Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 15.
lokakuuta
2019.

Joki ja Werstas laajenevat DataCityyn

DataCityyn avautuu syksyllä uudenlainen 2000 neliömetrin kokonaisuus, jossa Joen kokous- ja tapahtumatilat sulautuvat yhteen Werstaan toimistomaailman kanssa.

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki laajenee syyskuussa DataCityn toiseen kerrokseen. Lähteeksi nimettyyn Joen lisäosaan tulee sadan hengen auditorio ja noin 30 hengelle soveltuva muunneltava kokous- ja tapahtumatila. Lisäksi Lähteeseen tulee useita pienempiä neuvottelutiloja sekä kaikille avoin Dome, joka on verhoilla muusta tilasta erotettu intiimi pyöreä tila.

- Jokeen on kaivattu vinolattiaista auditoriota, joten uusi tila tulee tarpeeseen. Laajennusosan erikoisuus on Dome, joka tulee olemaan vapaasti kaikkien käytettävissä, kertoo hankeen ideoijana ja rakennuttajana toiminut Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Anniina Savisalo.

Kulku Lähteeseen tapahtuu Joen aulasta sekä korttelin sisäpihalle valmistuvalta Ströget-kansialueelta. Laajennusosan on suunnitellut arkkitehti Vesa Arosuo, joka vastasi myös Joen alkuperäisen osan suunnittelusta. Tyyliltään Lähde on muun Joen tapaan hillitty. Sisustuksen teemana on Suomen luonto ja paikallisuus, mikä näkyy materiaali- ja värivalinnoissa sekä kalusteissa. Tuotteita Lähteeseen tulee muun muassa Saanalta ja Ollilta ja Poiatilta. Luonto näkyy myös valokuvatapeteissa, joihin on valittu turkulaisten valokuvaajien töitä.  

- Lähteeseen tulee suuri valokuva kuvataiteilija Tamara Piilolan työstä. Hän on eräs Suomen arvostetuimpia nykytaiteilijoita ja olemme todella otettuja, että saamme käyttää hänen työtään Lähteessä. Piilola tekee biofilia-taidetta, jossa hän kuvaa satumaisella tavalla luontoa ja maisemia. Yhteistyön Piilolan kanssa mahdollisti Kurki Decoration, joka toteuttaa Lähteen valokuvatapetit.

Uudessa Werstaassa tiloja myös keskisuurille toimijoille

Auditorion sekä kokous- ja tapahtumatilojen lisäksi DataCityn toiseen kerrokseen tulee coworking-tila Werstaan konseptilla toteutettavia toimistoja. Toimistot ovat kooltaan 33-298 neliömetriä ja niillä on muiden Werstaiden tapaan yhteinen työkahvila oleskelu- ja sosiaalitiloineen. Werstas ja Joki kohtaavat Lähteessä uudella tavalla, sillä työkahvila yhdistää ne toisiinsa. Kiinnostusta konseptiin on riittänyt, sillä kaikki yhdeksän toimistoa on jo vuokrattu.

- Kokeilemme Lähteessä uudenlaista konseptia, jossa Werstaan asiakkaana on pienten yritysten ohella keskisuuria toimijoita. Yhteinen työkahvila ja Lähteeseen sijoittuvat neuvottelutilat yhdistävät Werstaan asiakkaita niiden koosta riippumatta ja tarjoavat mahdollisuuksia kohtaamisiin. Jos tilat koetaan kiinnostaviksi, tulemme varmasti jatkossa tekemään niitä lisää, Savisalo jatkaa.

Myös Werstaan puolella sisustuksen teemana on luonto. Kulku Werstaaseen tapahtuu Lähteen tavoin joko Joen aulasta tai Strögetille tulevasta ovesta. Sijainti Joen kainalossa on kätevä neuvottelutilojen kannalta sekä siksi, että Joen aulapalvelu palvelee myös Werstaan asiakkaita. 

- Kaksi kolmasosaa DataCityyn saneerattavista tiloista tulee Werstaan käyttöön ja loput, noin 700 neliötä, Lähteelle. Raja Werstaan ja Lähteen välillä on kuitenkin häilyvä, sillä työkahvila, neuvottelutilat ja Dome ovat niin Lähteen kuin Werstaankin asiakkaiden käytössä, Savisalo päättää.

Uusimmat uutiset

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.10.2019, 7:46

Odotettu tulinen paikalliskamppailu pelataan Kerttulan liikuntahallissa keskiviikkona 16.10 klo. 18:30. Paikallisottelussa jaetaan Mestaruusliigan pisteiden lisäksi tuttuun tapaan myös Varsinais-Suomen lentopalloherruudesta kertovan Siljan Maljan pisteitä. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 15.10.2019, 5:56

"Kyllä minä tiedän, että täällä on ihmisiä joiden mielestä en osaa laulaa, mutta täällä ei ole ainuttakaan joka voisi sanoa, etten olisi laulanut." – Florence Foster Jenkins

Paikallinen - 15.10.2019, 5:54

Turun kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina 14.10. kaupungin päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmän uudistamista. Valtuuston päätöksen mukaan Turku tulee siirtymään pormestarimalliin. Päätös syntyi äänin 50 - 15, tyhjiä 2.

