Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Perjantai, 26.
helmikuuta
2021.

E18 Turun kehätie: Stabilointi ja pontitustyöt kuuluvat Hämeentien uusien alikulkujen rakentamiseen

Media

Kaarinantien ja Littoistenjärventien ali rakennetaan uudet alikulkusillat, jotta jalankulkijat ja pyöräilijät pääsisivät turvallisemmin ja sulavammin liikkumaan Hämeentien viertä. Uusien alikulkujen rakentaminen käynnistyi mm. johtosiirroilla Kaarinantien kohdalla ja näiden töiden valmistuttua viime viikolla työt siirtyvät nyt alikulkusiltojen rakentamiseen.

Ensimmäinen työvaihe itse alikulkujen rakentamisessa on kaivannon teko. Jotta kaivannossa työskentely olisi turvallista ja jotta voidaan varmistaa, että alikulku ei ala liikkumaan maan paineesta, tehdään alikulkusillan ympärille ensin teräsponttiseinät ja alue syvästabiloidaan kalkin, sementin ja kipsin seoksella.

-          Teräspontiseinän maahan lyönnin eli ns. pontituksen aiheuttama tärinä ja melu kuuluu työn luonteeseen. Ne voivat tuntua epämiellyttäviltä, mutta rakenteisiin työstä aiheutuvilla tärinöillä ei ole vaikutusta. Tärinöitä seurataan ja valvotaan niin, että ne pysyvät annetuissa raja-arvoissa, toteaa projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastolta.

Suomessa tärinäohjearvot on määritelty Suomen Rakennusinsinöörien liiton ”Rakentamisen aiheuttamat tärinät ” -suositusten mukaisesti. Vaikka tärinän taso pysyy huomattavasti sallittujen rajojen alla, se tuntuu kuitenkin aina epämiellyttävältä. Osa ihmisistä kokee jo 1–5 mm/s lyhytaikaisen, matalataajuisen louhintatärinän häiritsevänä. Rakenteille ei voi näillä arvoilla aiheutua vahinkoa.

Alikulun seinien ponttaus

Molempien rakennettavien alikulkujen kaivantojen seinät tuetaan ensin teräsponteilla. Teräsponttiseiniä käytetään tilapäisesti rakennuskaivantojen tukemiseen ja ne lyödään maahan samantyyppisillä koneilla kuin lyöntipaalut. Työvaiheessa käytetty kone ja itse pontitus aiheuttavat melua. Pontituksen työvaihe kestää noin 2 viikkoa kohteessa.

Syvästabilointi

Aurajokilaakson kohdalla savipatjan paksuus on useita kymmeniä metrejä. Tällä alueella alikulkusillat perustetaan syvästabiloinnin varaan. Alueella on suoritettu etukäteen saven stabiloitavuustutkimukset, joiden perustella on valittu sopivat sideaineet.

Syvästabilointi tapahtuu käytännössä niin, että halkaisijaltaan 70 cm oleva vispilä työnnetään saveen määrättyyn syvyyteen. Vispilää pyöritetään ja nostetaan ylöspäin samalla kun sen kautta maahan sekoitetaan sideainetta, joka lujittaa saven kantavaksi pilariksi. Pilareista muodostetaan lamelleja, jotka toimivat kantavan rakenteena ja samalla lujittavat savea sortumia vartaan.

-          Itse stabilointi kestää vain muutaman viikon, mutta sen jälkeen alkaa niin sanottu ”odotusaika” – eli odotamme, että saveen sekoitettu sideaine lujittuu. Vasta tämän jälkeen voidaan siirtyä seuraavaan työvaiheeseen. Stabilointi on tärkeä osa rakennustyötä, ja E18 Turun kehätien 2.vaiheen rakentamisessa tulemme kaiken kaikkiaan tekemään noin 70 kilometriä pilaristabilointia, kertoo projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen Kreatelta.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 25.2.2021, 11:10

Hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta. Seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset.

Paikallinen - 25.2.2021, 9:53

Meyer Turun telakalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 85 koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu 309 työntekijää. Aiheesta uutisoi Yle Turku.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 25.2.2021, 8:43

Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tilastot valvontamaksujen yleisimmistä syistä paljastavat, että turkulaiset autoilijat suhtautuvat huolettomasti sääntöihin. Yli kolmasosa valvontamaksun saaneista autoilijoista jätti käyttämättä pysäköintikiekkoa alueella, jossa sen käyttö

Paikallinen - 24.2.2021, 17:41

Juhani ”Tami” Tamminen lähtee Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa, kertoo Turun Keskusta Facebook-sivuillaan.

