Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 16.
heinäkuuta
2019.

Joki ja Werstas laajenevat DataCityyn

DataCityyn avautuu syksyllä uudenlainen 2000 neliömetrin kokonaisuus, jossa Joen kokous- ja tapahtumatilat sulautuvat yhteen Werstaan toimistomaailman kanssa.

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki laajenee syyskuussa DataCityn toiseen kerrokseen. Lähteeksi nimettyyn Joen lisäosaan tulee sadan hengen auditorio ja noin 30 hengelle soveltuva muunneltava kokous- ja tapahtumatila. Lisäksi Lähteeseen tulee useita pienempiä neuvottelutiloja sekä kaikille avoin Dome, joka on verhoilla muusta tilasta erotettu intiimi pyöreä tila.

- Jokeen on kaivattu vinolattiaista auditoriota, joten uusi tila tulee tarpeeseen. Laajennusosan erikoisuus on Dome, joka tulee olemaan vapaasti kaikkien käytettävissä, kertoo hankeen ideoijana ja rakennuttajana toiminut Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Anniina Savisalo.

Kulku Lähteeseen tapahtuu Joen aulasta sekä korttelin sisäpihalle valmistuvalta Ströget-kansialueelta. Laajennusosan on suunnitellut arkkitehti Vesa Arosuo, joka vastasi myös Joen alkuperäisen osan suunnittelusta. Tyyliltään Lähde on muun Joen tapaan hillitty. Sisustuksen teemana on Suomen luonto ja paikallisuus, mikä näkyy materiaali- ja värivalinnoissa sekä kalusteissa. Tuotteita Lähteeseen tulee muun muassa Saanalta ja Ollilta ja Poiatilta. Luonto näkyy myös valokuvatapeteissa, joihin on valittu turkulaisten valokuvaajien töitä.  

- Lähteeseen tulee suuri valokuva kuvataiteilija Tamara Piilolan työstä. Hän on eräs Suomen arvostetuimpia nykytaiteilijoita ja olemme todella otettuja, että saamme käyttää hänen työtään Lähteessä. Piilola tekee biofilia-taidetta, jossa hän kuvaa satumaisella tavalla luontoa ja maisemia. Yhteistyön Piilolan kanssa mahdollisti Kurki Decoration, joka toteuttaa Lähteen valokuvatapetit.

Uudessa Werstaassa tiloja myös keskisuurille toimijoille

Auditorion sekä kokous- ja tapahtumatilojen lisäksi DataCityn toiseen kerrokseen tulee coworking-tila Werstaan konseptilla toteutettavia toimistoja. Toimistot ovat kooltaan 33-298 neliömetriä ja niillä on muiden Werstaiden tapaan yhteinen työkahvila oleskelu- ja sosiaalitiloineen. Werstas ja Joki kohtaavat Lähteessä uudella tavalla, sillä työkahvila yhdistää ne toisiinsa. Kiinnostusta konseptiin on riittänyt, sillä kaikki yhdeksän toimistoa on jo vuokrattu.

- Kokeilemme Lähteessä uudenlaista konseptia, jossa Werstaan asiakkaana on pienten yritysten ohella keskisuuria toimijoita. Yhteinen työkahvila ja Lähteeseen sijoittuvat neuvottelutilat yhdistävät Werstaan asiakkaita niiden koosta riippumatta ja tarjoavat mahdollisuuksia kohtaamisiin. Jos tilat koetaan kiinnostaviksi, tulemme varmasti jatkossa tekemään niitä lisää, Savisalo jatkaa.

Myös Werstaan puolella sisustuksen teemana on luonto. Kulku Werstaaseen tapahtuu Lähteen tavoin joko Joen aulasta tai Strögetille tulevasta ovesta. Sijainti Joen kainalossa on kätevä neuvottelutilojen kannalta sekä siksi, että Joen aulapalvelu palvelee myös Werstaan asiakkaita. 

- Kaksi kolmasosaa DataCityyn saneerattavista tiloista tulee Werstaan käyttöön ja loput, noin 700 neliötä, Lähteelle. Raja Werstaan ja Lähteen välillä on kuitenkin häilyvä, sillä työkahvila, neuvottelutilat ja Dome ovat niin Lähteen kuin Werstaankin asiakkaiden käytössä, Savisalo päättää.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.7.2019, 9:33

Turun kaupunki ja Elisa järjestävät 5G-hackathonin SHIFT Business Festivalin virallisena oheistapahtumana keskiviikkona 28.8. Hackathoniin osallistuvat joukkueet ratkovat yksinäisyyden ja sosiaalisen eristäytyneisyyden haasteita 5G-teknologiaa hyödyntäen.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 16.7.2019, 8:09

Kauppakamarin Turun ja Helsingin välisiä liikenneyhteyksiä koskevaan kyselyyn vastanneet yritykset pitävät junaa ympäristöystävällisenä ja turvallisena tapana matkustaa Turusta Helsinkiin. Junassa matka-ajan voi myös hyödyntää työntekoon.

