Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Tiistai, 11.
elokuuta
2020.

Festivaalikesän starttaa Naantali Sunfest

Naantali SunFest järjestetään 31.7.–1.8.2020 kuvankauniissa Naantalin Kirkkopuistossa. Festivaali juhlitaan ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä, ja sen kunniaksi artistikattauskin on kova: lavan valtaavat JVG, Lauri Tähkä, Vesala, Kaija Koo, Antti Ketonen sekä Vesterinen yhtyeineen. Kirkkokonserteissa tänä vuonna esiintyvät Teräsbetoni-yhtyeestäkin tuttu Jarkko Ahola sekä Antti Railio.
 
Perjantain pääesiintyjä JVG on yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä vuosi toisensa jälkeen, eikä suosion hiipumisesta ole merkkiäkään. Kesäkuussa julkaistu kaksikon uusi Villi länsi -single nousi aiempien JVG:n hittien tavoin soittolistojen kärkisijoille, eikä kappale jää Naantalissakaan takuulla kuulematta. JVG:n tuotannosta löytyy niin hitaampia herkistelybiisejä kuin tarttuvia poprallejakin – tämä duo ei jätä yhtäkään festarikävijää kylmäksi! Kevään kiertueen peruunnuttua, odotettavissa on tältä kaksikolta takuuvarmasti energinen show ensimmäisellä keikalla pitkän tauon jälkeen.
 
Myöskään lauantai-illan juhlinnan päättävä Lauri Tähkä ei liiemmin esittelyitä kaipaa. Energinen maalaispoika tuli tutuksi 2000-luvun alussa Elonkerjuu-yhtyeen keulakuvana, mutta myöhemmin miehestä on kehittynyt koko kansan rakastama, syvien tuntojen tulkitsija. Miehen viimeisin sooloalbumi, Meidän tulevat päivät, palkittiin Emma-gaalassa 2020 vuoden iskelmäalbumina. Jos on JVG:llä taukoa edellisestä esiintymisestä, niin on myös Tähkällä. Viimeksi joulukuussa vedetty setti tietää todennäköisesti hulvatonta menoa Naantalissa.
 
Molemmat festaripäivät alkavat valovoimaisten naisartistien johdolla: perjantaina bileet laittaa käyntiin Vesala ja lauantaina Kaija Koo! Vesala on monipuolinen ja vahva artisti, joka taitaa niin puhtaan pop-musiikin kuin taiteellisemmankin ilmaisun. Hän myös yhdistelee niitä taitavasti, mikä on kuultavissa vaikkapa vuoden 2018 singlessä Mul ei oo lapsuudensankarii. PMMP:ssä komean uran tehnyt Vesala tunnetaan myös näyttävistä lavaesiintymisistään, joten paikalle kannattaa saapua heti viideksi.
 
Kaija Koolla hittejä piisaa: Kuka keksi rakkauden, Tule lähemmäs beibi, Tinakenkätyttö, Mentävä on, Vapaa, Siniset tikkaat… Nainen kuuluu kiistämättä Suomi-iskelmän aatelistoon – Kaija Koon puhuttelevat sanoitukset ja omaleimainen laulukulku puhuttelevat yli sukupolvirajojen ja keikalla voikin bongata yhtä lailla alle parikymppisiä kuin yli 60-vuotiaitakin faneja.
 
SunFestin lavalla nähdään myös Neljänsuorasta tuttu Antti Ketonen sekä Vesterinen yhtyeineen. Luvassa on siis koskettavia hetkiä, tuttuja radiohittejä, vahvaa tulkintaa sekä ikimuistoisia konserttielämyksiä.
 
Koronarajoitusten vuoksi myös koko Naantali SunFestin järjestäminen oli keväällä epävarmaa. Kun yleisötapahtumien järjestäminen loppukesästä tuli mahdolliseksi, Sunfestin toimistolla päätettiin ryhtyä tuumasta toimeen ja luoda elämyksellinen viikonloppufestivaali vain reilun kuukauden varoajalla.
 
Alun perin tapahtumassa piti esiintyä brittiläiset Paul Young ja Matchbox, mutta matkustuskaranteenien vuoksi ulkomaisia artisteja ei pystytä tuomaan Suomeen keikkailemaan. Bändien tilanteista johtuen myös Anna Erikssonin, Ressu Redfordin sekä Tommi Läntisen esiintymiset peruuntuivat.
 
- Kevät on ollut kaikille vaikeaa aikaa, joten halusimme olla omalta osaltamme tuomassa piristystä ihmisten arkeen koronantäytteisen alkuvuoden jälkeen, promoottori Robert Sainio toteaa.
 
Normaalisti festivaalien suunnittelu olisi tässä vaiheessa kesää jo loppusuoralla, mutta tällä kertaa valmistelutyöt piti aloittaa monelta osin alusta, kun kesäkuussa näytettiin vihreää valoa yleisötapahtumien järjestämiselle jo tänä kesänä.
 
- Ohjelmiston muutokset olivat väistämättömiä, mutta lyhyeen suunnitteluikkunaan peilattuna saimme erittäin kovatasoisen artistikattauksen SunFesteille. Laadusta emme siis joutuneet lainkaan tinkimään, vaikka toimistolla entistä kovempi hiki hatussa hommia joudutaankin paiskimaan, Sainio sanoo.
 
