Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 23.
huhtikuuta
2019.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään ympäri Suomen jo 10. kerran

Helmikuun 15. päivä on kansainvälinen lasten syövän päivä, jolloin Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Sykerö-kerho järjestää monenlaisia tapahtumia Turun alueella. Ostamalla Kultanauhan, virallisen lasten syöpien tunnuksen, voi tukea paikallista toimintaa syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään Suomessa 10. kertaa Sylva ry:n, syöpäsairaiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnallisen yhdistyksen, sekä paikallisten yhdistysten ja kerhojen järjestämänä. Valtakunnallisena teemana on tänä vuonna ”sisaruus”.

Syöpä koskettaa vanhempien lisäksi perheen terveitä sisaruksia, jotka jäävät usein vaille kaipaamaansa huomiota. Kahden vanhemman perheissä toinen vanhemmista on yleensä tiiviisti sairaalassa sairastuneen lapsen kanssa. Yksinhuoltajaperheissä tilanne on vielä rankempi.

Tuolitapahtumalla muistetaan pieniä syöpäpotilaita

Sykerö-kerho viettää kansainvälistä lasten syövän päivää Kauppakeskus Myllyssä (Myllykatu 1, Raisio) perjantaina 15.2. kello 17–20. Silloin Myllytorille asetellaan 27 tuolia, jotka kuvastavat kaikkia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella edeltävän vuoden aikana syöpään sairastuneita ja menehtyneitä lapsia ja nuoria.

Tapahtumassa lastenorkesteri Dinoseriffit esiintyy tasatunnein: kello 17, 18 ja 19. Luvassa on lisäksi onnenpyörää, tietoa lasten syövistä ja niiden hoidosta, lipaskeräystä sekä Kultanauhan ja Sykerö-kerhon omien tuotteiden myyntiä. Paikalla ovat Sykerön lisäksi Team Rynkeby – God Morgon Turku sekä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö.

Keskiviikkona 13.2. Sykerö-kerho on Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön kanssa TPS–JYP-ottelussa, joka pelataan Gatorade Centerissä (Artukaistentie 8, Turku) kello 18.30 alkaen. Pelissä jaetaan tietoa lasten syövistä ja niiden hoidosta sekä kerätään varoja hyvään tarkoitukseen, syöpää sairastavien lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Aloituskiekon pudottaa Sykerö-kerhon lapsi tai nuori.

Kultanauha on lasten syöpien tunnus, jonka avulla on tarkoitus levittää tietoa lasten ja nuorten syöpäsairauksista, niiden hoidosta, tutkimuksesta sekä lasten ja heidän läheistensä psykososiaalisen tuen tarpeesta. Virallista Kultanauhaa on mahdollista ostaa ensimmäistä kertaa kansainvälisen lasten syövän päivän tapahtumissa valtakunnallisesti. Kultanauhan hinta on viisi euroa, ja tuotolla tuetaan paikallisen kerhon toimintaa.

Sykerö syöpäsairaiden lasten asialla

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Sykerö-kerho on syöpään sairastuneiden lasten ja heidän läheistensä tukena. Kerho toimii Turun alueella, pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin.

Sykerö tarjoaa tukea ja tekemistä koko perheelle sairauden kohdatessa. Kerho on yksi Suomen aktiivisimmista ja järjestää monipuolista ohjelmaa jäsenperheilleen lähes viikoittain.

Syöpä ei tartu, mutta se voi osua kenelle tahansa.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Turun seudun joukkoliikenne Fölillä on lippuyhteistyötä mm. Turun Kaupunginteatterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Turun musiikkijuhlien kanssa. Tapahtumalippu toimii joukkoliikennelippuna; sillä voi matkustaa Fölin busseissa ja vesibusseissa.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:27

Helmikuusta alkaen on Suomessa todettu noin sata sukupuoliteitse tarttunutta klamydiatapausta, joissa näytteet ovat olleet negatiivisia klamydian seulonnassa käytettävällä ensisijaisella seulontatestillä, mutta ovat kuitenkin olleet positiivisia toisilla klamydian osoitustesteillä.

