Viesti studioon

info@auranaallot.fi
Keskiviikko, 12.
toukokuuta
2021.

150 000 euron lahjoitus Turun yliopiston terveystieteiden koulutusalalle

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiö tekee 150 000 euron lahjoituksen, joka tukee Turun yliopiston terveystieteiden koulutusta ja tutkimusta.

Turun yliopiston hoitotieteen laitos on alallaan kansainvälisesti erinomaisesti menestynyt tutkimus- ja koulutusyksikkö. Stiftelsen Eschnerska Frilasarettetin lahjoittamilla varoilla tuetaan sekä laitoksen uusia avauksia että pitkäjänteistä työtä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

– Turun yliopiston hoitotieteen laitoksen ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön yhteistyö on ollut hedelmällistä ja tuottavaa jo useiden vuosien ajan. Olemme äärettömän kiitollisia tuesta, jolla voimme panostaa kokonaisvaltaiseen työhömme ihmisten terveyden edistämiseksi ja hoidon parantamiseksi, hoitotieteen laitoksen johtaja, professori Helena Leino-Kilpi iloitsee.

– Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön tarkoituksena on tukea sairaalatoiminnan ja vanhusten hoidon ohella yhä enemmän myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Turun yliopiston hoitotieteen laitoksen työ terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi erityisesti vanhenemiseen ja väestön ikääntymiseen liittyen vastaa erinomaisesti tavoitteitamme, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Carlstedt.

– Olemme halunneet tuellamme luoda määrätietoista yhteistyötä Turun yliopiston kanssa. Olisi hienoa, että tutkimustuloksia voitaisiin hyödyntää myös taloudellisesti heikommassa asemassa olevien tilanteen parantamiseen, mikä oli testamenttaaja C-G Eschnerin toivomus, painottaa säätiön toimitusjohtaja Henrik Karlsson.

Panostus ikääntyvien hoitoon, kansainväliseen yhteistyöhön ja sote-uudistuksen haasteisiin vastaamiseen

Turun yliopiston hoitotieteen laitokselta valmistuu terveystieteiden maistereita kliinisen hoitotieteen, gerontologisen hoitotieteen, mielenterveyden hoitotieteen sekä terveyspedagogiikan osaamisalueilta. Stiftelsen Eschnerska Frilasarettetin lahjotuksella pystytään tukemaan esimerkiksi vuonna 2021 koulutusvolyymiään lisäävää gerontologisen hoitotieteen asiantuntija- ja johtamiskoulutusta.

– Lahjoituksen avulla voimme edistää tavoitettamme lisätä korkean tason osaajia ikääntyneiden ihmisten palvelujärjestelmään ja hoitoon. Gerontologisen hoitotieteen asiantuntija- ja johtamisopintoja järjestetään Suomessa vain Turun yliopistossa, Leino-Kilpi kertoo. 

Lahjoitusta pystytään hyödyntämään myös vuonna 2019 käynnistetyn kansainvälisen Master’s Degree Programme in Future Health & Technology -kaksoistutkintokoulutuksen kehittämiseen. Monitieteinen ohjelma toteutetaan Turun ja Fudanin yliopistojen yhteistyönä.

– Koulutusyhteistyön tavoitteena on olla edelläkävijä kansainvälisessä poikkitieteellisessä terveysteknologian koulutuksessa, jossa yhdistyy kaksi tärkeää tieteenalaa: terveystieteet ja tietotekniikka, Leino-Kilpi sanoo.

Myös tuleva sote-uudistus vaatii lisäpanostusta terveystieteiden osaajien koulutukseen niin perustutkintotasolla kuin täydennyskoulutuksessakin.

– Lahjoitus tukee merkittävästi Turun yliopistossa tehtävää terveystieteellistä koulutusta ja tutkimusta. Olemme erittäin kiitollisia lahjoituksesta, joka auttaa meitä panostamaan entistä vahvemmin sote-uudistuksen osaajatarpeisiin vastaamiseen, sanoo Turun yliopiston rehtori Jukka Kola.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet on tukenut Turun yliopistoa merkittävästi aiemminkin. Säätiö lahjoitti yliopistolle vuosien 2014–2017 valtion vastinrahakaudella yhteensä 800 000 euroa, minkä lisäksi säätiö on lahjoittanut kaksi professuuria ja tukenut esimerkiksi FinnBrain-hanketta ja lastenpsykiatrian tutkimusta. Säätiö on lahjoittanut Turun yliopistolle kokonaisuudessaan jo yli 2 miljoonaa euroa.

Uusimmat uutiset

Paikallinen - 10.5.2021, 10:12

Turun kaupunkitutkimusohjelman julkaiseman katsauksen mukaan Turun ilmastopolitiikan vahvuuksia ovat kansainvälisestä näkökulmasta kunnianhimoiset tavoitteet, vahva poliittinen tuki, kaupungin itsenäinen taloudellinen asema ja mahdollisuus vaikuttaa energian tuotantotapoihin.

Paikallinen - 10.5.2021, 10:09

Raision Leijapuiston päiväkodin tiloissa 5–6.5. olleella henkilöllä on todettu koronatartunta. Yksi päiväkotiryhmä, 20 altistunutta, on asetettu karanteeniin.

Paikallinen - 10.5.2021, 10:08

Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt alkuvuodesta 2021 tiesuunnitelman laatimisen maantien 180 parantamisesta rakentamalla uusi yhteys Kurkelan eritasoliittymän ja Kuusiston välillä.

