Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Maanantai, 18.
helmikuuta
2019.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään ympäri Suomen jo 10. kerran

Helmikuun 15. päivä on kansainvälinen lasten syövän päivä, jolloin Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Sykerö-kerho järjestää monenlaisia tapahtumia Turun alueella. Ostamalla Kultanauhan, virallisen lasten syöpien tunnuksen, voi tukea paikallista toimintaa syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään Suomessa 10. kertaa Sylva ry:n, syöpäsairaiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnallisen yhdistyksen, sekä paikallisten yhdistysten ja kerhojen järjestämänä. Valtakunnallisena teemana on tänä vuonna ”sisaruus”.

Syöpä koskettaa vanhempien lisäksi perheen terveitä sisaruksia, jotka jäävät usein vaille kaipaamaansa huomiota. Kahden vanhemman perheissä toinen vanhemmista on yleensä tiiviisti sairaalassa sairastuneen lapsen kanssa. Yksinhuoltajaperheissä tilanne on vielä rankempi.

Tuolitapahtumalla muistetaan pieniä syöpäpotilaita

Sykerö-kerho viettää kansainvälistä lasten syövän päivää Kauppakeskus Myllyssä (Myllykatu 1, Raisio) perjantaina 15.2. kello 17–20. Silloin Myllytorille asetellaan 27 tuolia, jotka kuvastavat kaikkia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella edeltävän vuoden aikana syöpään sairastuneita ja menehtyneitä lapsia ja nuoria.

Tapahtumassa lastenorkesteri Dinoseriffit esiintyy tasatunnein: kello 17, 18 ja 19. Luvassa on lisäksi onnenpyörää, tietoa lasten syövistä ja niiden hoidosta, lipaskeräystä sekä Kultanauhan ja Sykerö-kerhon omien tuotteiden myyntiä. Paikalla ovat Sykerön lisäksi Team Rynkeby – God Morgon Turku sekä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö.

Keskiviikkona 13.2. Sykerö-kerho on Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön kanssa TPS–JYP-ottelussa, joka pelataan Gatorade Centerissä (Artukaistentie 8, Turku) kello 18.30 alkaen. Pelissä jaetaan tietoa lasten syövistä ja niiden hoidosta sekä kerätään varoja hyvään tarkoitukseen, syöpää sairastavien lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Aloituskiekon pudottaa Sykerö-kerhon lapsi tai nuori.

Kultanauha on lasten syöpien tunnus, jonka avulla on tarkoitus levittää tietoa lasten ja nuorten syöpäsairauksista, niiden hoidosta, tutkimuksesta sekä lasten ja heidän läheistensä psykososiaalisen tuen tarpeesta. Virallista Kultanauhaa on mahdollista ostaa ensimmäistä kertaa kansainvälisen lasten syövän päivän tapahtumissa valtakunnallisesti. Kultanauhan hinta on viisi euroa, ja tuotolla tuetaan paikallisen kerhon toimintaa.

Sykerö syöpäsairaiden lasten asialla

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Sykerö-kerho on syöpään sairastuneiden lasten ja heidän läheistensä tukena. Kerho toimii Turun alueella, pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin.

Sykerö tarjoaa tukea ja tekemistä koko perheelle sairauden kohdatessa. Kerho on yksi Suomen aktiivisimmista ja järjestää monipuolista ohjelmaa jäsenperheilleen lähes viikoittain.

Syöpä ei tartu, mutta se voi osua kenelle tahansa.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:48

Kärkikamppailupäivien toinen osa mäiskittiin menemään Raumalla, jossa Lukko kunnioitti ennen ottelun alkua Ville Vahalahtea. Vain erittäin erityislaatuinen pelaaja ja ihminen nousee urallaan kahden seuran legendaksi.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 17.2.2019, 12:39

Henrik Tallinderin juhlapelin jälkeen oli edessä viikonloppu, joka oli kaikkea muuta kuin arkinen. Kärkikamppailupäivät avattiin Tampereella, jonka kiekkopyhätössä TPS kiri Tapparaa vastaan rinnalle ja ohi vieden pisteet Turkuun maalein 2-3!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 15.2.2019, 10:49

TPS:n pisteputki senkun komistui Henrik Tallinderin juhlaillassa, kun kahden kahden erän tiukan väännön jälkeen TPS kampesi kolmannen erän vahvalla pelillään JYP:n tatamiin maalein 4-1.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 15.2.2019, 9:44

Millainen onkaan Salon seudun ammattiopistoon perustettu osaamiskeskus?