Paikallinen - 14.10.2019, 17:35

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve julkisti maanantaina talousarvioesityksensä vuodelle 2020 ja taloussuunnitelman vuosille 2021–2023. Samassa yhteydessä kerrottiin Turun talouden sopeuttamisohjelmasta, joka sisältää noin 59 miljoonan euron säästö- ja kehittämistoimenpiteet.

Paikallinen - 14.10.2019, 17:31

VTT:n tuoreen raportin mukaan raitsikka toisi Turkuun roppakaupalla rahaa. Raportin tilannutta Turun kaupunginjohtajaa Minna Arvetta (kok) raportti ei yllätä. Hän korostaa, että raportin tärkein viesti on raideliikenteen kaupungin taloutta vahvistavat vaikutukset, jotka ovat merkittäviä.

Paikallinen - 14.10.2019, 17:22

TPS:sta syyskuussa potkut saanut kohuhyökkääjä Jonne Virtanen on löytänyt uuden seuran. 31-vuotias turkulainen kertoi asiasta sunnuntaina iltapäivällä Twitter-tilillään.

Paikallinen - 14.10.2019, 9:33

Turun AMK:sta valmistuneista 85 prosenttia on vähintään melko tyytyväisiä tutkintoonsa ja 77 prosenttia suosittelisi koulutustaan muille. Enemmän kuin kolme neljästä kokee työnantajien arvostavan tutkintoa.

Paikallinen - 14.10.2019, 8:01

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) uudisrakennuksen nimestä kerätään ehdotuksia. Yleisö saa myös valita suosikkinsa sairaalaan tulevista saariston eläimistä.

Paikallinen - 14.10.2019, 5:53

Sepänkatu 2:n kuntotarkastustöitä jatkava Insinööritoimisto Kiinteistöasiantuntijat Oy on saanut uuden tutkimussuunnitelman valmiiksi. Suunnitelman mukaisesti toteutettava tutkimus rakennuksen kosteus- ja sisäilmateknisestä kunnosta aloitetaan syyslomaviikolla.

Paikallinen - 14.10.2019, 5:51

Poliisipartio havaitsi sunnuntaina  kello 02.10 Kaarinassa Uudenmaantiellä ylinopeutta käyttävän henkilöauton. Auto ohitteli muita autoja, ja partio totesi auton ajavan yli 130 km/h nopeutta, vaikka tiellä oli suurin sallittu nopeus 70 km/h.

Paikallinen - 14.10.2019, 5:51

Lauantai-iltana yhdentoista jälkeen Somerolla Vesanojantiellä tapahtuneen liikenneonnettomuuden tapahtumien kulusta on poliisin suorittamassa tutkinnassa selvinnyt seuraavaa.

Sisältää kuvanSisältää ääntä
Paikallinen - 11.10.2019, 8:40

Kaarinan nuorisoteatterissa The Addams Family saa ensi-iltansa tänään perjantaina. Kabareetyyppinen musikaali kertoo kahden erilaisen perheen yhteentörmäyksestä. 

Paikallinen - 11.10.2019, 8:27

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden maksutta vastaan kotitalouksien haravointijätettä sekä risuja ja oksia. Haravointijätteet kiertävät uudeksi mullaksi ja risut hakkeeksi.

Paikallinen - 11.10.2019, 6:22

Turussa järjestetään syyslomaviikolla kaksi kansainvälisen tason suurtapahtumaa, kun New Performance Turku Festival sekä tanssin ammattilaistapahtuma Stretch esitysohjelmistoineen valtaavat kaupungin monipuolisella ohjelmistollaan.

Paikallinen - 10.10.2019, 10:05

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve julkistaa talousarvioesityksensä vuodelle 2020 ja taloussuunnitelman vuosille 2021 - 2023 ensi maanantaina. Samassa yhteydessä Arve kertoo Turun talouden sopeuttamisohjelmasta.

Paikallinen - 10.10.2019, 6:28

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry jyrähtää Arkean suunnittelemasta tes-muutoksesta. Jyty vaatii JHL:n tavoin päätöksen perumista.
Jyty ei hyväksy pienipalkkaisten työtekijöiden, kuten keittäjien, siivoojien tai laitoshuoltajien työehtojen polkemista.

Paikallinen - 9.10.2019, 13:30

Turun kaupunki kartoittaa kuntalaisten mielipiteitä ja kokemuksia palveluistaan. Kyselytutkimuksen tavoitteena on päivittää kokonaiskuvaa siitä, miten asukkaat kokevat Turun kaupungin palvelujen toimivan.

Sisältää kuvan
Urheilu - 9.10.2019, 9:43

 Turun kirjastosta on lainattavissa TPS:n kausikortteja miesten Salibandyliigan runkosarjan kotiotteluihin. Kausikortteja voi lainata vain kerran kauden aikana, eikä niitä voi varata.

Paikallinen - 9.10.2019, 7:32

Hotelliyöt lisääntyivät 3,7 prosenttia edelliskesästä. Erityisesti kotimaisten yöpyjien osuus kasvoi. Kesän aikana Turussa yöpyi reilut 310 000 matkailijaa, joista 80 prosenttia oli suomalaisia.

Paikallinen - 9.10.2019, 7:13

Yksinään henkilöautossaan ollut mies loukkaantui ulosajossa Turussa tiistai-iltana. Onnettomuus sattui Naantalin pikatien ja valtatien kahdeksan erkaantumiskohdassa hieman ennen iltakahdeksaa. Pelastuslaitoksen piti irrottaa loukkaantunut autostaan.