Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 12.
elokuuta
2020.

Kauppakeskukset koetaan turvallisiksi ostospaikoiksi - hygieniaan panostamista arvostetaan

Media

Kesäkuun puolivälissä toteutettu laaja kuluttajakysely vahvistaa, että suomalaiset pitävät kauppakeskuksia turvallisina asiointipaikkoina. 55 % kuluttajista aikoo käydä syksyn aikana kauppakeskuksissa aiempaa useammin tai kuten ennenkin.

Turun alueella toimivat kauppakeskukset Mylly, Hansakortteli ja Skanssi selvittivät yli 1 000 hengen kuluttajakyselyllä 12.– 14.6., miten poikkeusolojen päättyminen vaikuttaa kuluttajien suunnitelmiin asioida kauppakeskuksissa. Kyselyyn osallistuneista 57 % oli asioinut kauppakeskuksissa kuluneen kahden viikon aikana.

–  Jo pandemian aikana valtaosa kuluttajista, 56 prosenttia, koki asioimisen turvalliseksi kauppakeskuksissa. Olemme kauppakeskuksissa tehneet turvallisuuden eteen paljon toimenpiteitä, jotka kuluttajat ovat iloksemme myös huomanneet. Tärkeimmiksi koettiin käsidesin tarjoaminen, tehostettu siivous ja turvaväleistä muistuttavat tarrat, kauppakeskusjohtaja Maarit Hurme Skanssista kertoo.

–  Länsisuomalaiset vastaajat nostivat tärkeinä tekoina esiin myös kauppojen kassoille asetetut visiirit ja hengityssuojaimien käytön julkisilla paikoilla. Tärkeänä selvästi pidetään, että niin asiakkaista kuin kauppakeskusten työntekijöidenkin turvallisuudesta pidetään hyvää huolta, toimitusjohtaja Mari Hantula kauppakeskus Myllystä jatkaa.

Turun alueen kauppakeskukset halusivat toteuttaa kyselyn yhdessä, koska ne halusivat kartoittaa kuluttajien käsityksiä jo kauppakeskuksissa tehdyistä toimenpiteistä ja kehittää asiakkaidensa asioimisen turvallisuutta edelleen.

–  Pidän positiivisena sitä, että 55 % vastaajista kertoo, että aikoo käydä kauppakeskuksissa ostoksilla tulevan syksyn aikana kuten ennenkin tai jopa useammin. 59 % aikoo lisäksi suunnata kauppakeskusten kahviloihin tai ravintoloihin useammin kuin ennen tai kuten aiemminkin, Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen toteaa.

Väkijoukkoja välttävä suosii päivän ensimmäisiä ja viimeisiä ostostunteja

Turun alueen kauppakeskuksissa Skanssissa, Myllyssä ja Hansakorttelissa kauppa on selvästi vilkastunut kesäkuun aikana.

–  Turun alueen kauppakeskuksissa kävijämäärät ovat kehittyneet alkukesän aikana suotuisasti ja kesäkuun osalta olemme ajoittain jopa edellä viime vuoden vastaavaa ajankohtaa, Hantula kertoo.

– Kauppa on selvästi vilkastunut kesäkuun aikana ja uskomme, että ennen juhannusta käynnistyneet alennusmyynnit vetävät tänä vuonna hyvin. Jos haluaa välttää ruuhkia, kannattaa suosia aamun ensimmäisiä tai illan viimeisiä tunteja, jolloin kauppakeskuksissa on muita aikoja vähemmän väkeä liikkeellä, Palviainen vinkkaa. 

Kauppakeskusten johtajat muistuttavat, että kauppakeskukset ovat merkittäviä työllistäjiä, tarjonnan vetureita ja alueellisten palvelujen turvaajia. Vuonna 2019 Hansakortteli, Skanssi ja Mylly myivät yhteensä lähes 600 miljoonaa euroa ja tarjosivat yli 3 000 hengelle työpaikan. Lisäksi kauppakeskukset työllistävät alueellisesti useampia kymmeniä palveluntarjoajia.

– Ravintolat, kahvilat ja liikkeet ovat tehneet paljon töitä, jotta kuluttajat voisivat asioida niissä turvallisesti.  Alkukesä onkin alkanut ilahduttavan vilkkaana. Toivommekin, että mahdollisimman moni suosisi lähellä olevia yrittäjiä, jotta voimme turvata alueen palveluja, työllistää paikallisia sekä tuottaa samalla myös verotuloja kuntien taloudelle, Hurme toteaa.

Skanssin, Myllyn ja Hansakorttelin Syno Intillä teettämään verkkokyselyyn vastasi 1007 vastaaja 12. – 14.6. Otos oli väestöä demografisesti edustava ja vastaajat iältään 18–80 vuotta.

 

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 12.8.2020, 14:33

Maarian altaan eteläpäässä ja Aurajokeen laskevassa Vähäjoessa on edelleen suolistobakteereita. Ely-keskus otti 24.6.2020 vesinäytteitä 16 eri paikasta Maarian altaan eteläpäästä, Vähäjoen varrelta ja sinne laskevista hulevesiviemäreistä.