Paikallinen - 16.7.2019, 5:50

Lauantaina 20.7. tulee 50 vuotta siitä, kun Apollo 11 laskeutui Kuun pinnalle. Turun Ursa juhlistaa tapahtumaa Tiedekeskus Tuorlassa 20.7. klo 19-23 Apollo-teemaisella illalla. Ohjelmassa on mm.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.7.2019, 14:37

Pyöräkaistan rakennustyö kaventaa ajokaistoja ja sulkee jalkakäytävän Puutarhakadulla, välillä Käsityöläiskatu - Koulukatu, maanantaista alkaen. 17.7 alkaen liikennevalot pois käytöstä Puutarakadun ja Käsityöläiskadun risteyksessä. Haittaa molemmissa ajosuunnissa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.7.2019, 13:21

Opastepylväiden maalaustyö kaventaa/sulkee ajokaistoja ajoittain Uudenmaankadulla välillä Seppelkuja-Kunnallissairaalantie 15. - 31.7.2019. Päivittäinen työaika klo 7.00-18.00. Paikalla liikenneopasteet ja työkoneita saattaa liikkua liikenteen seassa.

Paikallinen - 15.7.2019, 9:14

Laitilassa sijaitsevassa museokohteessa Kauppilan Umpipihalla järjestetään 21. heinäkuuta alkaen lähes kaksi viikkoa kestävä European Heritage Volunteers verkoston vapaaehtoisleiri.

Paikallinen - 15.7.2019, 6:11

Salon poliisia on viikonlopun aikana työllistänyt useat eri liikennerikokset jo aiemmin tiedotetun ulosjaon lisäksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.7.2019, 6:11

Viime talven keikkarundin mainoksesta napattu lause kuvaa täydellisesti torstain 18. heinäkuuta Salon Iltatorin esiintyjää Paul Oxley´s Acoustic Circus -kokoonpanoa.

Paikallinen - 15.7.2019, 6:08

Sivullinen ilmoitti hätäkeskukseen lauantai-iltana klo 23 jälkeen henkilöauton ulosajosta Vehkaojantiellä Salossa. Ilmoittaja oli havahtunut kovaan pamaukseen, jonka syyksi ilmeni auton ulosajo.

Paikallinen - 12.7.2019, 17:26

Kakolanmäen funikulaarin on määrä palata liikenteeseen varhain lauantaiaamuna.

Paikallinen - 12.7.2019, 8:02

Paavo Nurmen kotitalo (Jarrumiehenkatu 4 as 17) on avoinna yleisölle torstaina 18. heinäkuuta kello 11–18. Paikalla on opas, vapaa pääsy.

Paikallinen - 11.7.2019, 14:12

Valmet Automotive rakentaa Uudenkaupungin autotehtaan kokoonpano-osastolle lisälinjan. Tavoitteena on nopeuttaa tuotantoa ja lisätä sen joustavuutta. Lisälinja otetaan käyttöön elokuun aikana ja se tulee sijoittumaan kokoonpanon alkupäähän.

Paikallinen - 11.7.2019, 6:26

Jalkapallon Ykkösessä toisena oleva TPS on tehnyt kaksi siirtoa pelaajarintamalla. TPS saa kokonaan uuden vahvistuksen, kun keskuspuolustaja Valtteri Vesiaho siirtyy TPS-paitaan HJK:sta loppukauden 2019 kattavalla sopimuksella.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 10.7.2019, 15:42

10.7. kahvilavieraana kattobaari Walossa media-alan yrittäjä Juhani Koskinen.

Paikallinen - 10.7.2019, 13:39

Varsinais-Suomen metsistä hakattiin viime vuonna yhtä paljon kuin vuonna 2017.

Paikallinen - 10.7.2019, 11:39

Toimeentulotuen kulut kasvoivat viime vuonna suurista kaupungeista eniten Turussa. Asia käy ilmi niin sanottujen kuutoskaupunkien eli Suomen kuuden suurimman kaupungin vertailusta.

Paikallinen - 10.7.2019, 9:38

Taalintehtaan vierasvenesatamassa olleissa veneissä on käynyt varkaita kesä -heinäkuun aikana. Poliisi kehoittaa venelijöitä lukitsemaan veneensä poistuessaan maihin.Kemiön poliisi pyytää silminäkijähavaintoja viimeisen kuukauden ajalta ,virka-aikana puhelinumeroon 0295 417321

Paikallinen - 10.7.2019, 9:37

Sokeriyhtiö Sucros aloitti sokerijuurikkaan viljelysopimusten tekemisen Okra-maatalousnäyttelyssä. Näyttelyn aikana sopimuksensa uusineista viljelijöistä peräti 40 prosenttia kasvatti sopimuskokoaan.

Paikallinen - 9.7.2019, 16:08

Turun ammattikorkeakoulussa vastuuasemassa ollutta ihmistä vastaan on nostettu syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, kertoo syyttäjä STT:lle. Syyte liittyy epäiltyihin laittomuuksiin autojen katsastuksissa, joita koulussa on tehty osana ajoneuvo- ja insinööriopintoja.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 9.7.2019, 11:16

Keskiviikkona alkava kirjailija Volter Kilven kunniaksi järjestettävä kirjallisuusviikko juhlii tänä kesänä 20-vuotissyntymäpäiviään. Juhlavuoden teemana on Rajaton meri — Itämeri ja muut muistavat vedet.