Sisältää kuvan
Kuva: Turun kaupunki, Jaska Poikonen
Paikallinen - 24.2.2021, 13:52

Ohjatut ulkoliikuntatunnit aikuisille alkavat Turussa tällä viikolla. Ensimmäisinä vuorossa ovat lihaskuntojumpat, aikuisten luistelukoulut ja lumikenkäkävelyn opastukset. Tarjontaa on ympäri kaupunkia ja valikoima vaihtelee viikoittain. Tiedot tunneista löytyvät sivulta turku.fi/ulos.

Paikallinen - 24.2.2021, 11:30

Pähkinäpensaan ja lepän kukinta on alkanut etelämpänä Euroopassa, kerrotaan Turun yliopistolta. Viikonloppuna Lounais-Suomeen kulkeutui pähkinän siitepölyä. Sopivien eteläisten ilmavirtausten mukana sekä pähkinän että lepän kaukokulkeumat ovat jatkossakin mahdollisia.

Sisältää kuvan
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Paikallinen - 23.2.2021, 14:10

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti voimassa kaikki aiemmat suosituksensa. Maakunnan koronatartuntatilanne on pysynyt huolestuttavana. Ennustettavuutta hankaloittaa virusmuunnosten kasvava osuus tartuntojen aiheuttajana.

Paikallinen - 23.2.2021, 12:33

Salossa Teijolla sijaitsevan laskettelukeskuksen Skihaus Bistrossa on perjantaina 19.2. noin klo 18 – 18.30 välisenä aikana ollut asiakkaana henkilö, jolla on sen jälkeen todettu koronatartunta. Aiheesta kertoo Salon kaupunki tiedotteessaan.

Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:58
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:57
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:55
Sisältää ääntä
Paikallinen - 23.2.2021, 11:52
Paikallinen - 23.2.2021, 10:51

Naantalissa koronavirusrokotukset ovat hyvässä vauhdissa, ja rokotusaikataulu suunnitellaan rokotteiden saatavuuden perusteella. Naantalissa on hyvät valmiudet rokottaa kaupunkilaisia sitä mukaa, kun rokotteet saapuvat.

Paikallinen - 23.2.2021, 10:49

Turku Energia -konsernin vuoden 2020 liikevoitto parani ja liikevaihto laski edellisvuoteen 2019 verrattuna. Sähkönkulutus laski Turussa 1,8 % edellisvuoteen verrattuna.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 23.2.2021, 10:40

130 tonnin mobiilinosturi syttyi moottoritilastaan tuleen käytön aikana tänään aamulla Turussa Kakolan alueella. Nosturi oli 4- kerroksisen uudisrakennuksen vieressä. Palo ei ehtinyt levitä rakennukseen. Kuljettajan tekemä alkusammutus rajasi palon ja pelastuslaitos sammutti palon.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:48

Turun kaupunginhallituksen 1.2.2021 tekemän päätöksen mukaisesti kaupungin vuokralla olevien yhdistysten on mahdollista saada osittaista vuokranmaksuvapautusta, mikäli tiloihin on kohdistunut viranomaisten taholta annettuja kokoontumisrajoituksia.

Paikallinen - 22.2.2021, 17:42

Toisen asteen yhteishaku lukioihin ja ammatillisiin koulutuksiin on 23.2.–23.3.2021. Valinnanvaraa löytyy, sillä Turun kaupungin seitsemän eri lukiota tarjoavat myös monia erityislinjoja.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 22.2.2021, 16:56

 

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja Opelilla liikkuneesta miehestä, jonka epäillään seuranneen naisia erityisesti Halisten, Ylioppilaskylän ja Nummenmäen alueella Turussa. Selvittely liittyy marraskuussa Turussa kadonneen nuoren naisen tapaukseen.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:58

Rauma Marine Constructions jatkaa telakan tuotannollista keskeytystä toistaiseksi vallitsevan koronatilanteen takia. Viranomaiset ovat asettaneet satoja telakalla tuotannossa työskenteleviä henkilöitä karanteeniin mahdollisen altistumisen takia.

Paikallinen - 22.2.2021, 10:49

Pöytyän kunnassa sijaitsevassa peruskoulussa on noudatettu ulkoilumenettelyä, jossa vammaiset oppilaat joutuvat pääsääntöisesti ulkoilemaan rakennustyömaa-aidoista rajatussa häkkimäisessä rakennelmassa. Muut lapset ovat saaneet ulkoilla vapaasti aitaamattomalla piha-alueella.