Naantali SunFestin aikataulu:
 
Perjantaina 31.7.:
17.00 Vesala
19.00 Antti Ketonen
22.00 JVG
 
20.30 Jarkko Ahola (Kirkkokonsertti)
 
 Lauantaina 1.8.
17.00 Kaija Koo
19.00 Vesterinen Yhtyeineen
22.00 Lauri Tähkä
 
20.30 Antti Railio (kirkkokonsertti)

Liput: päivälippu (pe/la) 56 € (portilta 66 €), 2 päivän lippu 89 € (99€), VIP-päivälippu (pe/la) 149 €

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 10.8.2020, 14:21

Uudenkaupungin Lokalahdella järjestettävä Karjurock joudutaan perumaan huonontuneesta koronavirustilanteesta johtuen, kerrotaan Karjurockin tiedotteessa.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.8.2020, 14:19

Koronaviruksen toinen aalto on käynnistynyt, vahvistaa Tyksin infektiotautien vastuualueen ylilääkäri Jarmo Oksi. Pandemia ei ole ohi ja Oksi korostaakin kaikkien vastuullista käyttäytymistä.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:02

Turun Kupittaanpuistosssa 1.-2.8.2020 järjestetty kaupunkifestivaali Aura Fest avasi Suomen poikkeuksellisen tapahtumakesän onnistuneesti. Tapahtuma keräsi 7 500 kävijää. Kävijäkunta koostui erityisesti n. 20-30 vuotiaista nuorista aikuisista.

Paikallinen - 10.8.2020, 6:00

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee kaksi ajokaistaa Koulukatu 21 kohdalla. Työ aloitetaan maanantaina kello 18.00 ja työn arvioitu päättymisajankohta on tiistaiaamuna kello 06.00. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Paikallinen - 10.8.2020, 5:58

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä maanantaista 10.8 lähtien koulujen lähistöllä Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella. Valvonta liittyy koulujen alkamiseen ja valvontaa tehdään lähiviikkojen ajan.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 7.8.2020, 12:43

Koronatilanne heikkenee Suomessa. Turun kaupunki haluaa muistuttaa jokaisen vastuusta koronan toisen aallon seurausten lieventämiseksi.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:39

Pilke avasi musiikkipäiväkodin kauppakeskus Skanssin yhteyteen sekä englanninkielipainotteisen päiväkodin Pernoon.

Englanninkielipainotteinen päiväkoti Satakieli aukesi torstaina 6.8.2020 Pernoon uudisrakennukseen osoitteeseen Ruotsinsalmenkatu 6, 20240 Turku.

Paikallinen - 7.8.2020, 8:38

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen teettämät Huhkon siltojen ja Pasalan alikulkusiltojen korjaustyöt ovat edenneet Raisiossa valtatiellä 8 seuraavaan vaiheeseen. Seuraavaksi siltojen vesieristys tullaan uusimaan EPDM kumimatoilla.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 6.8.2020, 11:43

Turun terveysasemien ajanvarauspuhelimessa ja koronaneuvontapuhelimessa on edelleen ruuhkaa. Jos takaisinsoittoa ei saa 48 tunnin kuluessa yhteydenotosta, neuvotaan kaupungilta soittamaan uudelleen.

Paikallinen - 6.8.2020, 9:35

Beyond 2030 Challenge on kilpailu, joka kannustaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan.

Paikallinen - 5.8.2020, 14:23

Viimeisen vuorokauden aikana Varsinais-Suomessa on todettu neljä koronavirustapausta. Aiheesta uutisoi Yle.

Yhteensä tapauksia on nyt todettu maakunnassa 403. 

Paikallinen - 5.8.2020, 12:29

Turun kaupungin sivistystoimiala järjesti keskiviikkona 5.8.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.8.2020, 14:37

Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hakea koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojensa kustannuksiin.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:15

Senaatti-kiinteistöt käynnistää yhteistyössä Turun kaupungin kanssa 4.8.2020 laatu- ja hintakilpailun Turun Pihlajaniemeen kaavoitettavista asuinkerrostalokortteleista. Kilpailun kohteena on kolme asuinkorttelia, jotka käynnistävät asuntorakentamisen Pihlajaniemessä.

Paikallinen - 4.8.2020, 8:14

Suomen Vuokranantajat ry on julkaissut yhdessä Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) kanssa vuosittaisen ennusteen asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä. Ennusteen pohjalta laaditussa kaupunkirankingissa Turku sijoittuu 24 kaupungin joukossa viidennelle sijalle.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 3.8.2020, 17:20

Linnanniemen kansainvälisen ideakilpailun kilpailutöitä on mahdollisuus kommentoida vielä 5.8.2020 saakka Kerro kantasi -palvelussa. Arvioitavina on kaikkiaan 127 ehdotusta Turun linnan ympäristön alueen kehittämiseksi.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 3.8.2020, 17:08

Murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta epäilty nuori mies on vangittu tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä. Mies tunkeutui omakotitaloon rikkomalla tunkilla ulko-oven lasin Raisiossa kesäkuun 8. päivänä illalla puoli kahdeksan aikaan.

Paikallinen - 3.8.2020, 9:01

Tallink Silja myy 7.8.2020 alkaen toistaiseksi lippuja Baltic Princessin risteilyille vain Suomesta. Risteilylle Baltic Princessillä ei siis toistaiseksi ole mahdollista lähteä Tukholmasta.

Paikallinen - 31.7.2020, 8:50

Torstaina 6.8. vietetään atomipommien uhrien muistopäivää eli Hiroshima-päivää. Hiroshiman ja Nagasakin atomipommi-iskuista tulee kuluneeksi tänä vuonna 75 vuotta. Yhdysvaltojen 6.8. ja 9.8.1945 pudottamat pommit tuhosivat japanilaiset kaupungit silmänräpäyksessä.

Paikallinen - 31.7.2020, 8:47

Kolmeen eri yksinäisen vanhuksen asuntoon tunkeutunut, kotihoidon työntekijänä esiintynyt mies on saatu kiinni ja hän on myöntänyt kuulusteluissa rikokset. Poliisi pääsi miehen jäljille omien tutkimustensa perusteella.