastapäiselle pysäkille. Poikkeuksena on sataman ja lentoaseman välinen linja 1, joka kulkee molempiin suuntiin Aninkaistenkadun ja Eerikinkadun kautta.

Nykyisin Kauppatorille päättyvien linjojen päätepysäkit siirtyvät Puutorille. Osa linjoista siirrettiin jo keväällä Puutorille ja ne lähtevät sieltä edelleen. Bussin vaihtamisen helpottamiseksi Puutorin kohdalle sijoitetaan uudet pysäkit Brahenkadulle ja Maariankadulle.

Läpiajokieltoalue keskustassa

Joukkoliikenteen toimivuuden varmistamiseksi osaan keskusta-aluetta on määrätty läpiajokielto moottoriajoneuvoille (kielto ei koske linja-autoja eikä takseja). Läpiajokielto on voimassa Aurakadulla (välillä Eerikinkatu-Hämeenkatu), Linnankadulla (välillä Brahenkatu-Kristiinankatu) ja Brahenkadulla (välillä Linnankatu-Eerikinkatu).

Läpiajolla tarkoitetaan ajoa alueen halki ilman, että ajoneuvosta välillä poistutaan tai siihen noustaan tai siitä puretaan tai siihen lastataan kuormaa. Sallittua on esimerkiksi alueen sisälle tapahtuva tonteille ajo ja huoltoajo sekä jakeluliikenne. Sallittua on myös ajo kirjaston pysäköintiin, Kauppahallin pysäköintiin ja kadun varsien pysäköinteihin.

Liikennejärjestelyjä on muutettu Aurakadulla, Linnankadulla, Brahenkadulla ja Maariankadulla. Pysäköintiä on poistettu Linnankadulta, Brahenkadulta ja Sibeliuksenkadulta. Uutta pysäköintiä tullaan osoittamaan Eerikinkadulle, Aurakadulle ja Maariankadulle kun bussilinjat ovat siirtyneet niiltä pois.

Torikauppa jatkuu katkeamatta

Torikauppaa varten torin yläosaan ja Yliopistonkadun kohdalle on rakennettu väliaikainen tori, joka palvelee torikauppaa koko uudistamishankkeen ajan seuraavat kaksi vuotta. Tasaiseksi asfaltoidulle väliaikaiselle torille on rakennettu sähköliittymät ja valaisimet, jotka mahdollistavat torikaupan myös pimeinä talvikuukausina. Kauppapaikkoja alueella on noin sata.

Uudistamishankkeen tiedotuspiste, ”infokontti”, siirretään myös väliaikaiselle torialueelle. Infokontista saa koko rakentamisen ajan lisätietoja liikennejärjestelyistä ja joukkoliikenteen linjoista sekä rakentamisen etenemisestä. Nähtävillä on myös löytöjä torin arkeologisista kaivauksista.

Väliaikaisen torialueen ottaminen käyttöön mahdollistaa maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisen aloittamisen. Pysäköintilaitoksen rakennustyömaa tullaan aitaamaan kauttaaltaan näyttävällä ja turvallisella aidalla. Pysäköintilaitoksen rakentaminen alkaa näillä näkymin lokakuussa. Rakentamisesta vastaa yksityinen Turun Toriparkki Oy.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:48

Kärkikamppailupäivien toinen osa mäiskittiin menemään Raumalla, jossa Lukko kunnioitti ennen ottelun alkua Ville Vahalahtea. Vain erittäin erityislaatuinen pelaaja ja ihminen nousee urallaan kahden seuran legendaksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:39

Henrik Tallinderin juhlapelin jälkeen oli edessä viikonloppu, joka oli kaikkea muuta kuin arkinen. Kärkikamppailupäivät avattiin Tampereella, jonka kiekkopyhätössä TPS kiri Tapparaa vastaan rinnalle ja ohi vieden pisteet Turkuun maalein 2-3!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.2.2019, 10:49

TPS:n pisteputki senkun komistui Henrik Tallinderin juhlaillassa, kun kahden kahden erän tiukan väännön jälkeen TPS kampesi kolmannen erän vahvalla pelillään JYP:n tatamiin maalein 4-1.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.2.2019, 9:44

Millainen onkaan Salon seudun ammattiopistoon perustettu osaamiskeskus?