Paikallinen - 23.4.2019, 9:26

Kevättuulet puhaltavat peruskouluikäisten työelämään tutustumisen ohjauksessa, kun Turun peruskoulujen opinto-ohjaajat lanseeraavat upouuden TET-torin, oppilaiden ja yritysten kohtaamispaikan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 18.4.2019, 13:30
Paikallinen - 18.4.2019, 8:23

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat käynnistyvät tänään Ruotsissa, jossa pelipaikkoina toimivat Uumaja ja Örnsköldsvik. Pikkuleijonat kohtaa avausottelussaan Kanadan, ottelu alkaa Suomen aikaa torstai-iltana kello 20:30. Ottelusta on lähetys TV2:ssa ja Areenassa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 18.4.2019, 6:51

TUTO päätti kauden voittoon ja toi pronssimitalit Turkuun. Ottelu Lempäälässä LeKiä vastaan päättyi maalein 1-3.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 17.4.2019, 13:58

Kahvilavieras-ohjelman pariin sukelsimme jälleen keskiviikkona. Kahvilavieraina oli monille, jo lapsuudesta tutut, Mimi ja Kuku eli Majka Nurminen ja Anna Kulmala.
Podcastissa puhetta musiikkiteatterista, tulevaisuuden suunnitelmista ja vaativasta lapsiyleisöstä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:43

Kauppakeskus Skanssi on voittanut Suomen Kauppakeskusyhdistyksen jakaman Vuoden Kauppakeskusteko 2019-palkinnon.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:24

Britannian Royal Air Force (kuninkaalliset ilmavoimat) on vahvistanut osallistuvansa Turun lentonäytökseen kolmella Eurofighter Typhoon FGR.4 monitoimihävittäjällä. Turkuun saapuu Royal Air Forcen Typhoon solo demo team.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:10

Turun kaupunki järjestää veteraanipäivän kunniaksi ilmaiskonsertin Turun konserttitalolla 27.4. klo 13. Konsertissa esiintyy Laivaston soittokunta sekä Turun konservatorion lapsi- ja nuorisokuorot Auriella ja Sigynella, johtajanaan Terhi Lehtovaara.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Turun seudun joukkoliikenne Fölin kesäaikataulukausi alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti tiistaina, kun pääsiäismaanantaina liikennöidään vielä talviaikatauluin. Kesäaikataulut ovat voimassa 23.4.–22.9. Harvennettua kesälomakauden liikennettä ajetaan 3.6.–11.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 17.4.2019, 9:09

Tämän kevään pitkälti loppuunmyydyllä klubikiertueella keikkaillut J. Karjalainen nähdään tulevana syksynä konserttisalikiertueella. Kuopiosta torstaina 17.10. alkava Sä kuljetat mua -konserttisalikiertue käy yhdeksällätoista paikkakunnalla ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle lauantaina 16.11.

Paikallinen - 17.4.2019, 9:06

Lounais-Suomessa on edelleen käynnissä elinkeinoelämän positiivinen rakennemuutos. Varsinais-Suomen ja Satakunnan talouskasvu jatkuu useilla aloilla ja alueen työllisyyskehitys on vahvaa.

Paikallinen - 16.4.2019, 15:00

Pääsiäisen ruuhkat tieliikenteessä keskittyvät kiirastorstaille 18.4. sekä toiselle pääsiäispäivälle 22.4.2019. Traffic Management Finland sekä liikenteen viranomaiset haluavat kiteyttää pääsiäisliikenteen kahteen asiaan: Ennakoi ja huomioi!

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 16.4.2019, 14:30

Kuntauutiset-ohjelmasarjassa paneudumme viikko kerrallaan Varsinais-Suomen kuntiin sekä kaupungeissa käytävään vilkkaaseen keskusteluun vieraiden johdolla. Tällä kertaa esillä on Turku jossa ydinkeskustan kulkuun ja kaupankäyntiin vaikuttaa toriparkkityömaa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:59

Maanantaina 15.4.2019 noin kello 12.20 tapahtui Tiipiläntiellä, Marttila, traktorin ja polkupyöräilijän välinen onnettomuus.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 13:00

Vesijohdon rakennustyöt haittaavat liikennettä Asematiellä, välillä Ulkopellontie - Kylmänalhonkatu, 17.4. alkaen. Toinen ajokaista on suljettu liikenteeltä ja väistämisvelvollisuus on osoitettu liikennemerkein. Työn arvioitu kesto on kesäkuun loppuun saakka.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:59

Turun Uimareiden naiset uusivat viime kevään vesipallon Suomen mestaruutensa. Jos viime keväänä mestaruus tuli helpolla, tämän vuotinen oli paljon tiukempi ja näin myös pelaajille ehkä vielä makoisampi. Cetus antoi hyvän vastuksen finaaleissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.4.2019, 6:32

TPS:n ja SC Classicin välinen finaalisarja käynnistyi lauantaina Tampereella hallitsevan Suomen mestarin kotivoitolla. Joukkueet kohtaavat Turussa TPS:n kotikaukalossa tiistaina ja lauantaina Kupittaan Palloiluhallissa.

Paikallinen - 16.4.2019, 6:31

Naantalin Energia Oy:n liikevaihto kasvoi vuonna 2018 noin kolme prosenttia 9,5 miljoonaan euroon. Kasvu johtui sähkön siirron määrän ja siirtohintojen noususta. Yhtiön tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja laski 31 prosenttia 0,8 miljoonaan euroon.