Paikallinen - 14.2.2019, 13:00

Katujen varsille kasatut lumikasat vaikeuttavat liikennettä ja aiheuttavat vaaratilanteita. Kaupunki muistuttaa kiinteistöjen omistajia huolehtimaan pihoilta ja jalkakäytäviltä aurattujen lumien poiskuljetuksesta.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 14.2.2019, 9:24

Auran Aallot on ehdolla kaikkiaan kolmessa eri kategoriassa maaliskuussa järjestettävässä Radiogaalassa. Auran Aaltojen Otteluilta puolustaa viime vuotista voittoaan Vuoden paikallinen radio-ohjelma -kategoriassa.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 13.2.2019, 9:34

Helmikuun klubin teemana on itseoikeutetusti Hamlet, jonka tuorein näyttämösovitus saapuu ensi-iltaan Turun kaupunginteatteriin 15.helmikuuta.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:15

Ruisrockin ohjelma on täydentynyt yli 30 nimellä, kertoo tiedote. Festivaalin päiväkohtainen ohjelma on nyt julki, ja kaikki lipputyypit myynnissä.

Paikallinen - 12.2.2019, 17:03

Yö-yhtyeen solisti, muusikko Olli Lindholm on kuollut. Asiasta kertoo Yö-yhtye virallisilla sosiaalisen median kanavillaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin ja kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun asiantuntija-vieraiden johdolla. Tällä viikolla esillä on Pöytyä, jossa nuorisovaltuusto haluaa vaikuttaa ja aikuisten kuuntelevan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 12.2.2019, 11:53

Logomo, tila joka elää -ohjelmasarjassa perehdymme Logomon monipuolisuuteen ja muunneltavuuteen yritysten kokous- ja palvelutilana. Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo, että kesä tuo tullessaan uusia tuulia ja jopa pientä pilkettä silmäkulmaan.

Paikallinen - 12.2.2019, 9:00

500 nuorta kerääntyy Finlandia-talolle 2.3.2019 keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja vaatimaan päättäjiltä parempaa ilmastopolitiikkaa. Tapahtumassa julkaistaan nuorten ilmastojulkilausuma, jota on ollut työstämässä yli kaksikymmentä nuoriso-, ympäristö- ja kehitysyhteistyöjärjestöä.

Paikallinen - 12.2.2019, 8:00

E18 Turun kehätien parannustyöt ovat käynnistyneet Kausela–Kirismäki -tieosuudella puuston ennakkoraivauksilla. Varsinaiset hakkuutyöt alkavat Kirismäen eritasoliittymän alueella kahden viikon kuluessa. Kirismäestä hakkuutyöt siirtyvät Pukkilan liittymän alueelle.

Paikallinen - 12.2.2019, 7:00

Turussa kehitetään parhaillaan Omakirjasto-palvelua, joka tuo kulttuurin kotiin niille, joiden on vaikea itse päästä palveluiden ääreen esimerkiksi korkean iän, sairauden tai vamman takia. Tarve saada palveluita kotiin lisääntyy jatkuvasti, kun yhä useampi ikääntynyt asuu pitkään kotona.

Paikallinen - 12.2.2019, 6:09

Turun kaupunginhallitus jätti odotetusti Turun kaupunkiseudun suuren joukkoliikenneratkaisun pöydälle sen ensimmäisessä käsittelyssä maanantaina 11.2.2019. 

Sisältää ääntä
Paikallinen - 11.2.2019, 10:23

Tänä kesänä jälleen pyöräillään pitkää matkaa hyväntekeväisyyden hyväksi ja vuoksi.
Turun Team Rynkebyn hyväntekeväisyyspyöräilijät lähtevät kesäkuun lopussa 1200 kilometrin pyörämatkalleen kohti Pariisia.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:57

8.2.2019 pelatun TPS-HPK ottelussa kommentaattorinamme debytoi erotuomari Sakari Suominen, joka päätti viime kauteen menestyksekkään linjatuomarin uransa ja siirtyi täksi kaudeksi Mestikseen ja Nuorten SM-Liigaan päätuomariksi. 

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:50

TPS-HPK ottelun Jälkipelejä olivat pelaamassa selostaja Markku Silvennoinen, kaukalonlaitatoimittaja Jere Sanaksenaho sekä kommentaattori Sakari Salminen. Lehdistötilaisuutta isännöi TPS:n viestintäpäällikkö Eero Tuominen

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:46

Viikon verran peleistä huilannut TPS venytti pisteputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi, kun HPK sai tuta siipirikkoisenkin Tepsin voiman. TPS klaarasi pisteet Turkuun lopulta maalein 4-2.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Jääkiekko - 9.2.2019, 12:43

Kouvolassa sattuneen rankkaritappion jälkeen Tepsi keräsi rivinsä ja valmistautui kuumaan koitokseen Helsingin IFK:ta vastaan. Lähes 8000-päinen yleisö pääsi todistamaan huikeaa näytelmää, jonka TPS korjasi nimiinsä jatkoajalla maalein 4-3.