Sisältää kuvan
Paikallinen - 10.5.2021, 10:07

Uudenmaankadun vesijohtourakka on edennyt Hämeenkadun risteykseen. Työn arvioidaan aiheuttavan merkittävää liikennehaittaa kaikissa ajosuunnissa. Autoilijoiden kehotetaan käyttävän muita ajoreittejä mahdollisuuksien mukaan.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:53

Halistensillalla tehdään korjaus - ja huoltotöitä toukokuun alusta lähtien, 7.5. - 29.10.2021. Sillan päällysrakenteet uusitaan, reunapalkkeja korjataan ja sillan alapuolella tehdään myös korjaus- ja puhdistustöitä.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:50

Turun kaupungin vuoden 2021 ensimmäisen talousennusteen mukaan tilikauden alijäämäksi muodostuisi ennusteen mukaisesti 52,8 miljoonaa euroa.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:48

Turun seudun joukkoliikenne Föli on kilpailuttanut Kaarinan sisäisten bussilinjojen K1, K2, K3, K4, K5 ja K6 liikenteen. Heinäkuussa 2022 liikennöitsijänä aloittaa Liikenne Vesma Oy.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:44

Espanjansiruetana on nopeasti lisääntyvä vieraslaji, jota on tavattu myös Raisiossa. Raision kaupunki kannustaakin nyt asukkaita mukaan taisteluun puutarhojen valtaajaa vastaan. Kaupunki tuo toukokuussa etanaroskikset kahteen paikkaan, joissa etanoita esiintyy runsaasti.

Paikallinen - 7.5.2021, 14:40

Jalkapallon Ykkösestä liiganousua tavoitteleva TPS saa riveihinsä todella kovan paluumuuttajan, kun Kasper Hämäläinen palaa Turkuun heinäkuussa. Hämäläisen nykyinen sopimus Tšekin liigan FK Jablonecin kanssa umpeutuu kesäkuun lopussa.

Paikallinen - 6.5.2021, 12:35

Turun kaupunki on avannut uuden ilmoittautumissivun kaikille koronarokotteen haluaville yli 18-vuotiaille turkulaisille. Kuntalaisen tulee jättää yhteystietonsa otanrokotteen.turku.fi-sivulle ja hänelle lähetetään rokotusaika tekstiviestillä.  

Paikallinen - 6.5.2021, 10:01

Puutiaisten eli tutummin punkkien levinneisyyden ja esiintyvyyden tutkiminen laajemmalti on hankalaa. Nyt tutkimustyöhön on luotu uusi työkalu, Punkkilive.fi -palvelu, johon kuka tahansa voi ilmoittaa puutiaishavaintonsa tuoreeltaan.

Paikallinen - 6.5.2021, 10:00

Turun Tuomiokirkontorille levittäytyvän Kirkkopuiston Terassin avaaminen oli lähellä myöhästyä viikoilla, koska wc-kontteja valmistava tehdas joutui Slovakiassa sulkuun koronatartunnan vuoksi. Yhteisterassi aukeaa lauantaina 15.5., mutta poikkeusjärjestelyin.

Sisältää kuvanSisältää videon
Paikallinen - 6.5.2021, 9:59

Lulu-hitillään koko kansan tietoisuuteen vuonna 1984 noussut Tuula Amberla on levyttänyt 1980-luvulta lähtien. Vuonna 2018 Tuula teki paluun peräti 14 vuoden julkaisutauon jälkeen.

Paikallinen - 6.5.2021, 9:58

Valmet Automotive on allekirjoittanut jo kolmannen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Asiakas on merkittävä autoteollisuuden toimija. Tuotantolinjojen asennukset ovat alkaneet Uudenkaupungin akkutehtaalla, ja rekrytoinnit etenevät hyvin.

Paikallinen - 4.5.2021, 17:17

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on tänään tehnyt pieniä kevennyksiä rajoituksiin kirjastoissa ja museoissa. Kirjastojen toiminta tulee järjestää niin, että turvavälit voidaan säilyttää.

Paikallinen - 4.5.2021, 17:14

Viking Linen uusi lippulaiva, Viking Glory tulee purjehtimaan Suomen lipun alla. Alus aloittaa liikennöinnin vuoden 2022 alussa Turku–Ahvenanmaa–Tukholma-reitillä. 

Sisältää kuvan
Paikallinen - 4.5.2021, 17:08

Destia Oy rakentaa parhaillaan Vuosnaisiin Vartsalan saarelle Ahvenanmaan yhteysliikenteen laituria. Uuden laiturin maatuen valu on perjantaina 7.5.2021. Valutöitä varten Vartsalan saareen kuljetetaan huomattava määrä betonia raskailla betoniautoilla.

Paikallinen - 4.5.2021, 17:05

Uimalaitokset ja kuntosalit avautuvat henkilömäärärajoituksin ja ilman saunankäyttömahdollisuutta. Aikuisten sisäliikuntatilavuoroja ei vielä oteta käyttöön.      

Paikallinen - 4.5.2021, 10:52

Suomen eturivin kitaristeihin kuuluva Ismo Eskelinen nähdään Turun filharmonisen orkesterin solistina verkkokonsertissa torstaina 6.5. klo 19. Taiteellinen johtaja Olli Mustonen johtaa orkesteria. Konsertti lähetetään suorana osoitteesta tfo.fi/live.

Paikallinen - 4.5.2021, 10:52

Battle Beastin jo muutamaan kertaan siirretty Logomon konsertti siirtyy koronarajoitusten takia pidettäväksi 5.12.2021. Joulukuinen konsertti toteutetaan kokonaan seisomapaikoin.