Sisältää kuvan
Pidä Saaristo Siistinä ry
Paikallinen - 12.8.2020, 13:18

Etelä-Suomen kaupunkien katukaivoihin ilmestyy jälleen roskaamisesta varoittavia tarroja. Aiheesta uutisoi Turun Sanomat.

Paikallinen - 12.8.2020, 13:02

Turun, Paimion ja Punkalaitumen koulujen sekä päiväkotien ruokalistat löytyvät nyt kätevästi yhden verkkosivun alta, kertoo Arkea tiedotteessaan.

Paikallinen - 12.8.2020, 7:12

Suojatieturvallisuus puhututtaa taas koulujen alkaessa. Suurin osa suomalaisista on huolissaan koululaisten turvallisuudesta koulumatkoilla, ja joka kymmenes on itse joutunut vaaratilanteeseen suojatiellä.

Paikallinen - 12.8.2020, 7:11

Laitapuolustaja Juri Kinnunen siirtyy loppukauden 2020 kattavalla sopimuksella TPS:n Veikkausliigajoukkueen riveihin. 30-vuotias Kinnunen palaa takaisin Turkuun Ykkösessä pelaavasta KPV:sta. Kokkolalaisseuran general manager Matti Laitinen ilmoitti Kinnusen sopimuksen purusta tiistaina.

Paikallinen - 10.8.2020, 14:21

Uudenkaupungin Lokalahdella järjestettävä Karjurock joudutaan perumaan huonontuneesta koronavirustilanteesta johtuen, kerrotaan Karjurockin tiedotteessa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.8.2020, 14:19

Koronaviruksen toinen aalto on käynnistynyt, vahvistaa Tyksin infektiotautien vastuualueen ylilääkäri Jarmo Oksi. Pandemia ei ole ohi ja Oksi korostaakin kaikkien vastuullista käyttäytymistä.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:02

Turun Kupittaanpuistosssa 1.-2.8.2020 järjestetty kaupunkifestivaali Aura Fest avasi Suomen poikkeuksellisen tapahtumakesän onnistuneesti. Tapahtuma keräsi 7 500 kävijää. Kävijäkunta koostui erityisesti n. 20-30 vuotiaista nuorista aikuisista.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:00

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukatu 21 kohdalla. Työ aloitetaan maanantaina kello 18.00 ja työn arvioitu päättymisajankohta on tiistaiaamuna kello 06.00. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 10.8.2020, 5:58

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä maanantaista 10.8 lähtien koulujen lähistöllä Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella. Valvonta liittyy koulujen alkamiseen ja valvontaa tehdään lähiviikkojen ajan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 7.8.2020, 12:43

Koronatilanne heikkenee Suomessa. Turun kaupunki haluaa muistuttaa jokaisen vastuusta koronan toisen aallon seurausten lieventämiseksi.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:39

Pilke avasi musiikkipäiväkodin kauppakeskus Skanssin yhteyteen sekä englanninkielipainotteisen päiväkodin Pernoon.

Englanninkielipainotteinen päiväkoti Satakieli aukesi torstaina 6.8.2020 Pernoon uudisrakennukseen osoitteeseen Ruotsinsalmenkatu 6, 20240 Turku.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:38

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen teettämät Huhkon siltojen ja Pasalan alikulkusiltojen korjaustyöt ovat edenneet Raisiossa valtatiellä 8 seuraavaan vaiheeseen. Seuraavaksi siltojen vesieristys tullaan uusimaan EPDM kumimatoilla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.8.2020, 11:43

Turun terveysasemien ajanvarauspuhelimessa ja koronaneuvontapuhelimessa on edelleen ruuhkaa. Jos takaisinsoittoa ei saa 48 tunnin kuluessa yhteydenotosta, neuvotaan kaupungilta soittamaan uudelleen.

Paikallinen - 6.8.2020, 9:35

Beyond 2030 Challenge on kilpailu, joka kannustaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan.

Paikallinen - 5.8.2020, 14:23

Viimeisen vuorokauden aikana Varsinais-Suomessa on todettu neljä koronavirustapausta. Aiheesta uutisoi Yle.

Yhteensä tapauksia on nyt todettu maakunnassa 403. 

Paikallinen - 5.8.2020, 12:29

Turun kaupungin sivistystoimiala järjesti keskiviikkona 5.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.8.2020, 14:37

Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hakea koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojensa kustannuksiin.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:15

Senaatti-kiinteistöt käynnistää yhteistyössä Turun kaupungin kanssa 4.8.2020 laatu- ja hintakilpailun Turun Pihlajaniemeen kaavoitettavista asuinkerrostalokortteleista. Kilpailun kohteena on kolme asuinkorttelia, jotka käynnistävät asuntorakentamisen Pihlajaniemessä.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:14

Suomen Vuokranantajat ry on julkaissut yhdessä Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) kanssa vuosittaisen ennusteen asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä. Ennusteen pohjalta laaditussa kaupunkirankingissa Turku sijoittuu 24 kaupungin joukossa viidennelle sijalle.