Paikallinen - 14.2.2019, 13:00

Katujen varsille kasatut lumikasat vaikeuttavat liikennettä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Kaupunki muistuttaa kiinteistöjen omistajia huolehtimaan pihoilta ja jalkakäytäviltä aurattujen lumien poiskuljetuksesta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.2.2019, 9:24

Auran Aallot on ehdolla kaikkiaan kolmessa eri kategoriassa maaliskuussa järjestettävässä Radiogaalassa. Auran Aaltojen Otteluilta puolustaa viime vuotista voittoaan Vuoden paikallinen radio-ohjelma -kategoriassa.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 13.2.2019, 9:34

Helmikuun klubin teemana on itseoikeutetusti Hamlet, jonka tuorein näyttämösovitus saapuu ensi-iltaan Turun kaupunginteatteriin 15.helmikuuta.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:15

Ruisrockin ohjelma on täydentynyt yli 30 nimellä, kertoo tiedote. Festivaalin päiväkohtainen ohjelma on nyt julki, ja kaikki lipputyypit myynnissä.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:03

Yö-yhtyeen solisti, muusikko Olli Lindholm on kuollut. Asiasta kertoo Yö-yhtye virallisilla sosiaalisen median kanavillaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin ja kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun asiantuntija-vieraiden johdolla. Tällä viikolla esillä on Pöytyä, jossa nuorisovaltuusto haluaa vaikuttaa ja aikuisten kuuntelevan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 11:53

Logomo, tila joka elää -ohjelmasarjassa perehdymme Logomon monipuolisuuteen ja muunneltavuuteen yritysten kokous- ja palvelutilana. Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo, että kesä tuo tullessaan uusia tuulia ja jopa pientä pilkettä silmäkulmaan.

Paikallinen - 12.2.2019, 9:00

500 nuorta kerääntyy Finlandia-talolle 2.3.2019 keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja vaatimaan päättäjiltä parempaa ilmastopolitiikkaa. Tapahtumassa julkaistaan nuorten ilmastojulkilausuma, jota on ollut työstämässä yli kaksikymmentä nuoriso-, ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä.

Paikallinen - 12.2.2019, 8:00

E18 Turun kehätien parannustyöt ovat käynnistyneet Kausela–Kirismäki -tieosuudella puuston ennakkoraivauksilla. Varsinaiset hakkuutyöt alkavat Kirismäen eritasoliittymän alueella kahden viikon kuluessa. Kirismäestä hakkuutyöt siirtyvät Pukkilan liittymän alueelle.

Paikallinen - 12.2.2019, 7:00

Turussa kehitetään parhaillaan Omakirjasto-palvelua, joka tuo kulttuurin kotiin niille, joiden on vaikea itse päästä palveluiden ääreen esimerkiksi korkean iän, sairauden tai vamman takia. Tarve saada palveluita kotiin lisääntyy jatkuvasti, kun yhä useampi ikääntynyt asuu pitkään kotona.

Paikallinen - 12.2.2019, 6:09

Turun kaupunginhallitus jätti odotetusti Turun kaupunkiseudun suuren joukkoliikenneratkaisun pöydälle sen ensimmäisessä käsittelyssä maanantaina 11.2.2019. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 11.2.2019, 10:23

Tänä kesänä jälleen pyöräillään pitkää matkaa hyväntekeväisyyden hyväksi ja vuoksi.
Turun Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilijät lähtevät kesäkuun lopussa 1200 kilometrin pyörämatkalleen kohti Pariisia.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:57

8.2.2019 pelatun TPS-HPK ottelussa kommentaattorinamme debytoi erotuomari Sakari Suominen, joka päätti viime kauteen menestyksekkään linjatuomarin uransa ja siirtyi täksi kaudeksi Mestikseen ja Nuorten SM-Liigaan päätuomariksi. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:50

TPS-HPK ottelun Jälkipelejä olivat pelaamassa selostaja Markku Silvennoinen, kaukalonlaitatoimittaja Jere Sanaksenaho sekä kommentaattori Sakari Salminen. Lehdistötilaisuutta isännöi TPS:n viestintäpäällikkö Eero Tuominen

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:46

Viikon verran peleistä huilannut TPS venytti pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi, kun HPK sai tuta siipirikkoisenkin Tepsin voiman. TPS klaarasi pisteet Turkuun lopulta maalein 4-2.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:43

Kouvolassa sattuneen rankkaritappion jälkeen Tepsi keräsi rivinsä ja valmistautui kuumaan koitokseen Helsingin IFK:ta vastaan. Lähes 8000-päinen yleisö pääsi todistamaan huikeaa näytelmää, jonka TPS korjasi nimiinsä jatkoajalla maalein 4-3.